Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

hocam devamında var 360 a 290 değeri 76 çıkıyor. 76 da %43 e tekabül ediyor. konunun ilk sayfasında tablo 1 a devamı var.

Iyi gunler birsey sormak istiyorum isitme engelli bebegim var bebegime rapor cikartsam engelli maasi baglarlarmi ben cifciyim cifci bagkuru yatiriyorum cifci bagkuru engelli maasi almaya engel olurmu yardimci olabilirmisin

merhaba arkadaşlar gatadan bu raporu verdiler yalnız engel oranı yazmıyor hastaneden rapor alsam % kaç engel oranı çıkar cevap verirseniz sevinirim.

sağ hy:15 db sağ ky:- sol hy:110 db sol ky:67+db konuşmayı alma eşiği : sağ 20 dp sol:na,aletle(m),stenger negatif olarak bulunmuştur.

sağ(prop sol)-24 dapa 98,102,108,90 sol(prop sağ)-36 dapa 98,92,92,92 birde bunlar yazıyor raporda

arkadaşlar bilen cevap verebilecek kimse yok mu

@kafası kırık yukarıdaki arkadaşın gönderdiği gibi test sonucunuzu gönderirseniz yorumlayabiliriz. Ama tek kulağınızda tamamen işitme kaybının oranı dahi çok düşüktür. Bu nedenle başka rahatsızlığınız yoksa tek kulak işitme kaybından dolayı engelli raporu alamayabilirsiniz.

@byk % 42 görünüyor.

Merhabalar saf ses ortalaması sağ kemik 81 sol 77
Konuşmayı anlama eşiğim daha önceki testlerimde 80 sağ 75 soldu
Fakat bugün yaptırdığım testte konuşma ile ilgili herhangi birşey yazılmadı bu engel yüzdesini değiştirir mi ? çamlıca

Merabalar arkadaslar.. Sol hava:102/63 dB
Sağ hava:9/5
2-4 kHz frekans aralığında 100 dB de eşik alınamadı diye yazıyor. Rapor oranı kaç olur sizce? Teşekkürler

Benim sağ kulak %37 sol kulak %32 kayıp var yüzde verirsiniz rapor için ?

mrb testin sonucunu yazarmısız
nM90vg.jpg

Son düzenleme:
Benim sağ kulak %37 sol kulak %32 kayıp var yüzde verirsiniz rapor için ?

Benim sağ kulak %95 sol kulak %87, aldığım rapor %50
Bugün öğrendim Ankara dan %50 onaylanıp gönderilmiş, hiç düşürülmemiş.
Size ne verirler bilemiyorum.

bn frekans degerlerını topladım sagda 10+30+85+90=215 solda 15+50+105+105=275 bundan sonrasını yapamadım tablo 1-a dan anlamadım bırsey ıkı kulaga gore mı bakacam ıkısınde de ısıtme kaybı var yuzde kac engel oluyor bır yardımcı olursanız cok sevınırım

Sağ 50db sol48 db yüzde 24.4 kimisi de yüzde 19 veriyor sizce hangisi doğru itiraz ettim yüzde yirmi de venöz yetmezliim var ama heyetten yüzde 44 verdi ama kurul yüzde 39 sürekli raporu verdi şimdi rapora itiraz ettim Trabzonda yaptıracak sizce hangisi doğrudur bi hesaplıya bilirkişinin

Yüzde 40 raporu her yerde kullanabilirsiniz araç indirimi vergi indirimi engelli kimliği pasaport gibi hemen hemen her yerde kullanılabilir yiz

@samisibel % 16 yapar

@Giresunlu 2834 yarı yarıya işitme kayıpları % 25, 26 civarında olur.

Diğer arkadaşlar işitme seviyelerinizi söylemeniz yetmez, yukarıdaki gibi tablo atmanız gerekir.

çok teşekkürlerkısmet hanım. konuşmayı algılamadan vs dende derece verirlermi acaba

Özür oranı sadece işitme kaybı na göre veriliyor örneğin ben iki kez ameliyat oldum her iki kulağımdada işitme kaybı var 6 ayda bir temizletiyorum işkence gibi kulakların çok çınlıyor

nevzat66

duymayan insan konuşamaz da, sadece işitme kaybı değil konuşma bozukluğuna da bakarlar varsa sorun özür oranınız yükselir. Doktor zaten sizle konuşarak bunu anlıyor, sorun olduğunu varsa size paragraf okutuyor, dakika da kaç kelime okuduğunuza bakarak rapor ediyor.

Safses ortalaması 500_2000hz. Konuşmayı alma eşitliği(SRT)
Hava sağ 50 db sol 48 db. Sağ 50 sol 50
Kemik sağ 43 sol 47. Konuşmayı ayırt etme.
En rahat ses yüksekliği mcl Sağ %64 85 db sol%60 85 db
85db 85 db. Tedirgin edici ses yüksekliği ucl
Sağda solda aynı 110db. 110 db sağda solda aynı

Bu duruma göre rapor yüzde kaç eder hesaplayabilirmisiniz Rica etsem

Safses ortalaması 500_2000hz. Konuşmayı alma eşitliği(SRT)
Hava sağ 50 db sol 48 db. Sağ 50 sol 50
Kemik sağ 43 sol 47. Konuşmayı ayırt etme.
En rahat ses yüksekliği mcl Sağ %64 85 db sol%60 85 db
85db 85 db. Tedirgin edici ses yüksekliği ucl
Sağda solda aynı 110db. 110 db sağda solda aynı

Bu duruma göre rapor yüzde kaç eder hesaplayabilirmisiniz Rica etsem

Bi sırada iki test var ben ayırdım sistem birleştirmiş bilginize

Arkadaşlar;

Ekteki resimde bir arkadaşımın işitme testi sonucu mevcut.

Bir değerlendirme yapabilir misiniz?

s3f3hf.jpg

Üst Alt