Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

OsmanKocaayan hesaplarıma göre özür oranınız %30 diğer heyet doktorlarına şikayetlerini iletirseniz oran alabilirsiniz.
Geçmiş olsun..

2. Rapordaki kaçtı?
Bu 60-65 degilmi

Sol %64
Sag %60
Degilmi oyle yazar

Odyocunada.
Derhal itiraz et.

benim eskiden o kayıpla anlama oranlarım % 72 lerde idi sen dudak okuma eğitimi al fulya. Bu oranlarla sağlık raporu alamazsın imkansız boşuna itiraz etme =)

Şikayet etsen de bir işe yarayacağını düşünmüyorum benim işitme oranım seninki ne göre daha ileri bana bile vermediler yani biraz o kayıplara göre rapor alman çok zor

Selamun aleykum elimde isitme testim var acaba yuzde kac rapor verirler bunun resmini size nasil gonderecem yardimci olursaniz sevinirim

Saf ses ortalamasi: sol.42-sağ.82 Konusmayi anlama:sol-40 sağ-80

Heyet Raporu

Öncelikle herkese Allah acil şifa versin ve Allah'ın selamı üzerinize olsun aranıza yeni katılan biri olarak inşallah güzel bir dostluğumuz olur diyerek 1. Sorumu siz değerli arkadaşlara sormak istiyorum geçenlerde hastaneye heyete başvurdum ortopedi fizik tedavi dahiliye ve kbb olmak üzere 4 bölüme başvurdum başınızı fazla ağırtmadan direk soruma geçecem sol kulak zarım çocukluktan beri yırtık ve hafif ses kaybı ile doktora göründüm odyometri testi istedi sol ve sağ kulakta hafif derecede işitme kaybı varmış sonucu siz değerli arkadaşlara gönderiyorum sizce bundan kaç oran verir birde dahiliyeye şeker hastası olarak gittim tip 1 mi 2 mi öğrenmek için kan tahlili istedi oda 2 hafta sonra açıklanacak öncelikle buna kayba ne oran verir siz değerli arkadaşlarıma abilerime ablalarıma soruyorum

R 65 75 55 70
L 60 60 40 40

Right 28 25
Left 30 18

Sağ kulak hafif derece sensö nöral işitme kaybı gözlendi.
Sol kulakta hafif derece mikst tipi işitme kaybı gözlendi.

Teşekkür ederim . Ablacım size abla dememde Bi sakınca yoktur umarım hafif derece ile azda olsa Bi puan alındığını duydum 50 kayıp derken right leftin sonuçlarınımı topluyoruz ?

4PN4QJ.jpg

Odyometri sonuçu bu ablam ve saygıdeğer arkadaşlar

İnşallah ablam akşam akşam seni rahatsız ettim Hakkı'nı helal et 20 derken ablam engel oranım mı?

Merhaba arkadaşlar;
1999 yılında bir kaza gecirmistim bunun sonucunda sağ kulagimi tamamen kaybettim. Bugün yapılan isitme testinde
Sağ kulak hiç duymuyor sol kulakta da %30 oranında kayıp söz konusu dedi doktor.
Ayrıca raporda
Saf ses ortalaması:
Sağ:102 db
Sol:32 db
Konuşmayı alma eşiği:
Sol: 25 db
Konuşmayı ayırt etme:
Sol: %80-55 db yazıyor
Bu verilere göre engelli raporu alabiliyormuyum.
Eğer alabilirsem nerelere başvuru yapmam gerek. Yaşım 28 bu arada
Yardımlarınız için teşekkürler.

Forma resim ekleyemiyorum başka bir yolu varmıdır acaba

ama grafiği okumaya kalktığımda
250 hz - 35 db
500 hz - 30 db
1000 hz - 35 db
2000 hz - 30 db
4000 hz - 25 db

fotografi anca yükleye bildim kusura bakma

https://i.hizliresim.com/QamVAy.jpg

tesekkür ederim ilgin için

Nasıl olur ama bir kulağım hiç duymuyor diğerinde de %30 Luk bir kayıp var ne yani bu raporu alabilmem için iki kulagimi da mı kaybetmem lazım bu nasıl bir iştir bole

Üst Alt