Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz/görme derecesine göre verilecek rapor oranları hakkında güncel bilgi..?

gaziantep27
2008 sonrası girişli kimse emekli olmadığından bu konu çok da net değil.
Ancak genel görüş emekli olacağınız zaman hastaneye sevk edilerek yeniden rapor alacağınız ve o rapora göre işlem yapılacağı yönünde.

Selamlar. Dejeneratif Myopia teşhisi ole % 50 oranlı rapor aldım. Raporumda başka da bir ibare yok. Yalnız heyete girmeden önce doktorun el yazısı ile bir evrağa yazdıklarını gördüm. "Her iki göz 0.1. Sağ göz:-28 Sol göz:-25" yazıyordu. Daha evvel sol gözümde orta büyüklükte iki yırtık oluştu ve lazerle dikildi. Yalnız bunun sonucunda sol gözümde bazı bölgeler silinmiş/kararmış. Doktor "lazerin etkisi bu alanlar hep böyle kalacak demişti." Yani sol gözümle gördüğüm tüm alanların ortalama 1/4'ü kaybolmuş diyebilirim. Benim sorum: doktor görme alanı kaybımdan dolayı da bir oran veremez

Miydi? Verseydi yüzde elli oranlı raporum yüzde kaça çıkardı?

Miydi? Verseydi yüzde elli oranlı raporum yüzde kaça çıkardı?

sadece göz kuruluğundan % kaç rapor alırım despores damla kullanıyorum sabah ve akşam

diabetus hocam
Bana sorarsan sana en yakın rapor vermeye yetkili bir devlet hastanesinden muayene için randevu al
Muayeneni ol,aradada göz kuruluğu için oran verilip verilmediğini sor
Bence en sağlıklısı bu olacaktır.

earibagi

zaten gittim hastahaneye diyabet tansiyon ve göz kuruluğu vardı ilaç kullanıyordum göz doktoruda muayene etti oraya göz kuruluğu ilaç kullanan tedavi edilen diye not düştü benim öğrenmemdeki sebeb rapor oranım ne olacak ben eskiden göz kuruluğu için % 5 diye duydum eğer bu doğruysa %40 rapor alabliyorum değilse %37 d kalıyorum benim için çok önemli o sebebten soruyorum

Bende %32 oraninda rapora sahibim cok ugrastim gecen sene raporumu yukseltebilmek icin fakat yine ayni oranda rapor verdiler yazik gercekten ne sakat sayiliyorsun ne de saglamsin adaletsizlik bu baska hicbirsey degil kendilerini bizim yerimize koyup bir düşünsünler bakalim kolay mi bu durumda yasamak

slm arkadaşlar benim sorunum bir kaza sonucu sağ gözüm biraaz çukurda elmacık kemiğinden amelyat oldum karşımdaki insan gözün protez mi diye soruyor görme kaybım yok ama gözüm eskisi gibi değğil bu durumda olupta rapor alan varmı yüzde kaç rapor alablirim.bilgisi olanlardan cevap bekliyorum

Merhabalar

31 yaşındayım. Yaklaşık 4 aylıkken gözümün birini almışlar ve protez kullanıyorum. diğer gözümde de görme problemi var ama çok değil yaklaşık 2,5 astigmat gibi. yaklaşık 9 yıldır da özel sektörde mühendis olarak çalışıyorum. bugüne kadar pek kendime engelli yaftasını yakıştıramadığımdan araştırmamıştım ama devletin artık çalışma koşullarını zorlaştırmasından dolayı bu hakkımı (varsa tabi) kullanmak istiyorum. her yerde tek göz görmeme için %32 yazıyor ama acaba diğer gözdende %8 le %40 a tamamlanır mı? veya %32 nin bana kazandırdığı bir hak var mı?

Arkadaşım. Yok.
Elinden gelse 32 de vermezler.
Gözle ilgili ek iran alarak rapor alma imkanın yok....
Klasik yol psikolojide n ek oranı alma çabasına girmen lazım. .
Artık o yol da çıkmaz sokak ya almasın ya 1 yıl süreli alırsın. Oda hem meşakkatli hem geçerliliği süreli. ..
Başka hastalığın varsa anca..

Merhaba kardeşim. Bir soru soracaktım ben. Doğuştan sol gözümden katarakt ameliyatı oldum ve buna bağlı sol gözde görme yok ve bu yaşıma kadar bu şeklide yaşadım bugün bir arkadaş tavsiyesiyle doktora gittim ve raporu sordum. kontrol ettikten sonra %32 alabileceğimi söyledi. Bende diğer gözümü bahane ederek astigmat ve miyop var ona birşey alamazmıyım diyince hayır dereceler küçük dedi. Ve psikiyatri işi aklıma geldi.
Asıl sorum şimdi burada oldu ki ben psikiyatri tarafından da birşeyler aldım ve %40 tamamlandı diyelim. Benim 5 yıllık b sınıfı ehliyetim var bunun durumu ne olur ve raporda psikiyatri de olduğu için ileri de bununla ilgili herhangi bir sorun yaşar mıyım çok merak ediyorum ona göre başvuru yapmayı düşünüyorum.

