Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pasta ve yemek tarifleri

arkadaşlar sizinle paylaşacagım tarif tamamen kendi icadımdır .... krep mantı ,malzemeler 1 su bardagı süt ,3 adet yumurta ,biraz tuz ,yeteri kadar un akışkan hamur yapılır ,teflon tavada ince ince krepler pişirilir ,250 gr kıyma ,1 orta boy sogan ,ince kıyılmış ,karabiber ,kimyon ,kekik ,tuz istege göre ilave edilir 10 dakika tavada çevrilir ,bir tepsi içine sırayla ,bir krep 1 kaşık iç sırayla konulur ,her sırada elinizle üstünden basarak düzeltin , üçgen şekilde kesin süzme yoyurdu sarımsaklayıp mantıya dökün ,1 çorba kaşıgı tereyagını pul biberle kızartın toz nane koyun ,servis yapacagınız zaman döküp sunun ...harika bir lezzet mantıda olay bence ,hiç beyenmeyene rastlamadım ,klasik mantıdan kat kat güzel ,üstelik yarım saatte hazır....deneyin ve lütfen olumlu yada olumsuz fikirlerinizi yazın ....

Krepten mantı denicem bunu mutlaka güzele benziyor, gözümde canlandırdımda..:) Birde, kadayıftan mantı var, televizyonda izlemiştim, onuda denicem..:)

Kızlaaaar önümüz ramazan bildiğiniz değişik yemek ve tatlı tariflerini yazın, deneyelim önce..Beğenirsek pişiririz iftara..:) Özellikle yöresel çorba tarifleri istiyorum, böyle hafif, iftarda içilecek gibi.. Pek fazla çorba çeşidi bilmiyorum.. Ama ricam denediğiniz, pişirdiniz ve içtiğiniz bir çorba tarifi olsun.. Yoksa binlerce tarife tek tıkla ulaşılabiliyor artık.. İnternet tariflerini beğenmiyorum zaten ben..Değişik fırın yemekleri, salatalar vs. de olur..

Değişik meze bilen varsa, bol yoğurtlu, bol soslu artık nasıl olursa yazsın lütfen, öğrenelim..:)

:eek:ne istiyorsanız sorun lütfen ,:)

bir adedte meze paylaşmak istiyorum bunu biliyrsunuzdur ama olsun ,yarım kilo kırmızı salçalık biber,közlenir fırında yada ateşte kabukları soulup küp küp dogranır yarım demet maydanoz kıyılıp karıştırılır ,1 diş sarımsak ,tuz ,1 çorba kaşıgı sirke konulur ,sonrasımı sonra yenilir afiyet olsun... ev döneri ,evde yapılan sucuk ,tarifleri var lezzeti hiç bir yerde yok ,isterseniz yazarım ....

teşekkür ederim canlarım kusura bakmayın biraz geç oldu neyse EV DÖNERİ ,tarifine başlayalım parça eti dilim dilim el büyüklügünde yarım santim kalınlıkta daha ince olursa güzel olur hazırlıyoruz 6,7 parça yeterli ,400 gr kıymanın içine 1 orta boy sogan suyu karabiber tuz ilave edip yoguruyoruz streç filmmin üzerine 1 sıra dilim et üzerine kıyma iç döşenir sıra sıra yerleştirilir,streç filmi güzelce sarıp etrafını toparlayın şeklini düzelttikten sonra buzlukta 24 saat donsun ,sonra çıkarıp ince dilimleyin ve kızartın afiyet olsun sos ile de güzel olur ,sos tarifini başka zaman veririm ....

DÖNER SOSU ,2 adet ora boy domates rendelenir ,1 tatlı kaşıgı salça ile yagda çevrilir içine 1 diş sarımsak ezilir karabiber ,kimyon ,nane ,pul ,biber ,yeni bahar konulur ,ve ateşten alınır dönerin üzerinde servis yapılır ....istege göre evde lavaş ekmegi yaparak dürüm şeklindede yiyebilirsiniz :)AFİYET OLSUN...

