Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pasta ve yemek tarifleri

Eline sağlık :) İsmi ilginçmiş , çorbanın bizim ellerdeki adı dul avrat çorbası :)

Töbe töbe youtube , sırada ne var neler duyacağız daha.

Şanlıurfa yöresine ait şıllık tatlısı hem görüntüsü hem de lezzetiyle vazgeçemeyeceğiniz tatlar arasında yerini alacak...
Malzemeler:
2 su bardağı un
300 gr. ceviz içi
600 gr. şeker
3 yemek kaşığı sade yağ
Yapılışı: Derin bir tencerede 2 su bardağı un, 4 bardak su ile hamur kıvamına gelinceye kadar elle çırpılır. Sacın altı yakılır, hamurların yapışmaması için yüzeyi yağlanır. Hazırlanan ekmekler sayılarak iki kısma ayrılır. Bir tepsiye ilk yarısı üst üste serilir ve ceviz dökülür. Sonra ikinci yarısı da üst üste serilir ve bıçakla baklava dilimi halinde kesilir.
Hazırlanan şurup sıcak olarak hamura dökülür ve üzeri örtülerek 10 dakika beklenir. Sıcak olarak tepsiyle servis yapılır.

Yemek isimlerimiz ilginç , öyküsü de oluyor ayrıca :)

Madımak 'ı bilmiyordum , google görsellerden baktım . Bir ot türüymüş . Semizotu değil , değil mi ? Ona benzeyen farklı bir ot gibi sanki , kokusu var mı ?

Afiyetler olsun. Çok faydalıdır eminim :) Her tür ot mevsimi geldi zaten , bolca yemek lazım :)

Bu türküyü biliyorum :):) Yemek adı olduğu hiç aklıma gelmemişti :eek:

İsimlerini hiç duymamıştım Sükûtcum :) Yeşilliğin çok olduğu bolca tüketildiği bir bölgedeyiz. Belki bizim yörede farklıdır adları. Evelek'i inceledim , kuzukulağı denilen bitki olabilir , eğer ekşi ise... Salatalarda kullanırız , sarması güzel olur zannedersem :eek:

Eline sağlık :) Krepte bir türlü ayar tutturamadım, o yüzden yapmaktan vazgeçmiştim. Tekrar denersem tarifini uygularım. Elimizin alında kaynak var artık :eek:
Ot bilgisi işi iyi oldu, meraklıyım bu konuda. Rastladıkça ben de paylaşırım :)

Sukut-u Vaveyla cım,
Sema cım,

Krep:)

Bizdeki ismi, Pan Cake ..
Prensesim çok severek tüketiyor.
Kahvaltısında sıklıkla bulunduruyorum.
Aşırı besleyici ve faydalı.

İçine herşeyi kabul ediyor.
Ben daha fayda sağlaması açısından
İsteğe göre İçine,( Farklı zamanlarda tabii) Kaşar peyniri rendesi,
Lor, bal, vs. bir çay kaşığı sıvı yağ da atıyorum. Çeşitlendiriyorum.
Maydanoz, dereotu ve nane de çok yakışıyor.
Fakat ben kabartma tozu kullanmıyorum.
Teflon kullandığım için kesinlikle yapışma olmuyor.
Ölçülendirmeden kıvamını rahatlıkla ayarlayabiliyorum.

Olsa da yesek :D

Haklısın Barbiş, hem çok besleyici hem içine extra malzemeler ekleyerek zenginleştirebiliyorsun.
Ne zamandır yapmıyorum, bu haftasonu deneyim tekrar :eek:

Ispanaklısı yapardım bir zamanlar. Sunumu da gayet şık duruyor , özel günlerde yapılabilir.

Görüntüsü şöyle bişeye benziyor ;

Sabah sabah bune yaaa offf....

Üfffss çok güzel görünüyor :D Ellerine sağlık.

Çok hoş görünüyor, hepsi kalem gibi ayrıca :) Müthiş emek isteyen , yorucu bir yemek. Kendi görüntüsü yeter süslemeye ihtiyacı yok hem :)

SODALI POĞAÇA

Malzemeler :

1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 şişe sade soda (maden suyu)
1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
2 tatlı kaşığı mahlep
aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak şekilde)
üzeri için susam, çörek otu.

