Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

arkadaşlar herkese merhaba diyim öncelikle,bana yapılan testin sonuçlarını attım aynı zamanda çene kemiğinde kısalık var rapor oranı yüzde kaç olur değerlendirme yaparmısınız.saf ses ortalaması 83-15 konuşmayı ayırt etme %96 %32

sağ kulak 83-32 oranlar

Ben yeni kullak testine gittim sağ k.yuzde60 sol.k.yuzde58 doktor kalıcı dedi bana H90.3 işitme cigazi yazdı bende vergi indiriminden yararlana bilirmiyim diye kurulla başvurdum bana yüzde 35 raporverdi sizce burapor normelmi doktora sordum yüz de 40 demişti ama yüzde 35 verdi itiraz edeyimmi

mekel ve @cengiz can

odyo testinizin resmini veya
500, 1000, 2000 ve 4000 hz'deki kayıpları ayrı ayrı dB (desibel) cinsinden söylerseniz yüzde kaç rapor verileceğini hesaplayabilirim.

Selamün aleyküm Kardeşlerim bir sorum olacak inşaAllah bilen bir kardeşim cevabını verir

Şimdi benim % 40 engelli raporum var raporumda bakıma muhtaç haklarından faydalanabilir ibaresi yazıyor. Bu bakıma muhtaç ibaresi evden birinin bana bakmakla yükümlü olup aylık bakım maaşı alabilir mi acaba??

Şimdiden Rabbim sizlerden razi olsun cevaplarınız beni aydinlatacaktir

Merhabalar bütün yorumları okumaya çalıştım ama tam anlayamadım. Bende geçirdiğim bir rahatsızlık sonucu her iki kulağımda da %48 işitme kaybı mevcut. Bu oran engelli raporu almama yeterli mi?

Arkadaşlar Merhaba;

Daha önce aldığım %40 raporumda istihdam kısmı işaretli olmadığı için yenilemek istedim. Yeni odyo testlerine göre %37 rapor çıktı bu nedenle itiraz ettim. Kurul beni bera testi için üniversite hastanesine sevk etti. Şimdi askerlikte yapılan bera test eşiği Sağ: 70 dBnHL, Sol: 50 dBnHL çıkmış ve muaf olmuştum. %40 Engelli raporu alabilmem için bera test sonucu kaç çıkmalıdır? Bera test sonucları nasıl hesaplanır ? Yardımcı olursanız sevinirim..

Selamun Aleyküm. Sevgili ağbilerim kardeşlerim, benim 8 yaşında bir oğlum var bir anda ani işitme kaybı ile sol kulağı tamamen duymaz oldu. Bugün rapor almak için doktara başvurduk aldığımız cevap cihaz kullansın buna 0 rapor çıkar. Böyle birşey varmıdır ne yapmam gerekli bu konuda bana yardımcı olurmusunuz. Selametle Allaha emanet olun.

Arkadaşlar merhabalar

benim bu raporum mevcut ve sağ kulağımdan 1 iç ve 4 dış ameliyat oldum ve görünüm bozukluğu var, doğuştan kulağımın içi yoktu ve dışı ufaktı. ayağımdan deri göğsümden kıkırdak alındı 2 şer kere, kafamdan da kulağıma damar çevrildi. test ölçümüm bu şekilde çıktı sağ kulağımda ileri derecede duyma kaybı diye, sizce bundan toplamda kaç oranında rapor alabilirim . teşekkürler
1d5JDb.jpg
[/URL][/IMG]

Hocam yanlış hesaplamadıysam sağ:325 sol:100 çıkıyor. Tablo 1 e göre 14,1 çıkıyor. Buda %10 oluyor, geçmiş olsun.

Özür oranım ne kadardır

Merhaba
Pazartesi heyete gireceğim. Almanya'daki test raporuma göre özürlülük oranım ne kadar olur. İlgilenirseniz müteşekkir olurum

Saygıdeğer arkadaşım bir yanıt daha beklemekteyim sizden.büyük oğlum orta kulak iltahabı sonrası,her iki kulağına tüp takıldı.sonuç olarak şu an askerlik çağına geldi.ama sorun şu:işitme kaybı vardır.odyo testinde SAĞ KULAK HAVA:45 dB KEMİK :43 dB SOL KULAK:HAVA :48 dB KEMİK 43 dB DİR.ASKERLİK YAPMA OLASILIĞI NEDİR.BİLGİLENDİRMENİZİ RİCA EDİYORUM.

ındependent ben heyete girdim bundan sonraki süreç nasıl işliyor benim sizlerden öğrendiklerime göre işitme test sonucu rapor oranım %33 olması gerekirken %16 verdikler işitme engeliligim artı olarak tansiyon hastasıyım heyet sonrası sürece katkı yapabilirmiyim yoksa sonucu beklemekten başka bir çare yok mu?

Daha öncede yazdığım gibi verdiğiniz bu değerlere göre işitme özür oranınız %33 tabloya göre.
622435 yineliyorum verdiğiniz değerler doğrultusunda;
sol kulak 50+50+55+60=215
sağ kulak 70+70+75+90=305
buna istinaden tablo 1 e göre 48.8 yapar bunun özür oranı hesaplama tablosundaki karşılığı da % 33 tür.
Bence tekrar gidiniz doktorunuza ve durumu açıklayınız,asıl hatayı %16 vermekle yapmış..

Bence o doktorla hiç uğraşmayın gidin başka kbb ciye o sizi göndersin odyo ya,gelen sonucuda o değerlendirsin.

Merhabalar akustik schwannom hastasıyım. Maalesef sağ kulağımda ileri derecede, sol da ise hafif işitme kaybım var.
Heyete girdim. %16 verilmiş.

Teşekkür ederim...

jBJoQr.jpg

Bu test için %16 doğru bir oran mı?

Son düzenleme:
Merhabalar,
Abimin odyometri sonucu aşağıdaki gibi engel oranı kaç acaba yardımcı olabilir misiniz?
[FONT=sans-serif]sağ kulak 65+75+65+65=270[/FONT]
[FONT=sans-serif]sol kulak 115+120+120+120=475
sol kulak hiç duymuyor
sağ kulak 65 db [/FONT]

Teşekkürler

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sadece sol kulak.
Hava 58
Kemik 50

Solda orta ileri derecede diye geçiyor.

Oranı olur mu olursa ne olur?

Son düzenleme:
optix

malesef bazı hastanelerin doktorları keyfi oran vermektedir banada düşük verdiler bende kasından sonra itiraz edicem o vakte kadar yogunum bana düşük verdikten sonra ben sağlık bakanlığına mail attım şikayette bulundum sağlık bakanlığın belirttiği matematiksel oranlar tüm hastaneler için geçerli fakat her hastane farklı oran veriyor sebebini sordum onlarda itiraz ediniz dedi hakem heyete girip hastanenin verdiği rapor ile hakem heyetin verdiği rapor karşılaştırıp ona göre takibe alıyorlar size tavsiyem şikayet edin artık keyfe göre rapor vermekten vazgeçsinler.

Merhaba evet dün heyete girdim dediğiniz gibi %42 oran verildi ilginize rekrardan teşekkür ederim

Üst Alt