Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

Arkadaşlar merhaba. Bugün Bera testi yaptırdım.sonuçta her iki kulakta ℅80 ileri derecede sensorinoral isitme kaybı var.buna Gore özür oranın ne olur.yardımcı olursanız sevinirim. Saygilarimla

Daylight_73

Yüzde 10 15 arası rapor verirler çok düşük işitme oranı bnm yarı yarıya olduğu halde yüzde 19 la 24 veriyorlar itiraz ettim başka hastanede yuzde 33 verdi
Gene şansını denesin başka kusurda varsa yüzde 40 rapor alsin

250 sağ 80 sol 80
500 sağ 85 sol 80
1000 sağ 75 sol 75
2000 sağ 70 sol 70
4000 sağ 75 sol 70
8000 sağ 85 sol 75

saf ses ortalaması sol 71 sağ 75

konuşmayı alma eşiği sol 75 sağ70

Konuşmayı ayırdetme oranı 95 dB de sol % 80 sağ % 60
Bu duruma göre bana % kaç rapor verilir..Cevaplarınız için teşekkürler..

merhaba @çamlıca.

[FONT=sans-serif]öncelikle hepimize geçmiş olsun.
engelli raporu almak için hastaneye baş vurdum.KBB doktoru beni işitme testine yolladı.işitme testini yapan personel ileri derecede işitme kaybım olduğunu yazdı.%74 işitme kaybım olduğunu yazdı.ayrıca bende hiper tansiyon ve kalp kapağımda hastalık bulunmakta.bu formda gördüğüm işitme testine göre engel oranını gösteren çizelgeye göre %42 görünüyor.acaba bu benim işitme kaybı değerine göre bu tabloyu göz önünde bulundurursak %40 gerçekten geçebilir miyim.
kimi arkadaşlar daha yüksek özür oranı beklerken daha az almışlar.yardımcı olursanız sevinirim.[/FONT]

yk_01

Benim sağ kulak %85 sol kulak %95 işitme kaybım var. Hastane %50 rapor verdi ve Ankaradan da %50 onaylanıp geldi...
Sizde %40-%45 arası alırsınız inşallah bi deneyin derim..

Teşekkürler. Umarım su vergi indirimini aliriz

Selam benimde dogustan sag kulak hic duymuyor heueyete girdim kbb dr bir kulagin duyuyor iste gobi sacma sapan birr soylemde bulundy odyo testinde sag kulak hic duymuyor sol similasyon soru isareti koydu daksil.ile degeri silip 15yapti cumle tekrari konusma iyi similasyon soru isareto ne demek

arkadaşlar tablo 2 ye göre ileri derecede işitme kaybım olduğu yazıldı.%74 işitme kaybım olduğunu yazdı doktor.ancak burada yorum yazan arkadaşlar bir kulağın tamamen kaybı %12 ye denk yazmışlardı.bir de bana kelime söyleyip anlama durumunu test etmediler.bu normal mi.

merhabalar

ben duyma testini yaptım fakat duyma kabını hesaplayamadım doktorun benim rapora yaptığı şablon karışık geldi gözüme, eğer benim raporumu buraya yüklersem özür oranını hesaplamama yardımcı olurmusunuz ??

teşekkürler

Arkadaşlar bu gün kurula girdim işitme testi
R 500 ..35
1000..50
2000..50
4000.. 55
L 500..45
1000..50
2000..50
4000..60
Bunu hesaplayabilirmisiniz doktor 24 yazdı diye gördüm diyabetten de girdim ama onu göremedim 20 de diyabet olsa ikisi kaç eder

Arkadaslar saglik kurulundan istenilen isitme testini sonucunu bugun aldim ama hicbir bilgi vermediler sonuclara gore durum nasil engelli raporu alabilmem icin %10 orana ihtiyacim var sizce alabilirmiyim

2ynmoft.jpg

@erkan medeni
hesabıma göre engel oranınız %2 çıkıyor.

@nevzat66 odyo test sonucunuz %24 çıkıyor %20 diyabet (tip 1 de bu oran %30 dur) Balthazard Formülü ne göre:%39.2 yapıyor.

Aceba yüzde 40 yaparlarmı yoksa 39 damı kalır kulakların ameliyatlı kulak diye bir şey değişirmi

Arkadaşım bende kulaktan %20 almak için nekadar oran almam gerekiyor bilginiz varmı sağ kulakta işitme kaybım var

Ağabey merhaba günaydın... Çok özür dileyerek senden ricam benim raporlarıma bakıp % oranımı çıkarman... Çünkü ben ilkokul mezunuyum ve ne kadar uğraştıysam hesaplayamadım...

Resim olarak ekledim umarım rahatsız etmemişimdir.

Saygılar...

bende spastik olarak %50 oranında rapor var ama işitime sorunum olduğunu sonradan anladım doktorun demesine göre %50 işitme kaybım var ağır işitiyorum ve işitme cihazı kullanıyorum ama raporumda yazmıyor şimdi ben bunu raporuma işletsem bana ne kadar faydası olur rapor oranım % kaç etkileniir

serdaruz

serdaruz anladığım kadarıyla sen başka bi sorun için %50 rapor almışsın ve 2022 hakkından faydalanıyosun ama kulağı hiç göstermedin.

Dostum hiç vakit kaybetmeden kulağınıda ilave ettir, oranların %70 i geçerse daha iyi maaş alırsın...

Rapor yuzdesi kac olur

Mrh arkafaslar ben hastanefe isitme testi yaptirdim isitme testinde konusmayi alma esigi sag 65 sol 55 db konusmayi ayirt etme sag. 86 sol 96. En rahat yuksek sesi diyma sag 95 sol 90 saf esas ortalamasi sag hava 62 db sol hava 57db kemik sag 48 db sol 50 db olarak belrtilmis bu durumda heyet raporu yuzde kac verilir yardimci olursaniz sevinirim
hakan1975

Sol 55 50 40 55

Sağ 75 65 70 85

Konuşmayı alma

Sol 50 Sağ 65

Konuşmayı ayırt etme

Sol %68 Sağ %60

Hava sol 50 sağ 70
Kemik sol 45 sağ 60

Kaç oranında rapor alabilirim lutfen yardımcı olun

Gerçek Adı
ömer Çelik
Son Giriş
Bugün
Saat
16:15
Yaşadığı Yer
Ankara

Sol 55 50 40 55

Sağ 75 65 70 85

Konuşmayı alma

Sol 50 Sağ 65

Konuşmayı ayırt etme

Sol %68 Sağ %60

Hava sol 50 sağ 70
Kemik sol 45 sağ 60

Kaç oranında rapor alabilirim lutfen yardımcı olun cevap verecek kimse yok mu

Sol 55 50 40 55

Sağ 75 65 70 85

Konuşmayı alma

Sol 50 Sağ 65

Konuşmayı ayırt etme

Sol %68 Sağ %60

Hava sol 50 sağ 70
Kemik sol 45 sağ 60

Kaç oranında rapor alabilirim lutfen yardımcı olun

Selam Arkadaşlar emeklilik icin SGK beni hastaneye sevk etti fakat hastane raporda % lik yazmamış burdaki sonuçlara göre % kac engelli raporu alabilirim daha önceden %52 sürekli raporum vardı

Üst Alt