Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

çamlıca;

Tahmini ne şekilde yaptınız 25 alsam yeter 26 yı nasıl buldunuz

bende böyle bulmuştum çok kötü 1 puan eksik

peki konuşma odyometrisi nedir, bunu hala anlayamadım
hava yolu sağ 47 db, sol 48 db

Arkadaşlar bide kulak burun boğaz beni ilk muayene ettiğinde damağımda beyaz leke gördüğünü ve bunun ne zamandan beri olduğunu sordu bende bilmediğimi söyledim. Özürlü sağlık kuruluna yazdıkları yazıda da damakta lökoplaki izlendi diye yazıyor acaba 1 puanda buradan verirler mi ki

arkadaşlar bugün kbb özür oranımı öğrendim 24 vermişler ve 39 da kaldım nasıl bişey anlamadım dilekçe vericem başka hastalıklardan da bakılmak istiyorum diye

serben;1

üzüldüm itiraz edebilirsiniz veya başka bir hastanede tekrar heyete girebilrisniz.

aynen ama hastane ile görüştüm dilekçe verin başka hastalıklardan da muayene olun dediler bakalım hayırlısı artık

çamlıca kardeşim sen işitme testi engelli oranlarını hesaplayabiliyorsun banada yardımcı olürsan çok memnun edersimn benim sağ kulak desibeo oranları sağ 500hz55 de 1000 hzde 60 desi 2000 hzde 80 desi 4000 hz de 90 desibel sol kulak 500hz de110 desi 1000hzde110 desi2000hzde 110 desi 4000hzde110desibel bana alacağim oranı yazarsan çok memnen olrum

sergeç;

hocam maşşllah geçmiş olsun snn değerler tabloda yok yani en yükseği olan R alırsın

hava sol 52 sağ 65
Kemik sol 30 sağ 35 ve iki kulak zarında ileri düzeyde yırtık var acaba kaç verilebilir..

cevap verebilecek arkadaş yokmu.. Daha sağlık kuruluna teslim etmedim. Etsemmi etmesemmi .

hava sol 50 + 50 + 55 + 80
hava sağ 65+65 +70+80
bu oranları toplayıp cetvele göre hesapladığımızda 235 ve 280 rakamları çıkıyor bunların cetveldeki kesişim noktaları ise 53.4 ve buda % 34 özür oranı olarak karşıma çıkıyor ben mi yanlış hesapladım acaba...?

kulak işitme kaybı kesaplama

saglık raporumda
sag 43-35 db
sol 60-50 db
yazmakta yüzde kaç rapor alırım bilgi verebilirmisiniz

iyi günler
saf ses ortalaması sağ 77 sol 62
konusmayı algılama esiği sağ 75 sol 65

konusmayı ayırt etme sag %84 (100) sol %96(95)
yazıyor yuzde kac rapor alabilirim

Arkadaşlar merhaba,

Sağ: 82/70 db -Sol : 83/70db işitmem var.. nasıl hesaplanıyor bana akıl verin ve yüzde kaç rapor alabilirim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..

Teşekkürler

duygu öncelikler elindeki testeki 500-1000-2000-4000 deki db değerlerini yazmalısın..

Ondan bende yok :S Ölçümü fotokopi çekmemişim :( Tahmin edemez miyiz bu konuda

rapor olsa kesin olur ayrıca ölçümü size verirler..onuda geçtim 80db kayıp var hiç başka testiniz yokmu ilk defamı test yaptırdınız...neyse tahmin ediyorum o zaman ben 48-50 db kayıpla 24 aldıysam sizde % 35-40 arası ama 40 olmaz sanırım

Aslında çok test yaptırdım da hastanede kaldı hep fotokopi çekme fırsatım olmadı, Ankaraya gitti bilmem ne.. Raporlarım çok değişti mesela bi bakıyorum %32 geldi sonra tekrar rapor aldım bi bakıyorum %42 sonrasında 36 olarak çıktı ben şimdi hangisine inanmalıyım J

% 42 olan raporumu kullanmaya başladım. 2009 tarihli rapor sanırım sürekli olarak kullanabilirim değil mi?

Yardımın için çok teşekkürler

işitme testinden rapor oranı değiştirğini ilkkez duyuyorum...raporda sürekli yazıyorsa kullanırsın..

Evet sürekli olarak yazıyor.. Ekpss yi de kaçırmak istemiyorum kayıt yaptırmam için il sosyal politikadan mı başvurmalıyım?

arkadaşlar selam, ekteki rapor için yüzde kaç rapor alırım? vergi indiriminden ve daha az prim ödeyerek erken emeklilik hakkından faydalanmak istiyorum. oranın en az %40 olması lazımmış.
hesaplama da yardımcı olabilir misiniz?

raporu jpeg olarak ekleyemiyorum. neden acaba?

arkadaşlar selam, ekteki rapor için yüzde kaç rapor alırım? vergi indiriminden ve daha az prim ödeyerek erken emeklilik hakkından faydalanmak istiyorum. oranın en az %40 olması lazımmış.
hesaplama da yardımcı olabilir misiniz?

PMbAnvF.jpg
[/IMG]
PMbAnvF.jpg

Merhaba. Bende uzun süredir sağ kulağımda çınlama vardı. Bugun işitme testi yaptırdık.Rapor işlemlerine devam ediyoruz bakalım.

Sonuçlar
Sol25050010002000400014000
K.Y.5-50203560
H.Y.20510304075
Sağ25050010002000400014000
K.Y.-5-55404080
H.Y.151015555080

Konuşmayı alma eşiği Sol 30 - Sağ 35 ???
Hastanın yüksek frekanslarda sağ kulakta işitme kaybı mevcuttur (sensörinöral tipte) diye yazıyor.. % olarak oran kaç olur acaba. ? Hepimize geçmiş olsun.

cemaleylül;

bir önceki mesajlara baksaydınız sadece bunlardan hesaplanmayacağını görürdünüz ortalam 20-30 arası anca

Merhaba doktora sordum geldim. Benim testlere göre tek kulak olduğu için özür oranı alamayacağımı söyledi. Tek kulakta % 100 işitme kaybı olsa dahi % 12 özür oranı veriyorlarmış..İyi günler

selam arkadaşlar her iki kulaktan %35 konuşma bozukluğundan %10 aldım bartazar formuluna göre kaç yapar yardımlarınızı rica ederim

100 - 35 = 65
65* % 10 = 6,5
35 + 6,5 = 41,5

sonuc % 42

Sayın Camlıca çok teşekkür ederim bakalım ankaradan nasıl dönecek hayırlısı inşallah

Testimin sonucu bu çıktı benim durumum nedir arkadaşlar duymasına duyuyorum ama işitme kaybı var ?

Üst Alt