Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Gündem] Sağlık Kurulu Raporları ile ilgili önerilerimiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
halaa bir ses seda yok reyhan gazel hanfendiden açıklama bekliyoruz birde telefonla bilgi almak için aradıgımda adımı soyadımı telefon numaramı kayda aldılar heralde şikayetçi sayılarını sayıyorlar ona göre bir yol çizerler artık herkes arayarak kaydını yaptırsın derim ben

Merhaba Reyhan Hanım;
öncelikle çalışmalarınız için teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim. Ben Mutlu Engelli Çeğrı Merkezinde Çağrı operatörü olarak çalışıyorum tahmin edersiniz ki bu konu ile ilgili bize yüzlerce şikayet geliyor. Ama bence en önemli olanı rapor yönetmeliğinin uluslarası ölüçüte göre düzenlendiği söylenirken yurt dışında %60 dereceli rapor alan arkadaşlarımızın Türkiye'de % 25 dereceyle bile rapor alamamalarıdır. Eğer tüm dünyayla aynı ölçütü kullanıyorsak aradaki bu önemli derece farkı neden oluyor acaba? bazı panellerde veya toplantılarda Özida uzmanları ile karşılaşıyoruz ve bize bu durumun kişinin engelinin çalışma gücüne olan etkisinin oranı olarak söyleniyor fakat biz bu durumu kesinlikle engelli arkadaşlarımıza anlatamıyoruz bu durumla ilgilide bir açıklama yaparsanız memnun oluruz.Aradaki bu rapor derecesi farkı yüzünden ( kişi bir ayağını ve bir elini kullanamıyor) ancak %25 rapor derecesi alabildiği için engelli sayılmıyor ama sağlam olarakta işe alınmıyor çünkü bariz olarak engelli olduğu herkes tarafından görülüyor ( görünen köyde kılavuz istemiyor )bütün bunlara güzel bir çözüm bulunacağı inancındayım ben. Teşekkür ederim.

sevgili makri ÖZİDA nın başlattığı çalışma nedeni ile başladı tamam bu güzel ancak gerisi neden birtürlü gelmiyor anlamıyorum bu çalışma seçimlerden öncesine rastlıyor acaba bir seçim yatırımı yapmak içinmi eğer öyleyse bir arkadaşım demişti hükumetler çözüm arayan sonuçları,insanların haklarını vermeyi bekletir seçimlerden önce bu haklarını birer nimetmiş gibi sunarak oy oranlarını arttırmaya çalışırlar bu durumda belediye seçimlerinde yoklama çekildi vayki vay genel seçimlere daha 4-5 sene var biz bu süreyi bekleyeceğiz galiba.ben busüreyi beklemek istemiyorum bir çalışma özida tarafından başlatılmışsa sonuçlansın daha ne bekleniyor bunun içinde ben hergün bir mail yolluyorum kendilerine kendimce bende bu başlattıkları çalışmayı hatırlatmış oluyorum :)

Ben size örnek vereyim.

özürlü kimlik krtı çıkartmak için yeni rapor istediler.rapor aldım %33 oldu.bende sağlık kurulu yönetmeliğine dayanarak eski raporun oranı üzerinden özürlü kimliği çıkarttım.
örnek size.

serdark,
Verdiğin örnekten ne gibi bir sonuç çıkaracağımızı anlayamadım. Hiçbir fonksiyonu olmayan özürlü kimlik kartını alsan ne olur almasan ne olur? Özürlü kimlik kartı almak bir kazanılmış hak değil ki?

devlet çoğu yerde raporu % 40 altı olduğu için bütün engellileri engelli saymıyor.hiç olmassa böyle bir belge olması bu tezatı yüzlerine vurmak için güzel olabilir.yoksa tabiki kanuni bir geçerliği yok.

delinin biri bir taş atmış kuyuya 40 akıllı çıkaramamış bizim meselemizde aynen buna benziyo yasa çıkacak dendi yasayı çıkaracak insan ortada yok yada ne düşünüyorlar 2 senedir yasayı çıkara bilmek için ne şart bilgi dahi verilmiyo heralde tatil yapıyorlardır bu sıcakta tatil yapmak varken kim ugraşıcak özürlülere özürlü sayılması için yasa çıkarmaya

