Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz/görme derecesine göre verilecek rapor oranları hakkında güncel bilgi..?

2019 a göre demi ben baktığımda kayıp yüzde 50yse yüzde 50dir rapor diye okudum yanlış mı yani

Arkadaşlar işitmeden %32 aldım gözden sonuçlar
sağ:0.2
sol:+0.50 aks 160 ile tam
sağ temporalde periferik korneal dejenerasyon
vep istendi bu gün yaptırdım yarın alcam
toplam kaç olur %40 olurmu bilgisi olan arkadaşlar yorum atarsa

İyi akşamlar doğuştan glokom hastasıyım bir göz hiç görme yok diğer gözüm ise %50 görmesi var görme alanında görme oranı diğer göz içinde düşük ve sürekli ilaç kullanıyorum sizce rapor oranın ne olur lütfen beni aydinlata bilir misiniz ✋

görmeyi enegelleyen dayanak bulamazsa doktor sağlam kabul eder emar temiz çıkarsa oran vermez

merhaba iş kazasından sag gözüme saglık kurulu %0 verdi ben de gittim amelyat oldugum ÖZEL hastaneye beni amelyat yapan doktordan muayene epikrizi alıp sgk ya itiraz ettim ve bu epirkizi dosyama koymalarini söyledim yüksek saglik kuruluna ankaraya yollicaklarmiş dosyayı doktorumun yazdıgı muayane epirkizi şöyle)BİR DE DOKTORUN YAZDIGI HASARIM TAM NEDİR BU İFADELERDEN ANLAMADIM GÖZÜMLE İLGİLİ.yapılan muayanede tashihli yani gözlükle görmesi SAĞ 0.4 ,SOL ,1.0 BİO SAG İRİS OVAL ST 9 HİZASINDA İRİSTE DOKU KAYBI PCİOL +ARKA KAPSÜL KESİF SOL NORMAL FUNDUS MUAYANESİNDE SAG MAKÜLADA ERM SOL ÖZELLİK YOK OCT M ANALİZİ İSTENDİ) yani gözlükle kaza geçiren gözüm 0.4 görüyorsa %0 vermeleri normalmi anlamadim itirazımın sonucu ne olur acaba yardım lütfen.

Görme kesinliği: sağ göz 0,3 sol göz 0,1 keratakonus hastasıyım %kaç rapor alırım

Geçen hafta birkaç hastane ile görüştüm, yeni düzenleme le gözünün biri tamamen görmeyen biri % 32 ila 35 arası bir oran verilmekte dedi. Rapor almak çok zorlaştı artık. Önceden tüm oranlar toplanıyordu, şimdi ise en yüksek oranın üstüne diğer oranların yüzdesi alınıyor.

Kornea ödem oluşan hastalara oran veriyorlar mı? Veriyorlarsa yüzde kaç ?

Merhaba arkadaşlar benim 3 yaşındaki oğlumun doğuştan tek gözü görmüyor protez yaptırdık diğer gözündede nistagmus yani titreme ve içe kayma astigmat ve hipermetrop var görme oranı daha belli değil acaba yüzde kaç rapor veirler cevaplarsanız sevinirim

gözlük derecesi ne kadar engelli raporu alırım

benim gözlük derecem
sağ uzak -3.25 sferik -3.5 silendirik aks 10
sol uzak --7.0 sferik -2.5 silendirik aks 160 ne kadar engelli raporu verirler bilgilendirirseniz sevinirim.

canmemo sadece miyop ve astigmatınız var
Gözlük veya lensle düzeltilebilecek bir durum. Oran vermezler.
Emir2016 hipermetrop ve astigmat için oran verilmez
Nistagmus için bir oran söylemek zor, onu doktor belirleyecek. Kontrole götürdüğünüzde danışın isterseniz.

Merhaba ;
Bir göz hiç görmüyor ışık yok, diğer göz ise 0,5 görüyor ne oran alır acaba?

Bir göz görmüyor, diğeri %50 gören birine 42 vermişlerdi. İlave sorunu var mı bilmiyorum.

Merhabalar. 2003 yılından önce Monoküler olarak % 42.2 oran almış olan varmı?
Bir göz tam, diğeri 0= %32 + Şaşılık %15 Toplam: %42.2

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim aslında tam doğru yazamadım bir göz hiç görmüyor diğer göz %15 sadece bunun oranını merak ettim yukarıda oranı yanlış yazmısım. bize söylenen %78 doğrumudur?

Bunu buldum:
Her iki gözün ekzanterasyon nedeniyle yokluğu veya travmatik nedenle aynı derecede kayıp
gerçekleşmiş olması durumunda hesaplama yapılmaz, özür oranı % 92 olarak kabul edilir.
%78 mantıklı bir sayı gibi geldi bana.

