Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz/görme derecesine göre verilecek rapor oranları hakkında güncel bilgi..?

ahci

tek göz görme tam olduğu için diğeri hiç görmediği halde 32 oluyor.

engel raporu

Slm bnde sol goz % 40 sag goz % 60 gorme kaybi yazdi doktor ayrica dermatoloji 20 puanlik kayip yazdi engel oranim ne cikar

Kayserili3838
Kardeşim iyi günler bilgi paylaşan herkese saygilar raporunu yalnızca gözden mi aldın kardeşim

Gözden çok ciddi bir rahatsızlığınız yoksa veya körlüğe yakın bir görmeniz yoksa oran fazla verilmiyor.Bende 4-5 tane göz hastalığı var bunlardan 2 si ilerde kör eden, tedavisi olmayan hastalık.Görme keskinliği ve görme alanında yarıdan fazlası gitmiş durumda.Aldığım oran %53 ona göre hesap edebilirsiniz.

Gözde duzwltilemeyen göz tembelligi hastaligi var sol%40 sağ !%60 görme kaybi yazdi doktor dermatoloji de 20puanlik kayip yazdi

Slm arkadaşlar göz görme durumuna göre mi oran veriliyor mesela benim sağ göz 2.5 sol ise 1.5 teşhis hipermat astimat ama hiç oran vermediler bilgisi olan arkadaşlar sizce nasıl durum

Bu değerlerle gözden % kaç oranlı engelli raporu alabilirim??

imagejpeg

-100 -0,25 180
-100

Doktor astigmat dedi. Gözlük verdi.

Bunu engelli raporuna ekletebilirmiyim.

%kaç alabilirim??

Arkadaslar.

Benim de tek goz gormediginden 2004 yilinda alinmis %40 raporum var. Vergi indirimi icin basvurdugumda %32 oldugu kanaatine vardi devletimizin vergileri.
Simdi bu rapor heyet raporu ve devletin hastanesinden alinmis.
Kabul edilmediginden dolayi dava acan oldu mu ? Emsal kararlar var mi dava acmayi planliyorum sonuc ne olur acaba.

4rBdBA.jpg
[/url][/IMG]
JAo5oJ.jpg
[/url][/IMG]
Arkadaşlar babamda şekere bağlı göz arkasında sinirlerin daralması ve sanırım çatlaması sonucu kanamalar meydana gelmiş. lazer tedavisi yapılıyor gözünde mercek var. Görme alanı sonuçları yukardaki gibidir. görme kaybı her iki göz içinde yarı yarıya demişti. sizce oran ne olur. Birde bu görme kaybıyla ilgili doktor geri dönüşü yok en azından durdurmaya yada yavaşlatmaya çalışıyoruz dedi. bu durumu yaşayan başka arkadaşlar varmıdır. bu hastalığın bir çözümü varmıdır ?

Merhaba yeni baslik acmak istemedim konu kirliligi olmasin diye..

Benim sag Gözde göz tembelligi mevcut 2004 yılında % 32 rapor almistim sol Gözdede ilerleme mevcut .. Sağlam gozde arara bulanmalar yasiyor göze bagli şiddetli bas agrisi cekiyorum..

Arastirmalarim %32 alacagin yönünde yine ..
Bende özelikle bir isle ilgilenirken el titremesi ve 2 ayakta duz tabanlik var duz tabanliga bagli kronik bel agrisi oluyor..

Bu 3 rahatsizliktan girsem %40 alma imkanim olurmu sizce

Mrb arkadaşlar benimde gözümde keratakonus hastalığı var her iki gözümdenaskerlik için direk çürük verdiler sol /15 gözlükle /30 görüyor sağ /25 gözlükle /40 birde tırafik kazası geçirdim /15 ayaktan raporum var sizce yüzde 50 üzerinde oran alabilirmiyim baş vursam şimdiden çok teşekürler my63348@gmail.com adresim

Yaş tipi sarı nokta tek gozde %95 gorme kaybı na % kac verirler yorum alabilirmiyim?

