Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

Arkadaşlar selamlar benim iki kulagımda da %60 üzeri işitme kaybı var. Ve artı olarakta tansiyon sorunum var doktora gittim kontroller sonrası doktor tansiyonumun yüksek oldugunu söyleyerek tansiyon ilacı alabilmem için rapor verdi. Benim sizlere sormak istedigim soru tansiyon hastalıgının engelli raporu için oransal bir karşılıgı varmıdır

Geçmiş olsun sizin işitme sorununuz tek kulaklı ikisimu kardeşim için almak istiyoruz da onun tek kulakta kaç olur acaba

Arkadaşlar benim işitme testimin sonucunda rapora SSO 108/13 yazıyor ve raporada %6 vermişler.Az değilmi?

7db8f87a75c6dae1aa44e28e7e08aad1.jpg

Bu test kaç rapor alabilirim ayrıca konuşma bozukluğu isitmeden dolayı olması oran verirler mi

fatiheagle,
İşitme kaybınızdan dolayı %40 oranında rapor alabilirsiniz. Konuşma bozukluğunu da ekletirseniz oranınız artar.

teste kaç rapor alırsın bilemem ama konuşma bozukluğu olması halinde rapora yansır bu diye biliyorum tabii yanılmıyorsam.

işitme kaybın kalıcıysa düşürmezler zaten iyileşme falan olursa düşürürler ancak ve bu da testle ortaya çıkar

fatiheagle,
İşitme ve konuşma bozukluklarında rapor oranı düşmeden onaylanır. Bugüne kadar işitme den dolayı raporu düşürülen birine rastlamadım..

Diksiyon bozukluğu konuşma bozukluğu anlamına mı geliyor

Arkadaşlar benim asıl sorum bu raporu aldıktan sonra vergi indiriminden yararlandığım zaman benim 2001 yılında almış olduğum E-A2 ehliyetim ve src1 ve src3 belgelerim ne olacak bunlara el konulur mu neler yapmam gerekiyor yardımcı okursanız teşekkür ederim.

Merhabalar ben epilepsi hastasıyım % 45 rapor var ama 2004 yılında almıştım yani eski bu arada 7-8 yıl önce işyerinde yüksek sese maruz kaldığım için kulaklıklarim hasar görmüş biraz daha önce test yaptırdım 2 kulakta hasar çıktı bir tanesi daha fazlaymiş şimdi bana kulaktan rapor verirler mi acaba verirlerse acaba kaç civarı olur

Çamlıca said bey siteye yeni üye oldum bu konuda çok fazla bilgim yok yardımcı olursanız memnun olurum.iki kere iki kulağından da ameliyat oldum tüp yakıldı ama yinede işitme kaybim devam ediyor.su anda sol kulagimda tüp duruyor.en son testinde sol kulak HM 12db.sağ kulagimda tüp çıktı HM 47db çıkıyor.malulen emeklilik yada vergi indiriminden faydalanabilir miyim.şimdiden herkese çok teşekkürler.allah herkese şifa versin.

Arkadaşlar yarın sağlık kuruluna giriyorum, raporumda fizik tedavi bölümü sağ omuz 90 derece kısıtlı her iki diz 90 derece kısıtlı boyun 90 derece kısıtlı %10 %5 %5 puan verdi. (Baltazar usulüne göre hesaplanacak Dedi )Göz bölümünden sağ gözüm kaza sonucu tamamen görmüyor (%32 olarak biliyorum) (optik sinir kesisi), ptozis (%5 olarak biliyorum) ve sol gözüme tam gözlük yazıldı oranları nelerdir sizce %40 rapor alabilirmiyim Allah Rıza'sı için acil yardım

sovalye5225
işitme kaybın varsa bu kaybın oranına bağlı olarak rapor verilebilir ve bu da ancak işitme testinde ortaya çıkar. Yaptırdığın testte işitme oranları neydi acaba?

efsanekemalreis
Malulen emeklilik olmaz ama vergi indiriminden faydalanabilirsin bence. Engellilerin Vergi İndirimi alabilmesi için en az %40 engelli olduklarını sağlık kurulu raporuyla belgelemeleri gerekir.

herkese selamlar 1978 doğumluyum 13/02/1998 tarihinde itibaren kesintisiz esnaf bağkurlusuyum 6480 pirim gün sayım var. Benim her iki kulağımda da %60 üstünde işitme kaybı var artı olarak da hipertansiyon hastasıyım ve el parmaklarımda da bazı sorunlar var. %40 üzeri rapor alarak engelli olarak emekli olmak istiyorum bu saydığım şartlarla emekli olma şansım var mı? varsa ne zaman ve nereye nasıl bir dilekçe ile başvurmam gerekir bilgi sahibi arkadaşlar cevap yazarsanız sevinirim

İyi geceler arkadaşlar ben 20 yıl önce sag kulaktan ameliyat oldum sag kulak zarım patlamış ameliyat oldum sag kulagımda zar yok sag kulaktan heyete girdim yüzde12 aldım baska hastane yuzde 14 verdi baska hastAneyuzde 16 verdi işe almiyorlar kulaktan dolayı ıkı dizde menisküs yırtıgı ve kist var ve renk körlügü var ama 2 tane hastaneye gitti 100 de 19 rapor aldım çalişamiyorum diz ve kulaktam 100 de 40 raporu nasıl alıcaz arkaslar

Merhaba,

Odyometri sonucum R: 75 L:80 Hava: sol 22db sağ 20db , Kemik: sol 12 db sağ 12 db

Bu değerlere göre özür oranı çıkıyor mu ?

622435
Odyo testinizin sonucu benim hesaplamama göre %38 çıkıyor,HT tansiyon rapor değerini belirtirseniz formülle hesaplayabiliriz.

ındependent doktor hipertansiyonum oldugunu söyledi ve ilaç alabilmem için de rapor çıkardıgını söyledi ama bana bununla ilgili yazılı bir bilgi vermedi

Doktorunuza danışın HT oranınızı öğrenin.
Diyelim ki %10 verdi formülde toplam oranımız %44 çıkar.Buna göre forumdaki ilgili arkadaşlar sizi bilgilendirir.
Geçmiş olsun.

Arkadaşlar kulak için özür oranı sadece işitme kaybına görevi veriliyor örneğin ben her iki kulağımdan ameliyat oldum her ikisinde de zar yok ikisinde de işitme kaybı var %60 biri %40 diğeri buna göre oran ne cikar

merhabalar. hocam benim sol kulak total işitme kaybım var hiç duymuyor. sağ kulak ise son teste göre 55 db. yazıyor. sağ için işitme cihazı kullanıyorum. yüzde kaç rapor alabilirim.

ırmak168 eğer işitme test sonuçlarının resmini paylaşırsan sana daha net yorum yapabilirler

hocam sol kluak 85-95-85-85 hyort 88 db k.yort 48 db
sağ ise 65/70/75/80 h.yort 70 k.yort 55 db yazıyor. foto yükleyemedim

benim hesabıma göre %43 çıkyor.

Üst Alt