Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

Cep telefonundan resim gonderebilirmiyiz

Kelebek hanım resimi ekleyemedim ancak resmin linkini gönderiyorum acaba yüzde kaç rapor alabilirim bilgi alabilirmiyim şimdiden çok teşekkürler
58nVVl.jpg

@çamlıca merhaba, öncelikle verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim, fakat sayfa 3ve 4 okunmuyor.

gkp0vb.jpg
[/url][/IMG]
merhaba
Bu hafta sağlık kuruluna başvurdum işitme kaybı,hipotiroidi ve skolyozum var.Odyo testi için 14 nisana randevu verdiler elimde 5 yıl önce yaptırdığım test var,şuan işitmemde az da olsa azalma var diye düşünüyorum.Skolyoz ve hipotiroidi ameliyatı olmadım.Ortopedi lombur skolyoz teşhisi koydu fizik tedavi doktoru ise bu skolyozun bir önemi yok dedi ve çok moralim bozuldu.Sizce %40 alma şansım var mı?

KKELEBEKK

cevabınız için teşekkürler işitme kaybım aynı çıkarsa ve diğer iki hastalıktan bir şeyler alamazsam %40 tamamlayamadım diye çok üzüleceğim.

işitme engellı raporu

87 ssk gırıs 4200 gun 23 yıllık ssk var işitme engelım var her ıkı kulak %75 cıvarı test sonucunu yazıyorum

odyemetrık tetkıkler sonucunda saf ses ortalaması sağ kulakta 80 db sol kulakta 70 db olup ılerı derecede sensorıneural tıp ısıtme kaybı tespit edılmıstır. SRT konusmayı alma eşigi 82 db sol kulakta 70 db olup saf ses ortalaması ıle uyumludur speech dıscrımınatıon testı sag kulakta %73 sol kulakta %88 skor vermıstır en rahat ses yukseklıgı sağ kulakta 120 db sol kulakta 110 db tedırgın edıcı ses yukseklıgı sağ kulakta 120 (+) sol kulakta 120 (+) dır

weber testı

500 hz netıce alınamadı

bu oranlara gore %40 rapor alabılırmıyım yardımlarınızı beklıyorum tesekurler

%40 ın ustunde cıkar dıye bılıyorum yanı her bır kulakta 70 desibel kayıp olursa %40 cıkıyor bekleme muracat et

Işitme testıne gore ozur oran hesaplaması nasıl yapılıyor saglık bakanlıgının yenı tarıhlı hesaplama tablosu varmı

Işitme testıme göre rapor oranım ne olur

vgG5ov.jpg

Son düzenleme:
Kelebek hanım neye göre bu oran cıkıyor saglık bakanlıgının bununla ılgılı yenı bır tablosu varmı ve sızın soyledıgınız ne kadar dogrudur sızınde bır tecrube bırıkımınız vardır tabıkı sımdı bu test ıle kulak burun boğaz dokturu hesaplama taplosuna bakarak bana %36 cıkar kesın olarak soyleyebılırmı yanı sadece kulak doktoru bana kac oran verırler dıye soyleyebılırmı

tolgaist,
Bu konunun 1. sayfasında yeni ve güncel işitme testi oranları vardır. Kendiniz de hesaplama yapabilirsiniz.

Offıcer yenı dedıgınız 2010 yılı nasıl yapılıyor hesaplama

@tolgaist kırmızı ve mavi işaretlerden 500, 1000, 2000, 4000 olanları hesaplarsınız, büyük olana sağdan, küçük olana alttan bakarsınız sakatlık oranı cetveli 'ndeki tablodan. sonra ikisinin kesiştiği sayının % kaça geldiğine bi alt tablodan bakarsınız yine cetvelden.

kelebek hanım tablodakı hesaplama hangı yıl ıcın sonradan ozur oranlarında degısıklık yapmıs olabılırler yenı tarıhlı bu ozur tablosu saglık bakanlıgının sıtesınde varmıdır

kelebek hanım işitme ile ilgili ozur durumu yapılan teste goremı belırlenıyor kışinin hafıf derecede, orta derecede, ılerı derecede, çok ileri derecede, oldugunu kulak muaynesı ile anlasılıyormu bunu doktorlar muayne ıle tespit edebılıyorlarmı işitme testınde o an verılen sesı duyarsın daha sonrasında duyamasın degısıklıkler olabılıyor her test yapıldıgında farklılıklar olabılıyor bu konuda neler soylemek istersınız :)

Arkadaslar benim konusmamda problem yok ancak iki kulaktada duyma sorunu var. sesin nerden geldigini anlayamiyorm ve isitmek icin insanlarin yuksek sesle konusmasi ve onlara yakin olmam gerekiyor. Bana %42 isitme kaybindan verdiler.normalmi sizce

Odyo testime göre rapor oranım nedir?

Yeni cihaz almak için odyo testi yaptırdım ve yeni cihaz aldım acaba bu sonuca göre yüzde kaç rapor alabilirim

Tuncay kardesim ne yaptin vergi indirimi aldinmi ben subatta aldim su an engelli kadrosunda calisiyorum

%40 in ustunde olur ayni cikarsa testin

ysfrr,
Verdiğiniz odyo testi sonucuna göre rapor oranınız % 37 dir.

fidanatilla

evet vergi indirimi aldım kaya bey, askerliği borçlanınca 4.5 ay kalıyor. Adalet geç de olsa yerini buldu şükür..

[/IMG]

arkadaşlar kulak cınlaması cok vazla iki kulakta baş dönmem oldu yolda yürüyemedim düştüm vertigo başlangıncı dendi bu testı istediler puan verilirmi bundan kac olur sizce

şimdi %62 süreklı olan raporum var zaten diyelim kı bu kulaktanda (toplamda )%70 gececek kadar puan alırsam nasıl ekleme oluyor kurldamı eskı raporun üstüne ekleme yapılıyor yada sil baştan rapormu cıkıyor

gecekartalı % 22 işitmeden alırsınız. Sil baştan rapor almalısınız. Oranlar büyükten küçüğe sıralanacağı için şimdi varolan oranın üzerine eklemeyelim.

cok saol bacım allah razı olsun yeniden o eziyete gerek yok sanrsam amac %70 gecmekti ama o rapor cilesini cekmek cok zor ilgin icin tşk ederim saygılar

İşitme engelimden dolayı askerden muaf oldum. % 40 rapor verilir mi?

Askerden muaf 2 ay önce oldum. Askere hic gitmedim.Sol kulak duymuyo hic.tedavisi ve cihaz takilamiyoda. Ise giricez gürültülü bi yerde calisamiyorum. Sol kulak 110 sag kulak 15 yaziyo. %40 raporu verilir mi ?

Arkadaslar sag kulagim duymuyor yeni ise girecem ve heyet raporu istiyolar dogal olarakta isitme testi istiyorlar heyetten gecebilirmiyim

Üst Alt