Gözlerim iyi görmüyor hopermat astigmat var sağ 2 numara sol 1 numara

% kaç oran alabilirim

göz oranı açıklarmısın

geçen yıl %51engelli raporuna sahibim sol gözde pisödefak tan dolayı görme alanı testi yapılarak%20 engel verildi.DİĞERLERİ K.K.B ve pisikiyatriden almış olduğum raporlar. 1 yıl sonra kontrol olarak raporum onaylandı.Yıl bitiminde geçen hafta tekrar hastaneye rapor için başvurdum. Sol göz görme oranımın daha da azaldığı söylenerek rahatsızlığımın pisödefak üzerine fuchs hastalığı ve glokom eklendiği söylenerek. elde bulunmayan aletler sebebiyle göz için başka hastaneye sevk edildim. FUCHS VE GLOKOM AYNI GÖZDE ENGEL ORANINI BİLEN VARSA YARDIMCI OLABİLİR Mİ

Merhaba bende 3. Ay önce tip 1 diyabet olduğumu öğrendim ve hala şekerim bi düzene girmedi tirodller çok hızlı çalışıyor nodül var ve triottan dolayı gözlerim çok büyümüş dışarı çıkmak üzere % kaç rapor alabilirim ve hangi hastaneden yardımcı olabilir misiniz ? Teşekkürler

Arkadaşlar şimdi ben örnek mühendislik için başvursam engelli raporum tek gözden % 32 kalıyor diğer türlü KPSS ile memur olmaya kalksam bu sefer de sağlık kurulu raporu istiyorlar o zaman da gözden kusurlu olduğum için sağlam raporu alamıyorum ve hiç bir türlü mühendis olup kamuya yerleşemiyorum peki bizim durum hangi tür ayrımcılığa ve insan haklarına vs .. giriyor böyle bir durum var mı allah aşkına !

Merhabalar, benim sag gozum gormuyor. Sol gozume ise 0.2 ve 35 derece yazilmis haftaya heyete girecegim yuzde kac rapor alabilirim?

Sayın Zendark. Göz ile ilgili rapor verdiklerinde 0.1,0.2,0.3... ne demek? karşı duvarda okutulan harf sırasını mı ifade ediyor? bi de gözlük ve lens takılıyken mi ölçüm esastır? yoksa çıplak gözle mi ölçüm yapılır?

sayın zendark / zendark@

0,1 dediği "10 da 1 yani 1/10" görüyor demek. diğerleri de aynı şekil 10 üzerinden görme oranı oluyor. Her göz için ayrı ayrı belirlenir tabiki.
Gözlük ve lens ile düzeltilmiş değeri baz alınıyor.

bu 0.2-- 0.4 ne oluyor göz numarası değil bu nedir? nerden öğrendiniz bunu

Bu kadar adaletsizlik olmaz bu insanlar her iste calisabilir mi sizce. Bende gozden engelliyim sag gozum hic gormuyor %32 rapor verdiler ama hicbirseye yaramiyor. Birseyler yapilmali artik

yusufyüreklim

Cetvele göre en fazla puan zaten 32 tek gözün görmemesi oranda yanlışlık yok ancak size şu kadarını söyleyeyim 40 olmalı çünkü tek gözün görmemesi engelli olmaya yeterli 36 yıllık deneyimlerime göre tabi.

Merhaba.. Bende doğuştan göz tembelliği var, sol gözümle en üsttekini dahi göremiyorum. Sağ gözümü kapattığımda bir kaç saniye içinde sağdan sola doğru bir siyahlık da beliriyor. Ayrıca göz kayması var sol gözümde. Sağ gözümle de 20-25 ce 20-20 yi göremiyorum. Dün engellilik raporu için muayene oldum. Sizce bu durumda yüzde kaç oran alabilirim gözden. Esansiyel trombesitemiden %30 alıyorum öyle dedi hematolog. %15-20 gibi bir oran yetiryor bana.. Alabilir miyim sizce ??Teşekkürler şimdiden

Tek göz görmeme durumunda en fazla %32. Burdan bir sonuç çıkarabilirsiniz.
Göz tembelliği kroniktir. Yani tedavisi yok. Doktorunuzun yaptığı Test sonuçları, raporu belirleyicidir.
Görme alanı testi mutlaka yaptırın. Göz kaymasına oran verilirmi bilmiyorum.
Tüm bunlardan 15 puan çıkarabilirseniz raporunuz 40.5 ile sonuçlanır.

Çok sağolun cevap için. Muayene eden doktor sol gözümün %100 görmediğini belirtti, siz tek gözlü sayılırsınız dedi ve ehliyetimin iptal olabileceğini söyledi.
Görme alanı testi miydi bilmiyorum ama biz cihazla sanırım odaklanmayı ölçtü ve göz kayması oluyor mu diye sordu..
Evet ben 10 yaşımdan beri biliyorum göz tembelliğim olduğunu ama çok geç farkedildi ve dediğiniz gibi tedavisi yok. Eskiden gözlük veriyordu doktorlar 3.5 derece şimdi onu da vermiyorlar. Umarım sizin belirttiğiniz gibi gözden %15 alabilirim. %40 için yeterli olacaktır.

Bu arada gartroenterolojiden de muayene oldum, gastroskopi sonucumda reflü ve pangastrit çıktı. Ama bunlardan puan gelmiyor sanırım

Üst Alt