Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

murat kardesim..ozur diliyorum..ozel bir durumdan dolayi face mi kapattim herkese.sana bir mesaj atmam gerekirdi.kusura bakma

nasilsin iyimisin kardesim..

[allahımasukurler olun bende düşünüyorum benden kaynaklı bırsey oldumu dıye varsa ozur dılıcem dıuyorum kendı kendıme neysekı ogrendık onemlı degıl kardesım heyet gırmışsın ınsallah ıyı çıkar bu test sonuçlarını burdan ınsallah cevap yazarlr olmazsa nettn cetvelden hesaplayabılırsın belkı ...serda krdeş bı aksılık olmazsa ankaradn onaylandı cevabı aldım ızmıte gelmıs gıttıgı gibi gelmıs işyerime daha glmedı ole ogrendım darısı senın basına ınsallah olur allah yardım eder ınsallh bu arad sen nasıl sın ..

hamd olsun murat kardesim.iyiyim.senin adina sevindim.hakkinda hayirlisini diliyorum rabbimden..murat kardesim benim rapordan umudum yok ..belimde fitik oldugunu .kan sekerim dustugunu ne varsa hepsini soyledim.kaale almadilar bile ogrendigim kadariyla en fazla %20alirmisim ..anliycagin benim hayaller suya dustu...senin adina sevindim valla..hayirli olsun insallah..

serdarkaradayi;

benimkine yakın değerler

195-195 ile yüzde 24 aldım ilk msjda hesaplama yöntemi var sende 20-21 alırsın heralde

işitme kaybım var yüzde kaç rapor alırım

sağ kulak

250
40

500
40

1000
50

2000
60

4000
60

8000
55

sol kulak

250
40

500
35

1000
45

2000
50

4000
60

8000
50

Ebru Hanım,

Yaklaşık %20 civarı bir oran çıkar sanırım. Bu rakamlarla %40 ve üzeri almanız imkansız.

Elekktrofizyolojık ölçümlerde ABR testinde
Sol kulak : v.dalga 90 dBnHL şiddet düzeyinde
Sağ kulak : v.dalga 90 dBnHL şiddet düzeyinde
Saf ses ortalaması L 73 R 72
Konuşmayı alma eşiği L 65 R 60
Konuşmayı ayırt etme L NA R NA

Banada yardımcı olursanız sevinirim ne yapmam gerekir bilginize ihtiyacım var.

xilkbahar;

Saf ses ortalamalarınızın toplamı yaklaşık 280-280 ( her iki kulağıda 70 ortalama kabul edersek bunu 4 farklı hertz ile çarpınca) gibi bir şey bu da % 65-67 ler civarı eder tabloya göre. Bununda engelli oranı karşılığı % 35-40 gibi bir şey. Yani ucu ucuna ya engelli belgesini alırsınız ya da kaçırırsınız.% 40 ve üzeri engelli kabul ediliyor malum.

Benimkisi % 24 çıktı mesela alamadım engelli belgesi. Ortada kaldım tam ne engelliyim ne değilim.

Zegez hemen cevaplamısın çok teşekkür ederim yardımın için.yinede şükür halinize. bunu alsak almasak bi marifet değil bana göre.keşke nolmal olsaydık dicem bu..

Her iki kulakta sağ %73 sol %73 olarak odyometrik sonucu çıktı arkadaşlar ? Heyet e girsek ne kadar oran verirler ?

sende benim gibi 1, 2 puanla kaçırır yada kazanırsın...çünkü senden düşüğüm..

Seninki kaç xilkbahar bugun test yaptırdım bu oranları çıktı ? ve kaç puan aldın doktor bana heyet e gireceksin dedi cihaz alacaksın ?Cihaz heyetimi de oluyor anlamadım ki benim 20 yıllık analoğ artık dayanmıyor bana :(

adil12 benim ki 72 ve 73 dB civarında ...burda bu konuyu bilenler lütfen yardımcı olmalarınızı diliyorum.tamam duysele gidecem ilk öncelikte bundan biraz bilgi edineyim istiyorum.raporu verirlerse cihazı almam kolaylaşırmı ? yok olmuyor böle işlerle uğraşma parasını verir alırsınızmı dersiniz..analoğdan diğitale geçecen ne sorun olur bilmem sizde..

Özürülü raporu alırsan cihaz işin kolaylaşır :) devlet öder birazını

ozaman ilk olarak duysele gidip odyoloğdan gerçek test yaptırıp...alırmıyım almazmıyım dr.odyoloğ yardımcı olur.sonuçta ben devletten zengin değilim imkan varsa yararlanmayıda isterim.

