Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Gündem] Sağlık Kurulu Raporları ile ilgili önerilerimiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
birileri sürekli olarak sosyal güvenlik yasalarıyla oynuyor bu oynamalar genelde vatandaşın aleyhine.bizlerde hala o kişilerden iyi düzenlemeler yapacak ümidiyle bekliyoruz.iyi niyetli olsalardı zaten aleyhimize olan düzenlemeleri yapmazlardı.yapsalar yapsalar ufacık bir şey züğürt tesellisi gibi çocuğun eline şeker verme gibi 1 düzenleme yaparlar.

Baltazar formülü neye göre hesaplanıyor ?

1995 yılında engelli kadrosu ile işe girdim emekli olmak istediğimde yeniden rapor istendi (sağ göz tamamen görme kaybı sol 1.00 ve düzensiz astigmat % 48.3 oranı ile sürekli raporum var 1995 tarihli)
yeni rapor için ankarada bir hastaneye baş vurdum 2006 da oranlar düşürülmüş buna göre % 36 verdiler 10 gün kadar önce.
Buraya kadar her şey normal 10 gün sonra yolum konyaya düştü birde buradan deneyeyim dedim hastane göz doktorlarından xxxx xxxxxx ancak % 30 verebileceklerini belirtti. Aynı hastaneden kurulda görevli olduğu için beni dr xxxx xxxx e yolladı xxxx bey etraftan (diğer doktorlardan ufak bir araştırma ile sorduktan sonra bana % 18 rapor verdi.
Ben bundan birkaç sene öncede özür oranımı belirlemek için ankara hstden %32 ve numuneden % 25 almıştım hepside aynı engelden yani sağ göz tamamen görme kaybı solda düzensiz astigmat ve 1.00 dahada komiği başka bir arkadaşımın % 85 aldığı raporu 4 ay sonra aynı hastane aynı bölümde % 30 a düşürülmüş(2008 yılında)
şimdi sonuç aradaki farklar az olsa tamam anlarım ama baltazar formülü neye göre veriliyor tamamen doktorların keyfiyetindemidir ve sağlık bakanlığı bu başıbozukluğa neden müsemaha göstermektedir ?sağlık bakanlığının durumu sadece isminden ibaretmidir ? Neden sakatlık oranlarını belirleyici standart bir liste şu ana kadar çıkartılmadıda kaderimiz bu doktorların keyfiyetçi tutumlarına bırakıldı.saygılarımla

Merhaba Reyhan Hanım
Sağlık kurulu raporlarında görme engellilere verienl oranların %85 i aşamaması nedeni ile Özellikle ÖTV muafiyetinden faydalanamamaları. Öncede %100 engelli iken şimdi formüllerle %15 iyileştirilen bir çok görme engelli gibi.
İkincisi ise Elleriden kollarından sakat arkadaşların hiç ÖTV den yararlanamamları burada da ayrımcılık olmakta
Sevgielr
TayTIS

Reyhan Hanım, yeni yönetmelik için önerilerimizi sormanıza teşekkür ediyorum, umarım çözüm için katkısı olur. Engellilerle ilgili diğer konulardaki çalışmalar için de fikrimizi sorarsanız daha da faydalı olabilir diye düşünüyorum.
Yeni yönetmelik için önerim; rapor oranlarının hesaplanması için evrensel değerlerin baz alınması. Örneğin avrupa'da görme engelliler için % kaç rapor veriliyor ve o rapor ne işe yarıyorsa aynı hakların burdaki engelliler için de geçerli olması. 2006'da çıkarılan yönetmelik nerdeyse tüm engellileri mağdur etti. Bu yönetmeliğin engellileri yok sayan anlayışının tamamen kaldırılması ve geriye dönük hakların iade edilmesini istiyoruz.
Saygılarımla

