Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

@oxzd, Sanırım fotoğraf eklememişsiniz. 1. sayfada yazıyor aslında ve bende orada yazanlara göre hesapladım. Saf ses ortalamasına göre toplayıp tablo 1 den büyük değeri sol, küçük değeri alttan (sol sağ kulak hangisi büyükse fazla olan yani) kesişecek şekilde bulup tablo 2 den engel oranınızı bulacaksınız. Basit yani

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Merhaba Arkadaşlar ben emekliyim iş için rapor yeniletmek istediğimde sakatlık raporuna göre oran veriyorlar yoksa çalışma iş gücü kaybına göre mi ?

Eğer çalışma gücü kaybına göre oran veriliyorsa o zaman işitme cihazı kullananlar için birşey belirtilmemiş .Biyonik kulak kullananlara ve kulağı hiç duymayanlara mı oran veriliyor ? ben kulaktan 45 rapor almıştım İşitme cihazı kullanıyorum ileri derecede işitme kaybım var bu oran çalışma iş gücü kaybı listesinde kaç orana denk gelir ?

Merhaba, Sağ kulağım microtia ve dış kulak yolu tamemen kapalı. Askerlik muayenesi için kbb doktorum odyometri testi istedi. Muhtemelen askerden muaf olacağım henüz heyete girmedim. Sonucu sizlerle paylaşıyorum. Acaba bu sonuçlar %40 engel oranına çıkabilir mi? Duruma göre engelli raporu almaya çalışacağım.

Sol kulağınızda işitme kaybı yok denebilecek durumda o yüzden %40 olmaz ne yazıkki

@GRAHAM BELL , neye dayanarak bunu söylediniz? Bilmediğim için soruyorum. Sağ kulağım doğuştan yok. Dış kulak kanalı yolu ve kepçesi mevcut değil. Orta kulağı göremediğimiz için ona da birşey diyemiyorum. Geçmişte gittiğim doktorlar zaten duymanın çok az olabileceğini belirtmişti.

@İsitmemuhammed,
Muafiyet konusunda doktorlar olumlu yaklaştı ama açıklama yapmadılar heyette açıklayacakları için.

@çamlıca,
Teşekkür ederim. Hesaplama nasıl yapılıyor bilginiz var mı?

Cetvelle cizilmis gibibisitme testi ilk defa gordum cunku😃
90 db kemik yolu olculemez
Bende cok ileri isitme kayipliyim hicbir testte kemik yolu yok

Öncelikle çok geçmiş olsun. Bu testi bir tekniker yaptı. Ama bu kağıdı doktora götürdüğümde herhangi bir sorun çıkartmadan görüş yazma işlemlerine(yönetmelikteki b dilimi maddelerinden birini yazarak) devam etti. Doktorun en çok takıldığı şey dış kulak yolumun olup olmamasıydı. Sürekli gelip kulağımı inceledi bir delik var mı diye. :D Neyse, umarım muaf sayılırım. Teşekkürler cevap için.

@Kullgeretta, Normal işitme kaybı yaşayanlarda frekanslar arası işaretlenen noktalar biraz daha farklı değerlerde alt üst 5-10 desibel yada bazen daha fazla olabiliyor, sizin kanal yolu ve kulak kepçesi olmadığı için sanki işitme kaybı yok gibi düz çizgide gitmiş. Hesaplaması 1. sayfada var ama 8 yada 10 alırsınız. Muafiyette (25 yıl önce tabi) benden test bile istemediler. Eski testleri bile sormamışlardı işitme cihazı kullandığımı ve ameliyat olduğumu söyleyince. Film gibi bir şey çekildi, hücreler ölmüş denilerek muaf oldum. Yani sizinde orana bakılmayabilir. Tek kulak ileri seviye işitme kaybı denilerek muaf olabilirsiniz. Muafiyet konusunda kendi tecrübem dışında bilgim yok tabi bu arada. Temenni olarak söyledim.

Merhaba arkadaşlar 2015 yılında sağ kolaktan yüzde 12 oran aldım sağ kulağım duymuyor 10 yıl olacak artık sağ kulağımda eskisi gibi duymuyor konuşmaları anlamıyorum çok bir bir kişiyle konuşurken anlamadım soylediğini tekrarlamasını istiyorum duymayıp anlamadığım için sol kulaktanda rapor alabilirmiyim benim durumumda olan arkadaşlar varmı bilgilerini paylaşabilirmisiniz

Selam hocam sol kulağım 50 db sag kulağım 120 dp engel oranını ogrene bilirmiyim test sonucunu göndermek istedim gönderemedim

Üst Alt