İLKBAHAR bak şimdi direkt sağlık kuruluna gitme :) elinde rapor yok birşey yok oradaki çalışanlar çok sinirli olur ayrıca rapor oranları düşük verirler :) sana inanmazlar rapor isterler ben ASKERLIK RAPORUNU gosterınce sağlık kurulu odyometrisci :cool: bu hale geldi :) sonra bi baktım 60 desibeli 55 e indirmiş (4 yıl onceydı bu oranlar) o yuzden ılk once SSK hastahenelerine gir rapor al sigortan yoksa allah kolaylık versin derim :S

%40 civarı çıkar. Şansa kalmış ya 37/38 derler ya da 40/41/42 derler.

selam ben kemal

ben gazıyım catısma da yaralandım kulagım ctısmada 9 saat yogun ates altında kadlgımdan dolyı zarar gordu konusmayı alma srt sag 50 sol75 en rahat ses yukseklıgı mcl sag 75 sol 90 tedırgın edıcı ses yukseklıgı ucl sag 100+ sol 100+ konusmayı ayırt etme sd sag82 sol 62 hava yolu sag53 sol 76 kemık yolu sag 47 sol 57 bn yuzde kaç alırm cvp acıl atrsanız

Arkdslar cvp beklıyorum %30 alabılırmıyım sol ılerı sag orta derece demısdı doktor

bosıngwa;

Yazdıklarından bir şey anlaşılmıyor

Sen sadece hava yolu ile kemik yolu sağ ve sol kayıplarınızı yaz ben sana kaç puan en az en çok alcağını söyleyim

sağ 53 sol 73 bu kayıpla tahmince 5 alırsın ben tahminde bulundum sen en iyisi frekans ları yaz oyle daha duzgün bir tahminde bulunurum ama %40 alamazsın bu oranla ..

sag havayolu 53 sol76 kmık yolu sag 47 sol 57 n olur doktor sol ılerı sag orta derece dedı

İşitme Kaybım var buna göre özürlülük raporum kaç ola bilir ?

Askerden Aldığım Muaf Belgesi raporu açıklamada yazdım buna göre özürlük oranı kaç ala bilirim ?
Saf Ses Odyometrisi Raporu Sağ: HY:15 dB KY:10 dB Sol: HY:115 dB KY:65+ dB
Akustik Refleks İncelemesi Raporu: 500,1000,2000,4000 Hz frekanslarda yapılan incelemede sol ipsilateral refleks yanıtlar anılamadı.
ABR Raporu : ABR Sonucunda SOL kulakta 100 dB'de cevap alınamadı.
Bu rapora göre muaf oldum ve özürlük derecem varmıdır diye size sormak istedim yardımcı olursanız çok sevinirim iyi çalışmalar.

Sizde tek kulak sağırlığı var sanırım. En yüksek % 12 alabilirsiniz.

tek kulak yüzde yüz duymuyor doğru diğer kulakta ise hafif oranda duymama raporu var diyelim ki %12 veya % 20 30 olsa bu oranlarla her hangi bir iş imkanlarında yararlana bilirmiyim mesela memurluk gibi yada özel sektör bölümlerinde olan özürlülük iş verenlerde imkan bula bilirmiyim aksine bu tarz oranlarla ilgili ne yapa bilirim bilginiz varmı ?

Bahsettiğiniz oranlarla özürlü haklarından yararlanamazsınız. En az % 40 gerekli ancak % 12 civarı alabilirsiniz. Bu da işinize yaramaz

Peki % 12 rapor alsam sıfır arabalarda özürlü olarak yaralana bilirmiyim fiyat indirimlerinden ?

İşitme engellilerde araba alımında bir indirim yok.

Sağ kulakta %80, sol kulakta %60 işitme kaybı var. % kaç oranında rapor alabilirim?

Arkadaşlar.. Sağ kulakta yaklaşık %80 Sol kulakta da yaklaşık %60 civarı işitme kaybı var.. ve Cihaz kullanılıyor.. Sizce % kaç oranında rapor verilir bu duruma ?

yok mu cevap ? :)

Selamlar. Annem Lenfoma hastası aldığı kemoterapi ileçlerından kulaklarında duyma problemi oldu. yukarıda verilen analizlere göre,

SAĞ SOL
250 hz ---> 50 55
500 ---> 57 60
1000 ---> 57 60
2000 ---> 60 63
4000 ---> 69 70
6000 ----> 79 80
-----------------------------------
TOPLAM 378 392

1 a ve 1 b tablosundan 1 b den en yükseğini hesapladım %100 çıkıyor.
ve özür oranı %52

Bana verilen odyoloji formunda

SAF SES ORTALAMASI (dB İle )
(500-2000 Hz)
SOL SAĞ
HAVA 62 57

Konuşmayı Ayır etme eşiği

SOL SAĞ
60 60

Konuşmayı Ayırt etme
(% ile)
Sol SAĞ
%88 %88

Bu hesaplamadan sonra verdiğim 3 oranı ve desibelleri hesaba katılıyormu?
Benim hesaplamam doğrumu?
Annem çok az duyuyor, bağırarak konuşmak gerekli, zil ve telefon seslerini hiç duymadığı için çoğu zaman saatlerce kapıda kalıyoruz.

Annem Lenfoma (Lenf Kanseri) Olduğu İçin çok yoruluyor. otobüste metroda çok fazla sıkıntı çekiyoruz hastaneye gelip giderken ve haftada 2-3 defa hastaneye gitmemiz gerekli. Lenfomadan özür oranı %70. Yukarıda yazdığım duyma probleminden %34 verdiler baltazard dan %10 a düştü ve toplamda %80 oldu. ÖTV den yararlanarak bir araç almak istiyoruz ama %80 le olmuyor. Sizce benim hesaplamama göre %52 olması gerekmiyormu? yardımcı olursanız %85 ve gözden de kalan %5 i alabilirsek Annemi yormadan hastaneye ve gezmelere götürebileceğim. Sizce benim hesabım doğrumu???

Üst Alt