Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz/görme derecesine göre verilecek rapor oranları hakkında güncel bilgi..?

Arkadaşlar bir sayfa öncesinde babamın görme alanını paylaşmıştım. Şekere bağlı kanamalardan dolayı sürekli lazere giriyordu sağlık kurulu için başvurduk. Görme alanı çok dar olduğu için %68 oran aldık bilgilerinize..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bende biliyorum tek goz icin %32 verildigini ama gercekten sacma %40 oluo engelli sayilmamiz lazim ben bir kumas uzerine bir fabrikada calisiyorum saglam insanlar arasinda bende tek gozumle ayni isi yapiyorum bir kumasa iki gozle bakmak baska twk gozle bakmak baska bunun gibi daha bir suru ornek verilebilir ama sorunu yasamayan bilemez o yuzden boyle bir durumla karsilasmadiklari icin neler yasadigimizi anlamiyorlar

az önce raporumu aldım. %36 vermiş kurul :(( Göz için sadece 6 puan vermişler. Doğuştan göz tembelliği ve %90 görmediğim halde.
Ankaradan' puanın yüksek gelme ihtimali nedir acaba ? Eğer aynı gelirse itiraz için ne kadar beklemem ve nereye başvurmam gerekiyor bilgisi olan var mıdır arkadaşlar ?

Yükselme ihtimali yok gibi birşey itiraz için süreye gerek yok hemen itiraz edebilirsiniz ama gözden artık puan zor veriyorlar yani net bir oran almanız için görmüyor olmanız gerekiyor

Ankara'dan onay gelmesini beklemeden itiraz edebiliyorum yani, doğru mu anladım ?
Ama hem bu siteden hem diğer forumlardan araştırdığım kadarıyla aynı benim gibi tek göz tembelliğinden çok daha yüksek puanlar alanlar da var.

Il saglik mudurlugune gidip itirazini yap ayse gezer o raporu yollama vakit kaybi olur

Tek göz tamamen görmüyorsa ve düzelme ihtimali yoksa %32 veriyorlar .

Arkadaşlar ben 07.08.2014 de gözden rapor aldım raporda
MİKROFTALMİ OPERATUAR
AFAK+GLOKOM (H40,8) VİZYON SAĞ:3/10 GSYO:%62 SOL V:2,5 METREDEN PARMAK SAYIYOR ve oran %60 olarak belirlenmiş.
Fakat vergi indirimine başvurduğumda %39 verildi doktor rapor oranlarını hesaplarken mi hata oluştu nerde sıkıntı var çözemiyorum. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? rapor süresi sürekli
İtiraz mı etmeliyim, itiraz etmeden tekrar aynı hastaneden rapor alabilir miyim oran ne olur bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Göz rahatsızlığı engelli belgesi almak

Sa iyi günler ben engelli raporu çıkartmak istiyorum engelli haklarından yararlanabilmek için benim rahatsızlığım göz ben Bilateral miyop hastasiyim Sağ 7.25 sol 7.00 doktora muayene oldum doktorun yazdığı şu sağ 1.0 sol 1.0 yazdı bana rapor verirler mi % 40 birde toplamda diğer 3 tane daha rahatsızlığım var 40 puan verdiler onlara yarın heyete görüneceğim cevap yazarsanız sevinirim

Son düzenleme:
Merhabalar herkeze arkadaslar ben sol gözümü kaybeytim yaklasik bes alti yaslarindayken 1991dogumluyum 3\ 4ameliyat gecirdim isci bulma kurumundan yonlendirlerek heyet raporuna girdim devlet hastanesinde 2007tarihinde aldigim rapor % 32 ve ikinci bir rahatsizligim var sag elimin serce parmaginda bundan 7 ay once cam kesmesi sonucu serce parmagimin tendon damari ve atar damar kopmasi sonucu serce parmagimi yumruk seklinde kullanamiyorum bu durumla ilgili bana yardimci olursaniz özürlü raporu alabilirmiyim...

