Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz/görme derecesine göre verilecek rapor oranları hakkında güncel bilgi..?

arkadaşlar merhaba;
ben 39 yaşındayım, benim sağ gözüm görmüyor ve glokom var / sol gözüm -11 retina inceldiği için argon laser yapıldı

görmeyen sağ gözümde yaklaşık 1 senedir kayma var içe doğru kafamda ağırlık ve baş dönmesi yapıyor

doktor göz görmediği için şaşılık ameliyatının bir faydası olmayacağını söyledi

tezgahtarım eczanede çalışıyorum mecbur insanlarla göz göze gelmek durumundayım gözün görmemesi diğerinin yüksek miyop ve dekolman riski taşıması beni psikolojik olarak çok etkiliyor

ssk prim günüm 7800 bana %40 rapor çıkarmı düşünceleriniz nelerdir…

şimdiden teşekkür ederim

merhaba arkadaşlar

sol gözüm kendimi bildim bileli çok bulanık,doktor muayenesinde okuma derecesi max %15-%20. doktor a gittiğimde gözlük, lens, ameliyat kornea nakli hiçbir şekilde çözüm sağlamıyor.yapacak birşey olmadığını söylüyorlar,2 seneden beri de sol gözde kayma meydana geliyor.insanlarla göz teması kuramıyorum.
sağ gözümde 3.75 düzensiz astigmat tespit edildi. gözlük lens lazer fayda etmiyor

% kaç engelli raporu alabilirim?

Teşekkürler

Annemin bir gözü hiç görmüyor. Diğeri de ameliyatla lens takıldı ve %20 görüyor. Raporuna verilen derece; %35. Çok saçma bir uygulama

Hasan Kayı kardeşim
ben bu formüllerden anlamadım. ben mi anlamıyorum diye kendimden şüphe ettim bizim şirket doktoruda çözemedi. sonra doç dr gönderdim oda anlamadı.ben sizden veya bilen arkaşlardan şunu rica ediyorum

bir göz 0 (görmüyor) diğeri 0,8 %36 2016 verdiler

Bir yıl sonra heyete gireceğim. %40 almam için diğer göze 0,? ne almam gerekiyor.

Boşuna uğraşmayın tek gözü görmiyene 32 veriyorlar Allah belalarını versin bu sistemi getirenin

Raporda vc1 vc 1 yazıyor. Bu ne manaya geliyor. % kaç oran verirler ?

Cevaplardaanız sevinirim.

dün itibariyle %40 rapor aldım
geçen hafta Haseki eğitim ve araştırma hastanesinde sağlık kurulu randevum vardı,sabah 8:30 hastanede oldum,hiçbir ücret vermeden kaydımı yaptılar ve verdikleri evrakla katları dolaşmamı söylediler.kbb,göz,noroloji,genel cerrahi,dahiliye bölümlerine gittim.saat 12:00 civarı işim bitti,evrakları teslim ettim.1 hafta sonrasına sonuçları almam için randevu verdiler .dün ise gidip sıra beklemeden ve ücret ödemeden sonuçları aldım

herkese hayırlı günler dilerim

a
Arkadaşlar oncelikle arnızda yeniyim hosbulduk ben 37 yaşındayım askere gozum yuzunden gidemedim.
Sag gozumde goz tembelligi var askeri raporda +0,75 0,75*180 derece 2mps sol gozumdede gorus tam degıl gozluk kullanıyorum ve ayrıca hıper tansıyon hastasıyım yaklaşık 15 yıldır ılaç kullanıyorum ve son yır yıldır da diyabet yani seker hastalıgı cıktı bunun içinde ayrıca ilaç kullanıyorum. son olarakta hafif derecede piskolojik ilaç kullanıyorum.
Rapora başvurmayı dusunuyorum derece ne gelır aceba fikri olan basına gelmiş arkadaşlar yadımcı olabilirmi aceba tesekkur ederim.

Merhaba arkadaşım. Benim de sol göz doğuştan tembel ve neredeyse hiç görmüyor, ayrıca solda kayma da var. Üç hastenin ikisi %8 sonuncu %10 verdi. Sadece gözle zor yani. Benim hematolojik rahatsızlığım ve bel fıtığmda vardı, %43 ü zor toparladım. Şeker ve tansiyondan ne verirler bilemiyorum tabi.

Bugün hastaneye geldim sağlık raporuna itiraz için doktorları dolaştım göz tembelliği %11 bel boyun fıtığı % 7 astım için öğleden sonraya kaldım hic umudum yok sft ve röntgen çekildikten sonuç % 40 bile olmuyor birde sağlık kuruluna başvurdunz oran çıkmazsa ve ÖTV indirimi için 200 lira istiyorlar is yeri doktorları tek gözün görmüyor diye iş yerine almiyorlar sağlık kuruluna başvuruda da bir şey çıkmıyor.
Ne yapacağını bilmiyorum psikiyatri gitmiştim gecen ay citiol ve redepra ilaç verdi heyet 6 ay sonra gel dedi.

