Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

İşitme sorunu

Merhaba benimde doğuştan bi kulağım tamamen kapalı duymuyor odyo testine bakıp kaç oran alabilirim sizce

500/1000/2000/4000/8000

Sağ 20+20+20+20+20
Sol 70+70+70+70+70

sağ hava 13 kemik 12
Sol hava 66 kemik 50

Orta dereceli işitme kaybım varmış

Herkese merhabalar,

Haftaya sağlık kuruluna gireceğim. Ben de işitme engelinden dolayı engelli raporu almayı düşünüyorum. Doktor senin sol kulak total işitme kaybı mevcut dedi sana buradan bayağı bir özür yüzdesi gelir dedi ama tam olarak bir yüzde söylemedi. Sağ kulağımda işitme normal. Bugün yapılan işitme testimin sonuçları da aşağıdaki bağlantıdaki gibidir.

Yardımcı olandan ya da bilgi verenden şimdiden Allah razı olsun.

Hürmetler: OturanBoğa

mrtyldrm3434
bu oranlar %40 ve üstü engelli rapor alımına yetmez tahminen %15-20 anca alır

mimiovic
kulağın biri normal ise maalesef %40 ve üstü engelli raporu almaya yetmez. %30 u geçmez sanırım. başka engel veya hastalığınız varsa ekleme yapılabilir.

Anlıyorum hocam çok teşekkür ederim. Yani Allah'a şükür farklı bir engelim bulunmuyor vücudumda. Bir tek bi de kısmi renk körlüğü var o da zaten çok etkilemiyordur olayı diye düşünüyorum. Testi eklemiştim yukarıya ama kaybolmuş tekrar şöyle bırakayım.

Siz ne düşünüyorsunuz hocam? Aliercoco KKELEBEKK

Son düzenleme:
benim yüklediğiniz ölçüme göre yaptğım hesap ile %12-15 arası bir rapor alırsınız .

Cuma günü bitecek sağlık kurulum. Tek kulak total kayıp olan arkadaşlar için sonucu söylerim.

Normalde tek kulak sağlam bir kulak hiç duymuyorsa yüzde 12 15 veriyorlarmış. Sizin bir kulak normal, diğeri ise orta. Buradan çok bir özür oranı geleceğini sanmıyorum şahsen.

signia cihaz için ayar yapılması için işini iyi bilen özellikle kadıköy ümraniye üsküdar (istanbul) bölgesi odyolog tavsiye rica ederim.satın aldığım yer yapamadı .memnun kalmadım

Bugün bitti. Sonuçları bekleyeceğim 1 ya da 2 hafta. Ama kulaktan başka Allah'a çok şükür ki başka şikayetim yok. O yüzden yüzde 40 orana ulasmak imkansız.

Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.sonuçları buraya yazarsanız iyi olur. sağlık kuruluyla uğraşmayalım 40 altı çıkarsa

İşitme Kaybı Özür Oranı Yüzde Kaç olur?

Merhabalar

İşitme Kaybı Özür Oranı Yüzde Kaç olur? Bilen varsa yazabilir mi?

Arkadaşlar ekte yüklemiş olduğum test sonucuna göre oran nedir yardımlarınızı rica ediyorum.

Annemi ötv muafiyeti için sağlık kuruluna getireceğim bu sonuca göre işitme testinden ne kadar oran verir. Doktor hafif derece duyma kaybı dedi.

pc58g3i.jpg
[/url][/IMG]

Maalesef daha çıkmadı sonuçlar. Ama sanmıyorum 40'i geçemez tek kulak total işitme kaybı.

Merhaba sağ kulağım kapalı ve ameliyatlı mikrotia ameliyatı oldum doğuştan kulak yokluğu. Ve hiç duymuyor askerden muaf olmuştum. Kulak için sol kaburgamdan kemik aldılar sağ kulağım hiç duymuyor ve yüzde de şekil bozukluğuna sebep yani. Toplam yüzde kaç rapor alırım sizce

merhaba ,babama iki kulağa da işitme cihazı yazılmış ve raporda şöyle yazıyor
hastanın işitme kaybı kalıcıdır,cihaz ile düzelltilebilir .haftada 4 yılda208 adet pil kullanımı uygundur.
sağ:55dB/41dB sol 49dB/36dB sd: sağ%76 sol :68

sizce babamın engel oranı kaç çıkar.

Merhabalar benimde sol hava 74 kemik 30 sağ kemik 32 hava 30 acaba işitme oranını nasıl hesaplayabilirim

Merhabalar,

Sol kulak tamamen 0, total işitme kaybı hiç duymuyor. Sağ kulak normal. KBB 0 engel oranı vermiş. (Gazi Üniversitesi Tıp Fak.)
Genel engel oranım da 0 çıktı.

Mimovic yüzde kaç rapor aldin

Sağ kulağım hiç duymuyor sol kulağımda çok az işitme kaybim var rapor alabilir miyim denemeli miyim

@Ysfzdgn,

Deneme dostum bana tek kulak yüzde 0 rapor verdiler. Sol kulak total işitme kaybı hiç duymuyordu sağ kulak sağlam şükür.

Arkadaşlar grupta yeniyim bir kulak 82 diğer kulak 65 db işitme kaybim söz konusudur konuşmayı alma eşiği bir kulak 50 diğeri 70 DB, konuşmayı ayırt etme bir kulak 68 diğeri 60 db, en rahat ses yüksekliği bir kulak 70 diğeri 75 DB...bu oranlara göre işitme engelli raporu almam mümkün müdür yahut oranım nedir yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim şimdiden

Üst Alt