Merhabalar
Benim sol gözüm doğuştan görme engelli sağ gözümde bulanık görme var bunlardan rapor almak istesem ne kadar rapor alabilirim bilgi verebilirseniz memnun olurum.teşekkürler

Sağlık kurulu engelli raporu

Arkadaşlar Merhaba. Ben 17 yaşındayım. Görme ile ilgili problemim var. Sağ gözüm 0.4(-22.00 -0.50x50), sol gözüm 0.5(-19.00 -0.50x145ile) Ön segment doğal Fundus bilateral dejeneratif miyopik fundus diyor. Ankara Numune hastanesinden aldığım sağlık kurulu raporun da. Ve bu rapor % 16.
2006 senesin de %75 raporum vardı ve göz numaram bu kadar da değildi. Daha azdı. Ben bu raporu ego kartı almak için aldım ve ne yazık ki %40 vermediler. Bu doğru bir durum mudur? Benim göz numarama % 40 rapor vermezler mi ?
Sizlerden bu konu da bilgi almak istiyorum. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

sağ 0,7 -4,00 -3,00 180
sol 0,5 -4,00 -2,00 *160
görme keskinliği 91,4 görme alanı puanı 47,4 işlevsel görme puanı 43,3
kardeşim benim ölçüler bunlar. erg filan istemediler galiba. sadece ilk doktor klasik harfleri gösterdi sonra görme alanı testine girdim ilki hatalı oldu çünkü gözlerim çok ağrıdı doktor fırçaladı beni sen makineyi mi kandırmaya çalışıyorsun diye. halbuki gözlerim ağrıyor tek bir noktaya bakınca söyledim e ben mi gideyim teste dedi. neyse ikinci test başarılı oldu galiba yüzde ellibeş verdiler. ama daha maliye onaylamadı. iki ay sonra maliyeden inşallah onaylanır. sana soracağım maaşa aylık kaç lira etki eder. kaç yılda emekli olabilirim ilk sigorta girişim 2006. yedi yıllık memurum 2009dan beri. kadro derecem 6. maaş derece kademe 6/2. toplam devlet ve özel sektör hizmet süresi 7yıl 9 ay 8gün

slm arkadaslar sol gozum %10 goruyor sasilikdan ameliyat oldum bir de hafif derecede bel fitigi ve bir ayak diz kapaginda yirtilma var sizce rapor orani kac olur yardim ederseniz iyi olur tesekkurler

Engelli raporu almak istiyorum

Hocam merhaba gözümde şasilik var birde göz tembelligi var yuzde 30 goruyormusum.bileklerimde kis var.belimdede aciklik var sizce rapor olarak yuzde kac alabilirim*.tesekkur ederim

Merhaba ; Raporuma bu şekilde yazıldı .. Sizce % kaç oran verirler.

Benim sol gozum dogustan gomuyor ve aldigim oran yuzde 32. Bu ay icinde aldigim oran.

Benim de sağ gözüm görmüyor bi kaza sonucu kaybettim. Yüzde sekil bozukluguda yaratıyor normal göz gibi durmadığı için ama malesef % 32 den yukarı vermiyorlar. Nasıl islerine geliyorsa öyle görüluyoruz ne yazık ki. Askerlikten muaf verdiler,ehliyette moleküler ehliyet polislik vb. İçin başvurduğunda sakatsin ama engelli raporuna gelince 32 oranı ver ne halin varsa gör yaziklar olsun. Ben hakkımı bu adaleti bu hale getirenlere hicbir zaman helal etmiyorum boyle çarpık bir düzen birbiriyle çelişen saçma kanunlar yok.

Cok dogru soyluyosun. Tek hayalim pilot olmakti asker olmakti sagliktan takildim. Dedim askere gider orda kalirim onada muaf verdiler dedim hadi polis olayim yok o da olmadi. Ama rapor almaya gelince hastane vermiyor. Simdi nereye gitsem gozu onume cikartiyolar ve engelli raporu istiyolar ki ben 2 okul bitirmis biriyim is bulmakta zorlaniyorum. Bu rapor tek carem 32 ve 24 luk oranla insaallah raporum gelirde istihdamdan faydalanabilirim.

