Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

2uo51s0.jpg

tunaytr;

İşitme kaybından % 10,

Çölyak için şu tablodan:

Tablo 3-Üst sindirim kanalı kalıcı bozukluklarının sınıflandırma kriterleri: (Özofagus(Yemek Borusu), mide ve duodenum (Oniki Parmak Bağırsağı), ince bağırsak, vepankreas..)

Tablo 3-Üst sindirim kanalı kalıcı bozukluklarının sınıflandırma kriterleri:

Sınıf 1: Özür Oranı:% 10
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik kayıp ya da değişim Ve Sürekli tedavinin gerek olmaması Ve İstenilen düzeyde kiloyu sürdürebilme Veya Operasyon sonrası sekel olmaması

Sınıf 2 : Özür Oranı:% 25
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik kayıp ya da değişim Ve Semptom ve işaretlerin kontrolünde uygun diyet kısıtlaması ve ilaç tedavisi gerektirmesi veya nütrisyonel yetmezlik Ve ideal kilonun en fazla % 10 altında olma.

Sınıf 3: Özür Oranı:% 50
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgularveya anatomik kayıp ya da değişim Ve Uygun diyet kısıtlaması ve ilaçtedavisi ile tamamen düzelmeyen semptom, işaret ve beslenme durumu Veya Üstsindirim kanalı rahatsızlığı nedeniyle ideal kilonun % 10-20 altında olma.

Sınıf 4:Özür Oranı:% 75
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik kayıp ya da değişim Ve Tedaviyle kontrol altına alınamayan semptomlar Veya Üst sindirim kanalı Rahatsızlığı nedeniyle İdeal kilonun % 20 altında olma.

hepatit için şu tablodan alırsınız oran:

Hepatit B için sakatlık oranı cetvelinden alınabilecek oranlar şöyle;

Sınıf 1 / Özür Oranı:% 15
Devam eden karaciğerhastalığı objektif bulguları var.
Son üç yıldakaraciğer hastalığına bağlı semptom veya asit, sarılık, özefagus variskanamasına dair öyküsü yok
Ve Beslenmesi iyi vegücü yerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar minimal fonksiyonel rahatsızlığıgösterir Veya Bilirübin metobolizmasının primer hastalıkları.

Sınıf 2 / Özür Oranı:% 30
Kronik karaciğerhastalığının objektif bulguları var. Karaciğer hastalığı semptomları veya sonüçyıldır oluşan asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok VeBeslenmesinin iyi ve gücünü yerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar sınıf 1’dekileregöre daha ciddi karaciğer hasarını işaret eder.

Sınıf 3 / Özür Oranı:% 50
İlerleyici kronikkaraciğer hastalığı objektif bulguları veya son yıl içinde oluşan sarılık, asitveya özefageal veya gastrik varis kanaması öyküsü Ve Beslenmesi ve gücü zayıfVeya Aralıklarla meydana gelen hepatik ensefalopati.

Sınıf 4 / Özür Oranı:% 95
İlerleyici kronikkaraciğer hastalığı objektif bulguları veya hepatik yetmezliğin santral sinirsistemi belirtileri ile olan sürekli sarılık veya gastrik veya özefageal kanama
Ve Beslenme bozukluğuve güçsüzlük.

Arkadaşlar sağ 50 db sol 90 db yüzde kaç alabilirim

ozan_62, işitme testinizi paylaşır mısınız?

Odiometride sağ 50 sol 90 db yazıp
verdiler bu kadar başka bir şey demediler

Cvp yazmadınız?

Tek kayıp % 50 olunca diğer taraftaki kayıp yüksek olsa dahi % 37'yi geçmiyor. 500, 1000, 2000 ve 4000 değerlerini bilmeden sadece tahmin yaparız, net birşey diyemeyiz.

Test sonuçlarıma göre, % kaç oranında rapor alabilirim?

Abr (2-4 khz klik uyaran)
sağ: 50 DB de 5.dalga gözlendi
sol : 90 DB de 5. dalga gözlenmedi.

Abr (2-4 khz klik uyaran)
sağ: 50 DB de 5.dalga gözlendi
sol : 90 DB de 5. dalga gözlenmedi

Ozan_62,
ABR'de "klik uyaran" 100 - 8000 Hz aralığındadır (2 - 4 kHz bilgisi yanlış). Bu nedenle frekanslara göre işitme eşiği hakkında bilgi vermez.
Ama ABR'de "tonal uyaran" kullanılsaydı 500, 1000, 2000 ve 4000 Hz için ayrı ayrı eşik saptanabilirdi.
ABR'de "klik uyaran" eşiğine göre özürlülük oranının hesaplanıp, hesaplanmadığını bilmiyorum. Ama hesaplanamıyorsa, "tonal ABR" sonucunu alın.

İyigünler işitme testi sonucuna göre herhangi bir derecede engelli raporu verilirmi? Şuanda ortopedik olarak %39 engelli raporum var süresiz olarak, %1 bile yeterli oluyor. Fotoğraf nasıl ekleyebilirim acaba?

