Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Gündem] Sağlık Kurulu Raporları ile ilgili önerilerimiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
serdark;

Siz eski raporun geçerli olması için İlgili Kuruma itiraz edince hemen geçerli mi olacak zannediyorsunuz..
Olmuyor arkadaşım olmuyor.. SSK. Emekli Sandığı ve Bağkur yeni tarihli rapor almadan kimseyi emekli etmiyor..
Nereden bildiğimi sorarsanız... 3 defa Emekli Sandığına itiraz eden biri olarak söylüyorum bunu..
Sonuç tam bir fiyasko

ciftcioglumustafa,
serdark itiraz edin, eski raporunuz geçerli deyince bende "hani anadoluda bir söz vardır; "bekara hatun boşamak kolay gelir" diye, onunla cevap verecektim. En yakından takip eden birisi olarak bu işlerin yasalarda yazdığı gibi olmadığını sen biliyorsun.
ciftcioğlumustafa,
şu anda emekliliğin ya da müracaatın ne durumdadır? Ne gibi bir prosedür takip ediyorsun? Kolay gelsin...

Merhaba arkadaşlar;

Artık sinirlerimizi son haddine getirdi bu konu ; yeter artık demekten başka birşey diyemiyorum.

Bende geçen sen vergi indiriminden yararlanmak için başvurduğumda aynı sorunla karşılaştım. %41 lik raporum hastanede 19 'a maliye tarafından da
9 'a düşürüldü. Ben bu konuda hiçbir şey yapamadım. İtiraz dilekçeleri felan hiçbir şey fayda etmedi. Bir senedir de bu konuyu takip ediyorum hiçbir gelişme yok aynı kısır döngü içinde dönüp duruyor.

Herkes burda yazıp çiziyor. Ancak kendi kendimize birbirimiz ahkem kesiyoruz. ve kendimiz okuyup kendimiz dinliyoruz. Birileri bu yazdıklarımız okuyormu acaba.

Hereksler en ufak bir konuda ellerine pankartları bayrakları ellerine geçirdiklerinde kendini meydanlarda haklarını ararken biz oturmaya devam edelim arkadaşlar değil mi?

Başımızdaki yöneticilerimiz artık buna bir dur diyelim ne yapacaksak yapalım.
Yürüyecekmiyiz televizyon programlarında boymu göstericez bilmiyorum ama artık birşeylerin yapma zamanı geldi geçiyor...

Keşke yazdıkların/yazdıklarımız yanlış deseydin. Ama doğru. Oturmuşuz yumuşak koltuklarımıza birbirimize ahkam kesiyoruz. Arada birde sağı, solu, ÖZİDA'yı, vs, vb örgütleri cilalıyoruz. Kişileri cilalıyoruz, gaz veriyoruz, parlatıyoruz. Özne kadar değil, dolaylı tümleç kadar değerimiz, ehemniyetimiz yok. Ve şark kafasıyla bende sizdenim diyene " el aman, nolur abula, ne yaparsan sen yaparsın" diye halis zeytinyağlı iltifatlarımızı yağdırıyoruz. Küresel ısınmayla gittikçe bozkırlaşan güzel yurdumuzun güzel bir sözü vardır. "Derdinde olmayan deveyi neylesin" diye... Hep başkalarından medet umacağımıza, bir başkasından/başkalarından lütuf bekleyeceğimize, Çaresiz iseniz, çare sizsiniz, çare biz isek, biz çareyiz deyip, harekete geçmeliyiz. Çünkü dilenci olmadığımızı, hakkımız olanı almak istediğimizi herkese, her kesime duyurmalıyız.
Yani sesimiz duyurmak için herşeye bende varım, her koşulda ve daima.

