Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

Elimdeki test sonuçlarına göre %40 ın üzerine çıkabilir miyim?

Arkadaşlar 1 sene önce aldığım işitme testim, ben ömms sınavı için rapor almayı düşünüyorum salı günü için randevu aldım sizce bu raporla %40 ın üstüne çıkabilir miyim?

ayrıca biraz pelteklik ve baş dönmesi de var bunlarda etkili olur mu rapor almamda?
bide 2 sene önce gözümden lazer oldum ama sol gözümde hafif uzağı görememe var bunlarda etkiler mi?

Sol kulak total sağ kulak 110-120 db 4000-7000 hz arasıı zamanında verilen % 53 olmuştu.Değerleri tam hatırlamıyorum.

İşitme kaybınız çok az. Rapor oranınız % 40 ın çok altında çıkar.

Zor gibi bende isitmeden aldım tek kulak yok bende %35 verdiler ama senin benden iyi gorunuyo yinede şansını dene

heaven kardeş bu forma raporu nasıl ekliyoruz,yardımcı olurmusun.bende eklemek istiyorum.tşk.inaşallah % 40 veya üstü alırsın.

pardon arkadaşlar ama benim tek kulak değil iki kulakta da değerler yakın birbirine

selam

selm oturan boğa abim... öncelikle selamları hürmetlerimi sunarım... seni begenerek takip ediyorum.. iyisin hossun aydınlatıyorsun herkesi çok tesekkür ediyorum... abicigim kafama takılan soru var acaba benmi yanlış hesaplıyorum yoksa oranlarmı çok yükseldi....2010 yılında kulaktan sağ. 82 sol 80 desibel duymazlık oranı ile %24 rapor aldım..bugün sag 55 sol 57 diye yazan biri % 30 aldım diyor benim daha fazla almam gerekmezmi.. bir sorum daha olacak. şuan yeni rapor aldım.. sag 45 sol 43 desbel yazıyor oranım ne olur tahmin olarak.. ayaktanda 26 raporum var

çamlıca kardeşim selamlar.. ilgi ve bilgilerin için tüm arkadaslar adına tesekkür ediyorum...ben ayaktan %26 rapor aldım.. kulaktan ise.. raporum henüz gelmedi heyetten yeni çıktım... desibel degerlerini almayı unuttum verdim hastaneye çıktım.. şimdi size sorum şu olacak... kulak için kagıtta sag 45 sol 43 desibel.. yazıyordu fakat kemik ve hava degerlerini alamadım bilmiyordum çünkü.. buna göre tahmini kaç rapor alabilirim... ayaktan 26 var .. selamlar

heaven_20,
hesaplamalarıma göre en fazla 34% oranında rapor alabilirsiniz.

since_1977, Odyo testi olmadan hesaplama yapmak imkansız..

isitme kaybi

Merhaba.isitme kaybi ile ilgili yardimci olabilecek arkadaslrdan yardim istiyorum..
Gurultulu bir isyerinde 8 yil calistip ayrildiktan sonra isitme kaybi olustugunu farkttim..
Bu isitme kaybindan dolayi kac isyeri evraklari hazirladiktan sonra kulaklarimdaki
degerlerden dolayi ise almaktan vazgecti..psikolojim bozuldu ..simdi gecici bir iste calisiyorum..bu siteden
vergi indirimi ve daha sonra erken emeklilik gibi haklar oldugunu ogrendim...
Son aldigim isitme testi sonucunda söyle bir aciklama var.....
BİLOTERAL 550 NORMAL OLUP.4000 HZ DE SOLDA 40 DB.6000HZ DE 60DB..
SAGDA 65 DB KAYİP SAPTANDİ..
bu aciklamaya gore vergi indirimi alabilirmiyim.rapor oranim kac olur.ayriyeten kan sekerim dusuyor cok rahatsiz oluyorum.calisamaz
oluyorum.bundan dolayi da ozur orani alabilirmiyim.simdi den tesekkurler.cevaplarinizi merakla bekliyorum..

burada cevap verilmeden birşey söyleyemeyzi, yani % 40 üzeri aldığınızda evet o haklarınız var, ama bunu alırmısınız almazmısınız ben anlamıyorum o hesaplamadan ona el atmadım daha :)
ama burada alırsınız almazsınız denirse kesin olarak ona göre hareket edersiniz, yada doğrudan şansınızı deneyin sadece vakit kaybınız olur. çünkü burada da tahmini bir cevap veriliyor. en güzeli yaşayıp görmek...
% 40 üzeri alırsanız elbette haklarınızdan yararlanırsınız:
http://www.engelliler.biz/forum/diger/73285-ozurlulerin-yararlanabilecegi-haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Ayrıca, işyerinden tazminat alma ve meslek hastalığı olduğu tespit edilirse sürekli iş göremezlik alma haklarınızda var...
konuyla ilgilenen bir avukat bulup görüşmenizi tavsiye ederim....