İç Malzeme : İsteğe göre sade yada, beyaz peynir, kşar peyniri, patates, maydanoz, dere otu ..

Yapılışı :

Öncelikle yaş mayayı ılık süt ile eritiyoruz. İçersine şeker ve tuz katıp karıştırıyoruz.
Yumurtanın akınıda ekledikten sonra sıvı yağ ve maden suyunu karışıma döküyoruz.
Son olarak mahlebi ve yeteri kadar unu eleyerek ilave ediyoruz. Yumuşak bir hamur yapıyoruz.

Hamuru 1 saat kadar ılık ortamda mayalandırıyoruz.
Sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine şekil vererek aralıklı olarak diziyoruz.
Yumurta sarısı susam veya çörek otunu üzerine sürdükten sonra 15 dakika tepside tekrar mayalandırıyoruz.
170 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Kolay kolay bayatlamayan, lezzetli, yumuşacık bir poğaça.
Az önce yaptım.. Ve dumanı üzerinde resimledim ..

Afiyet Olsun :)

hepinize kocamaaann eferinn, herbiriniz birbirinizden maharatlısınız bayanlar :)

ayşegül; mutfakta harikalar yaratırken yemeye zamanları kalır mı bilemem :p

Hamarat hanımlar döktürmüş yine . Valla harikasınız :)

Tarif defterimi karıştırırken uzun zamandır yapmadığım bu tarifi tekrar deneyim dedim.:)

Çikolatalı muzlu krep :

2 yumurta
2 çay bardağı süt (çay bardağı aida ölçüsünde)
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı un
az vanilya
bir fiske tuz ile krep hamuru hazırlanıyor.
Farklı kalınlıklar elde ettiğim için bu sefer minik kare şeklindeki teflon tavayı kullandım.

Bu sayede bir kalın bir ince krebim olmadı , ölçüsünü ayarlayabildim :)
12 adet krep çıktı bu hamurdan. Daha sonra içlerine tüm muz koyarak rulo şeklinde sardım. Kürdan batırıp dilimledim .
(İçine Nutella sürünce daha güzel oluyor , bal da sürebilirsiniz)

Ayşegül' cüm;

Sarmalar harika görünüyor.
Çok zahmetli bir yemek.
Eline emeğine sağlık canım ..:)

Sema' cım ;

Çilolatalı, muzlu krep süper görünüyor.
Eminim tadı da, bir okadar güzeldir..
İlk fırsatta deniycem.
Eline emeğine sağlık canım ..:)

Bu başlık hanımlar arası gün programına doğru ilerliyor bence de :) Gerçekten ne güzel olurdu :)

Carpe biz İstanbul'dayız yapalım:) Şu Sema ve sukutu çatlatalım hı?:)))

Sükutcum kızım gelmişti. Yarın Erzurum'a gidecek. Aşırı sarma hastasıdır. BUgün de migrenim tuttu gün boyu. Ama ben inat ettim o sarmayı yapmaya:)
Kuru biberleri hazırladım sabah. Yaprakları da bol suyla yıkadım hazırladım ama migrenim başlayınca bıraktımdı. Şimdi biraz iyi olunca içi de hazırladım birazdan sarmaya başlayacagım yaprakları:)
Senin tarifinden ayrı olarak bol maydanoz ve dere otu ekledim içe. Biraz da yeşil sogan. İÇ piştikten sonra ekledim bunları ve karıştırdım. Yine içine nar ekşisi ve Zeynep'in isteği üzerine bol kuş üzümü kattım:)
Nar ekşisi bana yetersiz geldi biraz da limon ekledim:) Bulguru eklemeyi ihmal etmedim tabi.
Birazdan sarma kısmına geçicem. sonra biberleri doldurucam.
Allahtan biber dolması sevmediği için biberler Erzurum'a gitmeyecek. Bana kalacak:)
Ama sarmalar gidecek...
Arkadaşları sarma istediği için göndermek şart:)
Aynı zamanda yaptığınız kurabiye ve poğaça misali tariflerinize bakıp yapmaya çalışacagım Erzurum'a göndermek üzere.
Kötü olursa suçlu rtada nasılsa:) Size topu atarım diyorum.
Acil değişik bir tavsiyeniz olursa bu gece yapmam için bana yardımcı tarifler verirseniz de memnun olurum. Şu an zaten mutfaktayım:)
Gün teklifini kabul ettiğimi belirterek çayımı içtikten sonra sarma ile dansa başlıyorum:)

