Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

FURKAN_81;

Frekanslar birer ters işlemiş :)

4000 frekansta 40 duyuyorsun

250 frekansta 50 duyuyorsun.. kardeş sende mi basmadım.düğmelere yani birbirine cok yakın. tahminimce 25 vs 28 % ( verilir .
ayrıca ınce sesi duyuyorsun kalını duymuyorsun biraz farklı sonuc olmus ...

Valla görevli bayan düdük sesi duyunca bas dedi ben de öyle yaptım normalde geçen seneki raporda %8 oran verilmişti bu fazla mı oldu anlamadım ki :(

adil12,
İnsanlara yardım etmeye çalışıyorsun, güzel bir şey ama..
Düğmeye basmıyorsunuz galiba diye "takılmaya" gerek yok. Yanlış anlayabilirler..
Furkan'ın da Salih'in de odyogramında bir yanlışlık yok. Şikayetleri ile uyumlu tipik sonuçlar.

ben hala özürlülük oranımı öğrenemdim,lütfen bir yardımcı olsanız şayet test de bir yanlış varda (adil12'nin dediği gibi) o zaman tekrarmı test gerekiyor?ayrıca bir rahatsızlığım daha var hipotroidi 100mcg lik ilaç kullanıyorum sürekli, buda özürlülük oranına dahil edilirmi? bunlardan kaynaklanan bir hakkım varsa kullanmak istiyorum,yoksa zaten diyecek bir şey yok.vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

Salih Önder,
İşitme kaybı nedeniyle özür oranın % 18. Özür oranını etkileyebilecek diğer faktörleri başka uzmanlara sorman gerekiyor.
Geçmiş olsun.

Mehmet Akşit;

odyagramda yanlışlık var demedim? sadece TERSLİK var dedim. frekanslar ince ses ve kalın ses olarak verilir ama ince ses duyup kalın ses duymamak biraz terslık olur burada.

Furkan,
Özür oranın % 22.
Ama senin kulağının tedavi olanağı var gibi görünüyor. Sanki her iki kulakta kireçlenme var gibi... Veya zar perforasyonu.
Hacettepe'de Prof. Levent Sennaroğlu vardır. Muayene olmanı öneririm.

o ters duyanlardan biride benim :eek:odyoloji dunyasi bi tek tiz sesleri one surer geneli. sankim konusmayi anlamak bi s harfiyle:p

shukufe;

benim ki sinirsel işitme kaybı yanı doğuştan odyagram frekanslar yukardan aşağı doğru gidiyor. ve bu da normal ama aşağıdan yukarıya gitmesi :) biraz anormal

benimkide dogdum dogali sinirsel. bana diyen olmadi baska sey. konusuma seslerini duyamam gurultuleri duyarim.

Mehmet Akşit;

Kardeş burası reklam sitesi değil. özel olarak konuşabilir öneride bulabilirsin ama açık yerde şu doktora git demek hakkının bence olmadığını düşünüyorum.ayrıca
Hacetepe

Bu doktor hakkında yorumları okudum.:) bence bu arkadaştan uzak durun.

levent beye tavsiye etmekle Mehmet beyin cebine para girmeyecek. Mehmet bey doktor odyolog bakalim. parayla sagliyacagimiz bilgileri bizlere yazarak duymadigimiz seyleri ogreniyoruz
burda bende levent bey diycem doktor sorana.

shukufe;

Ne olursa olsun parada girmesede reklam alanı değil burası moderatör arkadaş yazıları okuyunca bir karara varır ben kendimce fikrim doğru değil.

sen bi levent beye git bakalim sonra reklammi degilmi anlarsin. zaten tamgun yasasiyle hastaneye gidemiyoruz ona. ozeline cok para veriyoruz ama can tatli.

Mehmet Akşit;

Mehmet bey teşekkürler ilginiz için ... Ben 2009 da Nazofarenks CA hastalığına yakalandım Demet Onkoloji'de tedavi gördüm . Daha sonra kontrollerimi HACETTEPE ye aldırdım .. Şuan Hacettepe Onkoloji Hastanesinde periyodik olarak kontrollerimi devam ettiriyorum ..

Kulaklarımdaki bu sorunlar tedaviye daha doğrusu radyoterapiye bağlı oluştu .. (38 Seans)

Ve benimde tahminim tedavinin yan etkilerinden oluşan iltihap-mukoza gibi salgılardan ya da ona benzer şeylerden oluşan pislenme-kirlenme ya da dediğiniz kireçlenme mevcut kulaklarımda ...

İnce ses Kalın ses olayını da pek anlamadım açıkcası neyse artık :))

Furkan geçmiş olsun..
İşitme kaybın tedaviye bağlı gibi görünmüyor. Hacettepe KBB'den konsültasyon isteyebilirsin. Levent Bey veya Gamze Hanım'dan randevu almaya çalışın. Yapılabilecek bir şey varsa atlanmasın.
Tekrar geçmiş olsun.

Tedaviye bağlı diye düşünüyorum çünkü hemen hemen tüm Nf Ca hastalarında bu sorun oluşmakta tedavi sonrası ...

yakında Ankara ya gideceğim kontrol için teşekkürler verdiginiz bilgiler için...

