Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz/görme derecesine göre verilecek rapor oranları hakkında güncel bilgi..?

Ambliyopi yanlışım yoksa Göz tembelliğinin tıp daki adı.Geçmiş olsun.
bana göz için heyete girdiğimde ambliyopi hipermetropi ve astigmatizma yazıp %2 oran verdiler daha önceki gitmiş olduğum doktor sağ gözün %80 görmüyor ve göz tembelliği var ameliyatla da iyi olmazsın dedi (sol gözümde herhangibir problem yok) sizce itiraz etmelimiyim ?

02 01 gören gözün cetveldeki puanı kaç yapar?

02 01 gören gözün cetveldeki puanı kaç yapar?

BIO <doğal 0.16 (-8.00 -2.00 180º)
V <
0.2 (-9.00 -2.00 180º)
F <tilted disk optik disk üzerinde fibrotik membran
Ortopedik ise : Antaljik yürüyüş dems kac alirim bunlrdnn

ben bu doktorlara inanmiyorum kardesim kafadan yazma oran veriyorlar türkiyedeki doktorlarin %80 ni göz doktoru degil anlamiyorlar bir hastanin gözüne baktiklari zaman icerigi göremiyorlar ne oldugunu bilmiyorlar salliyorlar oradan 2 harf okutuyorlar tamam bu görüyor rapr alamaz salla gitsin oysa oyle degil hastalıgın ne asamada sebep nedir etkenleri hasta ne asamada ben bir tbc yani tüberküloz üveyit hastasiyim sol gözümü kaybetdim sag ise %70 felan görüyor ama bazen atak geciriyorum ve benim oranim %52 tabi gitgide düsüryor ama sasırdıgım bir durum var ben iylesmiyorumki dahada kötüye gidiyorum haydarpasadki bir doktor bana %48 verdi ve rapor icerigi 2 yıllıkmıs sacmalamıs gercekten önceki raporda %52 sürekli ya ne güldüm bugun ne güldüm sormayin ne diyim bilmiyorum heyete girdim beni bir muane etdi tam 40 sn sürdü masallah dedim önceki rapora göre yazdı cizdi bu is bolemi acaba diyorum kendi kendime neyse cok gecmis olsun sizlerede

Dogrudur arkadaş ben daha bir hafta önce rapor aldım benim sol gözüm hiç görmüyor sağ gözümde problem yok aldığım derece 32

Arkadaşlar son cetvelde 01 02 gören gözün oranını bilen varmı

Arkadaşlar bir göze 0.16 diğer goze 0.2 verildi buna kac puan verilir ve 0.16 nedr bildigmz 0.1 yoksa

bana 0.1 0 2 16 verdi şaka gibi yaaaaaaaaaa az önce aldım sonucu

Arkadaşlar tek gözün %100 görmemesi halinde yüzde kaç oran verilir. Lütfen kesin bilenler cevap verebilir mi.

gorme engelı raporu

arkadaslar benım bır gozum 4.75 dıgerı 3 75 acaba yuzde kac rapor alabılırım

görmr oranı

0.3 (-1.0 100) 0.6 (1.00 75) görme kaybına sekerden dolayı agır pdr yuzde kac rapor verilir arkadslar

Raporların yuzdeleri düşmüşmü kesin net bilen varmı bu konuda. Gerçekten bilgisi olanlar yazsın

slm yazılarınızı okudum benim de doğuştan tek göz monoküler % 40 lık raporum %32 düşürdüler maliyede % 18 verdi 2008 yılında şuan hiç birşey yapamıyorum ne kadar doğru ve nsl bir yol çizmeliyiz allahın bize uygun gördüğü özrü devletimiz kabul etmiyor haklarımız elimizden alınıyor verilen hak niçin alınıp düşürülüyor anlamış değilim tşk

arkadaşlar kulakdan duyumum maliye rapor derecesinden sadece % 5 düşürebilcekmiş artık ne kadar doğru bilgisi olan varmı

Maliye hangi aşamada düşürüyor anlamadım. %40 lik raporu aldıktan sonra mi düşürüyor açıklarmısınız

evt rapor derecesi % kaç olursa olsun 2010 da değişen kanunla % 5 düşürebiliyormuş bende net bilmiyorum o yüzden paylaşmak sormak istedim bilgisi olan varmı diye çünkü maliye benim raporumu bayağı bi düşürdüde o amaçlı sordum öyleyse tekrar uğraşalım diye bilgisi olan yokmu

Arkadaşlar sizlere göz ile ilgili sorum olacak, ''sağ göz 1.50 ile tam/ sol göz 2.00 ile tam'' oran% kaç oluyor teşekkürler

slm arkadaşlar bu kadar yazıyı okuyunca benimde aklım karıştı

şimdi ankara eğitim ve araştırma hastahanesinden 2003 yılında süreklidir yazılı sağ optik disk hipoptozisi + sol optik disk agenezisi (sağ 0.8,sol p-) vermişlerdi %40
benim sol gözüm anne karnından beyinde damar tıkanması nedeniyle görme yok
fakat iş yerim beni maliyeye sevk etdiğinden hastahane %32 maliyede %18 le dilekçemi geri gönderdi ben sürekli raporumu hala kullanıyorum iş yerinde engelli kartım var egom var fakat maliyeden emeklilik için rapor alamadım bir daha da gidip rapor yeniletmedim bu senede her 2 ayda bir özel göz dr.gidiyorum gözlerim devamlı yaşarıyor yanıyor arada bi tansiyon düşüklüğü yaşıyorum gözlerimin yaşı hiç kesilmediği halde dr bana kuruluk var diye damla verip yolluyorlar hayır parama mı üzüleyim tedavi olamıyorum onamı üzüleyim sizlerin yazısında okuduklarımla arada kaldığımammı üzüleyim astigmat başladı ona mı yanayım bilemedim benim bu durumum ne olur tekrar başvuru yapsam yeni rapor için uygun olurmu yoksa düşermi