Tüm Vücut fonksiyon oranlarının kaldırılması

2006 yılında yürürlüğe konulan rapor yönetmeliğinde belirtilen tüm vücut fonksiyon kaybı oranları ibaresi hastanelerde yanlış anlaşılmalara,biz özürlülerdede büyük maduriyetlere neden olmuştur özellikler palio sekeli veya ayaktan özürlü olan bir çok arkadaş bu rapor karışıklığından madur olmuştur.
Mesela ben sağ ayağımdan 9 aylıkken palio sekeli geçirmişim (çocuk felci) ayağımda 6-7cm kısalık var koltuk değeneği ile yürüyorum ayağım diğerinin yarısı kadar kalınlıkta ve dizden aşağı hareket yok sacede hissediyorum,kalçada ise düşüklük var. Ama yeni yönetmeliğe göre bana %19 rapor verdiler sonra yanlıştır diye tekrar gittim bu seferde % 20 rapor verdiler .Halbuki benim 1998 de çıkan kanuna göre % 40 raporum mevcut ve nüfus cüzdanıma işli süreklidir diye yazıyor tüm haklardan onunla faydalanıyorum ama sadece vergi indiriminde faydalanamıyorum ????
Gizlisi saklısı olmayan bir rahatsızlık benimki ama nedense aşağılanır gibi yalancı konumuna düşürüyorlar bu şekilde... Bakın sadece kolunda ve sadece hareket kısıtlığı olan 2 arkadaşım var incelik,Kısalık yok kollarında onlara % 45 rapor verilmiş ama ben düzgün yürüyemiyorum bile bana % 20 rapor veriliyor bu nedir Allah aşkına aşağılanmak değilmidir??? yani ben yalancıyım devleti kandırmaya çalışıyorum veya özürlü olmadan özürlüymüşüm gibi davranıyorum demek değilmidir???.
Eğer benim ve arkadaşlarımın bu feryadını duyan bir yetkili var ise Lütfen bu işe bir el koysun ve lütfen madur olmayalım.

Affınıza Sığınıyorum.
Saygılarımla
Osman TOPALOĞLU
05056317024

Fatih Çekirge köşesinde bir düzenlemeden bahsetmişti.Artık Ankaradan kalkacak bulundugumuz ilden aldıgımız raporlar geçerli olacaktı.
O düzenleme yürürlüğe girdimi ?

malesef heralde oylebir duzenleme de yok sanırım tagı cece arkadasımız 2 hafta demişti neredeyse bir ay oldu hala ses yok

bunların yaptıkları sizce......... ne olabilir çıkarılıcak dediler en geç iki hafta içinde inandık bekledik eeee nerde bu yasa kış uykusunamı yattı acaba yetkililer alooo herkimse yetkili artık kusma noktasına geldik yeter midemizi bulandırmayın tiksinti uyandırmayın. insanlarda diyorki nalet olsun vereceyiniz yasayada sizede sorumsuzluk diz boyu haddinizide aştınız daha ne istiyorsunuz verin yasalarımızı

TAGI ÇEÇE kardeş; Bunların yaptığı aynen senin dediğin ...gibi. Adamların umurunda değil ki.Yeni yasa çıkacakmış, düzenlemeler yapılacakmış,daha kurumlardan yeni yeni görüşler gelmeye başlamış,Beklesinler bakalım ilgili kurumlardan gelecek o görüşleri.Belki bir gün toplanırlar da o görüşleri değerlendirip, size verilen haklar bizim bildiğimiz kadarıyla fazlaymış da haberimiz yokmuş deyip, mevcut olanları da ellerimizden almasınlar. Zaten ala ala, bir şey kalmadı.Bunların yaptığı ve de yapacağı hiç bir şey yok.Hepsi laf,açıklamalara bakılırsa hepsi fasa fiso.Şu yapılacakmış da, görüşmeler olumlu geçmiş de, neticelerini ilerleyen yıllarda görürüz. (eğer o günlere varabilirsek) Orta da hiçbir icraat, somut bir gelişme yok.Laf-ı işgüzarlık var.Zaten bir engelimiz var. Şimdi de beklemekle psikolojimizi bozup, ikinci bir engellilik çıkarıyorlar.Bunların yaptığına bakıp kafayı yememek elde değil ya.Bu çıkacak yasalardan sorumlu olanları ve görevinin verdiği sorumluluğu yerine getirmeyenleri ALLÂH'a havale ediyorum.
:mad::mad::mad:

arkadaslar durun siz bekleyın ekonomik krız bizi teyet gececek nasıl olsa acele etmeyın mayın toplanacak ısrail şirketlerı gelecek belki 8 -10 kişi iştihdam edecek hukumetın bir suru işi var cok yogun herseyde baskı yapan AB bile bu konuda laftan ileri birsey uretemiyor biz de amerri bu yasa kaya sikayet edelim o zaman belki cıkar bu yasa