Yıllardır oturtulmuyan bi sistem uygulamalardaki keşmekeşlik mağdur olan yüzbinlerce insan umut dünyasında tekrar bindik bi alamete bekliyoruz bakalım son 5 yılda top peşinde koşan adamlara 1 milyar dolar harcayan külüplerin vergi borcunu affeden devletimiz inşallah çalışma hayatında fiziken çok büyük zorluklar çeken engellilerin haklarını yontmaya kalkmaz çünkü sorunun temeli hak verme deil TAMAMEN EKONOMİK arkadaşlar yoksa meclisteki vekillerde bence mağduriyeti çok iyi biliyo ama bu düzende bize düşen bizim hakkımız olan pastayı başka kaynaklar yiyor.Bizim burda sağlık kurulu raporları ile ilgili öneride bulunmamız teferruattan öteye geçmez sanki devletin kademeleri bu sorunları gercekte bilmiyomu.Son zamanlarda insan hakları demokrasi toplumsal eşitlik diye inleyenler engellilerin durumunu görmüyomu tek gözü görmüyenin kolunun yarısı olmıyanın bacağı kesik olanın çalışma hayatında ve devlete vergi ödeme aşamasında diğer sağlıklı kişilerle bir tutulmasının neresi insan haklarına sığar devlet devlet milyar doları çöpe atan külüplerin vergi borcunu silerken bönkörde bize gelincemi yok cari açık yok ödemeler dengesi fasa fisosuna baş vuruyo Bu başlıkda benim yapacağım öneri şu kadar olur bu insanların tokadı hiçbişeye benzemez sürdüğünüz saltanatta sizi kurtarmaz.

arkadaslar 2 gun sonra meclis tatıle gırıyormus bizim iş yine bahara kaldı heralde

18 yaşında %40 raporu aldım ve gün geçtikçe kötüleşiyor fakat şu an 40 yaşında olmama rağmen benim engellilik yüzdem resmen iyileşir gibi düşürüldü bunun yanısıra doktorlar yanında ilgilenilmiyor görünüşe bakıp muayenesiz kontrolsüz derece veriyorlar,doktorların nöroloji ve fizikten vermiş oldukları dereceleri yok sayıp ortapediden alınmış dereceye bakarak muamele yapıyorlar.Vergiden muaf olmak istiyor ve bir kere alınmış engel derecesi raporunu tekrar tekrar almak zorunda kalmak istemiyorum.Lütfen artık bu durum sona ersin.

T.C. Resmi Gazete

2022 maaş bağlama usulune uygulanacak karar 03/07/2009 tarihinde yürürlüğe girdi.
Fakat bu konuda net bilgi verilmemiş,maliyeye raporlar gidecek mi,erken emekli olmak için tekrar maliyeden indirim hakkı elde edilmesi gerekli olacak mı,yeni yönetmeliğe göre alınan raporlar tekrar maliyeye gidecek mi? net değil.Anlayabilen yorumlayabilen arkadaşlardan bu konuda bilgi rica ediyorum.Yoksa acilen meclis tatile çıkmadan yaptık oldu cinsinden hiç bir gelişme olmayan öylece yayınlanmış bir genelge mi

T.C. Resmi Gazete

2022 maaş bağlama usulune uygulanacak karar 03/07/2009 tarihinde yürürlüğe girdi.
Fakat bu konuda net bilgi verilmemiş,maliyeye raporlar gidecek mi,erken emekli olmak için tekrar maliyeden indirim hakkı elde edilmesi gerekli olacak mı,yeni yönetmeliğe göre alınan raporlar tekrar maliyeye gidecek mi? net değil.Anlayabilen yorumlayabilen arkadaşlardan bu konuda bilgi rica ediyorum.Yoksa acilen meclis tatile çıkmadan yaptık oldu cinsinden hiç bir gelişme olmayan öylece yayınlanmış bir genelge mi

bu tarihli verdiğiniz resmi gazete linkinde 2022 ye ait bir karar göremedim madde numarası kaç acaba ?

Ben o resmi gazeteyi inceledim.. Ancak belirtmiş olduğu sayfada sözünü ettiğimiz yönetmelik değil.. başka bir yönetmelik var

3,temuz 2009 cuma
resmi gazete
yayınladıkları kanunda açıkça yetkili hastaneden alınan sakatlıkraporları kale alınır deniyor derecelerle oynama hakkı yada maliye karışma hakkı geçmiyor ancak sakatlık raporu maliyeye gidecekmi yada ssk yamı gidicek belirtilmemiş maliyeye gitse rapor derecesiyle oynanırmı artık örnek teşkil edecek arkadaşlardan bunu göreceyiz derecelerinde artırılmasınaa deyinmemişler buhaliyle yine birbacagı olmuyan yada birkolu olmuyan yada bir gözü olmuyan yada birbacagı felç yada yada yada sakat sayılmıycak temenlimiz bizleri kapsayan bir yasa çıkarılması

reyhan kardesimiz düşüncene teşekürler. anlatımım şu devlet hastanelerinde rapor alıyoruz zorluklarla inan kuyruk sırasına gerememenin yüzüne raporu sonraki günlere kalıyo. her türlü rapor çıkaran geliyo adam salam salık raporu alıyo oda orda . agır özürlü kardeşlerimmiz için ayrıbi toplatı olsa nasıl olur..