SUCUK ,,,evde yapılanın tadını dünyanın hiç bir yerinde bulamazsınız .1 kilo ince cekilmiş az yaglı et , koyun ,dana fark etmez içine 10 tane iri diş sarımsak ,1 çorba kaşıgı acı pul biber ,1 çorba kaşıgı karabiber ,1 ç.k.kimyon ,1 ç.k.kekik ,1 tatlı kaşıgı nane ,1tatlı kaşıgı yeni bahar ,hepsi birlikte yogrulur 4 ,5 saat sonra tekrar yogrulur ,ince temiz kumaştan ,ince uzun sucuk konacak şekilde dikin ,hazırlanan sucugu sıkı bir şekilde doldurun ucunu kapatıp,gölgede 1 hafta kurusun ,daha fazlada olabilir ,sonra dilimleyip kızartın ...AFİYET OLSUN ...:)

şimdi sizlerle paylaşacagım tarif konya nın geleneksel dügün çorbalarındandır ,BAMYA ÇORBASI malzemeler ,250 gr kuru bamya küçüklerinden 1cm boyunda ,400 gr kuşbaşı az yaglı et ,2 tane büyük boy sogan ,bir parça limon tuzu,biraz zeytinyagı 3 yemek kaşıgı domates salçası ...yapılışı etler yagda çevrilir pişene kadar ,ince kıyılmış sogan ve salça ilave edilir hepsi birlikte biraz daha pişirilir ,2 litre sıcak su ,tuz ,ekşi olacak kadar limon tuzu katılır kaynayınca içine sıcak suda bir taşım kaynatılmış olan bamya konulur ve biraz daha pişirilir 15 dakika yeterli ...servise hazırdır AFİYET OLSUN ...:);)

oo bayanlar epey aşmışsınız evde sucuk yapmalar falan, bravo valla :eek:

SAG OLUN KIZLAR evet durmam lazım yap ye nereye kadar haklısınız ...ayşegülcüm hakikaten güzel olur denemeni tavsiye ederim ...aslında nasıl desem bilmiyorum birde PASTIRMA TARİFİ VAR ,ama şimdi ayıplarsınız beni neme lazım boşverin ....:rolleyes:

birde BROVNİ ve su böregi ,şambali , cevizli kadayıf sarma ,kahvaltılık ezme ,vardı amaaa ,pes etmeyin kızlar ,yiyelim güzelleşelim ;):):rolleyes:

ne ayıplaması kedinin ciğere baktığı gibi bakıyoruz, miyavv:eek:

sag olun kızlar sizinle gurur duyuyorum :):)

BROVNİ malzemeler, 4 yumurta 1,5 su bardagı süt , 1su bardagı yag 1 su bardagı şeker 4 çorba kaşıgı kakao ,2 paket kabartma tozu ,1 paket vanilya ,aldıgı kadar un ,üzeri için hindistan cevizi...yapılışı ,şeker ve yumurta akları mikserde beyazlaşana kadar çırpılır yumurta sarısı, süt, yag ,kakao ,vanilya konulur tahta kaşıkla karıştırılır artık bu aşamadan sonra mikser kullanmıyoruz ,karışımdan 1 su bardagı ayırıyoruz sonra üzerine dökmek için ,kabartma tozu ve unu birlikte eleyip diger malzemeyle karıştırıyoruz koyu ayran kıvamında olacak margarin yada tere yagı ile yaglanmış unlanmış yuvarlak tepsiye döküp pişiriyoruz pişirme süresi ve ısı kekte oldugu gibi ,,pişdikten 15 dakika sonra üçgen kesip ayırdıgımız 1 bardak içi üzerine gezdiriyoruz hindistan cevizi serpip afiyetle yiyiyoruz :);)

sarelle harika görünüyor ellerine saglık bende deniycem üstelik çeşitli tatlı ve pastalardada sos olarak kullanılabilir şimdi aklıma bi şey geldi puda şekeri ,tereyagı ,ve un ile yapılan hamurun içine konulup pişirilirse güzel olur diye düşündüm paylaşımın için sag ol farklı tariflerini bekliyorum :)

