Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

Şinips..
Bir kulaktan işitme kaybında en yüksek %12 verilmiyor. Öyle bir uygulama yok.

TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BİR BANKACI

Değerli arkadaşım ben bir kulağın işitme kaybı demedim hiç duymaması hâlinde dedim yani total işitme kaybı var ise bir kulakta %12 bunu hepimiz biliyoruz zaten ve bu arkadaşın bir kulağı zaten sağlam diğeride orta olduğuna göre en fazla %6 ilâ 7 alır diye yazdım tekrar okuyun yazdığımı ki yanlış anlaşılma olmasın insanları yanıltmayalım..

Şinips..

Tamam anladım, ben iki kulak diye düşünmüştüm. Teşekkürler bilgi için.

Şinips..
Bir şey danışmak istiyorum. Benim iki kulağımda%46 oranında işitme kaybı var. Ayrıca başka hastalıklar da var. Sadece Engelli kartı çıkarmak istiyorum. (İl vergi indirimi değil). Sizce mevcut vergi indirimi belgemi etkiler mi acaba? (Emekliyim.).

BİR BANKACI
Merhaba, bu konuda fazla bir bilgim yok ancak şahsi kanaatime göre etkilenmez diye düşünüyorum çünkü siz zaten emekli olmuşsunuz normal şartlarda.
Ancak iki kulağında %46 olması durumu hafif işitme kaybına girer ve bu durumda diğer rahatsızlıklarınızın durumuna göre % 40 olabilirse engelli bireylere tanınan tüm sosyal haklardanda yararlanabilirsiniz. Oran olarak diyabet,böbrek rahatsızlığı, yüksek tansiyon , ortopedik rahatsızlıklar vs. Umarım her şey gönlünüzce olur.

Teşekkürler bilgi için.
Rica ederim burada bilgi paylaşımı için bulunmaktayız zira bende çoğu zaman yazdığım sorulara cevap alamadım ve en sonunda araştırıp öğrendim şimdi ise insanlara yardımcı olmak gerçekten istiyorum..

Son düzenleme:
Şinips..
Teşekkür ederim. Peki, 30 Aralık ta sağlık kuruluna gireceğim. KBB ve ortopedi için. Sadece Engelli kartı için. Bundan 3 hafta önce aynı hastaneden ( Göztepe şehir Hastanesi'nde) işitme testi yaptırdım. Bu testi göstersem kabul edilir mi acaba, yoksa yeniden mi işitme testi için randevu almam gerekecek?

Konuşmayı alma eşiği sağ 65 sol 50
Konuşmayı ayirdetme skoru sağ 84 sol 84
En rahat ses yüksekliği sağ 90 sol 80
Doktorla konuştuğumda sinirdasin dedi bu konuyla ilgili bana cvp gönderebilirsiniz sevinirim

Latif Mencik
Sanki 40 - 45 arası gibi. Tam söyleyebilmek için, işitme testinin fotosunu buraya atın bakalım.

merhaba ben yeni rapor aldım . bir sürü şey var ama işitme kısmı doktor %70 duymuyorsun sinir kaybı dedi zaten çift işitme cihazım vardı. ona yüzde kısmına 30 yazmışlar. cihaz olmadan duymuyorum öyle düşünün karşımdakinin bağırması lazım. başka hastalıklar olduğu için balthazar olayına oranını bilemem.

BİR BANKACI

ek hastalıkta teşhis konulmuş ama ilaç kullanmıyprsan direk 0 yapıyorlar....devam eden tedavi var ise ameliyat vs hepsinin raporu lazım.

hanifeaydin
Olurmu öyle şey! Benim bir kulağım çok az duyuyor, diğer kulağım%50 duyuyor, tablo 2 ye göre %46 engelli raporuna denk geliyor. siz ek hastalık yoksa 0 diyorsunuz, saçmalamayin.

BİR BANKACI

Merhaba, tekrar işitme testi istiyorlar çünkü normal koşullara göre biraz daha titiz bir test yapıyorlar hatta iki defa test yapılıyor sağlıklı bir sonuç için..

hanifeaydin %70 işitme kaybı iki taraf için ise eğer, en az %36 ve yukarısı olmalı yerinizde olsaydım itiraz ederdim

iyi akşamlar

sağ: 43 dB 41 dB %64

sol: 45 dB 45 dB %64

işitme cihazı için verilen yukarıdaki oranlara konuşma+işitme engelli rapor oranı tahminiz nedir?

yagmurunisan

iyi akşamlar.
işitme kaybı hafif derece yani hafif ile orta arası bu durumda %10 civarı ancak çıkar testin resmini koysanız daha net söyleriz ancak konuşma engeline ne verilir onu bilmiyorum %20 de ona verilse totalde %30-35 olur belki ama bu sadece bir tahmini yorumdur.

yagmurunisan
Tahminim %20 - 25 arası. Tabii, bu verdiğiniz rakamlar, hava yolu işitme kaybı ise. Tam rakamlar için test fotosunu atmanız gerekiyor.

İyi akşamlar kulaktan % 45 rapor alınabilir mi . Mümkün mü bazı yazılarda hiç duymasan bile bu oran olmaz diyorlar doğrumu ?

Furkan08 En fazla %52 alınabilir. Yani evet %45 alınabilir.

Merhaba,

Benim engel oranımı hesaplayabilir misiniz? Ben tablo adı altındaki resimleri göremiyorum. Teşekkür ederim.

9q67sag.jpeg
[/url][/IMG]

devlet hastanesindeki cihazlar 50 senelik nasıl doğru test yaaprlar ki hepsi yanlış. onca vergiler nerde ..test oluyorsun evet evet evet diyorsun özeldeki gibi elindeki tuşa basmıyorsun düşünün.özelde 1.5 saat süren işlem devlette 20 dakika bile tutmuyor. siz cihazı en yeni nerde varsa seçenek varsa demek istiyrum öğrenme şansınız varsa oraya gidin . belki yeni cihaz alan bir devlet hastanesi varsa daha doğru bir ölçüm yapar.

hanifeaydin Aynen kardeşim. 2 ay önce, GÖZTEPE şehir Hastanesi'ne gitmiştim. Orada da aynı. Vallahi doğru diyorsun.

gamzeli_d Cevapla yaptıktan sonra, para fotoğraflar diye bir şey çıkacak. Ona tıkla. Sonra yükle. Bu kadar.

Üst Alt