Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

eluş23
1-vergi indirimi için sağlık kuruluna girmeniz gerekiyor.Bunun için de sağlık kurulundan randevu almanız gerekiyor
2-40 veya üzeri aldığınız takdirde sağluk kurulu raporunu ankaraya vergi indirim için gönderiyorsunuz. Saplık kurulunda randevu alırken özellikle belirtin .Engelli haklarından yararlanabilmek ve vergi indirimi başvurunda bulunabilmek için istiyorum diye söyleyin
3-özel hastanelere ait olan raporların geçmiş 5 seneye ait olduğu için sorununuz hakkında doktora bilgi vermiş olacaktır . Sağlık kurulu zaten sizi tekrar odyo testine tabii tutacaktır.
4-kulak haricinde başka bölümlere de mutlaka görünün rahatsızlığınız varsa bunları da görüştüğünüz doktorlara mutlaka söyleyin
5-Vergi indirimi başvurunda bulunabilmeniz için çalışıyor olmanız şart
6-Oranlar cetvele göre doğru hesaplanırsa düşme olmaz diyorlar

bende siteden öğrendiğim bilgiler sadece bunlarla sınırlı .

Teşekkür ederim . Çalışıyorum zaten. İnşallah % 40 olur.

chelıx
Sizede verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim . Konuşmamda hiç sorun yok. Ama işitme testindeki bu oran yeterli gibi görünüyor zaten.

SUPERİSİ75 hava hesaba katılıyor biliyorum.. biz hastalar genelde odyografi belgesinin ortlama yazan rakamsal değerlerini dikkate alıyoruz oysa hesaba katılan grafik içindeki 500 1000 2000 ve 4000 frekans değerleri..

Bera hesaplamasi.nasil arkadaslar sag 90dsbde yanit alinamadi sol30 da alindi

Slm arkadaslar benim ortopediden % 28.2 raporum var bugun kulak icin odyo girdim.
Hava 16 db sol.18 db sag
Kemik 13 db sol 18 db sag icin odyo çıktı.Sizde ufak dahi olsa bir olan cikarmi.

ikisi arasında çok fark olmaz % 40'ın altına düşmediği sürece. Bu sonuca göre % 40 üzeri görünüyor ve itiraz edersiniz öyle bir durum olursa,
290/295 buldum ben toplamları

cumaliman pek bir kayıp yok kardeş normal görünüyor işitme seviyen.. ölçüme bile dahil edilmez..
Serrakerem bera uykuda yapılan en güvenilir ölçümdür. dr özellikle bebek ve rapor oranı %40 gibi kritik seviyede olanlardan herhangi bir tereddüt veya risk bırakmamak için bera testi istiyor.. siizn ölçümlere göre %16 gibi bir oran çıkar

Birşey sormak istiyorum işitme testini hesaplamıştınızya %43 çıkmıştı.Hastanede heyete işitme testi sonucu ile girince bu % 43 lük oranı daha aşağıya düşürmeleri gibi bir şanssızlıkla karşılaşmam değilmi.

KKELEBEKK
Hastanede heyete girince bu % 41 lik oranı düşürme ihtimalleri varmı, varsa neye göre düşürebilirler. Biliyormusunuz.

işitme oranı

kırmızı 35=60=60=55=toplam:210
mavi 35=55=55=50=toplam:190
işyerinde sıkıntı cekıyorum işitme sorun yaşıyorum işyerinde adamlar sen rapor al askerlik içinde gata sevk ettiler muaf oldum oradaki komutan bıle rapor alabilirsin dedi yardımcı olursanız sevinirim egitim araştırma hastanesine başvurdum yuzde kaç rapor verirler ben baktım %35 çıkıyor %40 verirlermi yardımcı olursanız sevinirim..