arkadaşlar ayıp ediyorsunuz ama sizin yaptığınızda biraz nankörlük olmuyomu bu ülkede sizin için calışan siyasiler yokmu ya dimi ama. yanaş iyi bi partiye bir iki şakşakcılık yap ya ihale kap ya da yardım belkide bi belde başkanı bile olursun 2 tane son model makam arabanda olur şöförün özel kalem müdürün filan zaten var canım avrupada başkanların işe bisikletle gittiğine bakma sen burda böyle devlete yığınla vergi borcu olsada farketmez makama gelen kıç lar cok hassas onları son model kurtarır,imkanlar saymakla bitmiyo bak devamı var siz voleyi vurmayı bilmiyosanız malı götürmenin yollarını bilmiyosanız devlet baba naapsın hem sende tıp okusaydın 6 7 binlirayı cebine koyup rapor almaya gelen hastaları koyun gibi sıralama zevkini sende tatardın be kardeşim ya hadi onuda olamıyon biyerde bi burakrat bari ol kardeşim önüne gelene bugün git yarın gel derdin veya bize öyle bi yazı gelmedi derdin be enazından.ya ben onuda yapamıyom dersen git elektriği kacak kullan be kardeşim zaten ülkenin belli bölümü kullanıyo bide sen kullansan noolcak dürüst ahmaklar ödüyo kaçlira olursa zaten. Firmamız Süper emeklilik veya 38 yaşında emeklilik uygulama hakkını saklı tutar,size verilen lolipoplarla yetinin fazla nankörlük etmeyin artık........ öyle deilmi arkadaşlar

sanki buyasayı çıkaracaklara seslenmiyoruz duvara anlatıyoruz derdimizi belki duvara anlat saydık dili olurdu hiç olmazsa duruşundan birşey anlardık buyasayı çıkaracaklar duvar kadarda olamadılar pinlerine çekilmiş kış uykusuna yatmışlar artık yavaş yavaş hakaret etmeye başladık farkında olmadan bu fanilere

sıkıldık artık havada sıcak bunaltıcı sitres hat safada reyhan hanımdan bir açıklama istiyoruz bari bir taş attı kuyuya kırk akıllı çıkaramadı cevap hakkı veriyoruz reyhan gazel hanfendiye buyrun sizi dinliyoruz şu anki durum ne ve süreç ne olacak

şuan bir görüşme yaptım gelir idaresi başkanlıgındaki öznur ayaz beyle yasa yakında çıkacagını bu arada şikayetlerinizi özürlüler idaresine yapın çagrısı yaptı

Değerli Arkadaşlar Merhaba !
Şu an için herhangi bir özrü olmayan kitleye mensup ve Çanakkale Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapmakta olan bir mühendisim...Geçtiğimiz günlerde farkına vardığım ve öğrendiğim bir sorun karşısında araştırma yaparken bu siteyle karşılaştım ve aslında tesadüfen fark ettiğim sorunun çok büyük olduğunu gördüm...Geçtiğimiz aylarda ÖZÜRLÜ kadrosu için personel istihdam etmek üzere İŞKUR tarafından kurumumuza yönlendirilen adaylar arasından seçme sınavı yaparak istihdam ettiğimiz bir personelin 26.12.2007 tarihinde aldığı %52 lik sağlık raporu işleme koymuştuk..Ancak vergi indirimi için Vergi Dairesine yaptığı başvurudan sonra 27.03.2009 tarihinde AYNI SAĞLIK KURUMUNDAN bu kez %13 lük bir sağlık raporuyla vergi indiriminden yararlanamayacağı yazısı geldi....Burada dikkat çekmek istediğim konu ise Aynı Sağlık Kuruluşundan alınan iki ayrı raporun 16.07.2006 tarihinde yayınlanan Özürlü Sağlık Raporları Hakkındaki Yönetmelikten sonra alındığıdır...
Bir çok arkadaşım 1998 ölçütleriyle 2006 ölçütlerinin arasındaki farkı haklı olarak dile getirmiştir. Ancak görülen o ki 2006 sonrasında da yürürlükte olan yönetmeliğe rağmen farklı raporlar verilmektedir... Bu durumda özürlü arkadaşlarımızın vergi indiriminden faydalandırılmak istenmediğini düşünmek belki en kara tablodur..
Kurumumuzda çalışan diğer özürlü arkadaşların da aynı sorunu yaşadığını öğrenip bu işin takipçisi olmaya karar verdim... Bedensel engeli nedeniyle askerliği yaptırılmamış, kadro istihdamı sağlanmış bir insanın bir süre sonra senin özür yüzden bu değilmiş şuymuş demek ne derece doğrudur? Bizler bu durum karşısında nasıl işlem yapmak zorundayız.
Elimdeki iki rapor için sorgulama yaptığımızda iş istihdamı için %52 geçerli ama vergi indiriminde %13 ü kabul etmek zorundasınız demek nasıl bir mantıktır? Konunun ülke genelinde binlerce insanı ilgilendirdiğini bildiğim ve gördüğüm için sizlere yardımcı olabilmek adına hem fikirlerimi paylaşmak hem de çözüm yolları üretmek adına sizlerin arasına katıldım saygılarımla....

