Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

Sansarius Öncelikle geçmiş olsun, 40 oranı buradan çıkmaz gibi duruyor. Bizimkiler 3 aşağı 5 yukarı tahmin, kesin sonucu sadece doktor ve heyet söyler. Sinir sıkışmasından oran çıkar mı onu bilmiyorum. OğuzHan112 abiye rica ederiz; o yardımcı olur, ondan oran gelir mi diye. O zaman Balthazarda kalıyor çünkü. Dış kulak cihazı niye sosyal hayatını mahvetsin? 24 senedir kullanıyorum. Sol kulaktan ameliyat oldum, iki kulakta da yıllardır cihazlar var. Hiçbir şeyden de geri kalmadım. Kendinize özgüveniniz olsun, ancak öncelikle SGK'lı bir işe girdikten sonra cihaz işlerinizi halledebilirsiniz. Öncelikle hayırlısı ile inşAllah bir iş bulun.

Merhaba
Ben göz ve bel fıtığı yüzünden heyete girdim sağ göz görmüyor sol göz 1.75 derece bel fıtığından 7 verdiler toplam %39 sürekli
kulak rahatsızlığım var orta derece itiraz edip KBB test yapsam %40 bulurmuyum

Hastalık ekleme oluyor mu itirazda birde itiraz ücretlimi öyle duydum teşekkür

RAPOR
Sağ göz EH sol 1.0 BİO sol dogol oran 32
Bel fıtığı 5 seviye lomber diski var Tablo 1.7 göre oran 11
Kişinin engel oranı 39 süresiz

Boyun ve kolda sinir sıkışması dediğiniz boyun fıtığı sanırım.
Mr veya varsa Emg raporunu görsek daha iyi yorum yapardık,

İşitme testiniz orta derece,30-32 puan belki.

Diğer.
Nöroloji'den söz etmişsiniz, isterseniz onada gidin bütün sonucları ve Mr raporunu da buraya yapıştırın.
Hepsini bir arada değerlendirelim.
Net olmasa da,ona yakın bir şeyler sözleriz.
Sansarius

Yapılan İşlem : Mr, Vertebra, Lomber

[LOMBER MR İNCELEMESİNDE;

Lomber lordoz doğaldır.

Posterior vertebral hat düzgün ve kesintisiz olarak izlenmektedir. Vertebraların korpus yükseklikleri ve sinyal intensiteleri normaldir. Spinal kanal normal form ve genişliktedir. İntra spinal kitle lezyonu

izlenmedi.

L1-2, L5-S1 arası disklerde dejeneratif T2 sinyal intensite kayıpları mevcuttur. Korpus anterior köşelerde osteofitik yeni kemik oluşumları izlenmiştir.

L1-2, 2-3, 3-4 düzeylerinde geniş tabanlı disk protrüzyonları dural keseye bası oluşturmuş lateral resesleri nöral foramenleri hafif derecede daraltmıştır.

L5-S1 düzeyinde diskin sol paramedial aşağı doğru yönlenmiş ekstrüzyonu ve geniş tabanlı disk protrüzyonu dural keseye basmil lateral resesleri inferiorlarından nöral foramenleri daraltmıştır. Konus medullaris normal düzeyde ve sinyal intensitesi doğaldır.

Paravertebral yumuşak dokulara ait patoloji saptanmadı.

Saygılarımla,

Yapılan İslem: Emg, Radikülopati Ve Pleksus Protokolü

[NÖROLOJİ EMG RAPOR

Yapılan bu elektrofizyolojik incelemede;

Solda EDB kayıtlı peroneal sinir motor yanıtı düşük amplitüdlü elde edilmiştir. Bilateral alt ekstremitelerde incelenen diğer duyusal ve motor sinir ileti ve yanıtları normal sınırlar içerisindedir.

Iğne EMG incelemesinde solda L5 kök inervasyonlu kaslarda belirgin olmak üzere L4-S1 kök inervasyonlu kaslarda, yüksek amplitüdlü, uzun süreli, seyrelmiş, polifazik MUP'ler izlenmiştir. Aktif spontan denervasyon görülmemiştir.