Eluş23 heyete giren doktorların arasında size oranı veren doktorda olacak. hastanenin heyeti oran düşürmez. ankaranın düşürmemesi için dua edin
KKELEBEKK hanım
size bir sorum olacak . işitme testi desibel değerleri sağlık raporuma yazılmadı. Sadece teşhiş yazıldı. ODYOGRAM . İLERİ DERECE SENSÖRİNÖAL İŞİTME KAYBI şeklinde yazıldı. bu teşhisin yanına desibel değerleri de yazılması gerekiyor muydu? 36 işitme kaybı oranım + % 8 bel fıtığından aldım = 41 yapıyor.Desibel değerleri yazılmadığından eksik bilgi diye geri döner mi ?

@mrt3461 verdiğin oranlara göre %24 oranında rapor alırsın kardeş.. orta derece de işitme kaybın mevcut.. %40 ve üzeri rapor için 210 ve 190 toplamlar en az 280 ve 270 olmalı.

chelıx

Çok soru soruyorum farkındayım ama kendimi savaşa girecekmişim gibi hissediyorum ve yeteri kadar donanıma sahip olmazsam yenilgiye uğrarım diye korkuyorum. Ben 3 ay önce düşük ayak oldum ve düşük ayak sonrası tetkikler yapıldı EMG, EMAR vb. Bundan 1 ay öncede bel fıtığından ameliyat oldum ancak ameliyata girmeden önce doktorlar gerekli açıklamayı yaptı ve şöyle dediler düşük ayak farkedildikten 24 ila 48 saat içerisinde ameliyat gerçekleşmediği için ayağınız düzelmeyecektir. Evet aynen söyledikleri gibi oldu ve ayak bileğimdeki kuvet kaybı düzelmedi. Bu arada fıtık ameliyatından önce hastanede yatarak düşük ayak için 20 gün fizik tedavide gördüm ama ameliyattan önce. Şimdi benim merak ettiğim düşük ayaktan oran alabilmem için nasıl bir yol takip etmeliyim. Belli bir süre geçmesi gerekiyormu . Doktor sinir hasarlarının geri dönüşü olmayacağını söylemişti. Zaten düşük ayak olupta düzeleni hiç duymadım.Şimdiden teşekkür ederim.

Eluş23 yapman gereken düşük ayak ile ilgili elinde bulunan film röntgen EMAR fizik tedavi gibi belgelerin fotokopisini çek ve heyete gireceğin dr a göster çünkü seni tedavi eden doktor heyette olmayabilir.eğer mümkünse kendi dr ile konuş ve heyet gününü öğren rapor için o zaman müracaat et.. diğer şikayetlerini ilgili doktor söyle mesela işitmeyi kbb ye bel fıtğını beyin sinir cerrahına.. fazla da stres yapma hallolur herşey..

teşekkur ederim peki bu oran polisliğine sorun olmaz dimi abi ?
chelıx teşekkur ederim peki polis olmama engel olurmu polisliğe başvurdum yardımcı olursanız sevinirim abi saygılarımla..

mrt3461 askeri ve emniyet alımlarındaki mevzuat ile özürlü raporu mevzuatı farklı.. olumlu olumsuz bir şey diyemem sonuçta azda olsa kaybınız mevcut... eğer odyo ölçümü istemezlerse fark edilmez sanırım ama duyan sizsiniz..

HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi)
HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi): HBYS, bilgisayar programları ve etkileşim içinde olduğu hastanelerin yapmış olduğu işlemleri bilgisayar üzerinde gerçekleştiren yazılımlar grubuna verilen genel addır.

HBYS içerisinde laboratuvar, radyoloji gibi tetkik birimlerinde gerçekleştirilen tüm operasyonlardan, ameliyathane, hastane eczanesi, sicil veya insan kaynakları birimlerine varıncaya kadar farklı uzmanlıklar üzerine çalışan birçok yazılımın bir araya gelerek oluşturduğu yazılım grubu demek olduğunu anlamak gerekir. Hastane bilgi yönetim sistemlerinde gerçekleştirilen Tetkik operasyonlarında cerrahi operasyonlarda izleme dinleme operasyonlarında kullanılan tıbbi cihazlar ile bütünleşik olarak yani tıbbi standart dil formatında da haberleşerek bilgi alış verişinde bulunabilir. Örneğin PACS yapılarında mamografi, DI, MR, tomografi gibi cihazlardan görüntü alıp bunları birlikte çalıştığı diğer programlara verebilmelidir.