Reyhan hanımdan ses seda yok bir açıklama bekliyoruz konuyla ilgili nezaman bir bacagı olmuyan yada bir kolu olmuyan vs sakat sayılıp vergi indirimi belgemizi alıcaz bir zahmet cevap yazarsa memnun olucagız

yetkililer sizlere sesleniyorum vede diyorumki susma sustukça sıra size gelecek ne oldum deyil ne olacagınızı düşünerek yasalarımızı iyade edin

yuh olsun oha ya çıkaracagınız biryasa 2 yıldır habugün çıkacak dendi ha yarın ne oluyor bir eliniz yagda bir eliniz balda birde kalkmış ahkam kesiyorsunuz yok bugün yok yarın işi çıgrından çıkarmayın insafsız yasalardan vazgeçin haklarımızı iyade edin şu hale bakın bir açıklama yapma bile zor geliyor biz özürlülere aferim size 2 yıldır yata yata şiştiniz patlıycaksınız biraz çalışın bari, insafa gelin

Yönetmelikle haklarımız elimizden alındı

Değerli engelli kardeşlerim bende sizler gibi bir engelliyim
2006 yılındaki çıkarılan yönetmelik Türkiyedeki engellilerin en az beş milyonunu kayıttan sildi

bu yönetmelikle en az beş milyon engelli kayıttan silinirken
maalesefki biz engellilerdende konuyla ilgili mücadele nerdeyse hiç yok

arkadaşlar bu tarafımıza yapılan haksızlığı nasıl önleyebiliriz

yani bu yönetmeliği insan ın , akıl , vicdan ın , kabul edeceği ,
şekle nasıl getirebiliriz ,yani bu yönetmelikle uğradığımız maduriyeti nasıl gidereceğiz

kısa bir örnek vermek istiyorum yapılan haksızlıkla ilgili
özellikle ortapedik engellilerde %40-engelli %8-e
%60 engelli olan %30 %65 engelli olan %35 e ilgili yönetmelikle indirilerek engelsiz hale getirilmişiz yönetmelikle vede bütün haklarımız elimizden alınmış

Engelsiz hale getirilmişiz derken sağlamda saymıyorlar , sağlam sayarlar diye sevinmeyelim
yani bizler ne sağlam insanların haklarından , Nede engelli insanların haklarından faydalanmıyoruz yani madur eşittir madur

Arkadaşlar bizlerin yaşamaya hakkı yokmu bu ne işdirki biz engelliler zaten yaralı insanlar
dahada büyük yara yönetmelikle açılmış oluyor
yaşama hakkımız elimizden alınıyor

ALOOOOOOOOO ENGELLİLER MEMURLARA %1 DAHA AZ ZAM VERİLDİĞİ ZAMAN ORTALIKTA KIYAMET KOPUYOR NERDEYSE , BİZİM YAŞAM HAKLARIMIZ ELİMİZDEN ALINIYOR
HİÇ GIKIMIZ ÇIKMIYOR

