Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

İnşallah alacaksınız. Kaybınız benimkinden fazla ve benim kaybıma % 48 oran düşüyor. Sizinki de en az bu oranda olur.

cevap için teşekkürler, Maliye yada ankara işitme kayıp oranımı düşürür mü?

İşitmeden rapor alanların oranları pek düşürülmüyor. Büyük ihtimal onaylanır .

bilgilendirirseniz sevinirim sağ 65db sol 60 db (500 1000 2000 4000) de sag toplamı:260 sol toplamı:245 buna gore benım kaybım U.3 karsılık gelen ozur oranı 5 dogrumu yaptım bırde buna konuşma bozuklugu nasıl eklenecek benı konusma bozuklugu testıne sokmadılar ben suan sonuc beklıyorum ben de hafıf var ama bunu rapora ekleme nasıl yapacaklar benı test etmediler. bırde ozur oranı olarak alsam konusma bozuklugundan
35+10=45 mi oluyo cevaplarınız ıcın sımdıden tesekkurler..

% 55,3 işitme kaybı ozur oranı % 35 % 10 da konusma bozuklugundan alırsam yukarıda bazı hatalar olmus yazımda duzeltım

işitme kaybı puan hesaplama

sol 47/42,sağ kulak 52/47 iştme kaybı durumunda özürlülük oranı kaç puan olur

işitme kaybi yüzde 30 dB den yüksekse işitme sorunu var anlamına gelir
26-40 dB çok hafif derece işitme kaybı

41-55 dB hafif derece işitme kaybı

56-70 dB orta derecede işitme kaybı

71-90 dB ileri derecede işitme kaybı

91 dB ve üstü çok ileri derecede işitme kaybı

yani 39 ile 40 dB yüzde kırık raporu almak için yeterli görülüyor

İşitme Kaybı

Merhaba Arkadaslar'
Asagidaki rapora gore isitme engellim varmidir? Var ise engel raporu alabilirmiyim.

Konuyla ilgili yardimci olursaniz sevinirim

q2dhp.jpg
[/URL][/IMG]

Arkadaşlar bir kulak duymamasi diger kulaginda %30.duymamasina ne oran verilir acaba

slm

mrb arkadaşlar ben işitme cıhazı kullanıyorum sol kulağım 104dp sag kulagımsa66 dp kacoranında rapor alırım bılgılendırırsenız sevınrıım

% 40 rapor alabileceğinizi düşünüyorum ancak işitme testini görmek lazım.

arkadaslar odya testınde sag 55 db sol 55 db yazıyordu hava ıse 48 50 yazıyordu teste

arkadaslar odyo testınde sag 55 db sol 55 db yazıyordu hava ıse 48 50 yazıyordu

oranım nedir

bugun hjeyete gırecegım

slm kardeslerım benım odyada sag 55 sol 55 yazıyordu yanı buna gore oran orta derecede işitme olup tabloya gore ozur derecesı 35 yada 36 mı oluyor tşk ederım

selam çamlıca
Saf ses ortalaması
Sağ Sol
Hava 87 118
Kemik 70 72
en az yüzde 40 oran alır mıyım acaba?

18 haziranda Yüzde 64 oranında rapor aldım. Kulak R, Konuşma engelinden ve tüm vücut kaybından %24...
Vergi sorgulama sitesinde sorguladığım zaman 40 gündür Hastaneden rapor bekleniyor yazısı çıkıyor,
Maliyeden Vergi indirimi belgesi kaç ayda çıkar acaba?

