Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

Furkan08 Senin istediğin oranlar gelmez, gerisinin ne önemi var ki? 91 ve üzeri olması gerekiyor, senin düşük.

OĞUZATAY

Merak ediyorum sadece 30 mu 35 mi her neyse çünkü diğer hastalıklar da var ona göre bir yol çizeceğim kendime 🙏🏻

Furkan08

var yaz yazmadan yardımcı olamayız işitme grafiği var eğrisi ilk sayfada resimler var örnekler var

Eski Yönetmelik İtiraz ile ilgili Maddedeki ifade ;

Özürlü sağlık kurulu raporuna itiraz
MADDE 10 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporuna; özürlü, velisi veya vasisi veyahut raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. İlgililer itiraz dilekçesi ve ilk özürlü sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile birlikte, bulunduğu ilin sağlık müdürlüğüne başvurur. İl sağlık müdürlüğünce, özürlü sağlık kurulu engelli raporu alacak kişi en yakın farklı bir özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye gönderilir. İtiraz edilen özürlü sağlık kurulu engelli raporu ile itiraz üzerine verilen özürlü sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde ise özürlü sağlık kurulu engelli raporu kesinleşir.

(2) Özürlü sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği yere en yakın bir hakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve özürlü sağlık kurulu engelli raporu tanzim edilmesi amacıyla yine il sağlık müdürlüğü kanalıyla gönderilir. Hakem hastanenin özürlü sağlık kurulunca verilen kararı kesindir.

Yeni (20 Şubat 2019) tarihli yönetmelikteki ifade ;

Raporlara itiraz
MADDE 12 – (1) Raporlara, engelli birey, vasisi veya engelli raporu talep eden kurum tarafından müdürlüğe itiraz edilir. Bireysel rapor itirazları, ilgilisine teslim tarihinden itibaren otuz gün içerisinde yapılır. Süresinde yapılmayan itirazlar değerlendirilmez. Kurum itirazları gerekçe belirtilerek yazılı olarak yapılır. Kurum itirazlarında süre aranmaz.

(2) Rapora itiraz edilmesi halinde birey, müdürlük tarafından yetkili en yakın farklı bir sağlık kuruluşuna ya da önceki engelli raporu farklı sağlık kuruluşundan alınmış ise sürekli izleminin yapıldığı sağlık kuruluşuna gönderilir. İtiraz edilen rapor ile itiraz üzerine verilen rapordaki kararlar aynı yönde ise rapor kesinleşir. Rapor sonuçlarının farklı olması ve itirazın devam etmesi halinde, müdürlük tarafından en yakın hakem hastaneye yönlendirilir. Hakem hastane tarafından verilen karar kesindir.

Benim buradan anladığım , yeni yönetmeliğe göre ; ikinci rapora itiraz devam etmezse geçerli , itiraz devam ederse hakem hastaneye sevk.
Eski yönetmelikte itiraz olsun olmasın oran farklı ise hakem hastaneye sevk kaçınılmazdı.

BU DOGRU MU ?BİLGİSİ OLAN ARKADASLAR

merhaba beyin ve sinir cerrahına 2 sefer olmak üzere mr görüntülemesine gönderdi. ilk mr sonucu için konuştuğumda boynunuzda fıtık görünüyor ama fizik tedavi ile çözülebilir dedi ama beldeki problem ciddi ve ameliyat ihtimaliniz var dedi. ikinci kez ilaçlı mr testine gönderdi. 2. görüşmemde belde tümör bulunduğunu ve ameliyat olmazsam sinirlere dağılma ihtimali olduğunu söyledi.e-nabızdan aldığım veriler bunlar.

oğuz bey veya diğer arkadaşlar, işitme sorunum ile beldeki problemle beraber %40 üstü ihtimalim var mı?