15/07/2009cumhur başkanlıgına yazdıgım dilekçenin cevabı bugün geldi. devamlı şikayet etmekten başka yapacak bir şey yok bakalım ne olacak sonumuz:

Sayın Tagı ÇEÇE​

İlgi :05.07.2009 tarihli dilekçeniz.

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında elektronik posta yolu ile ilettiğiniz, 16 Temmuz 2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik sebebiyle mağdur olduğunuzu belirten ve mağduriyetinizin giderilmesi için anılan Yönetmelikte düzenleme yapılması konusunda yardımcı olunması talebini içeren ilgi dilekçeniz alınmıştır.

4982 sayılı Kanunun 7. maddesinde yer verilen, "Bilgi edinme başvurusu, başvurulan kurum ve kuruluşların ellerinde bulunan veya görevleri gereği bulunması gereken bilgi veya belgelere ilişkin olmalıdır" hükmü ve 27. maddesinde yeralan, "Tavsiye ve mütalaa talepleri bu Kanun kapsamı dışındadır" hükmü gereğince anılan Yönetmelikte değişiklik yapılması talebinizin anılan Kanun kapsamına girmediği değerlendirilmektedir.

Bununla birlikte, dilekçeniz ilgisi sebebiyle aşağıda tarihi ve sayısı belirtilen yazımızla Özürlüler İdaresi Başkanlığının bağlı bulunduğu Devlet Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığına gönderilmiştir.

Bilginizi rica ederim.

M. Emin KUZ
Genel Sekreter a.​
Genel Sekreter Yardımcısı​

tagi uğraşına ve çabana saygı duyuyorum...
ama yine laf salatası yapmışlar topu birbirlerine atmışlar bende bir yazı göndereyim buraya birlikten kuvvet doğar.bir de bana yapsınlar laf salatası :)))

benim önerim şu olacak aldığımız raporlarn her yerde geçerli olması lazım mesela bir raporu bir kurum kabül ediyor bir kurum kabül etimyor.Örnek:benim işe girdiğim rapor ile ben engelli kimlik kartı çıkartamıyorum.ehliyet aldığım rapor ile plakamı engelli plakası yaptıramıyorum. engelli arkadaşlar bakım üçreti için ayrı bakım aylığı için ayrı rapor alıyor.Farlı hastahaneleri bırakın bazen aynı hastaneler bile farklı rapor verebiliyor bence bu karmaşaya bir son verilmesi lazım

Perisu) üzürlü daire başkanlıgından aldıgın kart ne amaçlı kullanıyosun? Neden rapor çıkarmamıza gerek yok anlamadım. Bende üzürlü derneyine kayıtlım bulundum ilde ama böyle bi kart konusu duymadım.

ve insansanız..

uzuvları tamamlanmış organizma sıfatındaki heyet uzmanları..engelliye nazik davranın..

bizler artık kaderimize terkedilmiş birer bireyleriz ancak sadece oyzamanında hatırlanarak birtakım vaatler verilerek bizleri şuanki durumumuzda kaderimizle başbaşa bırakanlar utansınlar keyfi kanunlar çıkararak bizleri madur eden zihniyeti bozuk insanları buradan kınıyorum yazıklar olsun

arkadaslar bana ne hıkmetse cetvelde yazan oranı bıle vermıyorlar yazmayanı nasıl verecek bu zıhnıyet merak ettım.cok ımkansız.herseyı onlar bılıyorlar ya.baska bılen yok. bızım okumamız yazmamız yok. sadece onlar bılır.

saygun
tebrikler benim istediğim bir yorumu yapmışsınız.:)

----------

perisu;
perisu kardeşim o kart hepimizde var.üzerinde sürekli ibaresi yok.zaten o kartı alırken vermiş olduğumuz raporda sürekli ibaresi yazıyor.gerçi sürekli yazsada farketmiyor.ne vergi indiriminden yararlanıyorsun,ne malülen emeklilikte nede sürekli iş kaybından dolayı erken emeklilikte.bu kart bu resmi dairelerde geçmiyor.bizede lazım olan esas budur.geçmesidir.:(

----------

ciftcioglumustafa;
evet eski raporları 6 ay sonra kaldırıp yakıyorlar.bilmiyorlarki biz onları çıkartmak için ne çabalar sarf ediyoruz.resmen anamız ağlıyor.eyvah yanlışmı yorumladım acaba şimdi "ananıda al git" demesinler bana:).çözüm şudur bilgisayar sisteminde saklanmalıdır bizim bilgilerimiz.tc kimlik nosu veya ssk nosu gibi..v.s numaralarla sistemde saklanmalı.istenildiğinde yazıcı(printer)den bir nüsha alınmalı bence..