Raporun %40 geçti mi bu sefer

Ben 2 yıl önce rapor çıkardım süreli verdiler raporun süresi doldu psikiyatri tedavi önermişti psikiyatriye gidip geliyorum ilaç kullanıyorum oran gelir mi acaba tekrar basvurdugumda

Iste belli degil goz 32 yazdi psikiytr da 24 yazdi hesaba gore 48 yapiyor bakalim heyet ne vericek. 1 yillik bile verse dolmadan uzatabilcegimi dusunuyorum cunku tedavim devamli her ay gidiyorum ilac kullaniyorum.

Karisik anskiyete ve depresof bozukluk yazdilar 24 verdiler.

Kardeşim bu konu benimde en büyük sorunum yaklaşık 10 senedir % 40 raporu almak için uğraşıyorum üniversite mezunuyum tek istediğim engelli memur sınavına girebilmek bu toplumdaki çelişkilerden o kadar rahatsizim ki artik ne sakatsin ne de sağlam bana gelişmelerden haberdar edersen sevinirim bende yaklaşık 5 aydır psikiyatriye gidiyorum 2 adet ilaç kullanıyorum raporumun suresi doldu tekrar rapor çıkarmak istiyorum ama emin olmak istiyorum artik yıkılmak istemiyorum

yusufyüreklim
Tedavi olduğunuz hastaneye sevk almaya çalışırsanız rapor oranı alma ihtimalin yüksek
İnşallah istediğin oranı alırsın

Herkese merhaba,

1,5 miyop; 1,0 astigmat olan biri için % kaç rapor verilir, oran önemli değil ne kadar veriliyor sadece onu anlamaya çalışıyorum. Bilen arkadaşlar varsa çok makbule geçer...

Suret oran vermeyebilirler numaralar düşük neredeyse normal ama oran vermek için görme kaybı önemli tabi %kaç kaybı var kaç görüyor onlara bakılır ben mesela 11 miyopi 5 astigmatizma ile %55 den yeni sisteme göre %9 ile %20 arasi verdiler 3 hastaneden 9-13-20 verdiler gerisini sen hesapla

manel bana %2-3 verse bile olur, yani ben değerlendiriliyor mu onu anlamaya çalışıyorum.

S.a abicim benim tek gözüm tembel sağ gözüm bana sağlık raporu vermiyorlar.Sol gözümde birşey yok saglam. Sol gozüm sadece yazıları okuyamiyor odaklanmiyor sorun bu nasilnis anlamadim nerden alicam saglik raporunu :( askerligimide yaptim Gittim saglik raporu aldim ehliyette aldim özel guvenlik sertifikamda var gel gorki ise giris icinde saglik raporu istiyorlar :S

Sonuç %13

Benimde sağ 3mps +6.25-150 132 sol 1.0 sağ ambliyopi ama oran%13 verdiler yani sag gozum%10danda az görüyormuş dogustan goz tembelligi var doktorlarn gosterdigi o tablodaki harfleri bile okuyamadm 3 metreden snrasni goremiyormusum sol gozdede buyukce bir leke var yine dogstan ve goz tansiyonumda varms solda. Ya gercekden yuksek goz tansiyonun yada cok kirpiyosn ondan dedi birde kornea kalinligi varms solda ama verilen oran %13 ben gozumdeki lekeden dolayi kapatici surmeden disari çıkamıyorum cunku sadece gozumun icinde degil disinda da o lekeden var sag zaten gormuyor iş bulmakda sıkıntı cekiyorum ama verdikleri yüzde bu cok komik gercekden. Sisli etfal hastanesinde yaptrdm ben benim gbi olup daha yuksek alan varmi

Üst Alt