Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

@beyzas Almanya da yaptırdığınız odyo testinize göre oranınız %45

independet resimler geldimi acaba

almanya da %70 verdiler tr de oranlar düsük olsun bu oranlada kimlik cikartabilirim heyet bunu verirmi veya daha düsükverme ihtimali var mi

ilginiz icin tesekkürler bu gecen yilin testiydi gecen ay yaptiridgim testte daha da ilerledigini söylemisti prof dr.

ındependent orada kırmızı 35=60=60=55=toplam:210
mavi 35=55=55=50=toplam:195
işyerinde sıkıntı cekıyorum duymamakla sorun yaşıyorum işyerinde adamlar sen rapor al askerlik içinde gata sevk ettiler muaf oldum oradaki komutan bıle rapor alabilirsin dedi ama alamıyorum sanırım yardımcı olursanız sevinirim istanbulda tavsiye ettiginz hastane varmı anadolu yakasında.

mrt3461
Verdiğiniz değerlere göre özür oranınız %26 çıkıyor.
İstanbul konusu hakkında bilgim yok.
Geçmiş olsun.

herkese merhabalqar bilen arkadşlar yardımcı olursa sevinirim. resim ekliyemedim
sag500 35
30
40
75
sol500 35
1000 30
2000 35
4000 85 acaba hesaplamada kaç çıkar?

ındependent foto nasıl ekliyebilirim.kendi test sonucumu ve bir arkadaşımın gatadan almış oldugu raporu size göstermek istiyorum... yardımcı olursanıız sevinirim...

Merhaba arkadaşlarım. Annemin daha önceden gözden tavuk karası sebebiyle %84 raporu var. 2011 yılından alındı ve hiçbir sosyal hak için bugüne kadar kullanmadık. Ayrıca geçen ay kulağında duyma problemi yaşadığını fark ettik. resimdeki test sonucu ortaya çıktı. hafif-orta işitme kaybı var. Annem 62 yaşında bu sebeple ilave %10 alıyormuş galiba. ( Bu raporu aldığımızda 57 yaşında idi.) Başkent Üniversitesi Hastanesine muayene oluyor. bayramdan sonra kurula gireceğiz. Sosyal Haklarını almasını istiyorum. Ve abime araba alacağız. Size sorum bu özet durumla %90 rapor alır mı? teşekkür ederim şimdiden.
MJBzY9.jpg
[/url][/IMG]
z4pWEO.jpg
[/url][/IMG]

Annenizin diğer hastalıklarından alacağı oranlara odyo testinin katkısı %4 olacaktır. Oranlara %10 eklenerek balthazard förmülünde hesaplanır ve net oran verilir.
Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Mutlaka +%10'u vermek zorundalar değil mi? Sizce yaştan alacağı %10 ile %90 veya üzeri olur mu?

Kulaktan %4 alıyor bu teste göre.Diğer hastalıklarından alacağı oranalarla balthazard hesaplama tablosuna %10 artı ile girecek ve net oran verilecektir.
Dolayısıyle diğer hastalıktan ne alacağını bilememiz gerekir %90 geçermi geçmezmi diye...

2011'de aynı doktor raporda görünen %90 hesap sonucu %84'ü verdi. Hastalık ilerliyor gerilemiyor. Bunu doktorla da görüştüm. Doğru haklısın diyor. Bana öneriniz var mı? Annemin şeker, tansiyon... gibi bir rahatsızlığı yok.

Aynı oranı yanı %90 nı verirse doktorunuz balthazard a KBB yi eklemezsek bile anneniz 60 yaş üstü olduğu için özür oranı %91 yapıyor.
KBB yi eklerisek %90 %4 ve %10 balthazard da %91.36 yani %91 yapar.

bizim rapor tam kritik çizgide yani hocam o zaman. KBB'ye hiç girmeyelim mi o zaman?

Bence ne var ne yok hepsine girin zararınız olmaz.
Tekrar geçmiş olsun..

Teşekkürler ilgilendiğiniz için. İyi akşamlar.

2022 den faydalanmıyorum Devlet memuruyum erken emeklilikte faydası olur mu diye sorayım demiştim

Bi arkadasimin testi resim atamadim hava sol.95 sag,80 kemik sol 53 sag 53 dbkac oran verirler arkadaslar

tarum 41
işitme kaybının saf ses ortalaması olarak değil de 500, 1000, 2000 ve 4000 hz'deki kayıpları ayrı ayrı dB (desibel) cinsinden söylerseniz yüzde kaç rapor verileceğini hesaplayabilirim.

content://media/external/file/1672

Cep telden beceremedim

Tahmini olaraksoylesen yazdiklarimdan musait zamanimda bilgisayardan atarim artik

500, 1000, 2000 ve 4000 hz'deki kayıpları ayrı ayrı dB (desibel) cinsinden söylerseniz yüzde kaç rapor verileceğini hesaplayabilirim.

Kulaklarımda ki çınlamalar yüzünden her Odyometri testine girdiğimde farklı sonuç çıkıyor ve ben bunu hiç bir doktora anlatamadım yada anlamak istemediler, kulak çınlaması heyecandan çok oluyor ve ben ister istemez terliyor ve heyecan yapıyorum buda odyo testini her seferinde farklı çıkmasına neden oluyor, zaten kulaklarımda ıslık sesi çıkıyor odyo testinde ıslık sesi veriyorlar kulaklarım çınladığı için ıslık sesi duyup düğmeye basıyorum buda çınlama oluyor çoğu sefer yanlış basıyorum anlatamadım derdimi kimseye..

Rapor için yine odyo testine girdim yine düğmeye basıp durdum olmadı, BERA testine gönderdiler orada da sadece şöyle yazıyor;

ABR (2-4 khz klik uyaran)
Sağ kulak 60 dBnHL'de V dalga gözlendi
Sol kulak 65 dBnHL'de V dalga gözlendi

TONAL ABR
Sağ kulak 500 Hz: 55 dBnHL 2000 Hz: 60 dBnHL
Sol kulak 500 Hz: 55 dBnHL 2000 Hz: 65 dBnHL

Sormak istediğim soru ise bu çınlamayı nasıl giderebilirim? ve cihaz kullanırsam bu çınlamalardan kurtulabilir miyim?

Üst Alt