Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

herkese selam benimde her ikiş kulağımda işitmekaybı söz konusu vergi indirimine hak kazanabilirmiyim sizlere danışmak istedim elimde geçen seneye ait odyo test sonuçları var.
sağ 250hz 75,500hz75,1000hz,70 2000hz75 4000hz,50 8000hz,50,
sol kulak 250hz,70. 500hz,70 1000hz,50 2000hz,80 4000hz,35 8000hz,45

bu test sonucuna göre acaba bu haktan yararlanabilirmiyim teşekürler

Verdiğiniz bilgilerden tabloya baktım. İşitme kaybınız % 52,8 ve özür oranı % 34 olarak çıkıyor. Özür oranı % 40 dan az olduğundan bu şekilde vergi indirimi alamazsınız. Başka rahatsızlığınız varsa belki onlardan alacağınız oranlar da eklenip % 40 a çıkabilir.

özürlü derece

benim sol kulağımda biraz duyma sorunum var odyo testinde saf ses eşik odyogramı hesapladım sol: 225 sağ:120 sizce yüzde kaç oran veriler bilen varsa lütfen yardım?

Verdiğiniz bilgilere , gerekli sağ ve sol toplamlar, özür oranı % 10 çıkıyor. Zaten tek kulak sağırlığında en fazla % 12 oran alabilirsiniz.

işitme testi

Merhaba aşağıdaki sonuca göre yüzde kaç oran alırım yardımcı olurmusunuz ?

peki sol kulakta % 50 sağkulakta % 50 kayıpta kaç oran verilir arkadaşlar aranızda bilen varsa bilgi verirseniz çok memnun olurum teşekkürler

arkadaşlar cevap bekliyorum bilgi verirseniz sevinirim

% 50 ile 50 db kaybı kastediyorsanız % 26 civarı oran verilir. Her iki kulak 50 db civarı kayıp için % 26 rapor oranı verilir .

Merhaba,
Sorduğun soruya cevap veremeyeceğim ama size bir sorum olacak.Beni sol kulağım duymuyor.Sağ kulağım% 40 duymuyor.Rapor alabiliyor muyuz?Süreç nasıl işliyor?destek olabilir misiniz teşekkürler.

işitme testi sakatlık oranı ne olur

sag kulak 25+20+40+80:165 sol kulak 80+75+85+110:340 sakatlık oranı ne olur bilgisayar testide odyolojiyi destekliyor sakatlık oranı ne olur ve nasıl hesap edilir

Verdiğiniz değerlerden işitme özür oranı % 35,3 ve rapor oranı % 24 olarak çıkıyor.

ben yeni katıldım...anlattıkların ile duygularıma tercüman oldun...aynı durumdayız.Sol kulak duymuyor.Sağ kulak 5 işitme cihazı kullanıyorum.Ama çözüm değil.
senin nasıl oldu? bende rapor için başvuracaktım.Alamadın mı yani rapor?
geçmiş olsun

Merhaba,
bilgiler için teşekkürler "Çamlıca"
siz rapor alabildiniz mi?yoksa örnek mi yukarıdaki?

Benim sağ 180 sol 365 olarak hesapladım.Buna göre özür oranı 0 ;işitme engeli 90-93 ; Özür oranı 48 çıkıyor.ilk özür oranı(0) neyi ifade ediyor? Hangi oran ile rapor alınıyor?
Buna göre özürlü raporu alabilir miyim sizce?Birde süreçlerin(rapor almak-vergi diliminden faydalanmak gibi) neler olduğunu biliyorsanız yardımcı olabilirseniz sevinirim.
çok teşekkür ederim.

Bir kulağım duymuyor.Diğeri de 5 duymuyor.Otoskleroz hastasıyım.Uçağa binmek sakıncalı mı sizce?

çamlıca kardeş bi arkadaşın sol kulak 80 db sağ 48 db buna göre özür oranı ne olur?

Tahminim % 32 olur. Ancak işitme testini daha ayrıntılı yazarsan bir daha bakayım.

Çamlıca kardeşim aşağıdaki oranlarıa bakıp % kaç alabilirim acaba?
Şimdiden teşekkürler..
ayrıca hepatit b taşıyıcısıyım.bunuda ekleme imkanımız var mı?

sağ sol
500 75 50
1000 80 55
2000 60 40
4000 60 45

sol:48 db
sağ:72 db

İşitme kaybı % 39,1 ve özür oranı % 30 olarak çıkıyor.
Hepatit hakkında fazla bilgim yok. Bununla ilgili forumda sorun. Bundan dolayı da oran verirlerse, bu oranlar balthazard formulü ile toplanır.

çamlıca kardeş ayrıntılı yazmak isterdim ama malesef heyete teslim ettim foruma yazdığım gün vergi indirimi için dur bakalım nasıl olacak ayrıca göz % 5 ve nörolojik rahatsızlığıma % 5 verdiler balthazard formülüne göre ankara ne verir bilmem

İşitme kaybı % 37 ve rapor oranı % 26 olarak çıkıyor.

Sanırım hasta 60 yaşından yaşlı . Böyleyse % 10 daha balthazar ile ilave edilir. Özür oranı % 33 olur .

çamlıca;
teşekkür ederim. çok hızlı cevap olunca şaşırdım gerçekten. annem kendisi, yaş:50
sanırım en fazla 0 gelir bu durumda sınır %40 galiba bazı imkanlar için. gerçi hiçbirisinden bilgimde yok. yani %40 olsa ne oluyor? 0 olsa ne oluyor.

tekrar teşekkürler...

Yaş 50 ise rapor oranı % 26 dır. Engellilere tanınan haklardan yararlanmak için en az % 40 rapor oranı lazım.

çamlıca;
evet 50. peki bunun aşamalı bir sistemi yok mu? yani şu haklar, %40 bu haklar, ` öbür haklar gibi. direk %40da bıçak gibi kesiyorlar mı?
görme bozukluğu ve burununda da ameliyat sonrası kalıcı hasar var. acaba bunlar üst üste ekleniyor mu?

% 40 dan azına bir şey yok. En az % 40 lazım.

Diğer hastalıklar için eğer oran verilirse bunlar balthazar formülü ile toplanır.Bulunan sonucun en az % 40 olması halinde özürlülük haklarından yararlanılır.

Arkadaşlar sağ hava 23sol 23. Kemik. sol 18 sağ 20 hFif kkayip yazmis oran verilirmi acaba bilgi verirseniz sevinirim

Zannetmiyorum oran verileceğini. Normal sınırlar içinde değerler bence.

selam çamlıca

Saf ses ortalaması

Sağ Sol
Hava 87 118
Kemik 70 72

en az yüzde 40 oran alır mıyım acaba?

2uhtnio.jpg

Üst Alt