Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

merhaba arkadaslar rapor icin basvurdum isitme test sonucuna gore saga kulak hava 92 kemik 50 sol kulak hava 11 kemik 5 bu teste gore yuzde kac rapor alabilirim

Rapor oranı hesabı

merhaba bn ekpss ye girmek istiyorum.. hasthaneye gittim raporu %22 falan verdiler.. ben size degerlerimi yazsam bana % kaç alabilecegimi en çok söyleyebilirmisiniz..

SAF SES ORTALAMASI : Hava; sağ100 sol22
kemik;sağ22 sol65

KONUŞMAYI AYIRT ETME: sağ80 sol10

EN RAHAT SES YÜKSEKLİĞİ : sol50 sağ-

TEDİRGİN EDİCİ SES YÜKSEKLİĞİ : sol75 sağ-

s a arkadaslar bilen biri yardımıcı olursa makbule gecer
saf ses ortalaması db ile 500-2000 hz
hava :sol:28.sag:38
kemik .sol.28.sag:38
bu oranlarla 10 veya 20 özür oranı alınırmı

şimdiden yardımcı olacak arkadaslara tesekkürler

slm mrb arkdaşlar benm sol total sag da 25 db sizce ne olur bilgileriniz icin tşkler

işitme özür oranı

Arkadaslar mrb. Benim iki kulagımda cınlama ve duyma kaybı vardı eski yıllardada. Bana saglık kurulundan önce sag kulak için kulaklık verildi 6 ay sonrada digerine verilecek devlet karsılamıyormuş.
Tanı h 91 diger yazıyor degerlerde altta

saf ses ortalaması sol hava 33 sag 47
kemik sol 32 sag 35

konuşmayı almadb ile ; esigi sol 30 sag 41

konuşmayı ayırt etme %ile sol72 sag 68

bunlara göre özür tespiti yaptırsam yüzde kac alırım yardımcı olurmısunuz tşk.

merhaba arkadaşlar ben işitme özürlüğü ile engelli bir senedir özürlü raporum kulaklarımdan ameliyat oldum(iki kulaktan) son 7_8 ay kulaklarımda uğultu ve çınlama var.işitme kaybım giderek arttı ve işitme cihazı kullanıyorum ama yeterli olmuyor.

bugün doktora gittim işitme testi yaptı ama odyo ya uğultu ve çınlamam çok sesleri ayırt edemem dedim işitmr testi olurken yarıda bıraktı tamam dedi teste SİMİLASYON yazdı bu nedemek dedim..çınlamadan dolayı sağlıklı test yapamıyorm dedi doktoruna götür dedi doktorda beni tıp fakültesine gitmemi ve orda ayrı bi teste girmemi tavsiye etti.benim raporum bir yıllık süreli mart ayında kontrolüm var ozman ben ne yapacam bu nedemek oluyor.similasyon nedir bu ya

bilen varsa yardımcı olabilirmi

işitme kaybı oranı nedir

Merhaba kulaktan çocuktan beri sorumluyum ciddi ameliyat geçirdim şu an işitmem kötüye gidiyor bugün işitme testi yaptırdım bununla rapor alabilir miyim resmini atmak istiyorum ama sistemden yapamadım yardımcı olur musunuz

KKELEBEKK merhaba
rica etsem benim de raporu yorumlayabilir misiniz özür oranı nedir?
şimdiden teşekkür ederim.

sol: hava .....120
kemik.... 67
sağ: hava..... 3
kemik.. -1

Sol kulağım 73db sağ kulağım 50 db sizce % kaç verirler daha önce ki odyo sonucumda sağ 70 db sol 10 db ve bana %8 oran verdiler bu normal mi verilmesi gereken ne olmalı cevap verirseniz sevinirim

Merhaba ekpssye girmek istiyorum test sonucum bu bununla yüzde kaç rapor alabilirım yardımcı olur musunuz şimdiden çok teşekkürler

ozgur23,
İşitme kayıbından dolayı alacak olduğunuz rapor oranı maalesef %8 dir.

rapor oranı dogrumu?

Nrb4mg.jpg
[/url][/IMG]
iyi günler özürlü raporu için yapılan test %22 rapor verdiler acaba dogrumudur? Ayrıca eski lösemi hastası oldugumu belirten askerden muaf raporumu da beyan etmeme ramen bu son raporda yok.

sol 73 sag 50 db %33 verildiyse sadece sold a 73 db isitme kaybina %8 vermeleri düşük değil mi? officer

selvidibi % 34 gibi bir orana denk geliyor alacağınız oran. İtiraz ederek diğer rahatsızlıklarınızı da yeniden eklettirmek suretiyle yeniden rapor almayı deneyebilirsiniz.

İlginiz için teşekkürler en kısa zamanda tekrar başvuracagım lakin aynı dr bakacak bi deyişiklik olacağını pek zannetmiyorum.

kardesim yuzde 35 yapıyor ıtıraz et lösemilikten yuzde kac var bılmıyorum ama onunla beraber yuzde 40 gecme ihtimalin yuksek

arkadaşlar odyo testimin resimleri bunlar.
dm tip1 %30
ht %10
2uyovoo.jpg

egpeyv.jpg

buna göre toplam engelli raporum kaç olur..
Geçmiş olsun..Teşekkürler...

Son düzenleme:
Arkadaşlar yeni raporum toplam % kaç oranda olur?
Mutlu yıllar.
Tekrar geçmiş olsun.
Teşekkürler...

Arkadaşlar muayeneye gitmiştim kulağım da işitme kaybı var diye doktor sağ kulağında %40 işitme kaybı var dedi sol kulakda bişe yok dedi sizce toplam % kaç oran verirler cevaplarınızı bekleyeceğim.
dk273X.jpg
[/URL][/IMG]

Son düzenleme:
Benim de sol kulak tümörden dolayı %75-80 civarında duymuyor. Sağ kulak normal duyuyor. Yalnız uzaktan biri konuştuğunda kelimeleri bazen anlayamıyorum. Ortopedik engelimden dolayı %50 oranında raporum mevcut. Rahatsızlığımın eklenmesi için tekrar yeniden heyete gireceğim. Sonuçları sizinle paylaşırım.

Geçirdiğim kaza sonucu sol kulakta işitme kaybı var rapor almam mümkünmü tek kulaktan olduğu için heyet onaylamadı ne yapmam gerek. Geçmiş olsun teşekkürler.

Heyet raporumu bugün aldım odyo testi ile rapor alacak olan arkadaşlara örnek olması için;
2uyovoo.jpg

egpeyv.jpg

Yukarıda resmini verdiğim test ile birlikte rapor sonucum şu:

Son düzenleme:
Bugün tekrar danıştım, raporu hazırlayan heyetin memuru bişey deyişmez adliyeden gelen kitapçık da rapor hesaplanın ca bu çıkıyor dedi. hastane de hematoloji olmadığı için lösemi rahatsızlığı raporda yok dahiliye doktoru işlememiş. Marmara Üniversitesi hastahanesine git istersen dendi.

Arkadaşlar benim iştme testimin sonucunda rapora SSO 108/13 yazıyor ve raporada %6 vermişler.Az değilmi?

Arkadaslar bu fotodaki teste göre yüzde kac rapor alabilirim

Üst Alt