Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

ŞÖYLŞE BİR muhabbet var ne kadar doğrudur bilmiyorum. heyet doktorların günahını almak istemem. muhabbet şöyle...

1 inci sohbet::: test yapan doktor tanıdıklarına yüksek oran yazma ihtimalleri %100 olduğu için manesef heyet doktorları bu oranı düşürerek sağlık raporu verebiliyorlar. bunun içinde tekrar müracat edip tekrardan rapor alabilirsin.

2 inci sohbet::: özellikle işitme ve görme engellisi olan hastalar test esnasında işittikleri halde manesef tuşa basmıyor bunun bilincinde olunamadı için test yapan doktor yüksek oran yazıyor bunun bilince olan heyet ise yüksek yazılan oranı düşürüyor... ( bunu bilmeyen arkadaşlarımız için belirtmek isterim ki burda aldığınız engelli raporu ile yaşadığın her an dinimizde haramdır... )

bunun için arkadaşlar oran konusunda bir şüpheniz varsa tekrar dilekçe verip heyete girin ama benim size tavsiyem başka hastanede girmeyin. ve size diğer tavsiyem ise ameniyat olduysanız hemen sonra alın raporu... bekleme yapmayın yani...

herkese saygılar seviler

bende işitme kaybı sene 2011 de %70 sağ kulak. %75 sol kulak. 2013 de sağ kulak %95 .%110 sol kulak fakat 2005 de şişli etfal hastaneden aldığım ilk rapor %43. 2008 de aldığım ikinci rapor %55 raporu 2.ci raporu almadan önce deftarlığa gönderdiler ordan iki kağıt alıp birini iş yeri 2.ciyi ben doldurdum.
ordan hastaneye yönlendirdiler hastane %55 verdikten sonra ankaradan da %45 verdiler şimdi yeni bir rapor alsam % de kaç verirler. hepinize saygılar sevgiler

benimde  yüzde on iki çıkıyor, anlaşılan hiç bir haktan faydalanmaya yetmiyor.

selamun aleyküm kardeşlerim.
benim daha önceden (2010) yılında aldığım işitme raporum var. fakat ben son ameniyatımdan sonra değiştirme kararı aldım. doktorum bana raporunu yenilet oranın yükselir dedi. nese dün heyete girdim test sonucu şöle...

sağ kulak: 75+75+75+70+90+110 DB toplam: 495
sol kulak: 85+75+80+85+100+120 DB toplam: 545

H.Y-- SAĞ:73 - SOL:80 DB
K.Y-- SAĞ:27 - SOL:33 DB

yüzde kaç olur raporum fikirleriniz nedir ?

search

serdarkaradayi;

çok az kulağın sağlam maşallah.

orta derece

bileteral orta derecede sensörinöral işitme kaybı.odyo:sol=50/47db,sağ=60/55db nedir özür durumum nelerden yararlanabilirim

sedatgedik;

ben % 52 hesap ettim ama odyocu ve doktor biraz kısıyor % 30 almam gerekirken adam alt sınırları yazdı % 24 verdi

İkinci adım: Bulunan değerler toplanır. ( Bu değerler 100 den büyükse 100, 0 dan azsa 0 alınır). Sağ ve sol kulak için iki ayrı toplam bulunur.

Sağ kulak toplamı: 90+95+85+75 = 345
Sol kulak toplamı: 80+95+90+80 = 345

benim burada sağ 210, sol kulak 200 çıkıyor benim özür oranımı hesaplar mısınız.

işitme kaybı

sağ 120 db sol 400 db işitme kaybına yüzde 8 verdiler doğrumudur

duyma ile ilgili hesaplama bilen varmi

Saf ses ortalamasi sol sag hava 62 67 kemik 37 33 konusmayi ayirt etme sol 55 sag 60 bu 2010 daki testim 4 yilda dahada gerileme olmustur boyle bile ciksa kac oran alirim

arkadaşlar merhaba 2000 yılında sağ 63 db sol kulakta 70 db SNİK mevcuttur
raporu aldım
ancak o zamandan bu zamana kadar işitme kaybım çok ilerledi
iki işitme cihazı kullanıyorum onları çıkardığımda neredeyse hiç duymuyorum
en gittiğim doktor işitme kaybımın yüzde 8* civarı olduğunu söylemişti ama sanırım dahada ilerledi
bu durumda malülen emekli yada engelli emekli olmak için gereken
vücut genelinde %60 çalışmaya engel raporu alıp emekli olabilirmiyim yazdımcı olursanız çok seviniim

Saf ses ort( 500-2000) HAVA 65-67
KEMİK 63-60

KONUŞMAYI AYIRT ETME EŞİĞİ: 65DB -70DB
KONUŞMAYI AYIRT ETME YÜZDESİ: %70 %60

Ben telefonda sesleri algılayamıyorum ve sms aracı olarak kullanıyorum telefonu. Konuşmam gayet düzgün. Lisans mezunuyum, normal kpssye girsem bana sorun çıkartacaklar. Ekpss için de raporu alabilir miyim bilmiyorum. Sizce bana kaç rapor verirler?

