Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

Arkadaşlar yarın sonucum belli olacak ama kaç gündür merak ediyorum ve merakımıda giderebilmiş değilim. Lütfen bir açıklama yapabilir misiniz. Mevlüthan 3 olarak hesapladım demiş ama ben anlamadım.

Özür indirimi için hastaneye gittim ve % 45 rapor verdiler. Gelir idaresi başkanlığına gönderdim.Ankara gelir idaresi başkanlığı testin tekrar yapılmasını ve hastane tarafından taraflarına gönderilmesi istediler. Aynı testden de aynı sonuçlar çıktı ve muhtemelen hastanede sonuçları göndermiştir. Odio testinden çıkan sonuçları aşağı yazıyorum. Bu sonuçlara göre herhangi bir terslik var mıdır? Grafiklerden bir şey anlamadım ve kendim hesaplayamadım. Yardım ederseniz çok memnun olurum. Herkese teşekkürler.

SAĞ KULAK:
500 hz 70 db
1000 hz 75 db
2000 hz 80 db
4000 hz 85 db
SOL KULAK:
500 hz 80 db
1000 hz 80 db
2000 hz 85 db
4000 hz 95 db
SAĞ KULAK 83 DB, SOL KULAK 75 DB Hastane bunlar için E verdi.
Ankara'dan dönme ya da red edilme ihtimali var mısır? Yukarıdaki bilgilerle oranın sizce kaçtır. Tşk.

% 45 doğrudur sanırım. İnşallah reddedilmez. İşitme testlerini reddedemezler zaten.

arkadasım öncelikle saygılar ben daha önce tek kulak işitme kaybından %12 oran aldım suan yeni test yaptırdım sol kulak tamamen duymadıgına göre sag ın sonucları su sekilde 500 25 db 1000 10 db 2000 5 db 4000 55 db özür oranı nedir saygılar

%44 ile vergi indirimi için raporum işyerime gelmiş bundan sonra ne yapmalıyım raporumu nerden alcam bilgisi olan varmı vergi dairesindenmi hastanedenmi belediyeye v.s basvuru yapacagım yerlere rapor fotokopisi ilemi gidecem

Ben de varım

Ben 23.02.2009 Tarihinde Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden sadece işitme kaybı ile %36 Rapor aldım.

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 70, Sol 70
1000 Sağ 75, Sol 75
2000 Sağ 75, Sol 75
4000 Sağ 70, Sol 80

değerlerine sahibim. Yeniden rapor almak için hastaneye başvurmadan önce bu konuda bilgisi olan arkadaşların tecrübesine güvenerek sormak istiyorum.
1- yukarıdaki değerlere nazaran %40 için şansım var mıdır?

Ben bu değerleri sizin burada vermiş olduğunuz verilere göre e ile işgörmezlik raporu alabileceğimi gördüm. Tam emin olamadım. Lütfen ban bu konuda bilgi verir misiniz?

Herkese geçmiş olsun! Saygıalrımla.. şimdidien teşekkür ederim ilgilenen arakdaşlara

ERDAL

Merhaba, sağ kulağım 3-4 kez yıkandı. En son 2003 civarı yıkandı. Son yıkattığım yerde dr. zarın deforme olduğunu söyledi, fazla uğraşmamı istedi. Ondan öncekiler de temizlerken zara yapışık bir kir vs. olduğunu söylemişlerdi. 2003 yılında yıkattığım yerdeki dr. kulağımdan onu çekmek isterken cımbızla baya ağrımıştı. Fakat dışarı çıkmadı. Geçen gün kaşıntı ve tıkanıklık hissi ile dr a gittim. Temiz olduğunu söyledi. İlaç yazıp göndermek istedi. Ben ısrar ettim, sağ kulağımın daha az duyduğunu ve tıkanıklık hissi olduğunu söyledim. Teste gönderdi, test sonuçlarına bakıp bir şey yok dedi ilaç yazıp gönderdi. İlaçları kullandıktan sonra tıkanıklık hissi ve kaşıntı sorunu gitti gibi fakat sanki daha az duyuyorum gibi. Aşağıdaki testler ve yazdıklarım hakkında bilgisi olan var mıdır? Yanıtlarsanız sevinirim.

rapor

merhabalar benim sağ kulağım total sol saf ses ortalaması hava 71 db kemik 65 db konuşmayı anlam eşiği 75 db konuşmayı ayırdetme %56 100 db özürlü oaranım nedir ayrıca 37 yaşındayım
yardımcı olursanız sevinirim saygılar

sağ kulak db93-63 db işitme kaybı yazdı
kaç puan verir sizçe

2022 aylığı için baş burdum sağ kulak db93-63 db işitme kaybı yazdı
kaç puan verir sizçe

@erdal işitme eşikleri toplamın 290 ile 300, buna göre; 290 - 300 => 71.9 => % 41 oranı ile rapor alırsın.

