Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

Konu basliginda isitme testi hesaplamasina gir orda yaziyor

çamlıca ben sol toplam 405 sağ toplam 370 toplayinca ama gerisini getiremedim rica etsem yardimci olur musun sol kac sağ kac yüzdem kac olur sz biliyorsunuz anliyosunuz bn anlamadım geri kalan kısmını

Benim raporda sol 79 db sag 50 db askerdeyim curuk alabilirsin dediler devlet hastahane askeri hastahneye 2 tane damla verdi 1 ay sonra kontrule gel dedi sonuc ne olur

Bu benim testim degil sol 79 sag 50 db yapamadim hemsireye sordum bidaha gelduginde test isteriz snrada ankrya sebk ederler dedi ankaray gidersem kesin curuk verirlermi

Aynen oyle kulak zarida delik son durumum nasil olur

umutaslan63 değerlere göre muafiyet verilir gibime geliyor tabii kesin değil sonucu değerlendirecek heyete bağlı.
Resim atabiliyorsan at bir bakalım nedir.

Şu konu sana yardımcı olabilir bir göz gezdir..
https://www.engelliler.biz/forum/as...lanlar-askerlikten-muaf-midir.html#post162440

Resim atamaiyorum bilmiyorum daha dogrusu sadece askeri hastahndeyim kibrista ve gecen geldim iaitme testi istedi yaptim simdi ilac verdi 1 ay snra kontrule gel dedi gelince bidaha test isteyeckler sanirim ayni test olursa ankaraya sevk edecekler ankarada ne yaparlar

umutaslan63 değerlere göre muafiyet verilir gibime geliyor tabii kesin değil sonucu değerlendirecek heyete bağlı.
Resim atabiliyorsan at bir bakalım nedir.

Şu konu sana yardımcı olabilir bir göz gezdir..
https://www.engelliler.biz/forum/as...lanlar-askerlikten-muaf-midir.html#post162440

İlaçla gezmezki işitme kaybın var

Aşırı sesemi maruz kldınz orda

Aynen atis yaparken kanama oldu sknra akinti oldu

49 p alayında görevliydim brn güzelyurt bende geçtim o evrelerden ankara gatada bir hafta yattım sevkle geldim girne as hst den kulak zarı delik ti benmde

Bir hafta yattım amleyat olacağımı sanıyordum çağırdı yanına tabib binbaşı sana çürük vereyim git dedi bende 9 aylık askerdim çoğu gitmiş azı kalmış diyip devam dedim ne çürüğü bana nöbet yazmayın yeter dedim ameliyatta yapmadılar

eefe60346
1 hafta yatiktan sonra ne oldu sonuc numarani ver ozelde goruselim abi ordada test yaptilarmi

Yuzde kacti isitme kaybin ilac falan verdilermi sana git kulan 1 ay snta gel diye

eefe60346 bu odyometre ye göre işitme kayıp oranınız engelli raporu %32-33 alırsınız..

umutaslan63
Emsal odyo testi sonuçlarından hatta seninkinden daha düşük olupta muaf olanlar var,
kuvvetle muhtemel sende muaf olacaksın.
Bu arada özür oranın %38
Tekrar geçmiş olsun.

Teşekkürler ındependent

Ancak aklıma takılan bir şey var.

Örneğin;
[FONT=sans-serif]Bir kulakta, işitme kaybı : 29 dB[/FONT]
[FONT=sans-serif]Diğer kulaktaki işitme kaybı : 27 dB[/FONT]
[FONT=sans-serif]Ortalama : 29+27=56/2=28[/FONT]
[FONT=sans-serif]Arıza ağırlık ölçüsü : 28x0.5=% 14 bu şekilde hesaplanmıyor mu?[/FONT]

ındependent çok sağol

Peki bu hava yolu saf ses te yazan sağ 29 db sol 27 db ne oluyor.
ındependent 3 sene önce hava yolu saf ses sağ 48 db sol 47 db iken oranımı %24 verdiler. Şimdiki odyometri de iyileşme var nasıl oluyorsa..

serben tsti tekrar kontrol ettim sonuç yine %2 çıkıyor.
Sorunuzu BURAYA sorarsanız ilgili arkadaşlar yanıtlayacaklardır.
Geçmiş olsun..

@eefe60346 bu olçümlere göre %38 çıkıyor..daha önceki [FONT=sans-serif]@[/FONT]umutaslan63 mış herhalde.. senin en az %40 alman için 1000 hz değerleri biraz yüksek çıkmalı..

İyi günler,

http://i.hizliresim.com/V0368r.jpg

Yaptırdığım işitme testini paylaşıyorum. Hesapladığıma göre işitme kaybım %45,6, bu rakamın genel vücuda oranı %32.
Hesaplamalarım doğru mudur?
Eğer doğru ise işitme engel oranı sadece odyometri testinden mi baz alınıyor yoksa geçirdiğim ameliyatlarında bu orana etkisi olabilir mi?

Gözler için görme kaybının ve görme bozukluğunun ayrı şeyler olduğunu okudum. bende görme kaybı varmı bilmiyorum fakat gözlerim sol:2 sağ:1,75 miyop.
Buradan da gelecek bir oranla genel oranımı %40'ın üzerine çıkarabilir miyim?

Veya başka benim bilmediğim hastalıklardan bir oran ekleyebilir miyiz?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Üst Alt