Saf ses ort( 500-2000) hava sol 68 sağ 71
kemik sol 66 sağ 70
konuşmayı alma eşiği sağ 50 db sol 50 db
KONUŞMAYI AYIRT ETME YÜZDESİ sol %48
% kaç özür raporu alabilirim yardımcı olabilir misiniz

Arkadaslar Maliye sevkli heyete girdim ve %55 isitmeden ve konusmadan oran aldim.Sevkli oldugum icin hastane bana copy yada suret vermedi.Hastane drekt olarak maliyeye gonderecegini soyledi ama bir copy bende olmasi gerekmezmi ne yapmaliyim.

size bir suretini vermek zorundalar raporunuz kuruldan çıktımı genelde 15 gün sonraya atıyorlarda

Size bir ufal bir kağır vermeleri lazım 15 gün sonra gel al raporunu diye onlar maliyeye gönderiyorlar sende 15 gün sonra hastahaneden raporunu almaya git. 1 tane orjinal olacaksın 4 5 tane de fotokopi al başhekime muhurlet sonra kullan.

Heyetten ciktiktan sonra sordum sen sevklisin maliyeye gonderecegiz 26 haziranda girmistim bu hafta tekrar gideyim. :(

gerek yok hastaneyi ara kurula bağlan ve ismini söyle raporun çıkmışsa çıktı gelin alın derler

hem daha az olmuş gireli bir 15 gün geçer sanırım

İşetme derecemi ve özürlülük oranımı öğrenmek istiyorum, cevap verirseniz sevinirim teşşekürler.

Oranlarını yaz SALİH yada raporu göster hesaplıyım ben :)

http://i.hizliresim.com/Z2J5DG.jpg

Şimdiden teşşekürler.

Edit: Bir önceki yorumda resim yüklenmemişte

Not : 10 sene önce 3 tane farklı hastaneye müracaat ettim 3'ündede birbirinden farklı sonuçlar çıktı, en yüksek %30 vermişlerdi,en son 4.cü müracaatımda %20 verdiler işitme kaybım 10 sene önceye göre daha gerilemesine rağmen neden böyle çıktı bi türlü anlamadım nasıl doğru bir yol izlerim.

Maliyeden sevkli gittim raporum %55 olarak onaylandi hastane evraki vergi dairesine gonderdi vergi daireside Ankaraya gonderdi.Ama Ankarayi aramak istiyorum.Babacim hicmi telefona ba
kmiyorlar

http://i.hizliresim.com/Z2J5DG.jpg

Şimdiden teşşekürler.

Edit: Bir önceki yorumda resim yüklenmemişte

Not : 10 sene önce 3 tane farklı hastaneye müracaat ettim 3'ündede birbirinden farklı sonuçlar çıktı, en yüksek %30 vermişlerdi,en son 4.cü müracaatımda %20 verdiler işitme kaybım 10 sene önceye göre daha gerilemesine rağmen neden böyle çıktı bi türlü anlamadım nasıl doğru bir yol izlerim.

2000 frekansta 50
4000 frekansta 110 arkadaş bu teste biraz sacmalık var. sen düğmeye mi basmadın.

kulağımda çok fazla çınlama sesi var birkaç yerde teredüt ettim düğmeye basmadım bu yüzden olabilirmi?.(ayrıca sağ kulağımdan 30 senedir sürekli sorun yaşıyorum 3 defa ameliyat oldum,son çekilen tomografide sağ kulak'da zincir kemikçiklerin büyük bir kısmının eridiği söylendi.sağ kulak gelen sesleri ayırt edemiyor) ayrıca testi tekrar yaptırmama gerek varmı?

Adil beyin dikkatine,

Benimde sol kulak ince sesleri almıyor :)işitme cihazı ile idare ediyorum. geçmiş olsun bu arada.

Mümkünse özürlülük oranımı öğrenmek istiyorum.

Sizede geçmiş olsun :)

Tablodaki resimde yazılan işitme testi sonuçlarına göre ortalama % kaç oran verilir ?

V2EbJZ.jpg
LdQmD0.jpg

Üst Alt