hastane medula sisteminde hastanelerin birbiriyle bilgi alışverişi hakkında
yani herşey bilgisayar ortamını kaydediliyor. Merkez sağlık kurulu bu sistem üzerinden kontrol yapıyor. Bu yüzden sadece raporu gönderiyoruz onlar tetkiklere sistem üzerinden bakabiliyor

Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinden sağlık kurulu raporu için yarına randevu aldım. Ben yeni yönetmeliğe göre özür oranımı gösteren süreklidir ibareli rapor almak istiyorum. Daha önceden alınmış bir raporum yok. Her iki kulağımdada ileri derecede işitme kaybı var. Ancak daha randevuyu oluştururken şöyle bir ibareyle karşılaştım vergi dairesi vs. sevki ile gelmeyenler eksik evrak sayılıp işlem yapılmayacaktır yazıyor. Arkadaş randevu almak işkence zaten hep 3 ay sonrasına gün verliyor. Bu randevuyu yarın için şans eseri aldım zaten. Her hangi bir kurumun isteği olmadan rapor alma hakkım yokmu benim. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi.

herhangibir kurumun isteği olmadan rapor alabilirsiniz tabiki hastanenin uygulaması böyle demekki... sonra da kendiniz bireysel olarak vergi dairesine başvuru yapabilirsiniz

siz gene sanşlıymışınız ben 1 sene sonraya alabilmiştim

Tamam alabiliriz ama bunlar vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bakalım ne olacak yarın. İnşallah işitme testi için uzak tarihe rapor vermezler. İnşallah eksik imza falan olmaz. Bunlar işimizi kolaylaştırmak değil zorlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Şu an raporluyum raporluyken bir kısmını halledeyim diyorum. Çalışırken bunlarla uğraşmak çok zor.

Bir aydır aralıksız araştırıyorum listede belirtilen hastanelerin hepsi aynı şeyi yapıyor artık yeni alacak olan arkadaşlar varsa bilgisi olsun diye yazıyorum. Rapor alırken bölüm bölüm ayırmışlar şöyle ; 2022 için, Vergi indirimi / Ötv, Engelli Kimlik Kartı, Malülen Emeklilik . Bunlardan biri için rapor alabiliyorsun sadece randevu alırken bile bunlardan birini seçiyorsunuz ve hastaneye gittiğinizde sadece bir tanesi için rapor alabiliyorsunuz. Girin randevu alacakmışsınız gibi Haseki Hastanesinin internet sitesine görürsünüz. Ya ne kadar saçma ya insan ya engellidir ya değildir. % 40 ve üzeriyse raporun engelli kartı da alırsın vergi indirimide o zaman yeni rapor alacak bir insanı neden uğraştırıyorsunuz. Raporda neyi eksik bırakıp hakkımız olan şeyi almamız için kırk dereden su getirttiriyorsunuz. Sinirden altıbuçuğa kadar uyuyamadım. Yarın gideceğim hastaneye ve bir sürü belirsizlik var gelde stres yapma.

ben kendim sahsi vadvurdum devlet hastanesine randevu almadan danismaya engel oran tespiti icin saglik kuruluna girmek istiyorum dedim sadece işitmeden gircem dedim. bana bir kagit imzalattılar derece alamazsam masrafi odeyecegime dair. sade isitme deyince alamazsinuz dedi danismadaki baska rahatsizligim yok sen isini yap karari drlar vericek defim ayni gun odyo testlerine girdim. bir dahaki haftaya heyete gun aldim heyette %42 oran verilfi öyle aylarca randevu bekleme diger bolumler ve dediğiniz teferuati yasamadim.cok şükür buyuk şehirler de isler hep zor oluyor anlasilan. yapabilirseniz kucuk bur şehirde devlet hastanesine gidin daha kolay olur belki. hic bir sey belirtmedim vergi indirimi.engelli kimlik karti vs hepsi raporumda isaretliydi.

2011 odyo testim, kaç alırım.

2uyht9g.jpg
[/IMG]

Üst Alt