turkuazist

Turkuaz kardeşim merhaba göz den heyete girdim sol 1.0 sag 0.4 oran %4 vermiş bunlar iş kazası geçirmiştim sgk hastaneye yolladı doktorun eksik tanısıyla saglık kuruluna gitti dosyam %0 vermişler mercek takıldı sag gözüme yakını uzagı bugulu camdan bakar gibi görüyorum doktorun okuttugu harflerin büyüklerini okuyorum ama bulanık küçükleri okuyamıyorum itiraz ettim yüksek saglık kurulundan da %0 geldi ben de engelli raporu almaya karar verdim araştırma hastanesine gittim sag 0.4 sol 1.0 ve ayriyeten doku kayıpları var %4 verdiler oranı itiraz etsem yükselme ihtimali varmı acaba amacım dogru teşhisi koydurmak ve buradan %10 üzeri oran alabilirsem sgk ya tekrar baş vurup iş kazasın dan dolayı yüksek saglık kurulunun verdigi %0 yanlış oldugunu kanıtlamak ve gerçek oranımın verilmesini istemek sonuçta kazaya baglı kayıplar var iş kazası üzerin den degerlendirilmesi gerekirse %0 vermeleri resmen aklımızla dal ga geçmek itiraz etmelimiyim sizce il saglık müdürlügüne teşekkürler şimdiden

hasan usta

Meselenizin detayını tam anlayamadım, ancak oran olarak soruyorsanız bir gözünüz tam görüyor. Diğeri 0.4 gözlükle düzeltilmiş oran ise buradan mutlaka oran alırsınız. Ancak gözlükle düzeltildikten sonraki oran ciddi şekilde düşer. Örneğin 0.9 olursa %1 ancak alırsınız. Raporunuza ne yazdıkları önemli. İş kazası olmasının yönetmelikte bir ayrıcalığı olmaz. Şubat 2019 yönetmeliğini iyi okuyun derim.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

turkuazist

Abicigim iş kazasına baglı tranvatik göz hasarlarında oranlar yüksek veriliyor sgk nın yönlendirmesiyle heyet doktoruna muayane oldum gözümdeki hasarları eksik tanisiyla saglik kurulu %0 verdi bende itiraz ettim yüksek saglık kurulu da %0 verdi normal engelli raporu aldım %4 verdi itiraz sürecindeyim doktorun tanısı %4 oran verenin tanısı şöyler tahsisli görmesi 0.4 yazmış iris kaybı yazmış makula pigment degişikligi yazmış birde mercek yazmış %10 vermemek için ellerinden geleni yapiyor bunlar bu bu muayane sonucunda %10 iş gücü kaybı nasıl olmaz veya vermezler anlamadım.

Şubat 2019 yönetmeliğine göre; bir gözünüz tam, diğer gözünüz gözlükle düzeltilmiş olmasına rağmen 0.4 görüyorsa alacağınız oran %4 olur. Doktorlar doğru oran vermişler. Sorun arıyorsan problem yönetmelikte. Çünkü yönetmelik engellilik durumunda iş kazasında ayrıcalık tanımıyor.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

turkuazist
Anladım abi şubat 2019 yönetmelige baktim bir şey anlamadım yani demek istedigim tek gözde %60 kayıp var %4 müdür bunun degeri bu gün saglam gözle giren biri %10 %15 ten aşagı almıyor gözlüklede bir şey göremiyorum her şey bugulu çarpuk çurpuk iyice incelense 03 olarakta çıkabilir görme derecem baştan sagma yapiliyor her şey adli tıpta neyin ne oldugu çıkar bakalım teşekkürler.

hasan usta önceden kötüydü gözünüz, ne güzel iyileşmişsiniz, bir de iyi tarafından bakmak lazım. Biz eşime rapor alırken oran değişebilir, acele etmeyin dedikleri için bekledik. Düzeleceğine iyice kötü oldu. Sağ 0.8'den 0.3'e sol 0.4'ten 0.15'e düştü. Sizin deyiminizle şu an sağda %70 solda %85 kayıp var. %30 oran verdiler. Katarakt da var ama onun ameliyatla düzelme şansı olduğu için oran vermiyorlar. O çarpık yamuk yumuk görmeyi de hiç önemsemiyorlar ne yazık ki.

babamin goz orani 05 04 arti gozun arkasinda kist ve katarakt var yaziyor dct cekildi ve vertigo yla ilgili bir emar raporu var

engelli orani kac alir acaba

Selam arkadaşlar sağ göz 9 00 sol göz 9.25 gözlük yazdılar yüzde kaç verirler

Adem45 gözlükle tam görüyorsanız oran vermezler. Miyop veya hipermetropa oran vermiyorlar. Sadece askerlikte muaf veriyorlar diye biliyorum.

hasan bey merhaba
görme alanı dediğiniz olay engellilik hesaplamada dikkate alınır mı ?
bende 04 / 02 oranla yüzde 23 verdiler
retinus pigmentosa var diyede kayda geçtiler
sizce itiraz edip tekrar denemelimiyim. tşk

Selamlar arkadaslar

13/7 V: SAĞ: 0,4 +2,00 -6,00 35
SOL: EH+ -10,00 -1,00 95 SAĞ RADYAL KERATOTOMİ SOL OPERE PPV

Sağlık kurulu bu oranlara %36 rapor verdiler
Bana çok düşük geldi
İtiraz etsem oran yükselir mi?

Herkese Selamlar,
•İki gözünde tam olarak görmemesinin oranı yüzde 90 mıdır?
•iki gözü tam olarak görmeyen engelliye tam bağımlı verirler mi? Yakın zamanda bu durumda olup engelli raporu çıkartan varsa yardımcı olabilir mi?
Babamızı heyete sokmayı düşünüyoruz

Arkadaşlar ii geceler herkese benim sağ gözde Glokom mevcut.görme alanı sonucum vfı:83Md:-8.65db o<0.5psd:9.52db p<0.5 sağ göz diğer göz normal oran alabilitmiyim teşekkürler

Üst Alt