ss1u9yg.jpg

1xpht2p.jpg

4c9sely.png

cqj7fhi.png

önceden gittiğim kbb den aldığım odyometri ve basınç testini de tekrar ekliyorum

mat0c4s.jpg

h4oaxgp.jpg

Son düzenleme:
arkadaşlar gündelik kısık sesli konuşmalarda karşı tarafı duymayabiliyorum bundan bi oran alabilir miyim %10 falan

merhaba,

işitme testinde 500+1000+2000+4000 hariç farklı frekanslarda yüksel işitme kaybı çıkarsa dahil dilebilir mi rapora?

rugtspi.jpg
[/url][/IMG]

Rapor oranım ne olur

merhaba arkadaşlar sag kulagımda total işitme kaybı var sol kulagımda ise yüzde 30 işitme kaybı var . engel oranım taminen ne çıkarilir ?

Son düzenleme:
Merhabalar , başlığı açan arkadaşa çok teşekkür ediyorum açıklayıcı bir şekilde yazmış. Hesaplamalarıma göre 205-215 çıktı ve buda 40 a tekabül ediyor. Tablo 2 de 40 ise %30 engel oranı gösteriyor. Bilgili sahibi arkadaşlar teste göre hesabı teyit edebilir mi ?

3to37h4.jpg
[/url][/IMG]

Merhaba sol kulağımda 90db işitme kaybı var sol elimde bilek kesiğinden dolayı parmaklarda hiss kaybı ve şekil bozukluğu var sizce engel durumu % Kaç olabilir şimdiden teşekkür ederim

İlk önce bir upload sayfasına yükse sonra oradan linki mesaj kutusunda resim yükleme yeri var.resim ekle butonuna bas.url yi ekle.o zaman çıkıyor

Merhabalar benim sağ kulak hava 62 kemik 49 sol kulak hava 20 kemik 10 bide bel fitigi için fizik tedavi gördüm ortalama engelli raporu yüzde kaç alabilirim basvursam bu testide özel hastanede yaptırdım oda bilmem dedi saladı lütfen yardımcı olun şimdiden çok teşekkürler

Kbb dr.dan randevu aldım gidecem işitme cihaz yenilemek için Odyoloj test diyecem. Bide rapor almak istiyorum istanbul kart alam ulaşımdan faydalanmak istiyorum. Doktora rapor almakmi heyet çıkarmak mi ne diyecem bilgileriniz lazım.

Merhaba benim işitme testim sonuç bu şekilde çıktı sizce kaç engel oranı verir yardımcı olursa sevinirim..

saf ses db 500-1000-2000 hz - SOL-86,7 SAĞ - 83,3 KEMİK sol 70 sağ 70
saf ses db 500 1000 2000 4000 hz SOL-82,5 SAĞ-77,5 KEMİK sol 67,5 sağ 67,5
saf ses db 4000 hz SOL-70 SAĞ-60 KEMİK sol 60 sağ 60

Hesapladım % oranı kaç çıkıyor arkadaşlar
SAĞ - 310
SOL - 340

Sol kulak 95 dB, sağ kulak 63 dB işitme kaybı ile hangi oranda rapor alabilirim?

Herkese iyi akşamlar benim sol kulak 95 dB sağ kulak 63 db
Sağ kulak 250 sol kulak 405 çıkıyor hesapladım.
özür oranimi hesaplarsaniz sevinirim teşekkürler

virus geçmiş olsun .

oran 80.00 o DA %44 çikiyor.
Sansarius sana da geçmiş olsun.senin ki
220 ye 275 olarak hesapladım.
oran 48.4..............%33 ciktı.

hazar01 işitme testini görmek lazım.böyle kimse bilemez.zaten bizimkisi de sadece bir tahmin.olasılık.

Merhaba,
Aşağıdaki gibi tanımlanmamış yazması sağlık kurulunda engelli raporu almaya engel midir?

H91.9 - İŞİTME KAYBI, TANIMLANMAMIŞ

Teşekkürler.

Üst Alt