Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

çamlıca

sol kulağımdan kulak zarından ameliyat oldum ve diğer kulaktada işitme sorunu var.

kulak doktoruna gidip işitme testi yaptım ve oranları olduğu gibi yazıyorum.

bu şekilde engelli raporu almak istesem kaç oran verilir.

raporum şu şekildedir.

saf ses ortalaması (db ile ) (500-2000 hz)

sağ sol

hava 42 db 37 db

kemik 25 db 27 db

konuşmayı algılama eşiği (db ile ) srt

çift/hplr sağ sol

30 db 35 db

konuşmayı ayırt etme yüzdesi (% ile) sds

çift/hplr sağ sol

%84 %68

en rahat ses yüksekliği (db ile ) mcl

çift/hplr sağ sol

65 db 65 db

tedirgin edici ses yüksekliği (db ile ) ucl

çift/hplr sağ sol

95 80

evet arkadaşlar rapor bu şekildedir bu şekilde yüzde kaç engelli oranı verilir.

şimdiden ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim

Odyo testi sonucu ne çıkabilir?

Herkese merhabalar. Maalesef bizde engelliler kervanina katildik. Maalesef diyorum cunki engelli olan kardeslerimizin kendi engelleri yetmezmis gibi birde burokratik engellerle ugrasmaya calismak cok zormus. Allah hepimize kolayliklar ve sabirlar versin diyerek sorumu soruyorum izninizle. Annem icin yapilan testin sonucu ne kadar cikabilir.

Sanirim resim yukleyemedim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bir sorum olacaktı şimdiden teşekkür ederim. İşitme kaybı oranı yüzde kaç olursa rapor AĞIR ENGELLİ olarak veriliyor.Malum rapor ağır engelli değilse maaş vs bağlanmıyor.

Isitme engelli de ağır engelli verilmiyor eğer başka rahatsızlığın var ise onları da eklemen lazım

Ebru35*,
İşitme engelliyim ve ağır engelli ibaresi raporumda mevcuttur.

tayinim için acil rapor lazımdı raporu aldığımız hastanenin cihazı bozuk olduğu için işitme testine giremedik. diğer rahatsızlıklardan yüzde 61 çıktı annemin.ki çok ağır işitir kulaklarında kemikleşme var. yeniden başvuracağız itiraz mahiyetinde yeni rapor almak için sizce yüzde 61 in üstüne işitme kaybı oranı yüzde kaç eklenirse rapor ağır engelli olur.

officer

Bilmiyordum verildiğini konuşma bozukluğu filan da var mı peki ? Çünkü bende rapor aldığım için bende ağır yazmiyordu o yüzden dedim

Ebru35*,
Hayır konuşma bozukluğu yok sonradan işitme engelliyim.

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Ağır özürlü: Özür durumuna göre özür oranı %50 ve üzerinde olduğu tespit edilenlerden günlük yaşam aktivitelerini başkalarının yardımı olmaksızın yerine getiremeyeceğine özürlü sağlık kurulu tarafından karar verilen kişileri...

officer kaybınız kaçki işitmemi ağır

İşitmeden ağır veriliyomıki ne kadar kayba veriliyo

flora19,
%52 oranında raporum var yukarıdaki yönetmelikte de belirtildiği gibi ağır özürlü kategorisine giriyorum..

Anladım belki eski raporlar öledir yeni sistemi bilmiyom nasıldır ben alamadım zaten:))38verdiler

@Ebru35* ebrucum seninde tek işitmedenmi raporun var benim 34 kulak 8de ftr den

Ebru35* kaybın kaçtı cnm unuttum bende alırım rapor işlh

52raporsa 100küsürmü kaybın canım

Alana kadar kaç dereden su getirdim ya kolay olmadı almak aynen öyle yazıldı kağıda flora19

Ebru35* kaybının yüzlerde olduğunu bilmiyodum anladım iplantlumısın

Slm benim odio testim bu bu testke yuzde kac rapor alirim gozde %28 alıyorum bu test sonucu ne olur oranim

Sag kulak 40. 40. 40 .45 sol kulak 35. 40 .35. 40 bunlar sirayla 500 1000 2000 ve 4000 degerleri karşılığı ayrica sol hava 37 sag 40 sol kemik 32 sag 35 diyo benim oran yuzde kac olur

Neden %8 tabloda 165 ile 150 nin cakismasi 19.7 bunuda gozde var olan 28 oranı cikinca yani 100-28=72. 72×19.7=14184 ÷100=14.18 yapmiyor mu yaani gozden 28 buda 14 toplam 42 olmuyor myu

kemalbey81,
Ama bu konu sadece işitme özür oranı hesabı için kemal bey, Diger hastalık ve rahatsızlıklarınızıda ekletebilirsiniz tabiki..

Ebru35* işlh tatlım il sağlığamı gtcem kendimmi başvurcam onu bilmiyom aynı hastaneye gidemem galiba:)

3hastaneye gittim

Ben raporu aynı hastaneden çıkardım ama il sağlığa gidicen ordakiler seni yönlendirecek büyük olasılıkla flora19

Ebru35* oluyomu hastaneden herkes bişi sölüyo :)

İl sağlığa gtmeden hallolsun istyom bakım bunlara girişmeden önce testi yaptırcam sonra başvurum diyorum

İlerledi sanırsam az bişi

Fulya19 aradan 6 ay geçti mi tekrardan aynı hastaneye gidebiliyorsun sanırım. Öyle yap kuzum inşallah yollamazlar il sağlığa

40 40 40 45 sol ise 40 35 40 35 ise odio testimde ayrica daha onceden gozde yuzde 28 var rapor oranim kac olur lutfen ona gore heyete gireceğim

Üst Alt