Lütfen bilenler bir yol gösterirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

@ozyy2311 merhaba .bu arada ehliyetin ön yüzünde en altta monoküler diye ibare yazması gerektiği için değişecek.Gözünün şu anki durumunu belirten raporla tekrar ehliyet için rapor almalısın. her sene ehliyeti için araba kullandığın sürece raporunu yenilemelisin. ilgili yerlere (trafik şubesi- ehliyet kursu) sorup bilgi alman en iyisi olur. bu cevaplar bizzat kendi tecrübelerimle edindiğim bilgilere dayalı olup güncel olmayabilir.

@[FONT=sans-serif]sfero hocam bildiğim kadarıyla tek gözün olmaması/görmemesi durumunda %32 rapor oranı veriliyor. ama yönetmelikte (sanırım) görmeyen göz yerine protez göz varsa bu orana %10 oranı daha ekleniyor. artı olarak olayın psikolojik boyutunu da sayarsak(4 aylıktan bu yana tek gözle yaşamanın sosyal hayatına-psikolojine etkisi)bu oran artar. bunun sonucunda sen bizim klübe katılmış oluyorsun(daha doğrusu zaten 4 aylıkken katılmışsın ama kayıt olmuş olursun)[/FONT]

Son düzenleme:
neyzen86 öncelikle ilginiz için teşekkür ederim size. Benim asıl kafamı kurcalayan nokta ehliyetimi kökten kaybetme durumum var mı ? Ve raporun içine psikiyatri girdiği için galiba 1 yada 2 yıl süreli rapor verecekler. Bu raporun içinde psikiyatrinin herhangi bir tanısı olduğu için benim iş hayatımı ve ehliyetimi kötü yönde etkiler mi? kimine göre psikiyatr hastasıyla çalışılmaz.
Ayrıca 1 yıl süreli rapor ile ötvden yararlanıp ekpss ye girebilir miyim?

@ozyy2311 tek gözü olmayanlar ve protez göze sahip olanlar bile monoküler ehliyetle araç kullanabilir.(ticari ruhsata sahip araçlar hariç) işin psikiyatri kısmı ile ilgili bilgi sahibi değilim. ama şizofren tanısı koyulan hastalar bile devlet memuru - özel sektör çalışanı olabiliyor. araç kullanabiliyor. tabi buradaki en önemli nokta hangi durumlarda engellenip kısıtlanıyorlar?

@ozyy2311 %40 ve üzeri engel oranına sahip sürekli ibareli raporun olursa 2016 ekpss ye başvurursun. ötv şartları ayrı bir olay onun şartlarına sahip değilsin. ama sen yine de araştır hangi şartlarda ötv indirimine sahip olunacağını.

Sağ gözüm görmüyor %32 verdiler böbrek nakli oldum %70 verdiler toplamda %80'e tekabül etti .

neyzen86 ilgin için teşekkür ederim hocam. Açıkçası eğer araç alamayacaksam rapor almamda bir avantaj göremiyorum ama yarın bir plazaya gidip oraya soracağım eğer vereceklerini söylerlerse pazartesi kurula gireceğim.

Merhaba arkadaşlar. Askerde gözden çürük raporu aldım

SOL -4.00 ( -2.50 aks 180 ) SAĞ -3.75 ( -3.75 aks 1 ) SAĞ SOL YÜKSEK MIYOP ASTİĞMAT

BU DERECELER ILE % kaç alırım ?

Arkadaslar ıyı gunler. ben tek göz görme kaybım var. askerlıkten cürük aldım. ıssızım ıse gırmek ıstıyorm devlet daırelerıne %40 olursa engelli kadrosundan gırebılıyorum. doktora gidersem benım raporum kac olur.

Arkadaslar ıyı gunler. ben tek göz görme kaybım var. askerlıkten cürük aldım. ıssızım ıse gırmek ıstıyorm devlet daırelerıne %40 olursa engelli kadrosundan gırebılıyorum. doktora gidersem benım raporum kac olur.

tek göz görmeme oranı %32. Başka rahatsızlıklarınız varmı? Şeker tansiyon piskolojik vsvsvs varsa onların da oranıyla %40 bulmanız gerek.