Yaptığım müracaat 3 defa olumsuz geldi.. Dava açmayı düşündüm.. Ancak yaklaşık 1 yıla yakın bir zaman İdare Mahkemesinde geçeceğinin hesabını yaptım..
İdare Mahkemesinde kazansam dahi Emekli Sandığınca Konu Yargıtaya götürülecektir.. Yargıtayda yaklaşık 3-4 sene sonra sonuçlanır..
Bu yüzden artık hiç bir şey yapmıyorum.. Çünkü Benim yaş ta dahil emekliliğime 15 ay kaldı...
Ayrıca bu problemin sitede yazıp çizerek çözülmeyeceği kesin olduğundan dolayı sadece "eski raporunuzla müracaat ederseniz emekli olursunuz "diyenlere cevap vermekle yetiniyorum

En isabetlisini yapıyorsun. Yanlışların içindeki doğru o görünüyor. Bende artık bu konularda fazla müdahil olmak, görüş bildirmek istemiyorum. Çünkü birebir yaşadığım/yaşadığımız olayları "kazanılmış haktır, müktesap haktır" diyerek insanları yanlış yönlendirmenin anlamı yok. Bir gelişme olursa ve siteyle paylaşırsan bilgimiz olur diye düşünüyorum.

fahir kardeş siz emekli olmak için ikinci bir rapora ihtiyacınız yok. mevcut sağlık kurulu yönetmeliğinini ilgili gecici maddesinde geçmiş alınana raporlar gecerlidir diye bir madde vardır.bu konuda ssk ya itiraz ediniz.
Bunlar okuduklarını ya anlamıyorlar yad a okumuyorlar.

Ah Serdar kardeşim denemedikmi sanıyorsun nato kafa nato mermer sözü varya adamlara laf anlatmak mümkün değil işlerine geldiğini işlerine geldiğince açıklayıp yada açıkladıklarını sanıp bildiklerini yapıyorlar bizimde isyanımız bu ya zaten yukarıdaki iki arkadaşımında söyledikleri gibi. keşke senin dediğin gibi olsaydı ozaman burası daha yaşanası insanın insana saygısının daha çok olduğu güzel bir yer olmazmıydı.teşekkürler.

Sevgili makri kardeşim ve diğer arkadaşlarım hukuk konusu altında benim bir yazım açılmış bir konum var nerdeyse 5 ay oldu bazı arkadaşlar sonuç alamadıklarını söylemişlerdi ama bir gazete var pozitif özürlüler diye ben buradaki bir arkadaşla görüşmüş ve durumu anlatan bir yazıyı yayınlanması için göndermiştim kendisi benim durumumdaki diğer arkadaşlarında arayabileceğini çoğunluğun sesinin daha gür çokacağını söylemişti bunun üzerine ben hukuk konusu altında ortak avukat-ki bu kişi yayıncılığının yanısıra avukattır-adı altında buranın adres ve telefon bilgilerini yayınladım açın bakın halen durur orada( http://www.engelliler.biz/forum/huk...meyen-arkadaslar-icin-ortak-avukat-hukuk.html) ve 5 ay geçmesine rağmen 1 kişi dahi benden başka sorununu anlatan bir yazıyı göndermemiş burada yayınlanması için. şimdi bırakın meydanlara çıkmayı sorunlarımızı anlatan bir yazıyı bile yayınlansın diye gönderememişizki. bizler bunu suçlamak veya ,thamda bulunmak için yazmıyorum gözlerden kaçmıştır belki sadece bilgilerinize sunmak istedim .saygılarımla

ben kendileriyle defalarca görüştüm malesef ondan bize hayır olmaz yok gaztede yayınlayacagım davanın sürecini falan ama ses seda yok kendilerinden kos koca bun ca dernek var birtanesi hukuk sürecine gitmiyor bizlere önderlik yapmıyor demekki bizlere yardım edecek kişiler buyasayı çıkaranlar bekliyceyiz taki vijdanları sızlayana kadar ozaman haklarımızı verirler başkada yol görünmüyor şimdilik

Sağlık raporları yönetmeliği eksiklikleri vede engellinin elinden alınan hakları-özet

2006 YILINDAKİ ÇIKARILAN ENGELLİLERİN RAPOR YÖNETMELİĞİNDEKİ GÖRDÜĞÜM ŞU AN İÇİN ÖZET OLARAK EKSİKLİKLER
BU EKSİKLER ENGELLİ VATANDAŞIN YAŞAM UMUDUNU ELİNDEN ALIYOR

