Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

ni7oE1.jpg
yüzde kaç rapor oranı acaba

Furkan08
Sizin attığınızda eşik değerleri yazılmamış, ondan bilemiyorum. Yanlış bir şey söylerim, odyolog arkadaştan bir öğrenmeye çalışacağım.

Oğuz atay

Tam olarak ne çıkar puanlama saygılarımla
42/42
57/61
Biri hafif diğeri orta derece işitme kaybı

OĞUZATAY Ağabey merhaba, izninle bir şey sorucağım.
kocaeli de işitme testi yapıldı 12 puan aldık.
rapora itraz ettim ilçe hastanesine gönderildik tekrardan tüm branşlara yeniden girdik. KBB test sırasında annem'e(psikiyatrihastası) görevli kızıyor bak diyor doğru cevap ver seni üniversiteye gönderirim diyor. annem heyecan yapıyor korkyor sürekli bastım düğmeye dedi. paun 2 düşürmüş. ertesi gün doktora gittim durumu anlattım bu nasıl olur hocam diye sordum? ya annem bilerek duymamazlık yaptı yada bir sorun var? yannış yapamaz makinede anlıyoruz dedi. diğer hastane raporunu gösterdim tekrardan test yapılmasını istedi.
tekrar gittik görevli kendini savundu benim testim doğru hata yok gibi şeyler söyledi. neden itraz ettniz vs dedi. ve yine üniversiteye gönderiri orda uyutulup test yapılır dedi. benden bir gün önce yaptığı testin kağıdını aldı dışarı çık dedi ve tekrar test yaptı. ilk test ile nokta virgül aynısını yazmış. anladığım kendini düşürmedi.
sonuç olarak iki farklı rapor çıktı bu mümkün mü ağabey?

eyges1907 İsa selâm, öncelikle ablaya geçmiş olsun. Şimdi benim anlamadığım nokta şu oldu: Görevli; ablaya karşı tehditkâr konuşuyor, testin sonucu olarak bir öncekinden 2 puan farklı olduğu için oranı düşürüyor, ama aynı şeyleri yazıyor. Yani puan düştüğü hâlde aynı şeyleri yazması tuhaf. Bunda bir tuhaflık var kardeşim. Bildiğim kadarıyla itirazdan sonra, tekrar test olursa ikinci sonucu kabul ederler. O durumda mevzuata aykırı bir şey gözükmüyor da ben sana raporunu almadan öncede çok bir şey çıkmayacağını söylemiştim. Senin oradaki hastanelere güvenin yoksa, imkânın varsa Pendik Marmara Hastanesi'ne götür; oranın KBB çok iyi, doktorları çok ilgili.

12 puan almıştık ilçeden puan 2 aldık. 10 puan duşurmüş. anlamadığım bir ayda iki hastanede nasıl sonuç farklı olur?

siz %40 alırsınız

siz yazmamışssınız. yukarıda ki örneklem gibi yazınız

ben de bilmiyorum ama istersen oranları yaz ya da örneğini yaz.ben bakayım

dediğim gibi [FONT=sans-serif]1000-2000-4000-500 hz ayrı var.Raporun ekinde yazacak. bunlara bakılması lazım[/FONT]

yesilsy Mustafa abi merhaba, buradan da 40 çıkmaz gibi duruyor. Çünkü hepsi yüksek seviyede değil. Kesin sonucu sadece doktor söyler, bizimkiler sadece tahmin. Ama şu test ile 40 kesin çıkmaz.

@yesilsy Mustafa abi merhaba, buradan da 40 çıkmaz gibi duruyor. Çünkü hepsi yüksek seviyede değil. Kesin sonucu sadece doktor söyler, bizimkiler sadece tahmin. Ama şu test ile 40 kesin çıkmaz.
OĞUZATAY Derdim 40 almak değil. Uyku apnesinden 35 alıyorum üstüne işitmeden en az 8 almam lazım. Bu test ile 8 alabilir miyim

yesilsy Beyefendi sanırım anlatamıyorum, kesin puanı sadece doktor bilir. Bu test ile 8 puanın üstü çok rahat gelir, ama kaç puan gelir bilinmez. Tahminen 20'nin üstü.