Her iki kulaktada;250-20 500-10 1000-10 2000-10 4000-50 8000-40 Şeklinde yüksek frekansta işitme kaybı olarak söylendi.

ben odyo testi oldum tahminen yuzde kaç oran verirler (sol hava:68 sol kemik:62 sağ hava:38 sağ kemik:35) odyoda diyorki : sağda çok hafif, solda orta derecede sn tıpık gözlendi. bide topladım yukardaki sağ-sol: 530-315 toplamları

işitme testi hakkında

Arkadaşlar merhhaba bugun medlıne hastahanesinde işitme testi yaptırdım sol kulağımda dış kulak enfeksiyonu teşhisi konulmuştu tıkanıyordu doktoruma temizlemesi için gidiyordum 15 20 günde bir.bugun dedimki dr bey ben işitme testi istiyorum yapıyormusunuz dedim yaparız dedi.iyikide yaptırmışım sonuç moral bozucu resim ekleme yerini bilebilseydim resim ekliycem sizlere ama bulamadım nasıl olduğu ben en alttaki yazıyı okuyamıyorumm doktor yazısı olduğu için bana verilen değerleri yazayım sizlere isterseniz
frekans kısmında
yukarıdan aşağıya 40 dan başlanıyor sağa doğru gidiliyor çarpı ve rakamları var 40 da kalıyor
2.kısmda 70 den başlıyor işaretlenen yer sağa doğru gidiliyor işaretleme 80 de bitiyor.

Sağ kısımda canlı ses kısmı var kulak r hava yolu 683 kemik yolu 346
kulak l hava yolu 366 kemik yolu 31,6
diye yazılmış doktorun söylediği sol kulakta işitme kaybı mevcut sağ kulağında meliyatla belki düzelebilir diye söyledi.çok çok üzüldüm üreme sağlığında sekreterim belki işimi yapamıycam bu durumda.osmangazi fakültesine gitmeni tavsiye ederim ameliyat için başvur dedi.
Bütün bunlar 8,5 aylık doğmamdan kaynaklanıyor hangi doktora gittiysem bu ifadeyi söylüyorlar yumuşak damak eksikliği içinde çok uğraştım olmadı doktorumun 2.tavsiyesi iyi bir devlet hastahanesine gidip tam muayene olmam ve rapor almam bu senin hakkın dedi.ben özür raporundan bahsettiğini sordum evet dedi.gidip alabilirsin ama ne akdar verirler biz onu bilemeyiz yetki bizde yok dedi.şimdi arkadaşlar bu durumda bu değerlere göre rapor alma durumum yüzde kaç olur direk mi başvurucağım yoksa biyerden evrak alıp gitmem gerekecekmidir? Bilen arkadaşlarımız bana yardımcı olursa çok sevinicem değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim inanın çok moralim bozuk üzgünüm :(

maile göndermiş olduğunuz resmi mesajınıza düzenledim.

Şimdi buna göre % 20 alabilirsiniz kulak için.
Yumuşak damak dediğiniz damak yarığı olarak geçiyorsa eğer ve konuşmanızı etkiliyorsa % 25'te bundan alabilirseniz eğer % 40'ı bulabilirsiniz.
Bu oranı alan olmuştu yani eskilerden.

Çok geçmiş olsun diyorum bu arada size, yeni yılınız umarım sağlığınızı da beraberine getirir.

selamun aleyküm sağ 50 60 55 60 sol 90 70 80 70 ben bu raporu 2012 de almıştım %34 verdiler birazdaha ağırlastım öyle seziyorum bu rakam % 40 olurmu yeni yasa da daha da düşer diyorlar beni bu konuda aydınlatırmisiniz?saygılarımla....

arce55,
Yukarıdaki örneklerdeki gibi test sonucunun işaretli olan kısmını resim olarak paylaşır mısınız?

Raporda sadece bu oranlar yaziyor odyo sonucu 2012 yilinda hastanede saglik kurulu tarafindan bana verilmemisti

Teshis sonucunda bilteral orta-ileri sensorinoral isitme kaybi yaziyor

selam benim sol 55 sağ 58 oran doktora sordum%35 olur dedi sizce neolur bilen varmı...

Soruma cevap verebilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

devrekli rica ederim,
evet % 35 çıkıyor test sonuçlarınıza göre alacağınız oran.

ama benim iki kulağımdan ameliyat oldum..kemikçikler erimiş ve her geçen gün işitmem azalıyor..psikolojik tedavide görüyorum benim korkum psikolojik raporu doktor hernekadar sürekli versede ankarada kontrol şerhi koyuyorlarmış.kulak %35 psikaytri %20 bunun sonucu sizcene olur ve acaba ben birazdaha beklesem psikolojiyi karıştırmasammı..siz daha tecrübelisniz bi yol gösterir misinz...şimdiden sağol kelebek

ben bu raporu vergi indiriminden yararlanmakve emekli olmakiçin kullanacam prim ve yıl tutuoo emekliolmama %40 ile malulen emekli oluyom amasürekli olmazsa sıkıntı olur mu ki acaba

EzgZ0v.jpg

teşekkürler bende öğrenmiş oldum resim yüklemeyi. Bu teste göre engelli raporu için herhangi bir oran alabilir miyim? Daha öncede bahsettiğim gibi 9 ortopedik engelim var 1-2 puan bile yetecek.

Üst Alt