----------

eshat;
eline sağlık güzel yorumlamışsın.6 ayla sınırlı tutulacaksa niye süreklidir ibaresi yazıyorlar değilmi?süreklidir yazmasınlar benim kaybettiğim gözümü geri getirsinler ben razıyım.5-10 senede askerliğe razıyım."21 gün değil".bir gözüm görüyor diye %40 vermiyorlarmış.25-30 veriyorlarmış.yahu dünyayı %50 göremiyoruz.%50 görüyoruz.işçiyiz çalışırken devamlı kazaya müsait oluyoruz.hemde sağ göz.devamlı çarpışma,düşme offf.:mad:

----------

BelginCan;
tebrik ederim çok güzel yorum yazmışsınız.teşekkürler.:)

----------

mesut.özbey;
değerlendirmeniz çok güzel.bu yazayı bizmi istedik.niye bize soruyorlar.ve çıktıktan sonra bize hiç bir faydası olmuyor.çıkartmasalardı keşke böyle bir yasayı.çevremde benimle beraber çalışan özürlü arkadaşlarım emekli oldu.biri topuğundan rahatsızdı,diğerinin kolu kısaydı.ikiside emekli oldu.arabaları bile var.bize hiç bir şey yok.......:eek:

bunlar bu yasaları niye çıkardı? sosyal güvenlik kurumunu zarardan kurtarmak için.bir iktidar sosyal güvenlik kurumlarından nasıl kar bekleyebilir ki.sgk. kurumlarında kar etmeyi düşünürsen bundan halk zarar görür.ayrıca kar mı bekliyorsunuz,şehirlerdeki fabrikalara özellikle tekstillere köy ve ilçelerden otobüs otobüs sigortasız fason işçi getirilip çalıştırılmasına niye göz yumuyorsun.bu durumu herkez biliyor,ama işverenin kazancı olduğu için iktidar göz yumuyor.istese çok rahat önler.

sessiz harf;
bravo aynı şeyler banada söylendi.fakat gerçeği çıkmadı.lütfen bu konuda bizlere yardımcı olsunlar.taşrada köylerde yüzlerce binlerce özürlü vatandaşımız var.onların her seferinde köyden indim şehre...... yapmamaları için o kartın muhakkak her yerde geçerli sayılması gerekmektedirki.bir kerede gidip alsınlar.yazıkki onlar iş bulup çalışamıyorlar bile.inanın bazen neyi hakettiğime bile karar veremiyorum "yaşamayımı,ölmeyimi" hak ediyorum.bizim istediğimiz en az15-20 yıl çalışıp 3600-5000 gün prim ödemeyip emeklil olabilmek.çalışırken özürlüsün emekliliğe geldimi sağlamsın.hadi ben vergi indirimindende vaz geçtim.devlet için daha iyi dağilmidir.kasasına benden her ay en az 100tl kalıyor.yapın bir düzenlemede şu insanları özürlülüklerinden dolayı bir kazaya kurban gidip ebediyyen malül bırakmayın.zaten kelle koltukta çalışıyoruz.iş yeri ortamı,trafik,sosyal hayat vs cabası...

bu ülkede özürlü olmak cok zor... ben 1 yıldır özel sirkette calısyorum ve diyaliz hastasıyım 2023de emeklı olacakmısım acaba görebilecekmiyim bilemiyorum....... sanki bize cok haklar veriliyormus gibi 15 yıla çıkarıldı emeklilik süresi

sevgili arkadaşlar bu sorunları birer cümle ile bimer'e de yazarsanız buradaki arkadaşlardan başkası da duymuş olur. adresi bilmeyenler google a bimer yazarsa çıkan sayfada sağda ''başvuru yap'' butonu var ona tıklayın çıkan forma sorunlarınızı yazın en azından başlarını ağrıtın devlet büyüklerimizin.

sağlık raporu

Benimde 6 yaşında bir oğlum var .Fiziksel olarak gayet normal bir çocuk ama hala konuşamıyor ve bilişsel olarak gelişme geriliği, öğrenme güçlüğü var..Ve rapor alırken tüm doktorları geziyoruz noroloji ve psikiyatriye geldiğimizde günlerce sürünüyoruz.doktorun insiyatifine kalmış gibi hissediyoruz kendimizi..Bu 3 raporumuz ve martta tekrar bitecek raporumuz şimdiden acısı düştü içimize ailecek.Söz dinlemeyen ve kalabalıktan sıkılan bir çocukla o aşamalardan nasıl geçtiğimizi bir ben birde Allah bilir.Bir kolaylık olmalı..Hastane raporu alırken devlet hastanesinin psikoloğu sırf sorumluluğu yüklenmemek adına üniversite hastanelerine yönlendirmesi tam bir muamma..üniversite hastanelerin 2-3 ay sonraya randevu vermesi başka bir dert.Biten rapordan dolayı eğitimin kesilmesi başlı başına bir sorun ben bu çilelerin azalmasını isitiyorum artık...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt