Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

g55bN0.jpg
[/url][/IMG]

daha önceden almış oldugum test sonucu buna göre gürültülü ortamlarda calısabilir heyet raporu alabilirmiyim tesekkürler

0qyjvW.jpg

kelebek hanım bi inceler misin değerler ne oran ne olur bunda

devrekli sol üstteki tabloyu tam çekip atar mısınız. sol tarafında bulunan rakamlar da çıksın.

kulağın teki total diğer kulak da orta derecede işitme kaybı var.%40 a yakın bir oran alırsınız ama kesinlikle %40 olmuyor.

GY3zOb.jpg

kelebek ve eseses..bilg,leriniz için sağolun amaneye göre değerlendiriliyor bu sonuçlar hava mı kemikmi anlamadım

biraz tuhaf olacak da elimdeki tek veriler şunlar:

[FONT=sans-serif]saf sen ort :[/FONT]
[FONT=sans-serif]sol 72 sağ 55[/FONT]

[FONT=sans-serif]konuşmayı anlama eşiği sol 65 sağ 45[/FONT]

[FONT=sans-serif]konuşmayı anlama testi sol 36 sağ 32

sizce tahmini % kaç çıkar bana yoksa bunla hiç tahminde bile bulunulamaz mı[/FONT]

Arkadaşlar benim sol kulağım hiç duymuyor yüzde kaç rapor verirler bana bilgilerinize ihtiyacım var

işitme engeli

arkadaşlar mrb. 14 yıldır kulağımda düşük seslerde kayıp vardı. dün doktoro gittim yeni test yaptılar. kulağımda aşırı derecede çınlama sesi ve duyma güçlüğü çekiyorum. test sonucu şöyle saf sesortalaması db ile hava =sağ 33db sol 32db kemik= sağ 30db sol 32db. KONUŞMAYI ALGILAMA EŞİTLİĞİ SRT DB İLE SAĞ= 40 DB SOL 40 DB. VERİLEN SESİN İŞİTME YÜZDESİ SAĞ %64 SOL %64. RAPOR. bilaterel çok hafif dereceli snik mevcut yazıyor.
doktor kulagının tedavisi yok böyle yasayacaksın ve ilaçta fayda etmez dedi.
bu sonuçlara göre işitme engeli % kaç verilir yardımlarınız için teşekkür ederim.

merhaba geçmiş olsun samısibel.Ben kesin konuşmak istemiyorum ama bu sonuçlara gore engelli raporu verilmez diye biliyorum beş altı sene once benim işitme testim sizinkinden daha ağırdı vermemişlerdi şimdi ilerledi geçen yıl alabildim.Ogrendiğim kadarıylada daha ileri derecede kayıp olanlara veriliyor ama yinede araştırmakta fayda var.

önce bilgileriniz için tşk. öğrenmek istedigim benim belden %10 engelli raporum var. hiçmi derece verilmiyo acaba

bu ayin 17 sinde kocaeli sopali arastirma hastanesinden %40 isitme kaybi rapor aldim ...su an issizim ... benim merak ettigim işe girincerapor ankaraya gidip dusme ihtimali var mi ? yoksa yuzde 40 olarak gelir mi ?

KKELEBEKK

işitme testimde sol kulak 35 /20 sağ kulak 28 / 18 yazıyor ama ben bunun oranını bir türlü cetvelden hesaplıyamıyorum

Dymatize
işitme testinizin sonucu çıkmıştır nasıl çıktı sonucunuz

Gamlı Baykuş
TESTLERİNDE SONUCU ÇIKANLAR YAZSINKİ BİZDE ONA GÖRE BİLELİM ORANLAR NASIL

Arkadaşlar benim sol 112 sağ 35 yüzde % 20 oran yazmışlar bu rapor ne ise yarar ki
[SIZE=1][/SIZE]

Merhaba. Geçmişolsun.
SSO: R43 L70
SST: R50 L80
SD. :R 684 L 672
Bunun oranı nedir? Teşekkürler

500 tl sini evet

Mrb size test sonucunu gondermek istiyorum ama beceremedim resim nasil ekleye bilirim?

