Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

ben iki yıl önce beyin tümörü ameliyatı oldum.tümör iyi huyluydu fakat çok büyüktü bu yüzden sol sinirlerim etkilenmiş yürümekte güçlük çekiyorum sol kulağım tam olarak duymuyor sol ses teli felci var rapor almak istiyorum yüzde kaç alırım yardımcı olurmusunuz

İşitme engeli için rapor oranı

Merhaba güzel insanlar uzun zamandan beri çektiğim bir ızdırabı sizinle paylaşmak istiyorum. Bundan yaklaşık 2 sene önce Şişli etfal hastanesinde engelli raporu için başvuruda bulundum kulak için. Şişli etfal %25 engellisiniz dedi ve haklardan yararlanmamı engellediğini düşünüyorum. Aradan 2 sene geçti her girdiğim işte duyamadığım için işten çıkarıldım, " raporun olmadığı için elimizden birşey gelmiyor " dendi her defasında. Kulağımın duymaması gerek normal gerek iş hayatımda gerçekten büyük bir engel olmasına rağmen birkez daha engelli raporu almak istedim, Yeni haseki hastanesine başvurdum. Burada yapılan testlerde %39 engelli verdiler 1 puanı çok gördüler. Hala kulağımdan dolayı iş hayatımda sıkıntılarla mücadele etmeye devam ediyordum geçen haftaya kadar. Şuan ise iş bulmakta dahi zorlanıyorum, bilişim sektörünü yalamış yutmuş bir insan olarak. Benim hikayem böyle test sonuçlarım ise aşağıda bu sonuçlar ile %'de kaç engelli raporu almam gerekiyor ? Sağ kulağımda total işitme kaybı var bu arada. İlginiz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar dilerim.

Er5BBZ.jpg

OV75NZ.jpg

Bilgiler için teşekkür ederim. Annem babam akraba evliliği yapmış. İki kardeşim işitme engelli. Devlet memuruyum. Pek sıkıntı yaşamıyorum iletişimde. Ama bazen günlük iletişimde bazı kelimeleri anlamadığım oluyordu. En sonun işitme testine girdim. Sonuçları buradaki tablolarda baktığımda %46 engellilik oranı çıktı. 657'ye tabi olduğum için bu durum bana sıkıntı çıkarır mı? Sonuçta rapor alarak memur olduk vs. Ayrıca ehliyet de aldım, sıkıntı çıkmadı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Niye kimse CHP vermiyor burundan 3 kez ameliyat oldum nefes almakta sıkıntı yaşıyorum burun ile alakalı rapor alabilirmiyim tskler....

chelıx

sizin işitme den aldığınız rapor eksik bilgi nedeniyle geri dönmüş müydü?

Seyma22 heyet raporu almak için hastaneye başvurun.. durmunuz biraz karmaşık çünkü bir kaç hastalık tan dolayı değişik oranlarda rapor alırınız burda kimse net cevap veremez.. işitme+tümör+ses teli felci hepsi için farklı oranlarda rapor verir anca dr bilir. Winchester engel oranının tam sınırda kardeş.. bir müddet sonra tekrar heyete başvuru yapın işitme testine girmeden önce kulaklıkla son ses müzik dinleyin kafanın şişsin ölçüme girerseniz bir kaç puan faydası olur %39 da kalmak yazık valla. çepni enegeli olarak atandıysanız sorun çıkarmaz gerçi sağlam olarak atansanızda sorun çıkarmaz hatta avantajı bile olur emeklilik
açısında.. corcun24 sizin durum ile net bilgi yoktur kardeş başka engeliniz yok ise burun ile ilgili özürlü raporu alınmaz sanırım.. SUPERİSİ75 yok dönmedi..

chelıx

benimkisi döndü . o zaman dediğim gibi desibel değerleri yazılmamıştı rapora . tekrar rapor mu düzenlenecek ? yoksa odyometri testi mi gidecek ?

SUPERİSİ75 gelen yazdı da bellidir ne istenildiği sanırım sadece detaylı odyo grafiği istenir belki de daha güvenilir olması açısından bera testi istenir.

SUPERİSİ75 Sizin rağorunuz ile birlikte işitme testinizide göndermedilermi Ankara ya. Gönderildiyse desibel değerleri neden isteniyor

vergi dairesine başvuruyu kendim yaptım benden sadece raporu aldılar. Raporda '' ileri derece sensorinial işitme kaybı '' karşışında da 36 özür oranı yazıyordu. Ankarayı aradığımda eksik bilgi var dediler .Desibel değerlerini rapora yazmamışlardı . buradan sorduğumda işitme için giden raporlarda hava kemik ölçümleri yazılmış. Büyük ihtimalle odyo testini istemişlerdir.

İşitme testinizi göndermemişsiniz yani tabi sorun bu. Bende geçen hafta perşembe kurula girdim. Haftaya cuma gel raporunu al dediler. Bir tanesini bana vereceklermiş bir tanesini vergi dairesine göndereceklermiş. İnşallah işitme testimi gönderirler sizinki gibi sorun yaşamayayım bende. Henüz raporun sonucunu bilmiyorum cuma öğreneceğim . Kuruldan sonra sonucu söylemediler dilleri aşınacak sanki. Hayırlısı

Ankara isitme testini bilgisayardan bakiyor hastane bilgisayara yuklerse benimki ole oldu

Superisi abim kulaktan kaybın var sol total sağ ise %35 kayıp burundan ise nefes alamıyorum 3 ameliyat gećirmeme rağmen 1 kat Merdin çıktığımda kesiliyorum tabi burun etlerindede buyume ee birde kulaktan kaynaklı baş dönmesi...

Superisi75 abim kulaktan kaybın var sol total sağ ise %35 kayıp burundan ise nefes alamıyorum 3 ameliyat gećirmeme rağmen 1 kat Merdin çıktığımda kesiliyorum tabi burun etlerindede buyume ee birde kulaktan kaynaklı baş dönmesi...

Banda yardımcı olurmusunuz % kaç alır bu test verim sağ elimde yaniktan dolayı serçe parmagimda yomukluk var vede hb taşıyıcı hastayım sizce ne olur Aralık 27 de heyete girecegim

http://hizliresim.com/njRk8M

Teşekkür ederim bende hepatib b var bide sağ elimde 3 derece yanık ve yaniktan kaynaklanan serçe parmagimda büklük var bunlar çok etkili olurmu raporumda

Merhaba arkadaşlar,

Bir arkadaşın odio testini paylaşmıştım nerede hata yapıyorum diye hata mı bulduğum için sildim.

Kusura bakmayın.

benimkisine çok yakın doktoru doğru demiştir. benimkisi de 38 ... %47 çıkması bu değerlerle imkansız

Sağ kulak %47 sol kulak %40 özür oranı kaç olur . Arkadaşlar ?

Merhaba arkadaşlar haftaya Bakırköy sadi konuk hastanesi için randevu aldım, engelli raporu için başvuruda bulunmak istiyorum. Son odiyo testimden sol Bc 70 70 70 55 sağ BC 70 60 85 55 maskeleme seviyesi oranlarım var. Hy sol 60 ky 22 srt 50 sdr 84 sağ ise hy 55 ky 10 srt 50 sdr 84 . Bu oranlarla kaç rapor alabilirim. Ayrıca konuşma bozukluğum var, o raporumu etkiler mi . Anladığım kadarıyla oraya gidince tekrardan odio testi yapılcak hemen oluyor mu yoksa onun için tekrar randevu mu verilcek. Birde giderken fotoğraf vs yanımda bulundriğim mi. Şimdiden çok teşekkür ederim

Üst Alt