@gldrn ve @mehmet25 arkadaşlar sizde @erdal arkadaşımız gibi odyo testinizin sol tarafında bulunan tablodaki 500, 1000, 2000 ve 4000 (sağ ve sol kulak) değerlerini buraya yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız, sizin verdiğiniz değerlerden herhangi bir sonuç elde etme imkanı yok.

sağ db 93-63 db
sol db 22-20 db
sizçe kaş puan verirler

slm yeni odyo testi yaptırdım özür oranımı bulmama yardımcı olurmusunuz lütfen odyo degerleri 0/0 93 db sağ kulak işitme kaybı mevcut

kaç puan verirler

benim işitme testi sonucuma göre % kaç çıkar acaba bilenler bakabilir mi

@fatmagnydn öncelikle geçmiş olsun, sol kulağında hafif sağ kulağında orta-ileri işitme kaybın mevcut.

İşitme kaybı eşiklerin şu şekilde;

500 Sağ 55, Sol 20
1000 Sağ 45, Sol 15
2000 Sağ 90, Sol 10
4000 Sağ 100, Sol 10

Buna göre; 55 (sol toplamı) - 290 (sağ toplamı) => 11.9 (tablo 1 a'dan) => % 8 (tablo 2'den)

Yani sadece işitme kaybından ancak % 8 rapor alabilirsin.

çok teşekkür ederim ortopedi den de sakatrlığım var o da % 10 civarı ikisi % 40 etmeyecek o zaman

Öyle görünüyor, malesef tek taraflı işitme kaybı olan arkadaşlar bu imkandan yararlanamıyorlar.

En kötüsü arafta kalmak, yani sıkıntısı/engeli olup rapor alamamak, bende uzun yıllar ileri işitme kaybım olmasına rağmen rapor alamamıştım % 28 - 35 arasında rapor vermişlerdi.

Bence sen yinede rapor al, durumunu tespit etmiş olursun..

ben 2008 de daha düşük işitme engelinden 52 almıştım şimdi ilerlemesine rağmen 44 verdiler oranları kırpıyo bu devlet yuhhh

sağ kulak 42-37,sol kulak27-25 db.

slm.sağ kulak 42-37,sol kulak27-25 db. tahmini yüzde oranı kaç olur?

@capsi "maşallah turp gibisin" oranı alırsın :)

Latife bir yana yetişkinlere göre bir kulağında "çok hafif" diğer kulağında "hafif" işitme kaybın var, bu oranlardan % 0 ile % 5 arası alırsın diye tahmin ediyorum.

Bu arada işitme kaybından rapor hesaplanması odyo testinin sol üst köşesindeki tabloda bulunan 500, 1000, 2000 ve 4000 hertz değerlerine göre hesaplanır, verdiğiniz rakamların rapor hesaplaması için önemi yoktur (fatmagnydn'ın paylaştığı resimden yaptığım hesaplamayı örnek alabilirsiniz, aslında çamlıca arkadaşımız konuyu en başında gayet açık bir şekilde anlatmış dikkatli okumanız yeterli olacaktır).

@ekinos forumdan bu konuyla alakalı olarak okuduğum yazılardan anladığım kadarıyla her iki kulağında işitme kaybı olan birinin bir kulağında ileri diğer kulağında orta-ileri düzeyde işitme kaybı olsa dahi rapor alamama ihtimali yüksek, bence burada bir problem var gibi.

Yani rapor alabilmek için her iki kulakta da ileri düzeyde işitme kaybı olması gerekiyor gibi görünüyor, bu konuya buradaki sivaslı arkadaşımızın durumunu örnek verebilirim.

