sağlık raporu
merhaba benim kızım engelli ve henüz 9 yaşında parableji size sağlık bakanımıza yazdığımız mektubu gönderiyorum bu hepimizin sorunu kızım fizik tedavi ile bir parça iyi ama karşımıza çıkan sorun inanılır gibi değil
ÖZÜRLÜ OLDUĞUMUZ İÇİN ÖZÜR DİLERİZ SAYIN BAKANIM
Görüyoruz ki özürsüz Türkiye hayaliniz, hayalden başka bir şey deyil. Benim kızım 2000 yılında kalp hastası olarak doğdu. Daha 1,5 aylıkken acil ameliyat denildi.Ankara Üniversitesi kalp hastanesinde aort koarktasyon, PDA,ASD,VSD operasyonları geçirdi. T8 seviyesinde meydana gelen emboli sonucu parapleji oldu.Hayır ve şerrin Allah’tan geldiği bilinciyle hiçbir şekilde doktorumuzu suçlamadık.Aksine elinden geleni yaptığı için kendisine teşekkür ettik. Fakat fizik tedavinin önemi hakkında fazla bilgilendirilmedik.Bunun sonucunda kızımın vücudunda deformasyonlar,ayak bileklerinde dışa dönmeler oluştu.Sırt üstü düzgün bir şekilde yatamaz oldu.Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Prof. Dr. Ali Baktır tarafından (2 milyar Türk Lirası karşılığında) 2004 yılında Green- Greece , Ayak bileklerine, kasıklara ve bele gevşetme operasyonları yapıldı.Alçılar çıkarılırken kızımın vücudunda yanıklar meydana geldi.Hiçbir hekimin bilerek bu yanıkları yapacağını düşünmek bile istemiyorum.Ancak keserken biraz itina gösterebilirdi.Buna rağmen şikayetçi olmadık.Bu tarihten sonra gittiğimiz GATA, Ankara Üniversitesi,İstanbul Üniversitesi ,Erciyes Üniversitesi hekimleri bizi fizik tedavi konusunda bilgilendirdi.Kızımın küçükte olsa yürüyebilme şansının fizik tedavi ile gerçekleşebileceğini söylediler.Yürüyemese bile vücudunun tekrar deformasyona uğramaması için fizik tedavi almasının şart olduğunu söylediler.
Bizde 19.02.2009 tarihine kadar düzenli bir şekilde fizik tedavi aldık.Bu tarihte raporun süresi dolduğu için Kayseri Devlet Hastanesine heyet raporu için müracaat ettik. Norojenik mesane sorunumuz olduğu için bazı tetkiklerin uzun sürmesinden dolayı raporu 15.05.2009 alabildik. Ne hikmetse raporda fizik tedavi alabilmemizle ilgili bir şey yazılmamış.Bu sebeple Rehberlik Araştırma Merkezi bize yardımcı olamayacağını söyledi. Rapora “ özel bir merkezde fizik tedavi alması uygundur “ ibaresinin yazılması gerektiğini belirttiler.Aksi takdirde sistemin bu rapora onay vermeyeceğini söylediler. Tekrar Kayseri Devlet Hastanesine gittim.Fizik tedavi için müracaatta bulundum. Heyetin karşısına çıktığımda fizik tedavi doktoru Ümmügülsüm Evci Hanım “size fizik tedaviye gerek yok “dedi.Ben fakulte hastanelerinde Doktorların fizik tedavi almanız şart dediklerini söylediğim halde onlar sizi kandırmış fizik tedaviye ihtiyacınız yok dedi.Yürüyebilse şimdiye kadar çoktan yürürdü dedi.Kendini Haşa Allah sanan bu doktor! bizi heyet odasından kovdu.Çıkarken 9 yaşındaki kızım doktora “ salak fizik alamazsam ben nasıl yürüyeceğim” diyerek ağladı . KIZIMIN YANINDA NASIL BÖYLE BİRŞEY SÖYLEYEBİLİR .KANSERLİ BİRİNE BİLE SON ÜMİT TERAPİ VERİLİR .BÖYLE DÜŞÜNEN BİR DOKTOR DÜŞÜNEMİYORUM. Ben kızım yürüyebilsin diye 3. çocuğumu dünyaya getirdim ve göbek kordonundan kök hücre alındı ve şuan Hacettepe Üniversitesinde kök hücre bankasında .Biz boşunamı emek sarfettik. İlerde kök hücre ameliyatları ile yürüyebilme şansımız olursa bu bozuk vücutla nasıl başaracağız. Bunun vebali hepinizin olacak.
Daha sonra Baş hekimin yanına gittim. Baş hekim beni heyet başkanına yolladı.Heyet başkanı diğer fizik doktoruna yönlendirdi. Dr. Solmaz Hanım başkasının verdiği rapor için bir şey yapamayacağını söyledi. Tekrar heyet başkanın yanına gittim.O da yapılacak bir şey yok dedi.Fakat İl Sağlık Müdürlüğüne rapora itiraz dilekçesi vermemi ve Sivas Numune hastanesine gitmemi orada istediğimiz raporun verileceğini söyledi.Kayseri’deki doktorların vermediği rapor Sivas’ta verilecek.(Demek ki Sivas ile Kayseri farklı ülkelere ait iki şehir.)
İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz dilekçesini verdim.Bizi Erciyes Üniversitesine gönderdiler.Erciyes Üniversitesi 4-5 ay sonra çocuk heyetinin toplanacağını fakat rapora fizik tedavi alması uygundur diye bir şeyin yazılamayacağını söylediler. Artık pes ettim.Doktorlarla uğraşmayacağım. Devletimize verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü bir an önce ölmek için dua ediyorum.
Artık şuna kesin olarak inanıyorum : Özürsüz Türkiye hayali tüm özürlü vatandaşların ölmesiyle gerçekleşecek.Saygılarımızla.