Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

daha önce 51 almıştım neyse sürekli olmasıda iyi konuşmam normale yakın

daha önce yani 2006 öncesi ile sonrası ölçüm şekilleri ve hesaplama yöntemi değişti fark burdan kaynaklanıyor olabilir.

%60 sağ kulak, %55 sol kulak işitme kaybım var. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

Merhaba , ben Otoskleroz hastasıyım (zamanla işitme kabiliyetimi kaybediyorum).Etfal hastanesinde ameliyat oldum fakat başırısız geçti ve daha sonra Cerahpaşada prof. ile görüştüm fakat oda birşey yapamıyor.Geçen sene yaptığım son test % 60 sağ kulamla ve % 55 sol kulamla duymuyorum, sanırım şimdi ilerledi duymakla zorluk çekiyorum ve sürekli çınlamalar var kulaklarımda. Engel raporu alabilirmiyim sizce ve eğer alırsam , o rapor bana ne işe yarar?

İşitme testini görmek lazım ancak söyledikleri 60 db ve 55 db işitme kaybı ise %32 civarı rapor alabilir. Tabii başka rahatsızlıkları varsa onları da ekletip %40 a tamamlama olabilir.

buğün yapılan işitme testine göre % kaç rapor ala bilirim

arkadaşlar gözlük tipi işitme cihazım arzalandı ve tamir olmazmış bende yenisini yazdırmak için dışkapı hastanesine gittim ve işitme cihazı yazdırmak isdedigimi kbb dr sine anlattım o da odyo testi için gönderdi

yapılan tes sas ses ortalaması hava sol 78 db sağ 75 db
kemik sol 23 sağ 25 db
konuşmayı alma sağ sol 75 75
konuşmayı ayırt etme sol % 64 sağ % 64
sol ve sağ 90 db sonuç bitaral ileriderecede mix tip işitme kaybı elde edilmiştir bu durumda heyete girdigimizi var saysak % kaç oran alırım

çok iyi bir rakam teşekür ederim bir de şimdi uygun cihaz alımına bakalım starkey kenmik yollu gözlük tpi işitme cihazı denemesi yapacaz siemens kulak arkası gibi fakat kemik yollu işitme cihazı varmış onun denemesi yapılacak bu ikisinden hangisini tercih edersiniz arkadaşlar daha önce gözlük tipi kullandım coselgi marka anolog du

Hiç gözlük tipi kullanmadım. Size uygun gelen cihazı kullanın.Bahsettiğiniz cihaz sanırım Baha cihazı , kullananlara sormanız lazım. Hayırlısı inşallah.

slm ilker bey bana yardımcı olurmusunuz L- 72-60 R -68-63 İŞİTME TESTİNİ YAPTIRDIM DOKTOR BUNU YAZDI DOLAŞTIRDIĞIM RAPORA

işitme testinde böyle yazıyor sonuç ne olur bilen varsa bir zahmet yazarmısınız SAF SES ORTALAMASI (db ile ) (500-2000hz) hava sol 72 db sağ 68db kemik 63 db 65 db ( konuşmayı alma eşiği db ile srt sol 70 sağ 65) konuşmayı ayırdetme %ile sol %88 sağ%92) en rahat ses yüksekliği db ile sol 95 sağ 95 ) tedirgin edici ses yüksekliği db ile sol 100 + sağ 100+) kanı ve tavsiyeleri sağ kulakta orta ileri derecede sın kayıp ve sol kulakta ileri derecede sın kayıp gözlendi yazmış doktur

Odyo testi sonucuna göre işitme kaybımdan yüzde kaç oran alabilirim?

slm yeni odyo testi yaptırdım özür oranımı bulmama yardımcı olurmusunuz lütfen odyo degerleri HAVA sol 51db sag 63db KEMİK sol 16 sag 25 KONUŞMAYI ALMA EŞİGİ SOL 45 SAG 55 KONUŞMAYI AYIRT ETME SOL 88 SAG 84 CVP BEKLİYORUM...

Bana %26 verdiler itiraz ettim sonuc cuma yada pazartesi cıkıcak hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun ilginiz icin tşk

merhaba
odyo testinde sağ 68 sol70 db sonuç çıktı. özür oranı kaç çıkar hesaplayamadım???

İşitme testinizi daha ayrıntılı buraya yazabilirseniz veya resim olarak buraya gönderebilirseniz bakalım.

merhaba hesaplamayı bilmiyorumda yardımcı ola bilirmisiniz resim olarak ekledim sınava girmek için rapor lacaktım ilkinde %7 içincisinde %15 verdiler ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim

scaled.php

Özür oranınız % 12 çıkıyor. Üzgünüm % 40 alamazsınız.

yakın tarihli vardı ama kendileri istediler.....
yaptırdım 98dB ve 100dB kayıp çıktı yüzde52rapor verdiler vergi indirimin sonucunu bekliyorum artık......

Benim durumum hakkında bir bilgi verebilir misiniz.

scaled.php

Ayrıntılı işitme testi lazım ancak %40 almanız zor görünüyor. İşitme testinizin sol tarafındaki ayrıntılı grafiğe bakabilirsek daha iyi kanaatimiz olur.

Testinizi tam okuyamadım bu yüzden tam bir sonuç yazamayacağım ancak tahminim % 26 ila % 30 arası bir oran alırsınız.

Çamlıca teşekkür ederim. Şuan için gögsümde platin var bıunuda söylesem bu değer %40 a yaklaşır mı ?

Onu bilemiyorum arkadaşım. Göğsündeki platine ne oran verileceğini ayrı bir başlık açıp sorabilirsin. Bilen çıkar belki. Sonrasına bu iki oran balthazar denilen bir yöntemle toplanıyor. İnşallah alırsın % 40 raporunu.

Sağolasın kardeş, teşekkür ederim. İnşALLAH alırım.

Konudaki mesajımı lütfen flood olarak algılamayın.

Bugün tüm dosyaları tamamlayarak teslim ettim ve cuma günü rapor sonucu belli olacak ama testim geçenki testten çok farklı çıktı nedenini anlayamadım. Doktorum düzelebileceğini söyledi.

Verdiğim dosyadaki işitme testim şu şekildedir. Bu teste göre özür oranım kaç olur.

img20120627114456.jpg

sizce benim durumum ne olur

saf ses ortalaması
sol sag
hava 72 83
kemik 55+ 67

konuşmayı alma eşiği
sol sag
çift 35 65

konusmayı ayırt etme
sol sağ
çift 56 48

blt ileri derece slv tip işitme kaybı gözlemlenmiştir

sergete sizin oram tam sınırda gerçi verileriniz sadece ortalama değerler ama tahminim 8-B arası rapor alırsınız.
Jinson senin rapor oranını 3 olarak hesapladım ben.

Bugün ne güzel rapor sonucu belli olacaktı pazartesiye ertelediler. Mevlüthan demek istediğini anlamadım kardeşim.

Üst Alt