MADDE 1-2006 Yılındaki yönetmelikten önceki yönetmelikler hükmünce alınmış vede süreklilik ibaresi olan bütün raporlar bütün kişi vede kurumlarca kabul edilmeli kesinlikle tekrar rapor istenerek engelliye tekrar kabir azbı gibi hastanelerde rapor alma azabı çektirilmemeli , bu kişiler engellilerin bütün haklarından raporları oranında faydalanmalılar
ÖZELLİKLEDE MALİYE BAKANLIĞI VEDE SSK

MADDE 2-Hastanelerden rapor almak kolay bir şey değilken engelli kişi hastaneden rapor aldıktan sonra herhangi bir vergi dairesine uğrayarak vergi indirim belgesi almalı,
Maliye bakanlığınca oluştutulmuş olan vede adı sözde yüksek kurul olan kurul kaldırılmlaı
Çünkü bu kurul hastayı görmeden hastanın rapor durumunu değerlendirmekte vede bu değerlendirmei yaparkende engellilerin hayatını karartmakta insanların yaşam sevincini vede
Hayata olan umutlarını bitirmekte,

MADDE 3-2006 Yılındaki yönetmelikte yer alan tablo 3,4 ve tablo 4,1 ortapdeik engellilerin ayakta durma vede yürüme bozukluğuyla ilgili tablo kişinin bir ayak vede bir bacakta engelinin olmasıyla iki ayak vede iki bacakta olması durumunda aynı oranı vermekte kişinin sorununun bir ayakta olmasıyla iki ayakta olmasının kişiye verdiği kayıb bir olurmu iki ayak vede iki bcakta olması durumunda bu ilgili oran baltazarda kombine edilmeden ikiyle çarpılarak kişiye bu oaran verilmeli , ayrıca ilgi tablolarda belirtilen oranlar düşük bu oranlar yükseltilmeli

MADDE 4-Engelli kişilerin raporarında aldıkları %40 ve üzerei engelli sayılıyor diğer %40 ın altında kalan engel oranlı engelliler ne sağlam nede engelli sayılmıyor yani bu kişiler engellide değil sağlamda değil ne engellinin haklarından nede sağlam insanların hakların faydalanabilmekte bu insanların yaşam hakları ellerinden alınmış oluyor.
%1-den %100 kadar engellilren raporlarındaki oranlar itibariyle engelilik haklarından faydalanmalı ,örnek olarak kişin engel oranı %25 ise emekliliğinde vede diğer bilumum haklarında bu kişiy sağlam insanlara oranla %25 oranında daha az bir zamanda emekli olabilmeli.

MADDE 5-Kamu kurumlaru en kısa zamanda engelli personel açıklarını kapatmalılar
Çünkü Türkiye iş kurumunda kayıtlı engellilerden kamu kurumlarındaki engelli personel açığı daha fazla kamu kurumları kendi engelli personel açığını kapattığı zaman türkiyede işsiz engelli kalmıyor . Kamu kendi kurumlarında engelli personel açığını kapatmaz ise i kendi
Engelli vatandaşına kapısını açmaz ise özel sektörden vede diğer vatandaşlardan böyle bir şey
İsteme hakkına nekadar sahib olur. Takdiri toplumumuza bırakıyorum

MADDE 6 – 2006 yılındaki çıkarılan yönetmelikle özellikle ortapedik engelli vatandaşlarımızın %90 ı kayıttan silinmiş bu yönetmelikle elimizden alınan bütün ortapdekik engellilerin hakları en azından bir önceki yönetmelik hükümlerince
En kısa zamanda iade deilmeli-verilmeli

MADDE 7- Ortapedik engellilerde ayak , bacak kol , el gibi organlarda ANKLOZE denilen durum yani hareketin eklem yerlerinde hiç olmaması durumunda yani nötral denilen durumda kişin ayak bileği hareketi hiç yok ayak sabit bir şekilde kalmış yönetmelik cervelindeki engel oranı %4 olarak belirtilmiş , bu durumda bu kişi merdiven nasıl çıkar yukar vede aşağı nasıl iner nasıl denge sağlar nasıl fiziksel olarak çalışır , bunun oranının %4 olmasını hiçbir akıl vicdan kabul etmez bunun en az %40-45 lera çıkarıklamsı lazım bütün bu hareketleri yapamazken bu kişi nasıl hayatını kazanır .

