Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

odyo test özür oranınız %38 diğer hastalıklarınızdan %5 bile alsanız %40 ı geçiyorsunuz.
muafiyet konusunda maalesef bilgim yok.

Arkadaslar era testinde sagkuls90dsbde gozlenmedi sol.kulak 30dsbde gozlendi yaziyor oranim.neolura acil yardim

selamlar odyogram formunu pest edemedim resim ekleden giremedim ne yapmalıyım
teşekürler

faeb83d6b77ea361310125b3a3398fa2.jpg
bu isitme testi icin ozur orani ne olur acaba

Merhaba odyo testinde çıkan db rakamları hastanenin sistemine işleniyor mu? yokda sadece rapor oranı mı işleniyor?
cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

Teşekkür ederim

Bu testi 5 yıl önce yaptırdım. Önümüzdeki hafta tekrar yaptıracağım çünkü sağ kulağımdada ciddi sorun oldu. Şimdi bu teste göre özür oranım nedir sizce ben çok uğraştım ama malesef hesaplamayı beceremedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu testi 5 yıl önce yaptırdım. Önümüzdeki hafta tekrar yaptıracağım çünkü sağ kulağımdada ciddi sorun oldu. Şimdi bu teste göre özür oranım nedir sizce ben çok uğraştım ama malesef hesaplamayı beceremedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Şu an tahminimce sağdada % 40 oranında işitme kaybım var çünkü gerçekten problem yaşıyorum. Solda duyuyormu bilmiyorum artık. 6 yıl önce motor kazası geçirdim ve sol tarafıma düştüm. Kulak burun boğaz doktoru sol taraftaki sinirlerde hasar olduğu için iştme kaybım olduğunu söylemişti

Ama ben görüyorum yüklenmiş

bende tahminen vereyim %40 engelli raporu için sağ ve sol kulağın ikisinde birden en az ortalama 70 db kayıp olmalı.. mesela sizin sol kulağınız hiç duymuyorsa sağ kulak enaz %65 yani 65 db kayıp olmalı..

Benim ihtiyacım olan %40 lık bir özür oranı değil. Bana % 20 olması yetiyor vergi indirimi için[/QUOTE]
Sizce bu işitme testinin oranı nedir. Yada %20 lik bir oran için işitme kaybı ne kadar olmalı. Yardımcı olursanız sevinirim . Şimdiden teşekkürler

Vergi indirimi için %20 yetmez ki yada başka engelinizmi var ..

diğer engel için bilgim yok maalesef.. diğer engelleriniz içinde başlık açarsanız bilgi veren arkadaş olur.. kulak için sol hiç duymamak sağda %40 kayıp şartı ile kbb hekiminden %20 ile %24 arası bir oran alabilrisiniz.

diğer engel için bilgim yok maalesef.. diğer engelleriniz içinde başlık açarsanız bilgi veren arkadaş olur.. kulak için sol hiç duymamak sağda %40 kayıp şartı ile kbb hekiminden %20 ile %24 arası bir oran alabilrisiniz.
Ben diğer engeller için bilgi istemiyorum zaten. Sadece yukarıda gönderdiğim fotoğrafların özür oranı konusunda yardımcı olmanızı istemiştim. Yinede teşekkür ederim.

43 çıkıyor işitme özür oranınız

eluş23

43 çıkıyor işitme özür oranınız

Çok çok teşekkür ederim

İşitme cihazı alırken bu oranlarla sol kulakta totole yakın sağ kulakta ileri derecede kalıcı işitme kaybı mevcut yazılmış. Halbuki benim sol kulağım hiç duymuyor. Neden böyle yazılmış olabilir bir fikriniz varmı

Ben cihaz için heyet raporu çıkarttım. Dolayısıyla sizinde gördüğünüz gibi işitme testinin üzerinde bir oran yazmıyor
.Siz % 43 yazmışsınız. Bu arada çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız için. Şimdi anlıyorumki vergi indirimi için müracaat edebilirim. Bu oran yetiyor değilmi sizlerin paylaşımını okuduğumdan bunu anlıyorum. Şimdi müracaatta bulunacağım vergi indirimi için. Bana tekrar işitme testi yapacaklar böyle oluyor değilmi. Test dışında başka bir şey gereklimi kulak engeli için. Ama sadece bir şeyden korkuyorum vergi indirimi için müracaat edince bu oranı düşünmezler değilmi. Önemli olan yeni yapılacak işitme testindeki sonuçların diğeriyle aynı olması öyle değilmi

Ayrıca 5 yıldır işitme cihazı kullanıyorum ama şimdiye kadar hiç devlet hastanesine gitmedim hep özele gitmiştim. Bu bir problem yaratırmı acaba. Yani geçmişe dönük devlet hastanesinde kulakla ilgili bana ait bir bilginin olmaması

eluş23
1-vergi indirimi için sağlık kuruluna girmeniz gerekiyor.Bunun için de sağlık kurulundan randevu almanız gerekiyor
2-40 veya üzeri aldığınız takdirde sağluk kurulu raporunu ankaraya vergi indirim için gönderiyorsunuz. Saplık kurulunda randevu alırken özellikle belirtin .Engelli haklarından yararlanabilmek ve vergi indirimi başvurunda bulunabilmek için istiyorum diye söyleyin
3-özel hastanelere ait olan raporların geçmiş 5 seneye ait olduğu için sorununuz hakkında doktora bilgi vermiş olacaktır . Sağlık kurulu zaten sizi tekrar odyo testine tabii tutacaktır.
4-kulak haricinde başka bölümlere de mutlaka görünün rahatsızlığınız varsa bunları da görüştüğünüz doktorlara mutlaka söyleyin
5-Vergi indirimi başvurunda bulunabilmeniz için çalışıyor olmanız şart

bende siteden öğrendiğim bilgiler sadece bunlarla sınırlı .

Eluş23 totele yakın demek hemen hemen hiç duymuyor demektir diğer kulakta ileri derece işitme kaybı var.. dr oran vermesi için tekrar işitme testine gireceksiniz eğer konuşmanızda az da olsa problem varsa doktora söyleyin ki konuşmanızı da rapora dahil etsin. daha önce hep özele gitmenizin bir etkisi problemi olmaz şu anki durumunuz önemli ..

Üst Alt