Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz/görme derecesine göre verilecek rapor oranları hakkında güncel bilgi..?

Arkadaslar Merhaba,
İst'da yasiyorum sol gozumde kayma,goz tansiyonu ve ileri derecede gorme kaybi var, sag gozum ise 1 derece miyop. Simdiye kadar hic rapor filan almadimda arastirmadimda.Prosedur nedir nasil isler hic bilmiyorum. Sizce oran %'de kac olur. İst. Avrupa yakasinda hangi hastaneden daha kolay rapor alabilirim.(Bakirkoy Devlet Hast., Buyukcekmece Devlet Hast. Ve Kanuni Eg.Arast. Hastanelerine yakinim) Ayrica karacigerimde 4 cm kist. Ve kronik hepatit b tasiyiciligim var %40 olurmu rapor, velevki oldu diyelim aylik ne kadar odeniyor bilgi verebilirmisiniz tskr. Ederim.

Merhaba arkadaşlar 16 yıl önce iş kazası sebebi ile 2 kez sağ gözümden ameliyat oldum şu an gözümde yapay retina var %10 görüyor sol tam görme sürekli iş goremezlik başvurusu yaptım sanırım yakında oran tespiti için arayacaklar tahmini bir oran verebilir misiniz?..%10 veya üstü bir oran belirlenirse sanırım maaş bağlanacak.teşekkürler

Herkes bu durumu bimer e yazsın birşey çıkmaz demeyin ben en yılda 2 - 3 kere yazıyorum. Bu durumu şöyle özetlemek lazım.

Bir gözüm görmüyor devlet nezdinde ne engelliyim ne sağlamım.
Bundan dolayı hiçbir işe giremiyorum %100 sağlam değilim %40 engelli değilim bunun için sağlık raporu oran tespiti yönetmeliği yada yönergesinde gerekli olan değişiklik yapılması gerekmektedir

merhaba arkadaşlar askerlikten gözden dolayı muaf oldum göz derecelerim sol pwr -12.00 - 2.00 170 sağ -14.50 -1.00 180 miyop+astigmat sol göz %60 görüyor sağ göz %40 görüyor izmit dünyagözdeki doktoruma danştım sınırda dedi verebilirlerde vermeyebilirlerde dedi gözden engelli raporu verirlermi verirlerse takribi % kaç verirler yardımcı olursanız sevinirim

ACİLLLLLL........Sağ gözüm %80 görmüyor. %kaç rapor alabilirim. Acil cevap bekliyorummmm.

geçmiş olsun...bir gözün tamamen görmemesine sağlık kurumları %32 veriyor ..

Selamun aleykum abiler kardesler ben askerlik muanesinde gozden curuk verdiler bu zmna kadar herhangi bir yere basvurmadim ama bugun oy pusulamda ozurlu niteligini gordum sag gozum sadece isigi goruyor sol gozumde cok az goruntu var 1metreyi gecmez bunun icin ne yapmaliyim bu arada gozumdeki hastaliga KERATA KONUS diorlar yardimci olursaniz cok sevinir.

Geçmiş olsun eski yönetmeliğe göre belki %40 üzeri alırdın ama değişti yönetmelik çok saçma oldu..şimdi sen engelli olmuyorsun ama işe gidiyorsun orada diyorlar engellisin olan yin. İnsanlara oluyor..

Arkadaşım bu derecede rapor alman bence mümkün değil..askerliğe de gitmen lazım buna göre ancak bence senin bilmediğin gözünde bi hastalık var.. Askeriyede tanı olarak ne kondu? Senin yazdığın bu derece raporu fazla etkilemiyor raporu etkiylen gözün görme alanı diye bişey var onunla alakalı.. Görmede bence bi hastalık var ve bu görmeni etkiliyor.. Rapor verilirken gözün görme gücüne göre veriliyor

Geçmiş olsun hocam..çok az diğer gözde görme bence vermezler.. Derece çok düşük çünkü..eski yönetmeliğe göre olurdu belki ama yeni Yönetmelik çok zor yeni yönetmeliğe göre görmede çok çok zorluk çekene hak veriliyor.. Diğer insanlara göre seninde elbet zor ama yoluna yürüyoraun iyidir demek ki vermezler bence..

Merhaba arkadaşlar bilateral dejeneratif miyopik fundus sağ 0.1 sol 0.2 sakarya eğitim araştırma hastanesinde heyete girdim %38 verdiler itiraz etme hakkım varmı yada izmit umuttepe hastanesine gitsem tekrar baştan heyete girsem %40 üzeri rapor alabilirmiyim bu konu hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum yardımcı olursanız sevinirim

İtiraz hakkınız vardır.İtiraz sonucunda başka hastaneye sevk ediyorlar orası kararı bozuyor ve hakem hastaneye gidip alıyorsunuz raporu.Sıfırdan işlemi başlatıp yeniden heyete girmek için belli bir sürenin (6 ay) geçmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla.
Yaşadığınız il çok kalabalıksa itiraz yolunu denemeyin.