SONUC: Bu bulgular, solda L4-S1 segmentinde, kronik dönemde, ılımlı parsiyel aksonal hasara yol açan radikülopati bulguları ile uyumlu olarak değerlendirilmiştir. Klinik ve radyolojik korelasyon önerilir.

Göz ve bel fıtığı ndan %39 aldım itiraz edip hastalık eklesem kulaktan girsem orta derece duyuyorum %40 olur mu ??

OĞUZATAY
OğuzHan112

bir değişiklik ve diğer departmanlardan aldığım sonuçlarla tekrar güncelleme yaparım. yorumunuz için teşekkürler. hepimize geçmiş olsun

Mr raporu :
Kanal daralması ve sinire bası oluşturan,Tam olarak fıtık denilemeyen dejeneratif değişiklikler(kireçlenme,disklerde aşınma veya hafif derece yükseklik kaybı kanal dışına taşma)
Emg raporu da bunu destekliyor, uzun dönem hafif kök tipi tutulum.
Ciddi boyutlarda değil, çok yüksek puan beklemeyin.

Güncelleme sonrası tekrar konuşuruz.
Sansarius

İtiraz ettim şimdi çağırıp başka bir hastaneye gönderip sıfırdan mi muayene edecekler yoksa rapora bakıp gerek yok mu diyecekler bilemedim kafam karışık ilk defa rapor alıyorum

Herkese merhabalar,

Ben de işitme engelimden dolayı rapor almak istiyorum ancak şu ana kadar hiç rapor için hastanelere başvuruda bulunmadım. En son askerlikten muaf tutuldum. Sol kulakta çok ileri derece S/N tipi kayıp olduğu için. Sağda işitme Allaha çok şükür normal. Yapılan testin sonuçları da şu şekildeydi.

https://www.hizliresim.com/aclmog4

Acaba ben buradan yüzde kaç rapor alabilirim acaba? Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden.

mimiovic Sağlam kulak 0 kabul edildiğinden ondan puan gelmez, tek kulaktan 12 alabilirsiniz.

Cevabınız için teşekkür ederim. Ben ancak bunu anlamıyorum maalesef neden böyle? Bir polis, asker, pilotluk, kabin memuru, yer hizmetleri gibi yerlere başvuruyorum ancak iki kulakta sağlam olmalı diyorlar. Ne meslek yapacağım ben. Ne engelli KPSS girebiliyorum ne de başka bir şey. Belirli bir üniversite seviyesine sahibim. Resmen boşa okumuş oluyorum. Neyse Allahtan gelen bir şey olduğu için de çok isyan etmek istemiyorum açıkçası :(

@mimiovic Rica ederim; vallahi İlker Bey, sistem bu sekilde işliyor. Eğer cihaz kullanıyorsanız, bu şekilde duyabildiğiniz kadarıyla yolunuza devam edeceksiniz. Cihazınız yoksa da cihaz alıp devam edeceksiniz, her şey Allah'ın takdiri, illa ki vardır bir hayır. Çok geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Maalesef benim sol kulağıma işitme cihazları da etki etmiyor. Dış kulak temiz ancak sadece beyne ileten sinirlerin doğuştan olmadığı bilgisi verildi. Bunun tedavisi yok denildi bana da genelde. Bakalım.

Furkan08 Bu test orta seviye olduğu için tek başına 40 çıkmaz, diyor. En fazla 25-30 oranında oran çıkar. Ama Türkiye olduğu için bu test kabul edilmez, tekrar test isterler; orada kesin sonuç belli olur, dedi. Yani, bu testten başka rahatsızlığınız yoksa, 40 oranı çıkmaz. Ama bizimkiler hep dediğim gibi kabaca tahmin, en doğrusunu hastane bilir. Başka rahatsızlığınız varsa, ekleme yaptırın.

qwx7mte

Yüzde kaç alır bu teste göre

Orta seviye diyebiliriz. Çok bir şey çıkmaz, desibeller düşük.

bu değil 500-1000-2000-4000 değerlerinde kaç desibel yazıyor sağ sol ayrı yaz

Üst Alt