Merhaba kelebek hanım bugün test yaptırdım acaba yüzde kaç işitme kaybı çıkar ve özür Oranı yüzde kaç olur
250 Sol 40 sağ 30
500 sol 35 sağ 40
1000 sol 55 sağ 50
2000 sol 75 sağ 70
4000 sol 70 sağ 75

Saf ses ortalaması hava sol 55 db sağ 53 db
Konuşmayı anlama Eşiği sol 50 sağ
50
Konuşmayı ayırt etme sol %80 85 db sağ % 80 85 db

Acaba yüzde 40 olur mu

Buda resmi

Arkadaşlar merhabalar. Ben okan lisans mezunuyum ekpss için rapor almayı düşünüyorum. Doğuştan gelen bir rahatsizligim var sağ tarafim sol tarafimla aynı ölçüde gelişmiyor. Doktorun yaptığı açıklamada beyine giden kılcal damarlar zedelenmiş şeklinde oldu doğum esnasında. Sağ tarafim işlev görüyor ama solla aynı oranda değil. Mesela sağ elimle yemek yiyemiyorum yazı yazamiyorum birçok şeyden kisitliyim.sizce rapor almak istesem % 40 raporunu alabilir miyim ? Bu arada ankarada yaşıyorum başvuracak olursam hangi hastaneyi onerirsiniz ?

Işitme testlerimize göre oranda yardımcı olabilcek arkadaşlar varmıdır.

Işitme testlerimize göre oranda yardımcı olabilcek arkadaşlar varmıdır.

SOL KULAK RAPORDA 35/20 SAĞ KULAK 28/18 YAZIYOR ÖZÜR ORANI NEDİR HESAPLIYABİLECEK OLAN VARMI

%30 olur bunun aynısını ben rapor alırken gördüm o kişiye % 30 verdiler

Erkan1992
Rapor oranınız %34 dür.

Okan06.
Size en yakın sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye müracaat ediniz.

hilal72,
İşitme özür oranını hesaplaya bilmemiz için 500, 1000, 2000, ve 4000 Hz’deki işitme düzeylerinin oranları gereklidir. Bu bilgileri paylaşır iseniz hesaplama yapabiliriz.

işitme testimde yok elimde yalnızca sağlık kurulu raporu var ondada yazdıkları budur örneğin bir önceki işitme testimde hz lerin hepsinde her iki kulakta 140 db yazıyordu onunda sağ kulak 33 db di sol kulak 30 db dir sanırımki hz ler 140 db 120 db

işitme testimde yok elimde yalnızca sağlık kurulu raporu var ondada yazdıkları budur örneğin bir önceki işitme testimde hz lerin hepsinde her iki kulakta 140 db yazıyordu onunda sağ kulak 33 db di sol kulak 30 db dir sanırımki hz ler 140 db 120 db

Merhaba arkadaşlar...Ben de sizlere birşey danışmak istiyorum. Isıtme engelliyim. 8 yaşında sol kulagimi kaybettim, sağ kulakta işitme cihazı kullanıyorum. 2010 yılındaki rapor başvurusunda sol 110 db sağ 55 db kayıpla %20 oranında durum raporu verdiler. Son 2 yılda kaybım arttı ve rapora itiraz ettim.
Son testimde yazan kayıp sağ kulak 90 db sol kulak 120 db ...

Sonucu Il sağlık müdürlüğünden takip edin dediler, çok merak ediyorum. Sizce şansım nedir. ? Yakında kokler implant ameliyatı olacağım, dualarinizi eksik etmeyin. Allah yardımcımız olsun hepimizin.

Merhaba...Raporu alan arkadaslar bir yorumda bulunsaniz , rica ediyorum

Herkese slm öncelikle özel sektörde 17 yıldır calisiyorum.1 sene önce orta kulak iltihabı nedeniyle ameliyat oldum ameliyatta sinirleri kestiler yüz felç göz tam kapanmiyorsag kulak tamamen operasyonla kapatıldı arası ra denge kaybı ...Sağ kulak odio sonuçları gün önceki. Sağ 430 sol 190db yazıyo en alt sonuç kısımda sorum şu arkadaşlar yardimci olursaniz sevinirim sonradan engelli duruma geçtiğimiz için %40 vergi indiriminden faydalanabilirmiyim.bu saydığım hastalıklardan tahmini olarak 40 üstü çıkarmış. 6000 gün prim 460000matrah 22.06.1998 maaş ne bağlanır tahmini herkese geçmiş olsun tskler

mrblar anneme yeni rapor alıyorum arkadaşlar sizce kbb den odyo testine göre yüzde kaç alırız sağ .340 sol 310 yazdı doktor rapora saf se ortalaması sol hava 78db kemil 50 db sağ hava 85 db kemik 50 yardımcı olursanız çok sevinirim

Üst Alt