@çamlıca en son 10 07 2013 tarihinde odyo cihazına girdim rapor elimde ama bir şey anlayamadım.raporda şöyle yazıyor (sağ saf ses ortelemesı 120.00 db tik ?) (sol saf ses ortalaması 11.67 db ucl :120 db mcl 55 db raporun aşağısındaki kutucuklarda da yazılar var ama nedir bilmiyorum.selamlar.not @KKELEBEKK; editör ümüz sizin bu konularda uzman olduğunuzu söyledi.selamlar...http://www.engelliler.biz/forum/sag...angi-oranda-rapor-alabilirim.html#post1318179 bu linke de bakarsanız bana daha iyi yardımcı olabilirsiniz sanırım

slm.çamlıca bu testi 09 09 1994 de izmir 9 eylül üniversitesi nde yaptırdım

bu testi de 10 07 2013 de izmir devlet hastanesi eğitim ve araştırma da yaptırdım

arkadaşlar özür raporu için gitim daha önceki testlere göre 30-31 oranında beklerken yeni testte 24 verdi odyolog nereye itiraz edebilirim? yoksa ben iyileştim mi :D

İki kulağımda orta dereceli işitme kaybı var. % kaç oranında rapor alırım?

slm arkadaslar ben ise baslayacaktım beni teste soktular iki kulaktada orta derecede isitme kaybı cıktı ben isitme kaybı yüzde kac bunu ögrenmek istiyorum devlet hastanesinemi gideyim yardımcı olurmusunuz

Merhaba arkadaşlar işitme odyo testimden çıkan sonuçlar hava sol 113 sağ 43... Kemik sol 72 sağ 40 çıktı sizce özür oranım kaç olur bilgilendirirseniz çok sevinirm şimdiden teşekkürler

merhaba

Yeni odyo testi yaptırdım özür oranımı bulmama yardımcı olur musunuz

saf ses ortalaması
hava yolu sağ 47 db, sol 48 db yazıyor. Şimdiden teşekkürler...

serben;
% 26 civarı çıkar . Tabii bu bir tahmin

çok ama çok teşekkür ederim, ben odyo testimi buraya yüklemek istiyorum daha doğru tahmin yürütebilmek için ama nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum inşallah dediğiniz gibi olur çünkü ortopediden alınmış % 20 raporum var ve birleşecek

yüklemek yerine orda yazan 500-1000-2000-4000 değerlerini yazın kulaktan 25 alabilirseniz 20 de ortopedi %40 tam raporunuz olur

inşallah arkadaşım dediğin gibi olur ama maalesef o şekilde değer yazmıyor tek yazan değerler bunlar yuvarlak ve çarpı işaretleri var

hayatınızda ilkkezmi test yapıyorsunuz grafik var orada grafiksiz testmi olur :D grafikteki değerleri yazın sol kulak sağ kulak 500 de kaç yazıyor 1000 de kaç db yazıyo :D

evet grafik var
saf ses odyogramı grafiği
sağ 500-40 1000-55 2000-45 4000-50
sol 500-45 1000-50 2000-50 4000-50 bu şekilde
ancak benim aklıma takılan alt tarafta konuşma odyometrisi diye bir bölüm var orada saf ses ortalaması hava yolu sağ 47 db sol 48 db yazıyor onu çözemedim

yazdıklarınıza göre size %24 oranı veririler keske düğmelere biraz az bassaydınız..o değerler bunların ortalaması oluyor 190-195 çıkıyor 4 e bölünce onlar çıkar

Dörde bölünerek bulunmuyor. Tablolara bakılacak. Dörde bölmek diye bir yöntem kullanılmıyor.

Sağ kulak için değerlerin toplamı : 40 + 55 + 45 + 50 = 190
Sol kulak için değerlerin toplamı : 45 + 50 + 50 + 50 = 195

İşitme kaybı yüzdesi: % 34,1 rapor oranı % 24 çıkıyor.

% 24 işitme ve % 20 ortopedi yüzdeleri balthazar ile % 39,2 çıkar

Netice rapor oranı % 39,2 . Tam da sınır değer. Artık % 39 mu % 40 mı olur bilemem

4 e bölünmeden kasıt asağıda yasan 47-47 db değerleridir onu sormuş arkadas :)

O bahsettiğin rakamları da sanırım üç ayrı değerin ortalaması olarak buluyorlar zannımca ama kesin bilmiyorum. Ancak buradaki hesaplamayı etkilemez.

Üst Alt