Ümit Kurtuluş

Allahıma cok sukur başka bir rahatsızlıgım yok. Sadece düz tabanlık var onada vermıyorlar sanırım. Bgun psikaytriye gttim durumu anlattım. %40 yada %70 yazıyorlar ara bır oran yok dedı. bunun ıcın mı geldın dedı baska sıkıntı warmı dedı. ben tükenıyorum hayata karsı artık soguk basarısızlık gozule ıle bakıyorum. 5 aydır ıssızım borcum war ısım yok bır gozum gormuyor gelecegımn planı yapamıyorm bırggun dıyerıde kararıcak.. yardımcı olmuyorsunuz daha ne sıkntım olsun dedım sadece gulumsedı.

arkadaslar tbc üveit sol gözümü kaybetdim 7 sene önce bana %32 vermislerdi diger gözdede aktif hücreler vardı arada bir ataklarım oluyor görüsüm düsüyordu 7 sene sonra okadar cok ugrastımkı en sonunda %51 oranla vergi indirimi aldim sindi emeklilik icin gün sayıyorum hayırlısıyla sizlerede insallah nasıp olur

özcan kamil

ehliyetın varmı pekı.. varsa ıse dıyer goz yuzunden ehlıyet ıle sıkıntı oldumu olucanı dusunuyor musun!!

erenbayir

Hastaneye Heyet raporu almaya gidin.
Gözden zaten %32 veriyorlar. Piskiyatri bölümünde geceleri rahat uyku uyuyamadığını sabahları yorgun kalktığınızı kalabalıklara gelemediğinizi ani öfke patlamaları yaşadığınızı söyleyin. Doktorlar konuşurken gergin ve tedirgin olun. Size kişilik tanı testi uygulucaklar. Orda kendinizce cevap verin. Doktor okucak şu soruya şöyle cevap vereyim değil. En temiz ve saf şekliyle kendi düşüncelerinizle cevap verin.

sol gözüm doğuştan yok, protez kullanıyorum. Sağ gözüm -3,00 -1,50 aks- 165. Sağlık raporum kaç çıkar. Bu yıl üniversite sınavına gireceğim sınavda ek süre veya başka olanak tanıyorlarmı. Bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirlerse memnun olurum.

Ya nasıl bir yönetmeliktir bu tek gözüm görmüyor ve engelli sayılmıyorum ne sağlamım ne de engelli bu büyük bir yanlıştır.

merhabalar arkadaslar ben 2011 yılında enseden gelen damarın tıkanma sonucunda sağ gozum hıc gormuyor 25 gun akdenız unıversıtesı hastanesınde yattım ayrıca norolıjı polıkınlıgınden sureklı INR kontrollerıne gıttım dusuk cıktıgı ıcın raporlu ılac kullanıyorum kan sulandırıcı kullanıyorum yanı gecen bayramda merdıvenden dustum kolum dırsekten kırıldı alcıya alındı fakat kolum tam acılmıyor halen agrı var kolumda sol gozumde ıse mıyop uzahgı goremıyorum 5 numara gozluk kullanıyorum sizce akdenız unıversıtesı hastanesıne rapor almak ıcın basvuru yapsam % kaç rapor alabılırım engellılık ıcın yardımcı olursanız memnun olurum saygılar arkadaslar...

ben rapor almak için akdenız universıtesı hastanesı nı sectım cunku orada tedavı oldugum ıcınsizce devlet hastanelerımı ıyı yoksa tıp fakultesımı ıyıdır arkadaslar bu konuda

Merhana arkadaşlar ben raporumu 2005 te aldım yüksek miyp ve astıgmat ve doğuştan katarakttan vergi indirmini de aynı dönem aldım 1996 ssk girişim var 35 yaşındayım 2016 da emwkli olacam fakat kontrol muayenesi ve rapprun düşürülmesi canımı sıkıyor bıraz düşerse mahkeme de sansımız nedir bilen varmı

Tek gözü protez olan arkadaşlar, diğer gözünüzde görme kaybı yoksa raporunuz araştırmalarıma göre %30-32 arasında geliyor. Benim de durumum aynı. Diğer gözümde nistagmus hastalığı mevcut anladığım kadarı ile onunla bile %40 yapmıyor şu balthazard formülündenmidir nedir. Lakin nistagmus titremesi ile görme oranı tireyen bölgede inanılmaz derecede düştüğü için 0.4'lere kadar sanıyorum, %40'ın üzerine çıkabiliyorum inşallah :)

çok garip engel oranımızın artması için dua falan ediyoruz seviniyouz sistem bizi buhale getirmiş ne yazıkki... neyse...

Ankara atatürk eğitim ve araştırma hastanesine başvurdum, sonucum yarın çıkıyor ordaki raporu buraya eklerim yüzde kaç ise. Ordaki sonuca göre benzer durumdaki arkadaşalr da kendilerine bir fikir edinirler.

Saygılarımla.

Üst Alt