BRAVOOO BİZE

Sevgili theream çok çok güzel söyledin helal olsun. bu gerçek belkide hepimizin başına geldi de hiçbirimizin şu ana kadar yeterince dikkatini çekmemişti burada bariz bir çifte standart var devletin engellilere uyguladığı.öncelikle de engelli bir kişi olmaman ancak bu konudaki haksızlığın dikkatini çekmiş olması ve bizlerin yanında yer aldığını görmek beni son derece mutlu etti .tam anlamıyla bir danışıklı dövüş var deniyorki engelli raporu aldıktan sonra keşke hemen defterdarlığa baş vursaydınız ve vergi indiriminden yararlansaydınız ozaman sorununuz çözülürdü ancak bunu yapan arkadaşlardan da yeniden rapor isteniyor.emekli olmak istediğinide de yeni rapor isteniyor .doktorlar ise allahlık aynı hastanedekiler bile birbirinden yarıyarıya farklı rapor oranları veriyorlar.kimin ne yaptığı belli değil tam bir başıbozukluk tam bir keşmekeş.her şey kitabına uydurulmuş.
o zaman kimse çıkıp şov yapmasın biz öengellilere şöyle yardım ediyoruz böyle yardım ediyoruz diye hepsi yalan hepsi göz boyamaca .2006 yılı hikaye 2006 dan önce iki rapor almıştık bir göz tamamen gÖrmez diye birinden %48.3 4 ay sonrakinden % 25 vermişlerdi hani 2006 da yasa çıkmıştı sizin verdiğiniz örnektede 2007 yılında alınan % 40 üstü rapor ve 2009 alınan % 18 gibi komik bir rapor var.nedir bu şimdi ne oluyor AÇIKÇA İNSANLARLA DALGA GEÇİLİYOR BEN ARTIK REYHAN HANIMDAN DA ÜMİDİ KESTİM BİRŞEY OLACAĞI YOK İNSANLAR BOŞ YERE ÜMİTLENİYOR OYALANIYOR BENDE DAVAMI AÇIYORUM BİR ŞEY ÇIKSIN ÇIKMASIN SONUNDA İŞ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE KADAR GİDECEK ....SAYGILAR TEŞEKKÜRLER

sağlık raporu

merhaba benim kızım engelli ve henüz 9 yaşında parableji size sağlık bakanımıza yazdığımız mektubu gönderiyorum bu hepimizin sorunu kızım fizik tedavi ile bir parça iyi ama karşımıza çıkan sorun inanılır gibi değil

ÖZÜRLÜ OLDUĞUMUZ İÇİN ÖZÜR DİLERİZ SAYIN BAKANIM
Görüyoruz ki özürsüz Türkiye hayaliniz, hayalden başka bir şey deyil. Benim kızım 2000 yılında kalp hastası olarak doğdu. Daha 1,5 aylıkken acil ameliyat denildi.Ankara Üniversitesi kalp hastanesinde aort koarktasyon, PDA,ASD,VSD operasyonları geçirdi. T8 seviyesinde meydana gelen emboli sonucu parapleji oldu.Hayır ve şerrin Allah’tan geldiği bilinciyle hiçbir şekilde doktorumuzu suçlamadık.Aksine elinden geleni yaptığı için kendisine teşekkür ettik. Fakat fizik tedavinin önemi hakkında fazla bilgilendirilmedik.Bunun sonucunda kızımın vücudunda deformasyonlar,ayak bileklerinde dışa dönmeler oluştu.Sırt üstü düzgün bir şekilde yatamaz oldu.Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Prof. Dr. Ali Baktır tarafından (2 milyar Türk Lirası karşılığında) 2004 yılında Green- Greece , Ayak bileklerine, kasıklara ve bele gevşetme operasyonları yapıldı.Alçılar çıkarılırken kızımın vücudunda yanıklar meydana geldi.Hiçbir hekimin bilerek bu yanıkları yapacağını düşünmek bile istemiyorum.Ancak keserken biraz itina gösterebilirdi.Buna rağmen şikayetçi olmadık.Bu tarihten sonra gittiğimiz GATA, Ankara Üniversitesi,İstanbul Üniversitesi ,Erciyes Üniversitesi hekimleri bizi fizik tedavi konusunda bilgilendirdi.Kızımın küçükte olsa yürüyebilme şansının fizik tedavi ile gerçekleşebileceğini söylediler.Yürüyemese bile vücudunun tekrar deformasyona uğramaması için fizik tedavi almasının şart olduğunu söylediler.