Bu başlığa karnı tokken uğramalı :eek::p:)

Sana katılıyorum Semacım:) Ama aç bir kedi malesef böyle bir hataya düştü canım:)

Cansucum ve carpecim ellerinize sağlık diyorum ama içim geçe geçe:) Açım yahu:)

Öluyorum ben açlıktan ve mutfaga gidip ekmek kırıntılarıyla idare edim diyorum:) Miyawwwwwwwwwwwwwwwww:)

canım ablacım size bu yazdıklarımı pişirmek isterim inşallah allah nasib etsin diyelim size ve diger arkadaşlara inşallah pişirmek nasib olur :eek::)

ellerine saglık erişte harika görünüyor cevizli denememiştim deniycem mutlaka :)

Çok güzel görünüyor eline sağlık:)
Bir seferinde denemiştim, sert oldu. Üzerine su ekledim pişsin diye. Düşünün artık neye benzediğini :p Ev eriştesi ile hazır paket erişteler farklı ölçüde su eklenerek pişirilmeli diye belirteyim.

evet evde yapılan erişte gibisi yok tavsiye ederim

naptın AYŞEGÜLCÜM en sevdigim çorba harikasın....bende günün yemegini yaptım..tarif vereyim müsadenizle İMAM BAYILDI malzemeler sogan ,domates,biber,patlican,sarımsak karabiber,kimyon ölçü vermiyorum ben baya fazla yaptım ev kalabalık siz kendinize göre ayarlayın, yapılışı...patlicanlara pijama giydirip yagda kızartıyoruz ,başka yerde ince kıyılmış soganı biraz yagda çevirdikten sonra ,biber,2 dakika sonra domatez ,en son 2 diş sarımsak koyup ateşten alıyoruz baharat ve tuz ilave ettikten sonra patlicanları ortadan açıp hazırlanan içi yerleştiriyoruz biraz su koyup fırında pişiriyoruz bu kadar afiyet olsun ...istege göre kymada koyabilirsiniz.....

DAMLA ÇİKOLATALI, HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

Malzemeler :

4 Yumurta,
1 Su bardağı toz şeker,
Yarım su bardağı sıvı yağ,
Yarım su bardağı ılık süt,
Yarım su bardağı hindistan cevizi,
1 Paket Kabartma tozu,
1 su bardağı damla çikolata,
2, 2,5 su bardağı un ..

Yapılışı ;

İlk önce yumurtalar köpürünceye kadar çırpılır,
Azar azar toz şeker ilave edilir.
Sonrasında diğer malzemeler,
Yağ, süt hindistan cevizi, kabartma tozu ve un eklenir.

Karışım, yağlanmış, unlanmış kek tenceresine alındıktan sonra,
Unlanmış damla çikolatalar ilave edilir ..
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir..

_____Afiyet Olsun ..

Ben az önce bu keki yaptım, ve hemen resimledim ..:)

Yahu neden parçaladın hemen, beni beklesenize:)
Ben bütün halini de çekip koyacaktım albümüme:)
12'ye kadar bekle şimdi bu keklere kavuşmak için...

Valla ben bu semizotunu sırf faydası için yiyorum, ne yalan sölim :p Eline sağlık.:)
Barbiş'in kekinden yapasım geldi, ama hem üşeniyorum hem evde yiyen yok. Ne zaman kek yapsam günlerce sürünüyor, keyfim kaçıyor :eek:

bayram için kolay baklava istiyormusunuz hanımlar , tam 5 dakika yeterli kendi icadım olan baklava için...en yakın marketten milflöy hamuru alıp tepsiye döşeyin :)harka oluyo yag kullanmayın ,fındık fıstık ceviz koyun istege göre,pişirip ,şerbetini döküyorsunuz ,hepsi bu .....:)

tatlımı üfff süper ya nerden getirdin aklıma zaten kilo aldım...

ellerine saglık canım harika görünüyor deniycem mutlaka ,başka tariflerinide beklerim tatlı tuzlu ne varsa yaz lütfen...

Üst Alt