Bu sohbet bana neyi hatırlattı Melekcim :)
Hani yıllar önce , bayanlar bir araya gelecekti böyle gün gezmesi gibi ve herkes birşeyler hazırlayıp götürecekti. Aralarında plan yapıyorlardı. Biz uzaktakiler de izliyorduk :) Biz de istiyoruz diye çatlayarak yazıyorduk. Sonra sen yarın ben de sana geleyim Semacım yazdın bana. Seni İstanbul'da sanıyordum ve çok şaşırdım. Ertesi gün gerçekten çıktın geldin :D İlk tanışmamız bu şekilde olmuştu:) 7 yılı geçti , vay bee :)
Bakarsın Ayşegül'le biz de sizi çatlatırız , belli mi olur ? :)

2005 yılıydı :)
Belli olmaz geçen Nisan'da Atom Karıca'ya çat kapı gitmiştik kahvaltıya :) Kapıyı açıp bizi gördüğünde şok geçirmişti :D

Evet :) Sendika eylemi için gelmiştik , Kızılay'da sırra kadem bastık. Ne biçim memurlarsak :p Asıl amacımız dostları görmekti :eek: Bu yıl o performans yok bende o yüzden sizleri bekliyorum :) Çok memnun olurum :)

:) Zaman ne getirecek izleyelim bakalım, hayat sürprizlerle dolu.

En son gün yapma fikrine katılmışım öyle mi?:))) Halt etmişim!:)

Sükutcum, sarmayı yolcu etmeden önce tadına bakabildim. Harikaydı. Kızım bayıldı. Yavrum perşembe akşam gelmişti. Koştur koştur migrene ragmen annesi yapmaz mı sarmasını? Degdi valla o yorgunluga.
Kızımı pazartesi yolcu ettim akşamına Kıbrıs'tan yegenim İstanbul'da okuyan kuzenlerimle birlikte bana geldiler. 3 genç bir de benim oğlan etti dört genç:) Gece 4 civarı yatmışım uykusuzum onlarla da vakit geçirdim. Dolmalar zeytinyaglı fasulyeler yendi afiyetle. Bu arada dolmam begenildi ben bayıldım zaten:)
Onlar sabah ben uykudayken gittiler.
Asıl sürpriz okuldaydı. Dörtlerden bir ben vardım. Diğer 3 arkadaş yoktu. Bir arkadaş bir haafta izinli ögrencileri bizlere dagıtıldıydı kalablıklaaştık haaliyle. Bugün de müdür yardımcıları girdi diğerlerine. Ben sadece serbest etkinlik dersinde dört sınıfı çıkardım:) Maç yaptılar:) ortada 16-1 galibiyet söz konusu oldu:)
Şu an ara tatil olsa kurtulamam yorgunluktan. Gün demişim ha:)
Çalışan hatunlara gün haramdır fetvasını verdim gitti:)
Ama hazıra konabilirim tabi:)
Semacım,
yedi sene geçmiş ha:) O yedi seneye şükranlarımı iletiyorum. Sana beni getiren ayaklarıma, yollara her bi şeye şükran borçluyum. İyi ki varsın caım. Senle tanıştıgım güne selam ve sevgileimi yolluyorum canım:)
Ölünceye kadar da vazgeçilmezimsin bil:)

Kızlarr benden bu kadar) gebermeden şu yataga geçim muzik eşliğinde uyuyayım diorum.

Oy oy tatil gelsinnnnnnnnnnnnnn:)

Bu sefer ben seni mekiğe aldım :cool: Tatile kadar :)

Hamarat hatunun hali başka oluyor.:) Eline sağlık çok güzel görünüyor. İyi ki karnım tok ! :eek:

Eline sağlık Ayşegül :)
Patlıcan yemeklerinin her türlüsünü severim. Ama yaz gelsin de mevsiminde yiyelim , yaz biterken de yeter patlıcan görmek istemiyorum diyelim gayri :eek:

Henüz yaz patlıcanı yemedik :) Ama her yerde patlıcan satılıyor , tadı aynı değil.

Biz de o terimi domates için kullanırız. Yerli domates ve Bursa domatesi diye :D

Üst Alt