Bizde 19.02.2009 tarihine kadar düzenli bir şekilde fizik tedavi aldık.Bu tarihte raporun süresi dolduğu için Kayseri Devlet Hastanesine heyet raporu için müracaat ettik. Norojenik mesane sorunumuz olduğu için bazı tetkiklerin uzun sürmesinden dolayı raporu 15.05.2009 alabildik. Ne hikmetse raporda fizik tedavi alabilmemizle ilgili bir şey yazılmamış.Bu sebeple Rehberlik Araştırma Merkezi bize yardımcı olamayacağını söyledi. Rapora “ özel bir merkezde fizik tedavi alması uygundur “ ibaresinin yazılması gerektiğini belirttiler.Aksi takdirde sistemin bu rapora onay vermeyeceğini söylediler. Tekrar Kayseri Devlet Hastanesine gittim.Fizik tedavi için müracaatta bulundum. Heyetin karşısına çıktığımda fizik tedavi doktoru Ümmügülsüm Evci Hanım “size fizik tedaviye gerek yok “dedi.Ben fakulte hastanelerinde Doktorların fizik tedavi almanız şart dediklerini söylediğim halde onlar sizi kandırmış fizik tedaviye ihtiyacınız yok dedi.Yürüyebilse şimdiye kadar çoktan yürürdü dedi.Kendini Haşa Allah sanan bu doktor! bizi heyet odasından kovdu.Çıkarken 9 yaşındaki kızım doktora “ salak fizik alamazsam ben nasıl yürüyeceğim” diyerek ağladı . KIZIMIN YANINDA NASIL BÖYLE BİRŞEY SÖYLEYEBİLİR .KANSERLİ BİRİNE BİLE SON ÜMİT TERAPİ VERİLİR .BÖYLE DÜŞÜNEN BİR DOKTOR DÜŞÜNEMİYORUM. Ben kızım yürüyebilsin diye 3. çocuğumu dünyaya getirdim ve göbek kordonundan kök hücre alındı ve şuan Hacettepe Üniversitesinde kök hücre bankasında .Biz boşunamı emek sarfettik. İlerde kök hücre ameliyatları ile yürüyebilme şansımız olursa bu bozuk vücutla nasıl başaracağız. Bunun vebali hepinizin olacak.

Daha sonra Baş hekimin yanına gittim. Baş hekim beni heyet başkanına yolladı.Heyet başkanı diğer fizik doktoruna yönlendirdi. Dr. Solmaz Hanım başkasının verdiği rapor için bir şey yapamayacağını söyledi. Tekrar heyet başkanın yanına gittim.O da yapılacak bir şey yok dedi.Fakat İl Sağlık Müdürlüğüne rapora itiraz dilekçesi vermemi ve Sivas Numune hastanesine gitmemi orada istediğimiz raporun verileceğini söyledi.Kayseri’deki doktorların vermediği rapor Sivas’ta verilecek.(Demek ki Sivas ile Kayseri farklı ülkelere ait iki şehir.)

İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz dilekçesini verdim.Bizi Erciyes Üniversitesine gönderdiler.Erciyes Üniversitesi 4-5 ay sonra çocuk heyetinin toplanacağını fakat rapora fizik tedavi alması uygundur diye bir şeyin yazılamayacağını söylediler. Artık pes ettim.Doktorlarla uğraşmayacağım. Devletimize verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü bir an önce ölmek için dua ediyorum.