Son düzenleme:
Benzer oranlar veriyor hepsi. Bel ve boyuna %9 verdiler okmeydanında. Umarım sizin de diğerleri yüksek olur ve %40 ı bulursunuz

Diyabete bağlı retina bozukluğuna oran vedriyorlar mı arkadaşlar.Sol gözümde sürekli bulanıklık var ve yazıları okumaK güçlük çekiyorum.buna %20 verirlermi.

astigmata kaç oran veriliyor? (fazla ilerlememiş değerleri aklımda değil)

Merhabalar, sağ göz 20 cm'den parmak sayma, sol 4/10 görüyor. Bilen arkadaşlar hesaplayabilir mi % kaç oran eder? Lütfen cevap verelim.

Hesaplama nasıl yapılıyor bilen arkadaşlar cevaplar mısınız?

Arkadaslar bir göz görmüyor diğer gözümdede üveit hastalıgından hasarlar var ama görüyor görmeyen gözümden hafif şaşılık söz konusu tansiyon raporum var hasekiden heyete gircem %40 alırmıyım lütfen bilgilendirin

Benim arkadaşımın anneside gece korlugu vardı. Geçen ay girdi heyete gözden 90 aldı diğer bölümden de 34 aldı. Biraz dr ların insiyatifinde

refraksiyon ve akomodasyon bozukluklari ne demektir bilgisi olan varmı?

Mwrhaba benim sadece gözden problem var 2 gözünü oranları 0.1 çıktı nistagmus ve şaşılık da var gözde dr. Iyi oran çıkar ama ERG çekinmen gerek dedi ve en yakın 4 aralığa gün verdiler. Şimdi benim 2.sorum var 1. Özelden ERG yi çektirip götürebilirmiyim 2.benim bu göz 0.1 iki göre yüzde kaç verirken.

Merhaba arkadaslar bende yeni uye oldum kronik hepatit b hastasiyim ve siroz baslamis ayrica bedenen zayif ve gucsuzum ozel sektor artik agir geliyor bu durumda engelli raporu alabilirmiyim yardimci olursaniz sevinirim

merhaba erg için kuçuk devlet hastanesine git erken randevu alırsın mesela ben şişliye gitmiştim rapor çıkartırken bana dedi git birehastaneye ordan algetir heyete sokalım demişti kağiıt hane devlet hastanesine gittim durumu anlattım 1 hafta sonra gittim çekildim ve şişliye verdim

Benim raporumda radyolojik tespitler kısmında oran %56,aşağıda ise rakamla %55 yazılmış ben ekpssye giricem de sıkıntı olur mu acaba?Cevaplarınızi bekliyorum.

Bir gozum tamamen gormuyor bir gozumde ileri derece miyop ve gos tansiyonu var ayrica goren gozumde kaslarda kasilma ve kalinlasma var o nedenle gozumun onunde surekli karartilar ucuyo4 ve cift gorme var ayrica depasyon tedavisi gordum ve bir kolum da bilegimde kirik vardi ve bundan dolayi yanlıs tuttu ve bilegim tam islevini yerine getiremiyor bunlardan hepsinden toplam ne kadarlik rapor alirim

1453tunc

anneminde bir gözü görmüyor diğer gözünde sorunlar var sadece gözlerden %38 aldı

üveite eskiden puan veriyorlardı şimdi gözün ne kadar görüyorsa ona göre değerlendiriyorlar. Emin olmamakla birlikte bir gözü görmeyene diğer gözün %60 görüyorsa yüzde %40 engelli alırsın.bende bu konuyu araştırıyorum.

Son düzenleme:
İki goz kapanırsa %60 veya %80 veriyor lar fazla alamazsın

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir goz gormuyor diger goz %40 goruyor ayrica goz kaslarinda daralma var doktor sadece gozden %45 verdi %4 te koldan ikisi %47 eder

Merhabalar Keratakonus hastasiyim Bana askerlige elverissizdir raporu verdiler. Raporda H18.6- Görmeler sağ göz 0.1 / artmıyor.Sol göz 0.2/0.4 (-1.50 -1.50 80') Sağda korneal ring, keratakonus(+) yazıyordu acaba bana yüzde kaç rapor verirler.

Doktorum bana hipermot gözlük yazmıştı kullanmadim ve gözümde bir sıkıntı var sizce göz için ne kadar bir engel orani verirler

SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hipermetrop gözlükle düzeltildiği için oran vermezler.

KKELEBEKK
Anladim [emoji23] kismet artık ne diyelim

SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt