Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz/görme derecesine göre verilecek rapor oranları hakkında güncel bilgi..?

Sol göz : 1 mps
sağ göz : 1 mps
korneal opasite (2 gözde)
2 göz kapağından 4 kere pitosiz teşhisi ile ameliyat oldum.rapora yazılan tam yazıyı okuyamadığım için bu şekilde yazdım
Rapor oranı kaç çıkabilir

slm babam 2013 te özürlü raporu almıştı gözde verilen oran%30 idi (görmeler 0,1/0,3 bilateral senil katarakt bilateral diabetik retinopati) yazıyordu ve şimdi tekrar rapor aldık(26,05,2015) göz doktoru %2 vermiş (sag göz görme 0,9(+100sph) sol goz goerme 0,9 (+100sph)başlangıç diabetik retinopati yazmiş bu zaman zqarfı içinde babam gözden hiçbir oprasyon yada tedevi görmedi.2013 te %30 olan oran 2015 te neden %2 ye kadar düşürüldü bu konuda bilgilerinizi istiyorum bunun yuzunden %89 da kaldı rapor

Sürekli de olsa o tarihten bun yana özürlülük ölçütü cetveli değişti, hem de 2 defa sanırım.
Eskiden alınan bir oran şimdi alınamayabiliyor.
O yüzden genelde yeni rapor isteniyor.

Arkadaşlar 2003 te rapor almışsınız ama niye bu zamana kadar vergi indirimi belgesi başvurusu yapmadınız? Keşke zamanında başvuru yapsaydınız yeni rapor çıkarmayla uğraşmayacaktınız, uğraşmasını geçelim yeni rapor oran kriterleri tam felaket, 1 gözün hiç görmemesine dahi % 32 veriliyor, bu kriterlerin değiştirilmesi için toplu bir kampanya başlatmamız lazım.

Rapor oranları kriterleri yüzünden binlerce arkadaşımız mağdur, devletin bu konuda bir düzenleme yapması lazım bence.

Evet Bencede rapor oranları kriterleri hakkında kampanya başlatalım ben Varım

Peki sizde sorun nedir

ben raporu 2000 yılında %42 rapor aldım, vergi indirimini ise 2003 yılında %40 olarak aldım, benim sorunum yok ama tanıdığım arkadaşlarım ve yüzbinlerce kişi bu konuda mağdur, ben bu konuda birleşirsek belki sesimizi duyururuz diyorum.

ufukalp
2003 rapor aldım ve sürekli sağlık bakanlığı rapor Yönetmeliğinde şöyle bi ibare var ALINAN haklar geri kaybedilmez yani ben bu raporla işlem yapabilmem gerekir benden yeni rapor istememeleri lazım bu raporu baz almaları gerekmiyormu veya nereye itiraz etmeliyim

Evet bir gözü görmeyip mağdur olanlardanım devlet bizim gibilere el atmalı ne sağlamış ne engelli.

Serdivan54
O tarihte rapor aldın tamam da vergi indirimi hakkı almadın ki geri alınmasından bahsediyorsun.
O tarihte vergi indirimi hakkı almış olsaydın zaten senden o hakkı geri almaya kalkan da olmayacaktı.

Arkadaşlar geçenlerde babam için ötv indirimli sağlık kurulu raporu için devlet hastanesine başvurduk göz doktoru yüz 90 rapor verdi. Yüzde 1-2 diğer alanlardan var.Babam 60 yaş üstü..Kurulda babam için 60 yaş üştü yüzde 10 fazla verdik demediler ve herhangi bir yere yazmadılar bu sonra mı değerlendiriliyor? Sağlık kurulu rapor 20-25 güne çıkar dedi.
*-Neden bu kadar süre bekletiyorlar?
*-Bu şekilde çıkarsa araç alabiliyoruz sanırım ama raporumuzun düşme ihtimali var mı?

arkadaşlar benim tek gözüm protez kaza dan dolayı verilen oran %34 sağ sol farketmiyor halinize şükredin edelim

arkadaşlar merhaba,benim gözlerimin derecesi 12,5 astigmatım da var..acaba %40 rapor alabilir miyim?

merhaba lenslerin olmadan gözlerin kaç derece çıktı?Bir de kaç numara lens kullanıyorsun? Cevaplarsan çok memnun olurum..

merhaba lenslerin olmadan gözlerin kaç derece çıktı?Bir de kaç numara lens kullanıyorsun? Cevaplarsan çok memnun olurum.. yeşil-izmit

Astigmat rapor için tek başına yeterli değil.

raporlarda artık görme engelli bedensel engelli vs. yazmıyor iş gücü kaybı yazıyor mesela senin gözünün görmemesi iş görebilirliğini ne kadar etkiliyor ama bu bence yanlış bir olay eğer doğru olsa misal bana %50 verseler benim gözüm %50 mi görüyor oluyor eğer o kadar görme yetim olsa gider öğretmen avukat mühendis vs. olurdum düz memur olmazdım yani raporda yazması gereken % şu kadar iş gücü kaybı değil görme bedensel veya işitme engelli yazmalı

merhaba gözüm 12.5 numara miyop aynı zamanda astigmatım da var..%40 rapor alabilir miyim?yardımcı olursanız sevinirim.

çünkü benm arkadaşım 10 derece miyop ve astigmatla %41 aldı..ben nasıl alamıyorum ya da siz ?

mrb ben heyete girdim göz doktoru bana gözlerınde sorun var sağ gö<de %70 sol gözde %50 dedi ben 1 tonluk presın altında kaldım iş kazası geçirdim 2012de sanırım mıyopum uzaga göremıyorum ve gözlerım kanlanıyor çok agrıyor acaba %kaç rapor verırler iş kazası sonucunda basınç olmuş gözlerımde

Ben merak ettim şimdi Sayın Sağlam Türk bizi bilgilendirirse sevinirim.
tabi ki memnuniyetle bursa1616 ve bartony verilen raporlarda yanlışlık olduğundan söz ediyorum iyi bir doktor seni makinaya sokar ve dereceni ölçer benim görme kaybım %85 raporda da böyle yazıyor ki mercek olmasına rağmen %85 atıyoru makinada sana yol takip ettirdi ve sen bir metreden sonrasını seçemedin senin görme kaybın %90'a tekavül eder iki metre %80 üç metre %70 vs işte böyle eğer doktorda art niyet yoksa gerçekten görme kaybını gösteren raporu verir zaten

Ufuk Abi selamlar, Benim sağ gözüm protez sol gözümde sıkıntılı heyet raporunda %43 rapor verdiler. vergi indirimi için rapor Ankaraya gitti %27 olmuş benim erken emeklilik hakkım olmuyormu? konu hakkında yönlendirme yapabilirmisin Abi.Erdem.

lider77
İlk sigorta girişiniz 1 Ekim 2008 öncesi ise En az %40 raporla vergi indirimi hakkı elde etmeniz şart.

Ufuk bey konu bolumu degil ama benim /50 raporum var ilk ssk girim 2009 7.ay surekli ozur oranim gunum dolduğu zaman direk emekli olurmuyum sizce

Ben rapora pazartesi günü itirazda bulundum.Başka bir Devlet hastanesinde 15 gün sonra tekrar sağlık kuruluna gireceğim sağlam türk

Üst Alt