Artık şuna kesin olarak inanıyorum : Özürsüz Türkiye hayali tüm özürlü vatandaşların ölmesiyle gerçekleşecek.Saygılarımızla.

dilşad hanım öncelikle acil şifalar dilerim;
Aziz NESİN az bile söylemiş,bu memlekette özellikle sağlık sektörü başta olmak üzere pek çok yerde pek çok komedi yaşanıyor bu komediler de çoğu zaman sizin başınıza geldiği gibi birer dramla sonuçlanıyor.dediğiniz üzere birçok zaman kaderimiz malesef anlayışsız,yaptığı işi sevmeyen,insanları sevmeyen,kendini bir çok insandan üstün gören doktorların eline kalıyor.bürokraside bunların eline kör kılıcı veriyor. ben her iki grubun doktorların ve bürokratların alenen ortak çalıştıklarını düşünüyorum.topu birbirlerine atıp duruyorlar.sağlık bakanlığına şikayet edin diyeceğim ama bu memlekette kimi kime şikayet ben bir başka işte denedim sonuç alamadım adamlar birbirini tutuyor.bozacının şahidi şıracı belki hukuksal bir mücadeleyi başlatırsanız avrupa insan hakları mahkemesi bir yere kadar çözümünüz olabilir.

Nalet olsun çıkaracakları yasayada bir yasa çıkaracaklar verem ettiler hepimizi

bari gelişmeler hakkında bir bilgi verilse...

Dernek-Vakıf-Kurum hepsi hikaye - Ben yanarım yavrum sana .Yavrum yanar yavrusuna.. misali !!! herkes kendi çıkarını düşünüyor...Bu rapor problem 5 senedir var olan bir problem hiç kimse ilgilenmiyor ve üstelik kişisel şikayetlerede dalga geçilir gibi cevaplar veriliyor...8,5 milyon özürlüyüz ülke nüfusuna oranı % 10---30 Milletvekili çıkarmamız lazım en azından ve sadece Lokman Ayva var oda görmeyenler ile ilgileniyor çok güzel ...??? belki bir ortapedik özürlü milletvekilimiz olurda belki o anlar bizi .....belki....???? yanlış anlaşılmasın görmeyenler derken onlarda biziz bizde onlar hepimiz aynıyız...ama neden Tüm özürlü dernek ve vakıfları ayrı telden çalıyor anlamış değilim...:(

Eğer birinin eli yoksa ben eli olayım,o benim ayağım olsun görmeyene göz olayım o bana kulak olsun.
Bir birimize kenetlenim Bir olalım İri olalım Diri olalım ........ ne dersiniz.....

Osman_Topaloglu_25;
arkadasım gec bile kaldıgımızı dusunenlerdenım ama bir genel yayın yönetmenımız var bu konuda gorus yardım ve fıkırleri ni almamız iyi olur dıye dusunuyorum sayın oturan boga nasıl yardımınız olur bu konuda

adam gibi bir sistem çıkarsalar hem hastayı hemde hasta yakınını yormasalar :bütün birimler koordine bi şekilde hasta tüm haklarını kapsayan bi sağlık raporu alsa o sisteme girildiği zaman direkt ilgili birimlerde görülse onlar evrakları kendi aralarında halletsin .sosyal hizmetler görse şurda şöyle bir hasta var evde bakım aylığı belediye görse vergi indirimi falan bunlar aylarca bizi süründüremekten zevk alıyorlar hizmet gtirdiler güya gören yok .basit bi sistem olsa ne hortumculuk olur ne haklarımız yenir her yerde keyfi bi uygulama bu ne yha:::

Tüüüüüüüüüüüüüh bunlara allah bildiyi gibi yapsın davar geldi nagır geldi sen gelmirsen diyeceksin niye cevap işde ile bekle babam bekle

Uzunca bir süreyi aldı ama sonunda gerçekleri öğrendim.

