Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

https://www.resimupload.org/r/9b9JO

https://imgyukle.com/i/RwRJzn

Bana yüzde kaç rapor verirlermAllah rızası için biri yazsin

Son düzenleme:
Sağ kulak orta sol kulak hafif işitme kayıpları kaç puan e oran çıkar acil heyet için

babam 70 yasında yuzde kac rapor alır kulaktan

view.php

https://www.linkpicture.com/view.php?img=LPic62e815fd4cfa9919630497

Kımse yok sanırım cevap vericek bir arkdas sadce ozelden dondu

Kedi501

Kardeşim benim özelden de dediğim gibi bu seviyelerde 40 mümkün değil. Çünkü zaten "çok hafif derece" diye yazmış. Ona heyet karar veriyor komple. Arkadaşların dönememe sebebi budur. Ama 20 oranı çıkar gibi duruyor.

Son düzenleme:
OĞUZATAY

cok tsk ederım acaba buna benzer bır durumu olan cıkar mı dıye mesaj yazdım aslında ama yok gıbı :)

OĞUZATAY
Arkadaşlar merhaba, işitme testi
Sağ 145
Sol 160
12 puan yapıyor sanırım.

Birde konuşma algılama eşiği bölümü var.
Sağ 35 sol 35
Bu hesaplama dağıl mi? Yoksa ekstra puan yazılıyor mu? Teşekkürler.

@eyges1907 Kardeşim benim, hava ve kemik ses ortalaması baz alınıyor ama benim biri 110 diğeri de 120 civarlarına yakındı. Sen bu ortalama ile 15-20 arası ancak rapor alırsın gibi duruyor. Çünkü benim sağ kulak 110 sol kulak İmplant'la 52 geldi. Senin bununla 40'ı yakalaman mümkün değil.

Kap 44
Astım 20
Psikiyatr 20
Fizik 18
Dahiliye 48
Bunlar hesaplanmış hali
+ kulak be göz var. Göz öğrenmedik ne olduğunu kulak da bu. Hasta 67 yaşında 10 puanda yastan alıyor. ÖTV icin girdik 90 lazım .
Teşekkür ederim ilgine .

Anladım, Balthazard'da bilemem ama kulaklardan 40 puan mümkün değil. Azami 20 düşün. Rica ederim.

20 olsa yetiyor 12 hesapladik. Tam nedir bilsem yetecek dostum hakkını helal et saolasin. Bu test sonucu net kaç puan bilsem ona göre vericem evrakları

20 olsa yetiyor 12 hesapladik. Tam nedir bilsem yetecek dostum hakkını helal et saolasin.
İsacığım inan ki net bir şey söylemek çok zor. Ama kulak olayında 91 desibel ve üzeri ileri derecededir. Her iki kulaktan da 91 ve üzeri olursa 40 puan ve ihtimalleri artar. 36-38 civarlarına 40 zaten mümkün değil ama kaç çıkacağını da söylemek net mümkün değil. Kafa tahmini oluyor.

Eyvallah saol, 20 çıksA yetecek. Bizim desibel 91 alti mi? Üstümü peki?

Bizim desibel kaç? 91 altımı üstü mü?
36 birisi, 38 birisiydi galiba. O civarlarda bir şeydi ses ölçümünde. 40 imkânsız zaten ama net kaç çıkar o da bilinmez. Ben benim odyoloğa bir arkadaşa yardımcı olmak için gösterdim. "Bunu sadece doktor bilir," dedi. Hiçbir şey demedi.

OĞUZATAY Merhaba, benim de kaybım sağ 85 sol 69 küsürlerde. Cihazla duyuyor ve konuşuyorum. Kaybım sürekli artıyor, menencite kadar gidebilir dedi doktor.

Merak ettiğim şu; işitme kaybı çok ilerlediğinde konuşamama gibi bir durum olur mu? Bir de cihazla duymama gibi bir durum olur mu?

Kevok21 Duymak ile konuşmak birbiriyle bağlantılı şeylerdir. Duyup ve konuştuğun sürece Allah'ın izniyle bir şey olmaz. Çok ilerlerse İmplant olursun. Sadece kaliteni kaybetmemek için cihaz değişiklikleri yaparsın, birisi ileri seviye birisi orta seviye duruyor şu an senin. Cihazdan aldığın verime bağlı olarak yolunu çiz.

OĞUZATAY İnsanları duymada zorlanıyorum. Bir gün bir adam gördüm, cihaz vardı kulağında. Baktım duymakta, anlamakta zorluk çekmiyor. Herhalde işitme kaybı az diye düşündüm. Sorduğumda işitme kaybım 80 dedi. Oysa ben işitme kaybım 69 olanda bile onun kadar iyi duymuyorum. Demek ki cihaz farkı çok önemli.

İki cihazı birden taksam sorun yaşamam ama benim kötü bir sorunum var. Uzun süre cihaz takamıyorum. Kulağım çabuk mantar kapıyor, iltihap oluyor vs. Doktor hava alması lazım dedi. Günde 8 saatten fazla takma dedi ki 8 saat bile takamam. O nedenle birini takar öbürünü dinlendiririm. Bu yüzden de duymada sorun yaşıyorum hep.

Kevok21 O adamın cihazı İmplant cihazı olmasın? Nasıl bir cihazdı. 2 cihazı muhakkak takman gerekiyor. Çünkü kaybın 2 kulağında ve dengeyi sağlayamazsın. Sorunu da çözemezsin. Çünkü ses bir yerden gelir bir yerden gelmez.

OĞUZATAY Kulak arkasıydı hem cihaz küçüktü hemde kulağın içine giren ince tel gibi bir şeydi. O da benim gibi tek cihaz takmıştı, sorduğumda diğer kulak hiç duymuyor dedi.

Kevok21 Muhtemelen ameliyatla takılan bir cihaza benziyor. Onunda aslında 2 cihaz takması gerekiyor.

merhaba bende ameliyat sonrası kulak çınlaması ve tiroid rahatsızlığı gelişti sağlık raporu için muayene olurken çınlamayı dikkate almadılar fakat uyku apnem de olmasına rağmen kbb puan vermedi. Başına benzer durum gelen var mı normal mi?

Üst Alt