Bu çalışmayı hazırladığı için Çamlıca'ya teşekkürlerimi iletmek isterim. Otoskleroz hastasıyım, Nisan da ameliyat oldum ancak hastalığımın iç kulakta ilerlediği anlaşıldı , sol kulakta tek taraflı olarak duyma yetimi büyük ölçüde yitirdim, hastalık ilerliyor. Sol kulağımda hastalığın oluşması gözlendiği halde şu anda sorunsuz duyuyorum.
Tmahawk nickli arkadaşım belirtmiş, tek kulak ile duymak o kadar zor ki. Kulak çınlamam artık esnerken gerinirken ayakabılarımı baglarken bile frekans değiştiriyor. Bunun hayatımı ne kadar kalitesizleştirdiğini nasıl bir sinir yaptığını anlatamam. Denge kaybı yaşıyorum, 3-4 kişinin olduğu yerde sesleri ayıramıyorum hatta evde telefonumu kaybedersem uzun süre sesin nereden geldiğini algılamaya çalışıyorum.
Özür oranım verilen tablolara göre %8 , evellallah çalışırım ancak tek taraflı işitme kaybı yaşayan insanlara da bir düzenleme gerekir. Ben bu ilerleyen hastalığım ve her türlü sesten rahatsız olan halimle nasıl koskoca makinalarla dolu bir sistem odasında çalışabilirim?
Türkiyede o kadar sorun, o kadar çok muhtaç insanımız varken devlet adamlarımızın meşguliyetlerine bakıyorum da, bizim tek kulağa mı sıra gelecek, kendi yağımızla kavrulmaya devam .

sağ 68 db sol 88 db ile %41 raporumu aldım ve vergi indirimi aldım

Merhabalar bende ileri derece işitme kaybı sol %84 sağ %80 ilk sayfadaki özürlülük hesaplama işitme raporu değişmiş yazmışlar az bir şey artmış öyle bir yazı okudum aceba benim özürlülük raporumu hesaplarsanız çok sevinirim bende devletin verdiği ayrıcalıklardan yararlanmak istiyorumda cevap yazarsanız sevinirim

merhaba benimde bi değerlerime bakıp yorumlarmısınız 2006 yılında alamamıştım ama 2010 daki çizelgede düzeltmeler yapıldını duydum

sağ taraf total kayıp sol saf ses ortalaması 80db konuşmayı algılama 80db konuşmayı ayırt etme %40

slm

s.a benım sorunum bugun tekrardan ordıyo da kulak testı yapmam ıstendı ve testın sonucları hava yolu sag 47 sol 36 kemık yolu sağ 40 sol 35 konusmayı algılama sag 55 sol 45 en rahat ses yukseklıgı sag 85 sol 75 tedırgın edıcı ses yukseklıgı sag sol 100 konusmayı ayırt etme sag %68 sol %72 bu sonuclara göre bana yuzde kaç oranında rapor verılır doktorum mutlaka kulak cihazı kullanmam gerektıgını söyledı

İşitme testi sonuçlarıma göre yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

Saf SesOrtalaması(db ile)
-SolSağ
Hava50 db47 db
Kemik47 db47 db

Merhabalar. 10.11.2012 Tarihinde odyo testi sonuçlarından birisi eger digerleride lazım derseniz ekleyebilirim.Dün gittigimizde işitme cihazı aldık.Sivas termik santralinde işçi olarak çalışıyor. 24 Yıl çalışma süresi ve 8450 ssk primi var.Emekli olmasına 5 yıl var.Gerekli gördügünüz bilgileri yine ben burdan size iletebilirim.Sizce emekli olabilirmi rapordan kaç gelebilir yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Orta kulakta kemik erimesinden dolayı odyo sonuçlarına göre yüzde kaç oran alırım?

merhaba arkadaşlar benim sorunum orta kulakta kemik erimesinden dolayı işitme kaybı yapılan odio testinde sağ kulak kemik 50db hava 55db sol kulak kemik 43db hava 70db bu oranlara göre rapor alabilirmiyim yada % de kaç alabilirim +sinirli olmamdan dolayı psikolojik tedavi görüyorum ne derecede etkili olur yada olurmu?

Merhaba arkadaşlar ben %40 alabilir miyim. Raporum aşağıdadır.

k82dh.jpg

Arkadaşlar halen beklemedeyim, lütfen bu konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?

sağ kulak %25 sol kulak %33 işitme kaybı oranı ne olabilir.

Merhaba,

benim daha önceden almış olduğum diabetten ve hipertansiyon toplamı 28 olan bir raporum var. En son işitme testi için dr gittiğimde sağ kulak %25 sol kulak %33 işitme kaybı var dediler. Size sorum işitme testi için verilen oranlara % kaç alabilirim. Bunun çin tekrar heyete gitsem acaba %40 tamamlama şansım olabilir mi?

İlginize teşekkür ederim.

Üst Alt