gundemozel@haberturk.com adresi bu haberturk te pazartesi21.00 da canlı yayınlananbir program burada Ali tezel emeklilikle ilgili soruları yanıtlıyor bu program başladığı zaman mail yağmuruna tutalım ben defalarca yazdım kale alıp yayınlanmadı belki herkes buraya mail gönderirse yayınlanır birde böyle deneyelim arkadaşlar herkes buraya mail atsın program saatlerinin dışında da yazılabilir buraya sanırım.

merhaba arkadaşlar adım nizamettin çayır 1975 yılında çocuk felci geçirdim.sağ ayağımda 3 cm kısalık 30 cm de incelik oluştuğu içinde kaşlarda güç kaybı var.senelerdir sağ ayağımın güçsüzlüğü nedeniyle sol diizimde eklem sorunları oluştu.bu yaşıma kadar almanyadan aldığım %45 engeli raporum haricinde ve askeriyeden verilen askerliğe elverişsizdir raporu haricinde devleten hiç bir talebim olmadı.taki bundan 4 hafta öncesiye kadar.bir holdingten iş teklifi geldi görüştüm anlaştm sadece bir engel var dendi engeli rapurunuz lazım dediler.benim yurt dışından ve askeriyeden aldığım raporlar geçerli değilmiş bende hastane hastane gezmeye başladım ama hepsi sen rapor alamazsın dediler en sen bir devlet hastanesinin kuruluna girdim bir hafta sonra bana verilen raporun sonucunu öğrendim şok oldum bana %14 gibi bir oran verdiklerinden %40 elde edemediğim için engeli statüsündeki işi kaçırmak üzereyim.

askeriyenin raporu:

sağ femurda gelişme geriliği ve yumuşak dokuda atrofi mevcuttur.sol femur normaldir.ilk sıhhi kurulu işlemidir.ifadesine göre çocuk felci neticesinde sağ bacağında kısalık ve incelik meydana gelmiştir.bu yönde sağ ayak bileğinden ameliyat olmuştur.g.o.p.as.sb.3ks.902932869.89 asas(6) sayılı ve 29.11.89 tarihli yazılarıyla polikliniğimize müracat eden yok erinin yapılan muaynesinde:sağ bacakta 3 cm kısalık quadricepste 15 cm oruriste 8 cm atrofi yapmış polio sekeli.

sağ quadricepste ileri derecede atrofi yapmış polio sekeli.
syy.d/61 f4 askerliğe el verişli değildir.

devlet hastanesinin raporu fizik ter:

bastonsuz yürüme yardımsız çömelip kalkmaz sağda 3 cm kısalık var kas kuveti 2/5

ortopedi :

sa alt extremde poliomelit sekeliayak bileğidursofterionu.3cm kısalık pescavus bacak orfi kkas gücü 2/5 destek li

özürlü kurulu rapor sonucu :
% 14

ben şimdi ne yapmalıyım senelerdir ben kendimi engeli sanıyordum.ama hastane turp gibisin dedi ve işi kaçırmak üzereyim.olimpiyatlarda 100 metrede türkiyeyi temsil edebilirmiyim ve askerllik için tekrar baş vurmalımıyım yoksa mücadelemi etmeliyim.çok büyük hayal kırıklığı içindeyim.bana yol gösterirmisiniz.

bu özürlü cetvelini değiştirenleri hala televizyonda ve gazetelerde görüyorum ya bir gün televizyonu camdan aşağıya attıracaklar bana hangi mantık size sağlam der bunlarda mantıkta kalmamış,insanlıkta

bu malüm kişiler bu cetveli hazırlarken kişilerin günlük kişisel bakım aktiviteleri üzerine göre hep değerlendirme yapmışlar.ama kişinin iş hayatı üzerine etkilerini değerlendirmemişler,dolayısıyla sorun buradan kaynaklanıyor.siz bu halinizle ağır işlerde çalışamazsınız bu sadece sizin en az %40 özürlü raporu almanızı gerektirecek 1 durum.sizin hafif özellikle rapordada bahsediyor çömelip kalkacak işlerde çalışmamanız gerekiyor.BU BİLE SİZİ ASLINDA ÖZÜRLÜ RAPORUNU HAK EDİRTİYOR.AMA GELDE ANLAT