Konu şudur; 95 Senesinde bir gözü tamamen görmeyen biri olarak % 48.3 rapor oranı ile işe girdim şimdi 2009 yılında emekli olamak istedim ancak ssk yeni rapor istedi 2006 da yeni yasa çıkarılmış dediler engel oaranları düşürüldü dediler % 40 altında rapor alırsın emekli olamazsın dediler gerçektende % 36 raporu bir hastaneden aldım.bir işime yaramadı ancak aynı dönem başka bir ilden başka bir hastaneden aynı özürden % 18 verdiler. Bu iki olay 2006 sonrası. Ancak 2004 te bir başka hastane % 32 1996 eylülde de % 25 verilmişti aynı engel durumundan.
Bir devlet dairesinde çalışan bir arkadaş bir internet sitesinde yazmış kendilerine engelli olarak 2009 yılnda başvuran bir arkadaşın engel oranı 2007 yılında aldığı bir raporda % 85 imiş işe girmek için raporunu yeniletmelerini istemişler 2008 in 12 inci ayında kendisine verilen yeni oran % 13
Şimdi durum şu bende rapor almak için müracaat ettiğim tüm hastanelerde doktor güruhunun raporlar hakkındaki bilgisizliğini gözlemledim kimse bir gözü,bir kolu hatta bir bacağı olmayan birisine ne oranda rapor verileceğini bilmiyor hatta bir hastanede bir birlerine masadan masaya seslenerek bir hastanede de oda oda dolaşarak doktorlar tarafından tespit edilmişti bu oranlar.( Ahmet.bir gözü olmayana kaç veriliyordu,mehmet ne alıyordu ya bir göz tam görmediğinde gibi)
Şimdi konuya geri dönersek 2006 da yasa çıkmış da oranlar düşürülmüş tamamen gerçek dışı.2006 yılı hikaye yukarıda verdiğim örneklerde bunu kanıtlıyor.Hükumetler emekli olurlar vergi indiriminden yararlanırlar aman olmasınlar aman yararlanmasınlar diye bu yolda mümkün olan en fazla zorluğu çıkartın diye gerek doktorlarına gerekse bürokratlarına talimat vermiş.Sadece bu hükumetin değil gelmiş geçmiş bütün hükumetlerin benimsediği olay bu bakın ne diyorum 1995 yılında işe girerken % 48.3 altı ay sonra % 23 oran verilmiş 2007 yılında % 85 almış,2008 in 12. ayında % 13 yahu !hani 2006 daki yasa değişikliği?
Olayın belirsiz olması işlerine geldiği içinde hastanelere durumu net olarak anlatan açık ve net bir şekilde bir bacağı,bir kolu Ya da gözü olmayanın özür oranı şudur diye yazan bir kitapta dağıtılmamış.
Geliştiğimizi 2000 li yıllara geldiğimizi söylediğimiz bu anlarda bakın başka ülkeler bilimde teknolojide yol almaya ,ilerlemeye yeni bir şeyler icat etmeye çalışıyor bizlerse halen bu tür basit sorunlar la uğraşıyor ülkemizi içinde yaşanması zor bir hale getirmek için elimizden gelen zorluğu yapıyoruz.işin komiği kimsede bu ve benzer sorunları görmemezlikten gelip bunlara çare bulmaya bile çalışmıyor.

keleme geldimi şapır şupur yerler sapına geldimi me derler

işte bizim başımızdakilerin hali bu arkadaşlar.milletvekilleri erkenden emekli olur,dünya maaş alır,bakan olursan zaten yaşadın.mecliste çalışanlar desen bir eli yağda bir eli balda ne zam isterlerse alıyorlar.tepedekilerin hiç umurunda değiliz kendi işlerine ne geliyorsa yapıyorlar.allah hepsine bunların hesabını inşallah sorar.

bence tek bi raporla bütün işlerimizi halledecek bi formül olsun
HASTANELERDEN RAPOR ALMAK TAM BİR İŞKENCE OFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
ZATEN ELİMİZDE TC BAŞBAKANLIK ÖZÜRLÜLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN VERİLMİŞ BİR KART VAR ADAMLAR ONU BİLE KABUL ETMİYORLAR

insanı kusturma noktasına getirdiler kusmak vede rahatlamak istiyorum bizlere bulantı bulantı vermekten başka ne yaptı buyasayı çıkaranlar türkiye cumhuriyetinde hakkımızı koruyacak dernek bile yok var ama adı dernek iç politikası para olan kendilerine çalışan kısım la ilgilendiler hep şu anakadar bir gelişme olması için yada her hangi bir arkadaşımıza avkat yardımı yada konuyu takip etme gibi bir merak dahi yok sus pus oturup devletin sagladıgı avan tajlar elinden gitmemesi için sesini çıkaramıyorlar

sağlık kurulu yönetmeliği

fahir kardeş siz emekli olmak için ikinci bir rapora ihtiyacınız yok. mevcut sağlık kurulu yönetmeliğinini ilgili gecici maddesinde geçmiş alınana raporlar gecerlidir diye bir madde vardır.bu konuda ssk ya itiraz ediniz.
Bunlar okuduklarını ya anlamıyorlar yad a okumuyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt