Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz/görme derecesine göre verilecek rapor oranları hakkında güncel bilgi..?

arkadaşlar merhaba bugun göz doktorum muayene oldum .. adam kagdın üzerine görme keskinliği 1/0 sag 1/10 sol yazdı ve %38 oran yazdı . Ben özürlülük ölçütüne bakıyorum %50 vermesi lazım . keratokonus hastasıyım kornea kalıklıgım sag 0.386 sol 0.173 .. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ne yapmam lazım .. heyete daha girmedim .. heyete girmeden bu duruma itiraz edebilirmiyim ?

s.a arkadaşlar acil durum var simdi benim surekli aldığım raporum var sürekli ama eski 2006 tarihli. %40 şimdi ben heyete girdiğimde. oranlar değişmiş 2006 da vs. benim
göz derecm sağ 5.75
sol gözüm 6.25 buna kaç oranda verilmesi gerekiyor goz cetveline baktim ama ( 0 sıfır ) ile başlıyor ben anlamadim yardimci olacak varmi ?

@yorgunkul72

raporda sıfır ile başlayan derece kaç görünüyor bu önemli örnek 0,20-0,30 vb sizin raporda ne yazıyor

2018_04_27

REF. DATR
UD: 0.00
<R> S
+ 5.75 +
+ 5.50 +
+ 5.50 +
â—â€* S. 50 +
S.E. +

<L> S
+ 6.25 +
+ 6.50 +
+ 6.50 +
â—â€* 6.50 +
PM 45
CYL
M X
6001
a 8888
C] ] ]
] 0]]]
PD: D
S.E. +7.25
KR-8900 TOPCUN

ya şuan güncel olan bu kac gun önce ölçtüm aslinda son paylaştigim

https://photos.app.goo.gl/MwJgFRTUVkAXg8Rm2

VDE9BR.jpg
http://i.hizliresim.com/VDE9BR.jpg

Herkese Merhaba Arkadaşlar Bu Numaraları Anlamadım Bi Sıkıntı Varmı Gözlerimde Doktor Dedi Gözlerin Cok Tembel Görme Ususunda Dedi Tozlu İşe Giremezsin Dedi Yüksekmi Derecesi Bilemedim Siz Anlarmısınız

http://i.hizliresim.com/VDE9BR.jpg

Herkese Merhaba Arkadaşlar Bu Numaraları Anlamadım Bi Sıkıntı Varmı Gözlerimde Doktor Dedi Gözlerin Cok Tembel Görme Ususunda Dedi Tozlu İşe Giremezsin Dedi Yüksekmi Derecesi Bilemedim Siz

Merhaba kolay gelsin bende göz Damarlarında tembellik var ve doktor iki gözünle %60 görebiliyorsun dedi.kısıcası sag %40 sol %40 görme kaybı sol gözümde atma var kısaca kayma ve titreme hem yakın hem uzak göremiyorum suan gözlük kullanıyorum 3.75 fakat yinede görmüyorum sadece yakındaki yazıları görebiliyorum siz rapor ne olur?

Hayir olumsuz ne askerlik için iki gözün toplamı 14 olmasi gerekiyor...
Rapor da alamazsin ama hastalığa göre değişir sanmam rapor alabilirsin şansını dene

Smdi şöyle bir durum var benim görme kaybı sorunum gözlükle giderilmiyor damarlarda tembelliği var gözlük taksamda sadece yakında işe yarıyor gözlük takmadığım zaman yakın 0
Gözlüklede görme %60

Herkese merhaba yaşım 28 2,000 gün normal ssk günüm var yalnız sorun görme de askeri hastane den %55 askerliğe elverişli değildir raporu verdiler miyop astigmat var sol göz 22 derece sol 21,75 gözlük varken dahi görme sorunu yaşıyorum kötüsü tedavisi yok göz tabakası çok çok ince imiş özürlü raporu alabilirmiyim merak ediyorum birde ağır kaldırınca sol göz de geçici körlük oluşuyor malum günümüz şartlarında lise terk olunca meslek sahibi olamıyoruz iş bulamıyorum ağır işlerde çalışmıyorum erken emeklilikten yararlana biliyormuyum teşekkürler..

Rapor alirsan devlet hastanesinden olursun erken emeklilik ama alacağın orana gore erken emeklilik kazanırsın 1 2 3 sıralaması var

merhaba,
bu gün raporumu aldım.
Gözde görme sağda:0.1 solda:1.0 verdikleri oran %10

merhaba göz muayenesinde görme keskinliği nasıl ölçülüyor , harfleri okuyamayan kişinin beyanlarına göremi , yoksa başka ölçümlerde kullanılıyormu ? benim 10 numara miyop + astigmat var. gözlükle bütün harfleri okuyunca % kaç verirler ?

Slm kardesim 05 p teshisi kondu diyorsun sonuc kac aldin bana yazdilar merak ettim acil yazarsan sevinirim

Ekzotropya

Arkadaslar doktor ekzotropya 0,5 yazmis oran nedir bilen varsa yazsin merak ettim

Yüzde kaç oranında bir rapor alabilirim? (Göz)

Merhaba, yaklaşık olarak 1 hafta önce engelli heyet raporu için başvurdum, tam olarak teşhis : Sağ ve sol göz psödofaki, konjenital katarakt, nistagmus, ambliyopi, sol ezotropya, görme sağ 0,15 (-4.50, -3.50 aks 10) sol 0.05(-4.50, -3.50 aks 180) yüzde kaç oranında bir rapor alabilirim? Bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar heyete girdim sol gözüm görmüyor ve sağda da problem çıktı doktor kağıda 32+20 yazdı heyetten kaç oranında rapor çıkar ?

Sugaremro forumu geriye doğru okurken gördüm. Şekere bağlı retina problemiyle ilgili rapor için başvurdunuz mu? Şu an görmeniz ne düzeyde? Başvurduysanız kaç rapor çıktı? Eşimde de aynı problem var, iki hafta içinde başvurmayı düşünüyoruz, bilgilendirirseniz sevinirim.

Doktora sordum 40 oran yapıyor mu diye heyette hesaplıcaz bişey söyleyemem dedi demek ki başka türlü hesaplanıyor diye düşündüm

Selamun aleyküm, 0.1 sağ 0.1 sol gözüme yazdılar keratokonus hastayım ileri derecede oran ne olur bilgi veritmisiniz

Eşim dün muayene oldu. Sağ 0.3 sol 0.2 yazdılar. Görme alanı testi erg yapmadılar. Teşhis diyabetik retinopati, kistoid makula ödemi. Rapor çıkınca oranı yazarım.
silmarillion6600 gözdeki hesaplama çok farklı, sistemi anlamaya çalışıyorum. Önce gözlükle düzeltilen kısmını çıkarmak kaydıyla görme keskinliğini hesaplıyorlar. Sonra görme alanını daraltan bir hastalık varsa ne kadar daralttığını hesaplıyorlar. İki sonucu birbiriyle çarpıp görme sistemi yetersizlik oranını hesaplıyorlar. Eğer tedaviyle düzelebilecek miyıo, hipermetrop, katarakt vb. hastalık varsa oran daha düşük oluyor. Düzeltilmesi tıbben mümkün olmayan ya da tedaviye sınırlı yanıt veren hastalıklarda görme oranlarına pek dokunmuyorlar. Bildiğim kadarıyla keratakonus ameliyatla kısmen düzelebiliyor ama ameliyatı gençken olmak gerekiyor, yaşlılarda yapmıyorlar. Sonra o oran kalıcı oluyor. Sizde de benzer durum varsa belki yüksek oran alırsınız. Şu kadar alırsın demek zor bu yüzden.

Öncelikle geçmiş olsun kardeşim 03 02 idi benim oranlar 8 ay önce keratokonus ileri derecede teşhis konuldu çocukluğumdan beri %90 görme kaybım varmış normali bu sanıyomuşum ben bu hastalığın tedavisi yok sadece ilerlemeyi durdurdular gözlerim 0.1 0.1 e düştü 03 02 ye %28 verdiler kardeşim haberin olsun 3 hastanedede 28 verdiler oran bu dediler de işte 28 yetmiyo

@gkan5555 gelişme olduğunda sonucu bizimle de paylasirsan sevinirim. Çünkü benim durumumda benzerlik arzediyor. Ancak rapor konusunda daha yolun başındayım.

hasan kayı

ben iş kazası sonucu sol gözden iki defa ameliyat oldum göz mercegi değişti buna bağlı katarak amliyatı ve kornea tamiri yapıldı suan tam gorme aksı uzerınde delıcı yaralanma sonucu lokom var ve ssknın gonderdıgı hastane kurulu aynen sunu yazdı sağ -0.25(170-0.75) 1.0 sol +0.50(165-2.00) 0.2 düzeltilmiş görme alanı 2 mps yazıp ssk gönderdi buna göre benim oranım ne olur %10 nu bulurmu

Polar1

Sağ:1.0
Sol:0.2 ise
100x3 + 65 + 100 = 465
465/5= 93
100-93= 7
özür oranı %7 olur.
Görme alanı ile ilgili kayıp için verilen değeri anlamadım. Ama en az %7 olur.

Son düzenleme:
Üst Alt