Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz/görme derecesine göre verilecek rapor oranları hakkında güncel bilgi..?

Dün heyete girdim behçet +göz +sedef ten. Cildiye 15 Romatoloji 10 verdi..sol göz uveit atağı var oran belirtmediler ama göz kapalı. .Muayene eden Dr %32 aşağı almazsn dedi .sadece gözden. .rapor 1 hafta sonra çıkacak sizce %40 i geçer mi?
Teşekkürler

Arkadaşlar yarın sağlık kuruluna giriyorum, raporumda fizik tedavi bölümü sağ omuz 90 derece kısıtlı her iki diz 90 derece kısıtlı boyun 90 derece kısıtlı %10 %5 %5 puan verdi. (Baltazar usulüne göre hesaplanacak Dedi )Göz bölümünden sağ gözüm kaza sonucu tamamen görmüyor (%32 olarak biliyorum) (optik sinir kesisi), ptozis (%5 olarak biliyorum) ve sol gözüme tam gözlük yazıldı oranları nelerdir sizce %40 rapor alabilirmiyim Allah Rıza'sı için acil yardım

arkadaslar benim iki gozumde de sikinti var goz olcum raporum yuksek astigmat sag goz 9.25 sol goz 8.75 gorme derecem gozluklu sag goz icin %10 goruyor sol goz icin %20 goruyor ben saglik raporu icin muracat etsem vergi indirimi icin rapor oranim ne olur bilgisayar olan arkadaslar cevap verirse cok memmun kalirim

BilgisI olan arkadaslar cevap atarsa memmun olurum

Saçma sapan bir engelli yönetmeliği var nasıl olur da bir gözü görmeyen biri engelli sayılmaz

sayılmıyor artık diğer göz herşeyi görebildiği için 2006 da yönetmelik değişti bizim aldığımız raporlarda % 32 ye düşürüldü ne yazıkki devletimiz böyle uygun görmüş allahın verdiği özrü devletimiz kabul etmiyor

Yüksek hipermetrop sağ +8,50 sol +9,00 görme kaybı %70 muayene olduğum doktor en fazla 27 puan alırsın diyor. Heyet doktoru değildi muayene olduğum doktor sizce bu oran mı çıkar ?

[FONT=Arial Black]Selamunaleykum
[/FONT]

Arkadaşlar her iki gözde de görme seviyesi 1 metreden parmak sayma. Alınabilecek özür oranı kaçtır. Ayrıca başka bir poliklinikden de %20 alınmışsa bu iki oranla heyetten yüzde kaç özür oranı alınır ?

Şimdiden teşekkürler

Tahmini değil de bilgiye dayalı olarak bir cevap alabilirsem çok sevinirim.

Arkadaşlar merhaba.

Göz den %32
göğüs hastalıklarından %20

Bu oranlarla heyetden %40 oran alabilir miyim ?

Ayrıca kalp de olan bir rahatsızlığın puan cetvelinde karşılığı yok ise heyet bu değerlendiriyor mu?

Otsumban

Yollamadan kimse net ve kesin bir oran veremez. bir çok kişi %55-%60 larlan gönderdiği raporlar %40 altında geri geldi. Gözlerden düşürmezler sanırım ama göğüs için birşey diyemem

ArTe
Oranlar kesin. Heyete vericem evrakları salı günü heyet var. Ümitsizliğe kapıldım.
ArTe

Balthazard Formülü ile hesapladığımda 45.6 çıkıyor. hakkımızda hayırlısı.

Birebir aynı durumdayız 46 aldım seninkide 46 geçmiş olsun. Fakat bir sıkıntı var sen iki gözümde 1 metreden parmak sayma diyosun ama oran 32 çok az vermişler ilginç.

Arkadaşlar

Sağ 0.3
Sol 0.1
Aldığım oran %32

Son düzenleme:
Dr karar verdi once gozlukle olcum yapildi 0.05 dedi her iki goz icin sonra lensle olcum yapildi 3mps 0.1 yazdi her iki goz icin heyete girdim simdi sonucu bekliyorum

kayserili3838

Göz doktoru ne oran verdi peki. Muayeneden sonra heyet kağıdına cetvelde karşılığı olan aranı yazıyor doktor.

Goz Dr oran soylemedi bana lensli 0.1 her iki goz icin keratokonus diye de yazdi rapor kagidina heyete girdim heyet goz dr hic birsey sormadi da soylemedi de ben danisma ya sordum oranim ne diye vergi dairesinden ogreneceksin dediler boyle sacmalik mi olur

Merhaba;
sağ göz Dejenaratif miyopi tanısı
Görme değeri:sağ-9.25(-5.50ax85)0.05
Sol-1.75(-0.25ax35)1.0(tam)
Sağ ambliyopi olarak tespit edilmiştir
Bu değerler ile engelli raporu kaç oranda alabilirim ? yardımcı olmanızı rica ediyorum

arkadaslar gecen heyete girdim raporu yenilemek için raporda sol 4 sag 3 yazıyordu parantez içinde 40.01 yazıyordu anlamı ne 10 gun sonra raporu verecekler dediler 2022 kanun için yeterli mi biri soyleyebilir mi birde muayne sırasında doktor biraz kıllık yaptı alamaya bilirsin dedi bende sol gozumde göz tembelliği var doktora bunu soyleyecektim bana sus muayne edeyim dedi :???

bu değerlerle % kac alırım?

Gözlük numaraları
Uzak
Sağ: +2.25 +0.50
Sol : +2.50

Yakın
Sağ: +4.75 +0.50
Sol : +5.00

Buna gore % kaç özür alırım ?

Gözlük numaralarından engel oranı hesaplayabilirmisiniz?

Uzak
Sağ +2.25 +0.50
Sol +2.25

Yakın
Sağ +4.75 +0.50
Sol +5.00
Lütfen yardımcı olun.

gozden 7 alinabilir mi

Dizden gorundum 8 vermis okbden 30 vardi 35.6 etti ve 40 icin 7 oran kaldi...yarin hoze gidecegim..gozlerde 4.5 ar miyop,gozde sinek ucusmalari heralde tansiyon ve retinada incelme mevcut...bunlardan 7 gelir mi

Yeri gelmisken sorayim okb 0-30-70 arasi veriliyor atiyorum 47 verilmesi yasak midir...boyle bir sey mumkun mu

Arkadaslar benim sağ gözüm 0.25 sol gözüm ise 0.75 uzağı göremiyorum buna gore %kac rapor verirler

selam benim sağ göz hiç görmüyor yüzde 32 verilior oran galiba dier gözüm 1.50 gözlükle iyi görüyorum 1.50 miyop olan göze oran vermiyorlar ?

Günaydın benimde sağ görme 0 sol 1 %32 verdiler.

arkadaşlar bana da yardımcı olur musunuz? sağ göz -15.00 sol göz -14.50 dejeneratif miyop buna ne kadar oran verirler. bazı arkadaşlar düşük numaralarla yüksek oran almışlar. Moderatörlerden ve adminlerden yardım istiyorum

Üst Alt