Arkadaslar...Hastaneden aldıgım 44 lük rapor ankaradan 20 ile geri dönmüştü...Bir bacak protez diz yok...Ankaraya 3 ay önce itiraz ettim bugun cevap geldi.Benİ tekrar defterdarlığa davet ediyorlar...sanırım tekrar basvuru yapıcam..yani sil baştan...Ne yapabilirim önerilerinizi bekliyorum....artık koltuk degneğiyle gitmeyi düşünüyorum hastaneye...

Adaletinize lanet olsun

1999 yılında aynı tarihte,aynı sakatlık durumu ve aynı sakatlık oranı ile işe giren iki arkadaşız.arkadaşım 2005 yılında vergi indiriminden faydalandı ben 2008 yılında müracaat ettim %40 olan raporumu %19'a düşürdüler ve şu anda arkadaşım sakat ben ise sağlamım bu nasıl adalet bu nasıl bir yönetim anlayışı bu yönetmelikleri değiştirenlerin amacı ne acaba ne hakları var bizim geleceğimizle oynamaya tabi kendilerinin tuzu kuru bizi düşünürlermi.
arkadaşlar kimse bizi düşünüyor sanmayın tepedekiler kendi telaşında herkez kendi menfaatinin peşinde biri gemicik alır, biri şirket kurar, biri yumurta ihraç eder, biri müsteşar olur, biri imarsız arsaları menfaat karşılığında imarlı duruma getirir varmı bunlara yalan diyecek.

songulsevinc;
arkadaşım ne yaparsak yapalım hiçbirşeyin bize faydası olamaz.mahkemeler falan hikaye bu hükümet var oldukça bizim yaramız kanamaya devam eder.onu bunu bilmem 2006 yılında bizi bu hükümet mağdur etti ancak onlar tamam biz bu uygulamalardan vazdeçtik eski sisteme dönüyoruz derlerse rahatlarız.ama bu hükümet olmaz derse işimiz bir sonra gelecek siyasilerin ağzından çıkacak laflara bağlı onlarında bunlardan farkı olacağını zannetmiyorum bizi kimse düşünmüyor bu böyle biline.

sorununu belki çöze bilirim

soygun inşallah her şey gönlünce olur yazıyı deyiştim bir mah suru yoktur sanırım

gundemozel@haberturk.com yazın kardeşim buraya ben senin sorununu biliyorum buradaki herkes biliyor başkalarıda bilsin kız çocukları gibi kendi aramızda dertlenip yazışıp duruyoruz.gönderin bir yerlere sizin bildiğiniz yer varsa bende yazayım oraya 5-10-15 kişi aynı yere yazdıkmı ses gelir yahu.gelmesede rahatsızlık yaratır bu formları bizden başka okuyan yokki bizde zaten biliyoruz sorunlarımızı.

Ben iki ay önce ehliyetimi aldım tek hekim raporu ile.sınavlardan iyi not aldım bazı engelsiz sürücü adayalrına göre ama ötv muhafiyeti için tekrar heyet karşısına çıktığımızda aynı devlet hastanesi bu kez boyun kısa diye beni izmire sevk etti.iller arası yine o heyet işkencesini çektirecekler.boy kısalığı yönetmelikte belirtilmesini istiyorum.boy kısalığı hem heliyet hemde ötv indirimine mani olan bi duurm olmasın bu yönetmelikte belirtilirse iyi olur?birde bu yönetmelik ne zaman çıkacak?

özürlüler idaresi başk. Uyuyor mu ?