arkadaslar ben 96 da is kazsi gecirdim

arkadaslar ben gozden iki kez ameliyat oldum dekolman bir kezde vitrektomi ameliyati evet gozumde gorme kaybi var ve100 36 ile emekli oldum ve su an vergi indirimi icin muracatta bulunucam fakat bakiyorumki aldigim raporun yarisini vermezler gibi eger 100 40 alabilirsem.verrgi indiriminden emekli olabilirim

egerki heyet bana 100 40 verirse tekrar emekli olabilirim fakat okuduklarimma bakinca korkuyorum ne yalan deyim rapor oranlari bir hayli dusurulmus tamamen haksizlik bir gozun tamamen gormemesi 100 32 veriliyormus ozaman yuzde kirk hayel

iskazasi gecirdigimde yasim 22 .idi emekli oldum hemde hic sigortam yoktu bir gun bile ama sakatlik oranina gore maas baglandi o gunden beri ssk oduyorum tekrar emekli olma hakkim var vergi indiriminden emekli olmazsam normal sartlarda olucamm

arkadasim bende iskazsi gecirdim gecmiste sag gozden emekli oldum ams sen kaza gecirdigin zaman hastanede heyete girmedinmi sonucta kaza bildirmedinmi ssk ya

arkadasim kaza yapinca sdk ya bildirdinmi o zaman

Bimer

Ghaneli

bu soledıklerını aynısı yazıcam kardesım saolasn.

BEN DEDİĞİN GİBİ PİSİKİYATRİ DOKTORUNA GTTTM SENIN SOYLEDN BENZERI SEYLER SOLEDM AMA HIC BIR SONUC VERMEDI BIZIM YAZDIKLARIMIZDA DEDI SENIN SU SU ILACLARI ALMAN LAZIM SOLE HASTA OLMAN LAZIM GIBI SEYLER DEDİ. UMIDİMİ KIRDI.
AMA BIR FIRSATIM OLURSA DAHA UFAK BIR ILCEYE GIDEREK ORDA DENERIM SANSIMI.

Merhaba arkadaşlar;

2002 yılında askerlik muayenesinde ileri derece hipermetrop dolayısı ile çürük raporu vermişlerdi (gözlük ya da lens en fazla 6 numara kullanabiliyorum. 6 numaranın üstünde göz tekrar bozuyor. Göz tembelliği mi katarakt mı bişeylerden doalyı...) Göz bozukluğum o dönemde iki göz için de 9 ve üstü numaralarda civarları idi. Tam hatırlamıyorum.

Son dönem bu rapor konusu işyeri dolayısı ile gündeme gelmeye başlamıştı, bu sebeple ben de bugün İstanbul Haseki Devlet hastanesine bağlı bir polikliniğe gidip muayene olup doktora sordum. Dedim böyle bir durum var. Engelli raporu almak istesem alabilir miyim?

"Gözlerin görüyor. Bu durumda alamazsın. Bir göz hiç görmeyecek öbürü de az görecek ki alabilesin. Göz numarası ile özürlülük durumunun alakası yok. İsterse 15 numara göz bozukluğun olsun görmeni sağlayabiliyorsan rapor alamazsın" dedi. Pek de alakadar olmadı belki de baştan savmıştır.

Daha önce askeriyeden alınan raporla başvuru yapıp rapor alanlar duymuştum ama bugünden itibaren vazgeçtim :)

saygılar...

Bende yüzde 90 göremiyorum ve sadece göz için başvurduğumda yüzde 29 verdiler ama aynı zamandada albinoyum başvursam yüzde 40 olur mu acaba ekpssye girmekisityorum

Peki biri hiç görmüyor diğeri %50 ise yine de kpssye girilip atanılabilir mi

Arkadaşlar tüm şikayetlerinizi e-devlet ten cumhurbaşkanlığına ve bimer'e yazalım. Yeni yönetmeliklerde bizleri unutmamaları gerektiğinin altın çizmiş oluruz. Ben dilekçemi yazdım sizlerde yazın.

Benım dilekcem

bir gözüm görmüyor devlet nezdinde ne engelliyim ne sağlamım. Bundan dolayı hiçbir işe giremiyorum 100 sağlam değilim 40 engelli değilim bunun için sağlık raporu oran tespiti yönetmeliği yada yönergesinde gerekli olan değişiklik yapılması gerekmektedir. Gereğinin yapılmasını tüm benim gibi bu durumdan mağdur kardeşlerim adına sizden bizler için yeni düzenlemeler yapmanızı canı gönülden rica ederim.

BİMER' E YAZDIĞIM YAZI 15 GÜNDE KAC TANE MERCİYE İLETİLMİŞ

1215142 15.12.2015 www.turkiye.gov.tr BİMER
1215142 16.12.2015 BİMER BİMER GÜNDEM
1215142 16.12.2015 BİMER SAĞLIK BAKANLIĞI
1215142 21.12.2015 SAĞLIK BAKANLIĞI AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI
1215142 21.12.2015 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
1215142 21.12.2015 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ENGELLİ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
1215142 21.12.2015 ENGELLİ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM, REHABİLİTS.VE SOSYAL HAYATA KATILIM D.BŞK
1215142 21.12.2015 SAĞLIK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI
1215142 23.12.2015 SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞHİS İLİŞKİLİ GRUPLAR VE SOSYAL GÜVENLİK UYGULAMALARI DAİRE BŞK.
1215142 29.12.2015 TEŞHİS İLİŞKİLİ GRUPLAR VE SOSYAL GÜVENLİK UYGULAMALARI DAİRE BŞK. HASTA HAKLARI VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI

Merhaba bende kendimi bildim bileli sol gözümde göz tembelliği ve kronik hepatit b rahatsızlığım var bir arkadaşımın tavsiyesi ile heyet raporu için Kayseri Eğitim Araştırma Hastanesine başvurdum. Dün raporum çıktı kronik hepatit b den %30 Göz tembelliğinden %4 oran vermişler itiraz edebilirim yada bekleyip duruma göre tekrar rapor için müracaat edebilirim kararsızım sizin fikriniz ne olur. Yönetmeliğe göre Göz tembelliği için %4 oran normal mi?

Konuya bakmak isteyen olursa konu açtım http://www.engelliler.biz/forum/saglik-raporlari/158382-goz-tembelligi-ambliyopi-rapor-oranim.html

Merhaba bir sorum var 2001 yılında %55 sürekli gözden raporum var iki gözde 0.3 0.3 şimdi vergi indirimi için basvuracagim bu rapor gecersizmidir yeni rapor isterlerse bu otan kaca duser bunun yanı sıra obezite vu uyku apnesi sıkıntıda var boy 179 kilo 130 balhazard formülü ile yeni alabileceğim rapor oranı kac olur sizce

bilgilerinizden bizlerle paylaştıgınız içi teşekkür ederim sağ post travmatik kornea kasefeti,1ökom adheran görmesi,ışık hissi seviyesinde,sol miyopi .0.8 görüyor. sezce yüzde kaç rapor verirler sizce.

erenbayir

SON OLARAK YAPTIKLARI DÖNÜŞ:

"Özürlülük Ölçütü Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik Ek 2 Cetveli" içerisinde yer alan engel oranları; çalışmaları devam etmekte olan "Engelli Ölçütü Sınıflandırılması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" yayınlanma aşamasında olup, anılan Yönetmeliğin yayınlanmasının ardından raporlar ve engel oranları bu kapsamda değerlendirilebilecektir.

HERKEZ BENCE SIKINTISI BİMER DEN YAZSIN ARKADAŞLAR YENİ YÖNETMELİK YAYINLANMAK ÜZERE FIRSATI KAÇIRIRSAK DAHA COK BEKLEMEMIZ GEREKEBILIR.

Ben bugün rapor için gittim göze 38 cilt içinde 25 verdiler toplamı kaç ediyor acaba??? Yüzde 40 ı geçer değilmi

benim şuan yüzde 40 özürlü raporum var bir gözüm görmüyor bir gözümde 3 numara gözlük kullanıyorum şuan çalışmıyorum ve gelirim de yok babamın emekli maaşı ile ayakda duruyorum benim iki sorum olacak 1. emekli maaşı bağlatabilirmiyim 2 . babam rahmetli olursa maaşını alabilirmiyim

crayzze54

Erken emekli olabilirsiniz bu rapor sayesinde.Belli dereceleri var 1.2.3 diye ona göre primlerinize devlet katkıda bulunuyor.Yani dışardan prim yatırıp emekli olabiliyorsunuz.Yanlış bilmiyorsam %60 rapor gerekiyor yetim aylığı için (25 yaşını doldurmuş erkek evlat için).Engelli maaşı(2022) için ise çok az gelirinizin olması gerekir.

%70 görme kaybına doktor 27 puan dedi bu sizce az değil mi ? Ayrıca okb %30 verdi. İkisinin toplamı sizce kaç çıkar 27 ve 30 u baz alırsak ?

Bimer den gelen cevap

"Özürlülük Ölçütü Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik Ek 2 Cetveli" içerisinde yer alan engel oranları; çalışmaları devam etmekte olan "Engelli Ölçütü Sınıflandırılması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" yayınlanma aşamasında olup, anılan Yönetmeliğin yayınlanmasının ardından raporlar ve engel oranları bu kapsamda değerlendirilebilecektir.

Merhaba arkadaşlar ben 1999 dan beri epilepsi rahatsızlığı olup bir gecede şifa bulup iyileşen biriyim ALLAH bu şekilde bizleri mağdur eden yetkililere biraz vicdan merhamet nasip eder inşallah neyse bir şekilde rapor oranlarımız düşürüldü benim örenmek istediğim şey şu arkadaşlar cuma günü gözlerimdeki rahatsızlıktan ötürü hastaneye gittim ve doktor bana gözümdeki rahatsızlığın astiğmat miyop olduğunu ifade etti sag gözüm % 0.50 sol gözüm ise%0.75 bu dercedeki kayıp rapor oranında bir artı getirirmi ALLAH hepimizi sağlıklı günlere kavuşmamızı nasip eder inşallah hayırlı akşamlar,,,,,,,

Üst Alt