Kelebek hnm cevabiniz icin tesekklr.bir sey sormak istiyorum..isitme kaybina ugradigim fabrikayi
dava edebilirmiyim..bide kan sekerinin dusmesi hakkinda bilginiz varmi

dava hakkınız var evet, ama bunun detaylarını avukatlara danışın... göz-böbrek tahribatı yapabilir, yapmışsa bundan oran verilebilir. yada başka diğer organlarada olabilir, ayrıca kan şekeri düşüyor diye verileceğini zannetmiyorum. ama az öncede dediğim gibi buradan biz tam bişey söyleyemeyiz, bazen bir arkadaşımız oran alıyor bazen alamıyorlar gibi... benim hiçbir bilgim yok sadece tahmini konuşuyorum, en sağlıklısı başvurun rapor almak için tüm rahatsızlıklarınızı söyleyin, değerlendirsinler sonuç olumsuz olursa ondan sonra bakarsınız ne yapmanız gerektiğine, itiraz edersiniz örneğin yeniden bir hastaneye sevkedilirsiniz tekrar alırsınız....

işyerinde işitme kaybından dolayı dava ve iş göremezlik geliri + kan şekeri düşmesi ile ilgili bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlarımızda varsa fikirlerini belirtirlerse çok iyi olur....

Tesekkurler kelebek hnm umarim bu konuda bilgisi olan arkadaslar bana tercubeleriyle yardimci olur...

kelebek hanım ben yenı aldım yüzde 46 aralığın 28de yolladım ankaraya son zamanlarda bıldıgınız kadarıyla burdakı arkadaşların işitmeden ne sonuç geldı ankaradan düşme yaptılarmı rapor yenı olduğu için pek oynamıyorlarmış inşallah oledırde bilginiz varsa paylasırmısnız...

Sivaslı kardeş kaçla yollamıştın ben yüzde 46 aldım 10 gun oldu ankaraya yollayalı bide ben sadece raporu yolladım test sonuclsrını yollamadım sıkıntı olurmu

slm ben engelliyim raporum var yüzde 52%oran ehliyet almak istiyorum doktor alamaz diyor arabayı sürücü kursu daha iyi güzel biliyorum kulak cihaz sol duyuyorum

ben onceden aldım h ehlıyet alınır dıye 2008 rapordu sımdı yenı gıttım ıstanbul pasabahceye doktor kbb baktı bu olmaz dedı alamazsın dedı yuzde 52 %oranı oldugu
ıcın kabul ettırmedı halada bakıyorum arastırıyorum olacakmı baska ınsanlar kulak cıhazla ehlıyet araba kulanıyor neden ben kullanamam onun ıcın bunda bır yanlıslık var

ben ses duyuyorum arkadan gelen sağdan gelen araba sesleri duyuyorum arabanin korna seslerini duyuyorum aynaya bakiyorum azini kapatıp konuşturan doktor
yanlış yaptı sen konusunca bakmadan anliyorum çünkü aliştigim insan anlıyorum gözlerimle anlıyorum.
lütfen yardım et olurmu seviniriz.

saf ses sol hava:83db sağ 83db
kemik:sol+68db sağ+68db

konuşmayı alma eşiği sol 100db sağ 95db

konuşmayı ayırt etme sol%8 sağ%12

en rahat ses yoksekliği sol ve sağ 120 ya da 100+ yazmış tam okuyamadım

en altta da 350db/350db yazmış ve ileri derece diye başlyan bir cümle yazmış okuyamadım :D

burdan rapor alabilir miyim bu sonuçlardan ? nasıl hesaplandığını tam anlayamadım heyete yarn vereceğim raporu ümitlensem ümitlenmesem mi diye düşünüyorum da

şimdiden teşekkür ederim

İşitmeden % 46 civarı bir özür oranı alacağınızı tahmin ediyorum.

evet % 48 yazıyordu kâğıtta bgn heyete girdi sonuç ne olacak bilmiyorum yani özürlü raporu alabilecek miyim başka bir alanda sıkıntım yok

slm arkadaşlar benmde bir kaç sorum olacak,ben her 2 kulakdada ileri derece kaybım var,ben rapor alsam bana ne faydası olur?rapor için nereye başvurmam laızm,cihazım olmadan hiç duymuyorum,90db kaybım var iki kualktada,bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim,teşekkürler

% 40 dan daha fazla oran alarak rapor alırsınız. Çeşitli özürlü haklarından yararlanabilir, özürlü memur sınavına girip atanabilirsiniz. Ayrıca Ankarada özürlülere ücretsiz şehir içi otobüs taşımacılığı da başladı.

teşekkür ederim arkadaşım bilgiler için,ankarada rapor için nereye başvurmam lazım acaba?

ben de m, %40 dan fazla alıyorum yani ben tekrar heyette hesaplanacak sandım

merhb .kulaklarimdaki isitme kaybindan dolayi gecen hafta heyete girdim sonuclari sizinle paylasip sonucun ne cikacagini merak ediyorum...odio testinde...
saf ses ortalamasi..
hava..
sol..43db sag..47db.
kemik..
sol..43 db sag..45db
konusma alma esigi..
sol..40db sag..45db yaziyordu ayrica raporda doktorun...
sag..175 db sol..165db yazdigini gordum..
bu sonuca gore kulaktan kac alirim..
simdiden cevaplariniz icin tesekkurler...

DeğiştirCevap YazAlıntılayarak Cevap YazTepe

serdr kardeş faceden sılmıssın hayırdır problemmı oldu?]

Üst Alt