Bu yönetmeliğin çıktığı da yok, çıkacağı da.Hani aylardır bir yönetmelik çıkacak deniyor,nerde ? Yönetmeliğin çıkmazı bu kadar mı zor. Bizim memleketimize has.Birşey istenmeye görsün;hemen çıkarıverirler. Bakın TBMM de çalışan uzmanların maaşına kimseciklere çaktırmadan 1000 TL. zam yapıyorlar.Nasıl istendi mi oluyor. Tabi bu hep bana,hep bana olsun.Engelliyimişsin, yok işsizmişsin onların umurunda değil.Varsa yoksa kendi ceplerini doldurmak.Bu konuda ÖZÜRLÜLER İDARESİ BAŞKANI niçin engellilerin sorununun üstesinden gelemiyor.Bu kurum neden biz engellilerin bir problemini çözecek kadar basiretsiz kalıyor.Artık TABELA KURUMU OLMAKTAN ÇIKSIN DA,gerçekleri halletsin.Yeter artık canımıza tak etti.Eminim bu yazıları bizlerden başkası da okumuyordur. Kaldı ki;bizlerin sorunlarıyla ilgileniliyormuş gibi görünerek, bizleri avutmaya bakın.. Sorumlu kişileri Allah'a havale ediyorum...Nasıl biliyorsa öyle yapsın....

bim@ozida.gov.tr Buraya daha öncede yazmıştım yine yazıyorum . sizlerden de ricam özürlüler idaresinin bu mail adresine nasıl buraya yazıyorsak sorunlarınızı anlatan bir yazıyı göndermenizdir.

Sevgili derttaşlarım,ben iddia ediyorumki!bizi yöneten Cumhubaşkanından en alt kademedeki brokratlarına varıncaya kadarki aşamalarda görevli insanların hepsi biz sakatların bütün sorunlarını bilmelerine rağmen,bu sorunların iyileştirilmesi doğrultusunda sadece göstermelik ve aldatmalık işler yapmakta ısrarcı olmaktalar.

benımde raporum var ½40 amalıyat oldum ½45 oldu ve raporum devamlıdır deyı ıbare var ama vergıden muaf olmak ıcın hastaneye bas vurdum yetkılılerın bızlere davranısını bı görsenız ölmeyı ısterdınız özurlu olduk deyı asalanmamızmı lazım ve verdıklerı derece ½20 [norolojının verdıgı ½19 ortapedını ½20 ve fızıgı ½20] dusurmusler neden söylermısınız özurlu olduk bunuda kanıtlamak için neden o duruma dusuruyonuz elımızdekı raporu gecerlı sayın hastanede aşalanmaktan kurtulalım yenıden duzelecek halımız yok ya

REyhan GAzel hanım tam seçim zamanı geldi gitti ben bu işten bir halt anlamadım.Anlaşılan gazel okudu gitti...

arkadaşlar affınıza sıgınarak reyhan hanımın uzerıne cok gıdıyorsunuz yanlıs anlamayın bende sızın kadar magdurum ama reyhan hanımın elınde sihirlı degnek yokkı hemen olsun

akp hükümetinin açılımı adelet ve kalkınma partisiydi şimdi ak oldu.nerde bu adalet nerde bu ak.adaletsiz uygulamalarıyla engellilere haklarını iyleştirmeyi bırakın engelilere bütçeleri yok bahanesiyle engel koyan iktidar partisi hangi adaletten ve hangi aktan bahsediyor anlamış değilim.engelileri sahtekar yerine koyup aşalayacağına partili olan yeşil kart sahiplerini araştırsınlar( kadın koları çipli bayan başkanı ).engelliler bu gidişle ne hiç bir hak ve iyileştirme elde edemezler.

Arkadaslar bu konuda hala bır gelısme yok mu.reyhan hanım sızden cevap beklıyoruz.

iyi günler arkadaşlar bu gün engelli bir arkadaşım 2011 yılında eski tarihli raporların iptal olacağını söyledi böyle birşey olabilirmi olmasada zaten yeni çıkan (2006 yılındaki) yasaya göre haklarımız elimizden alındı ne yapacağız biz şimdi

bim@ozida.gov.tr buraya sorununuzu anlatan bir yazı gönderin aksi taktirde bizler burada kendimiz söyleyip kendimiz okuyoruz.

"Özürlüler İdaresi Başkanlığı'nın başlattığı çalışma ile ilgili bizden de görüş talep edildi..."

fahir68,

Bu forum ÖZİDA'nın başlattığı çalış-ma nedeniyle başladı. Yani önce onlar başlattı(.)

Not; " " içindeki cümle forumun ilk mesajdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt