Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

Zirve kardeş sana zahmet benim oranları hesaplar misin

Allah rızası için yardımcı olun

Sol 55 50 40 55

Sağ 75 65 70 85

Konuşmayı alma

Sol 50 Sağ 65

Konuşmayı ayırt etme

Sol %68 Sağ %60

Hava sol 50 sağ 70
Kemik sol 45 sağ 60

Kaç oranında rapor alabilirim lutfen yardımcı olun

Teşekkür ederim @indepedent doktor da %31 verdi az diyordum

Doktor bu oranı yukseltemez mi acaba kardeş

odyo test sonucunuzdaki oranlar ile tabloda karşılık gelen değer %31
doktorun bu orana mudahale etmesi mümkün değil.
Tansiyonunuz var ise %10 diyabet hastalığınız varsa %20 veya %30 artı olarak alabilirsiniz(formüle girmesi lazım)
Tavsiyem dahiliyeye ve veya kardiyo ya bir görünün.

Bende mide gastrit ülser var bunda oran verirler mi acaba kardeş

2009 da almış oldugum sürekli %52 raporum vardı mamuen emekli olmak icin SGK BENİ HASTANEYE SEVK ETTİ RAPOR İÇİN

zirve2010

bu raporla maulen emekli olunmazki anca vergi indirimiyle emekli olursunuz sizin vergi indiriminiz yokmuydu

Özürlü raporu alınıp vergi indirimi alınırsa şartlar uyuyorsa (18 yıl sigorta 5000 prim vs.)hemen emeklilik için başvurulunabilir mi?

tarum 41

%52 sürekli raporum vardı
2009 da vergi indirim belgesi almıştım
bağkurdan emekli olabilmek için SGK sizi bulunduğunuz ildeki hastaneye sevk ediyor tekrar özür durumu hesaplanması icin bunu almadan emekli olamıyorsunuz (Bağkur'dan emeklilik için )

Abicim merhaba benim sağ kulağım hiç duymuyor sinirleri kurumuş yani his bile yok 40 yıldır sol kulak ile yaşıyorum ama biraz sol kulağımın ağırlaştığını hissediyorum bugün test yaptırdım doktor bana kulaklık verelim dedi ve yüzde 20 den fazla rapor alamazsın dedi raporuma bakabilirmisiniz sizden rica etsem ama raporun resmini nasıl yükleyecem yardımcı olabilirseniz sevinirim

Abicim merhaba benim sağ kulağım hiç duymuyor sinirleri kurumuş yani his bile yok 40 yıldır sol kulak ile yaşıyorum ama biraz sol kulağımın ağırlaştığını hissediyorum bugün test yaptırdım doktor bana kulaklık verelim dedi ve yüzde 20 den fazla rapor alamazsın dedi raporuma bakabilirmisiniz sizden rica etsem ama raporun resmini nasıl yükleyecem yardımcı olabilirseniz https://imageshack.us/my/images

Çok sağolun acaba doktor neden bana yüzde 20 gibi alırsın dedi anlamadım hocam benim birde sağ el orta parmağım birinci eklemden kesik bundanda biraz oran eklenip çok azda olsa 40 alma ihtimalim var o zaman acaba şansımı denesem mi 1974 doğumluyum 17 yıllık sigorta hizmetim var

verdiğiniz rakamlara göre özür oranınız %33 diğer hastalıklarınız olsa dahi onlarla formüle girse yinede %16 olamaz.

Eğer verdiğiniz rakamlarda bir hata yok ise özür oranınız %33.
Rakamlarda bir yanlışlık yoksa heyet oran hesabında hata yapmış.
Odyo testinizin fotosunu atın birde öyle bakalım,çünkü iki oran arasında uçurum var..

ındependent benim heyet raporuma ilk etapta %32 yazıldı bana yapilan işitme testinin şekline itiraz ettim bu itirazıda heyet başkanına yaptım heyet başkanı KBB cı biz bunu yanlış hesaplamışız senin oranın %16 dedi ve %32 karalayıp %16 yazdı

622435 yineliyorum verdiğiniz değerler doğrultusunda;
sol kulak 50+50+55+60=215
sağ kulak 70+70+75+90=305
buna istinaden tablo 1 e göre 48.8 yapar bunun özür oranı hesaplama tablosundaki karşılığı da % 33 tür.
Bence tekrar gidiniz doktorunuza ve durumu açıklayınız,asıl hatayı %16 vermekle yapmış..

ındependent testde ki veriler bu rakamlar tam anlamıyla şoktayım 18 yıldan bu yana defalarca işitme testleri yapmış biriyim ben böyle işitme testi yapanları görmedim veterinerlerdeki kliniklerde bile hayvanlara daha iyi muamele yapıyorlar

işitme engelli

selamın aleykum arkadaşlar ben işitme engeli rapor alıcam daha önceden aldım %21 verdiler aradan bi sene gecti askerliğim geldi oradaki komudan doktor kulagında işitme ilerlemesi var askerlikden muaf oldum devlet hastanesine gittim kontrol için orada verilen işitme çizelgesinde ilerleme var ama ben nasıl hesaplanıyor bilmiyorum rica etsem size fotografı atsam hesaplarmısınz bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirm iyi gunler
jpg
05181a2f3a2e9a6dfd80642743e40696.md.jpg

sayın @622435
Sonucu ve izlediğiniz yolu yazarsanız aynı konudan müzdarip arkadaşlara yardımcı olursunuz.
teşekkürler..

Merhabalar Ben isitme engelliyim yeni test yaptı
Sağ kulak 110 db
Sol kulak 103 db
Yüzde kaç oran verilir ?

Mthn
işitme kaybınızı saf ses ortalaması olarak değil de 500, 1000, 2000 ve 4000 hz'deki kayıpları ayrı ayrı dB (desibel) cinsinden söylerseniz yada odyo testinizin resmini eklerseniz yüzde kaç rapor verileceğini hesaplayabilirim.

Üst Alt