arkadaslar benim tbc üveit var sol hic görmüyor sag ise öncekigibi netim yok bana önce %52 sürekli verdile itiraz etdim %48 2 senelik verildi tekrar itiraz etdim busefer ne olacak bilmiyorum 24 nısanda belli olacak ama ben fazla ümitli degilim %40 altınada düser ozaman engelli olmakdan cıkarım benim tüm cabalarim vergi indirimi almak icinde oda olmuyor ankara raporu düsürmüyor ama artik buradaki dr düsürüyor ne anlami kaldiki ya su parayla rapor alan emekli olan saglam insanlara helal olsun hicdegilse bizimgibi cile cekip elleri bos kalmiyor bu hükümetede oylesi yakisir

Halkla Iliskiler DAIRE BASKANLIGI Bimer <bimer@basbakanlik.gov.tr> bu adrese sabah mail gönderdim dilekçe yazdım şimdi gelen cvp sizlerle paylaşmak istedim bence sizlerde gözle alakalı mail atarsanız çoğunluk oluştururuz .....

Başbakanlık İletişim Merkezine göndermiş olduğunuz dilekçeniz işleme alınmıştır.
Başvurunuz yasal sürede ilgili Kurum/Kuruluş tarafından değerlendirilip sonucu e-posta/posta aracılığıyla tarafınıza bildirilecektir.
İyi günler dileriz Başvuru Numaranız: 23

Raporu aldıktan sonra nereye başvuruyorsunuz

slm appuk77 benimde sol göz yüzde 90 üstünde görmüyo sag göz normal ne olur. 2 ay önce askeriyeden aldıgım raporda su yazıyo ( h50.8 strabismus diğer, tanımlanmış (sol duane tip 1 sendromu + sol ezotropya + ambliyopi) engelli raporu almada ne oran verilir?

hayrlısı olsun benimde tembellik sol göz yüzde 90 görmüyo bana askeriden verilen rapor h50.8 strabismus diğer, tanımlanmış (sol duane tip 1 sendromu + sol ezotropya + ambliyopi) ne olur lütfen yardım edin

Merhaba arkAdaşlar ben 1999 yılında %75 cerrahpasadan rapor aldım gözümde koni distrofisi var %20 görüyodum o zamanlar 2008de gittigim hastahanededoktor eliyle 2 gösterip bu kac dedi bende iki dedim %35 verdi adamın ölçütü iki gözünde %20 görmesi bence bu adamın koni distrofisinin ne olduğundan haberi yok bunlar doktor diye geçiniyo arkadaslar kısacası gözleriniz iki gözde %20nin altinda görme varsa rapor alabilirsiniz retinada veya korneada rahatsizlik nistagmus dejenerasyon gözün yapısında bozukluk gibi durumlar yoksa rapor alamazsiniz erg görme alanı testi yaptirirsaniz bu raporlari yukseltme sansiniz var daha sonra itiraz sonucu %10 görmeyle %50 rapor aldim dünyanin nersinde var raporu sürekli oldugu halde rahats8zlıgı ilerlemesine ragmen raporun yar8 yarıya düşürülduğü

selamlar arkadaşlar benim 2001 deki raporum 10 da 3 diğeri ise 10 da 2 bileteral optık atrofi yuksek mıyop %60 2015 teki raporumda 10 da1 diğeri 10 da 2 rapor derecem % 50 olarak verıldi bunda bi yanlış varmı acaba dereceyı düşürdükleri için itiraazmı etmem gerekiyor bu % 50 lik rapor benim emeklilik suremi uzaturmı bu yıl aldığım raporu vergi indirimi için almıştım işe başlarken vergi indirimim yoktu ama iş yerine %60 lık raporu vermiştim bu şartlarda ne zaman emekli olurum sigorta başlangıc tarihim 2004 yılı bide maaşımda sakatlık ındirimi alıyorum %60 rapora göre yaklaşık 75 lira % 50lik raporlada aynı rakamı alabilecekmiyim yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Merhaba,
Herkes sormuş cevap veren pek yok bende sorayım :)
Kusurlarım; gözlerim 4'er derece miyop astigmatım çok yüzsek, Gece körlüğümde mevcut, görme alanımda kötü, gözümün arkasındaki tabakada çok inceymiş. göz çizdirme olayı olmuyor.
Benimde gözlerimden raporum var. 2003 Yılına ait raporda %40 verdiler. 2004'de Anakara'dan %47 ile döndü. Vergi indirimim mevcut, bu EKPSS'den yeniden rapor isterler diye geçen sene yeni rapor için randevu aldım. fakat oranları düşürüyorlar diye tırstım gitmedim. Sizce yeni rapor almalımıyım? Birde millet yazmış gözleri 02 03 04 05 vs. bunu nasıl hesaplıyorlar acaba?
Teşekkürler şimdiden..

Üst Alt