OĞUZATAY

2017 den bu yana buna benzer 6-7 test var elimde. Çoğunda %4 veya %6 aldım. Sadece bir testte sol kulak 40db olan var ve bundan %8 aldım. Bu görselini eklediğimden %8 alamam gibi geliyor.

yesilsy O kadar düşük gelmemesi gerekiyor, çünkü bilir kişi arkadaşa da baktırdım. O kadar da düşük gözükmüyor, gönlünüzce olsun. İyi günler dilerim.

Merhabalar arkadaşlar, ben heyetten KBB girdim ilk önce odiyo testi yaptı emin olmadı beni BERA testine yönlendirdi ve BERA testinden Sol 50, Sağ 60 Db. Oranlar çıktı ve raporu sağlık kuruluna verdim 30 kasıma gün attı. Bu BERA sonucuna göre yüzde kaç çıkar acaba? Odiyo testimde aynı desibel sonuç çıkmıştı.

Merhaba
hava:sağ:80 sol:77
kemik:sağ:70 sol:68
konuşmayı ayırt etme sol:50 sağ:35
konuşmayı alma eşiği:sol:85 sağ:90 oran ne olur acaba yardımcı olursanız sevinirim

Asyatlas
Merhaba, 40 ve üzeri için hepsinin 85 ve üstü olması gerekiyor. Buradan 40 oran çıkmaz, ama kaç çıkar o da bilinmez. Onu sadece doktor bilir. Ama hepsi 85 ve üstü olmadan 40 ve üzeri alınmıyor, onu biliyorum.

Asyatlas Aylin Hanım merhaba ileri derece diye belirtmiş zaten odyolog. Bendeki gibi "sensörinal" sizin yazdıklarınız düşüktü. Buradan kesin 40 çıkar. Üzerini bilemiyorum.

merhaba bu işlerden hiç anlamadığım için size danışmak istedim.

6 yıldır bu sıkıntıyı çekiyorum ve son 2-3 yılda farkına vardım çünkü girdiğim işyerinde performansımı düşürüyor ve dışardan gelen tepkiler nedeniyle beni sinir etmeye de başladı. şuan işsizim ve sürekli iş değiştirmek zorunda kalıyorum. sezonluk ve günlük işlere giderek yaşamaya çalışıyorum. ayrıca gss borcum olduğu için muayene ücreti ödüyorum. İlk yaptırdığım işlem kbb den sonra işitme tesi olan odyometri idi. ardından basınç testi de yaptılar. tablo 1 ve 2 ye bakarak özürlü oranımı cahilce hesapladım ve %34 çıktı. bu konuda yardımcı olabilecek biri vardır umarım. değerler ekteki sonuçlarda. ayrıca bundan sonra nöroloji ye de gideceğim. başka gitmem gereken veya yaptırmam gereken testler var mı?

bu arada kbb bana işitme cihazı kullanmam gerektiğini söyledi. engelli raporu almak istemiyordum hatta yurt dışından ucuz bir kulak içi cihaz aldım ama 1 yılı doldurmadan bozuldu. dış kulak cihazlar en iyisi deniyor ama onu da sosyal hayatımı yok eder diye kullanmak istemiyorum ki keza fiyatları da uçmuş vaziyette bu durumda sabit bir işim yok karşılayamam zaten.

bu sıkıntıları kbb doktorları pek önemsemiyor gibi.burada diğer gönderilerden gördüğüm kadarıyla engelli raporu vermemek için yüzde oranlarını ona göre yazıyorlarmış. ben de konuşmak ve yalvarmak istemiyorum. testimi oldum tek kelime etmeden çıktım.

son sorum, ayrıca sol boyun ve kol sinir sıkışması var ve kışın yani şu sıralar çok kötü ağrı yapıyor serçe parmağıma kadar. halen doktora gitmedim malumunuz. bunu işitme testine ek olarak alıp engelli raporu çıkartabilir miyiz?

uzun oldu kusura bakmayın ama şimdiden teşekkürler.

Üst Alt