Mehmet bey, ilginize çok teşekkür ederim.Size zahmet oluyor ama öğrenmek istediğim bir başka konu da zincir kemikçiklerle ilgili protez kemikçik gibi bişey varmı- takılabiliyormu,üç kez ameliyat oldum zarda tutmuyor ,ayrıca işitme cihazına gerek varmı bende işitme cihazı kullanmayı tavsiye etmiyenler de var böyle bir şy doğrumudur. bukonularda bir öneriniz olabilirmi.iyi günler.

Son düzenleme:
shukufe;

Hayatta gitmem dediğin doktora birde özeline gidiyorsunuz iyice reklam olmuş bu durum moderator arkadas bu duruma el koymalı.BEN hatta suphelenmeye basladım valal bu doktorla bağlantınız oldugunuzu dusunuyorum. (hele levent bey e git bakalım)

sikiyosa hayatta gitmeyim doktora:( radyolojik inceleme veriyo:(bende nefret ediyom o tabuta girmeye:mad:dahasi biii suru kulagimi kesti ameliyatla:mad:bide ustelik gec gidiyorum kendimle bogusa bogusa. bii araba azar isitiyom levent beyden. kapisindan girerken once kulhuvallah arkasinda ayetel kursi okuyom yaaa. doktor bana kizmasin diye.
amma naparsinki. doktor beni kovarsa tahtali koye yolcuyuz. ehhh dunya cok guzel bi yer. yasamak icin levent beyin elini cok operim.

Yahu shukufe hala reklam yapıyorsun bence bıraz tras ol :) ben para ödicem bir de azar işiticem o doktoru ben varya :) ben hayatımda hıc paralı doktora gıtmedım bu yasıma kadar ama yıne de buyuk konusmamak lazım. ben özel doktora gıtmem dıcektım ama gıttım :)sımdı hatırladım ama babam zorla goturdu parayı da o verdı bos vere para verdı.dunyanın parasını verdı hemde neyse o raporu da saklıyor hatırlatıkca sıınırlerım bozuluyor. 4 BIN MESAJ YAZMISIN BUNUN COGUNU REKLAM YAPMISINDIR BENCE .MODERATOR ARKADAS ARASIN SENIN YAZISMALARI HEP REKLAM YAPTIGIN ORDAYA CIKAR.

Salih Önder,
Kemik zincir protezi var (bozulan veya çıkarılan kemikçiklerin yerine konan protez) ama senin işitme kaybın bu tür bir proteze uygun gibi durmuyor.
İşitme cihazı kullanabilirsin ama önce iyi bir deneme yapman lazım. Kadıköy Duysel'de ücretsiz olarak çeşitli markaları deneyebilirsin. Güvenilir bir yerdir.

salih. sen Mehmet beyi dinle ama.phonak bas sesleride kaybi yuksek olanlarda hep tiz sesleri yukseltti bende bi turlu memnun olamadim.ayrica 250 frekansin supheli yusek ses duyan frekansin iyi valla cihazi begensen bile denemek icin soyle 1 hafta gibi vermezlerse para iadeli alma bence. cunku hep sert seslerle felaket rahatsiz edebiliyor cihaz. birde sen sesleri duydugundan ben supheliyim kullanabileceginden. 500 frkansin onemini kimse takdir etmiyor. ondan konusmalari rahat anlayacagi ni tahmin etmiyorum. ancak dudak okuma yolu fayda edermis gibi diyorum.

dudak okuma yolu ile idare etmeye çalışıyorum fakat evde tv seyrederken etrafa rahatsızlık veriyorum birde işte toplantı olduğu zamanlar geniş salonlarda konuşmaları ayırt edemiyorum ilginize çok teşekkür ederim,iyi günler.

saf ses ortlaması (db ile) hava:sol73 db sağ67db kemik sol 67 sağ60 ;.konuşmayı algılama eşiği (db ile) sol80 sağ70;.konuşmayı ayırtetme yüzdesi sol60 sağ64; bu işitme oranlarına göre % de kaç vergi indirim oranı alabilirim durumum hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.özür oranim konusunda bana yardimci olursaniz sevinirim.saf ses ortalaması.hy- sol 78 sağ 80. Kemik- sol 65 sağ 67.konusmayi alma eşiği sol 80 sağ 85.konusmayi ayirt etme sol % 44 sağ %40

Son düzenleme:
Rapor hakkında

Iyı aksamlae arkadaşlar bende işitme kaybı var şuan calışmıyorum prım gun sayım doldu testimin oranlarına gore yuzde kac rapor verirler egerkı rapor alma ıhtımalım varsa nasıl ve nerden başlamalıyım. yardımcı olursanız sevınırım rapor için nereye başvuracagım mesala tp fakultesınden dırek alabılırmıyım cerrahpasadan mesala aydınlatırsanız sevınırım

saf ses ortalaması : sol 75 sağ: 48

konusmayı anlama eşlıgı : sol 80 sag 50

konusmayı ayırtedebılme oranı sol: (m askeleme) Na sag 100

Not resim yuklemeyı beceremedıgım ıcın ekleyemedım

slm arkadaşlar bera testine girdim.sağ kulak 100db sol kulak 40db yazıyor 18 eylül de heyete girecem % kaç rapor verilir bu oranlara ben hesaplayamadım.

bera testini de ekliyorum.

3R2Ll5.jpg

http://hizliresim.com/3R2Ll5

Birde test sonucunu raporlattım raporuda ekliyorum.ve konuya hakim arkadaşlar değerlendirirse çok sevinirim.çamlıca veya mehmet bey.

dq43AL.jpg

http://hizliresim.com/dq43AL

saygılar...

Üst Alt