Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

Hocam merhaba iyi bayramlar sizden ricam benimde testime bakabilirmisiniz ve ayrıca sağ el orta parmağımın ilk eklemden kesik bundan da %5 oran verildiğini duydum %40 alma şansım varmı acaba şansımı denemelimiyim yaşım 44 kendimi bildim bileli sağ kulağım sinirleri kurumuş sol kulağım da böyle

Merhaba,

Hava sol:34 db
sağ:31db

Konuşmayı alma eşiği sol:25 db
sağ:25 db
En rahat ses yüksekliği sol:65 db
sağ:65 db

Bu sonuçlara göre kaç oran alabilirim dostlar

işitme kaybından özür oranı hesaplama

sağ 55 sol 65 acaba özür oranım ne olur başka herhangi bir sorunum yok

Fulya83

Merhaba,

Hava sol:34 db
sağ:31db

Konuşmayı alma eşiği sol:25 db
sağ:25 db
En rahat ses yüksekliği sol:65 db
sağ:65 db

Bu sonuçlara göre kaç oran alabilirim

mrblar : benim ileri derecede Bileteral senörinöral işitme kaybım var : BERA testine göre sağ 60db ve sol 70 db şeklinde sonucum var gectiğimiz hafta sağlıkk kuruluna geçtim bana sadece %35 oran verdiler. bu oran doğrumu acaba daha fazla cıkma ıhtımali varsa itirazda bulunacağım bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim şimdiden cok tesk ederim.

hocam ben askerlikten muaf oldum bu degerlerle ... gecmiş mesajalrı okumustum bazı arkadaslar nasıl hesaplandıgını bılıyor onlar görunce yardımcı olursa sevınırım ..sizlerede tsk ederım cvb yazdgınız ıcın

fulya hanım benım daha fazla gelmesı gerek o zamn sızın degerlere göre

Anladım kardeşim de benim yazdığım o şekilde 50 verdiler bana Fulya83 kanka şu senin cetvel e bir bakar mısın arkadaş en doğrusunu öğrenir ?

tablolaramı baktınız fulya hanım tahminimi söylediniz ben tabolara cok baktım ama anlayamadım..

tabloları okuyamadım cıkardım ama cetvele bakıp hesaplayamadım

tmm cok tsk ederım sagolun

fulya hanım benım 60 ve 70 db bu tabloda nerede yerleştırıp okuyacagız tabloyu orasını anlamıyorum

Bu şekilde özür oranı bulunmaz.500-1000-2000-4000 hz deki isitme desibel değerleri her iki kulak için toplanıp tablo 1 den işitme kaybı yüzdesi hesaplanacak.Daha sonra bu kayba göre tablo 2 den özür oranı hesaplanacak.

hocam sağlık kurulunda sadece bera testınde yazılan 60 ve 70 db oranını görüp tablo acıp baktı ve oranı yazdı doktor sizin dedğiniz ;500-1000-2000-4000 hz seklinde değerler yoktu bera testınde .. ben tam olarak anlayamadım ne oldugunu bılgınız varsa benı ıyıce aydınltrmısınz sımdıden tsk ederım

iyi günler

sol kulak sagırlığı nedeni ile askerden muaf oldum
devlet hastanesinden yüzde oranını öğrenmek için randevu aldım

askeri heyete girerken bera raporuma göre

sol kulak 100 db ve üzeri sa kulak 10 db yazdılar

engellilik oranı ne kadar olur yardımcı olurmusunuz.

Yuzarsif38 ;
Geçmiş sayfalara bakarsanız paylaşılan tablolar var. Buna benzer bir tablo elinizde varsa paylaşmanız halinde net bir oran söylenebilir.

İndependent bana da yardımcı olurmusunuz?

Selam ındependent

Elimdeki testleri yorumlayabilecek olan varmı acaba ? Resim olarak nasıl koyabiliyorum buraya ? Yardımcı olurmusunuz ?

hocam 16 yıldır işitme kaybim var doğuştan değil cinnet gecirmisim 7 yasimda iki kulağimdada ayni oranda kayip var bir metre arayla konuşabiliyorum ondada zorlanıyorum dudak okuyarak iletişim kuruyorum sirti dönük kimseyi duymuyorum anlamıyorum bu engelimi yillardir kabullenemedim ama taa ki askerden çürük alip iş sıkıntısı ve hayat zorluğu çekene kadar .

72-72db orta ileri derecede sensorial istme kaybim var sizce engel orani nedir testlerimi bulamadim en kısa sürede ekleme yapicam

Son düzenleme:
Selamlar geçen gün yaptığım test sonucum fotodaki gibi.

Bu fotodaki de askerlikten muaf tutulma sebebim.
Ama geçen gün yaptığım testten sonra doktor kurula sevk ettiği notta sağ 45 db sol 51 db yazdı. 2 ay sonrasına gün verdiler heyet için. Sizce %40 alır mıyım ?

sağ 50+50+45+40+45+40: 270
sol 65+55+50+50+50+50: 320
bu değer tablo 1.b de 66,9 a denk geliyor tablo 2 de ise 67,2-70,0 : özür oranı %40 diyor.
nerede yanlış yapıyorum Fulya Hanım?

Bay_Kush sadece 500-4000 arası hesaplanır.
Buna göre 180-205 yapar değerleriniz. Bu da 31,5 gibi bir değere denk gelir ve yüzdelik olarak % 22 yapar.

Fulya83

Bu hastalığın psikolojik etkisini de hesaba katıp psikiyatri doktoruna görünmek etki eder mi?

Üst Alt