Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SFT sonucuma göre yüzde kaç oran alabilirim?

Siteye resim yükledim bu siteye nasıl yükleniyor acaba

mehmet-41

Resmi yüklediğinizde bir link verilmiş olmalı. O linki buraya yapıştırmalısınız

Arkadaşlar merhaba. Bugün Ankara da sft testine girdim.
Fvc....85
Fev1...47
Fev1/Fvc...56
Pef...37
Fev1 25-75.....27 cıktı
Raporlu ilaç kullanıyorum 5 yıldır.. Ventolin kullanıyordum hocam 1 ay önce trimbow ve ipralev kullanmamı istedi. Onlarda raporlu. Heyetten kaç puan alırım acaba.

erdal69

MErhaba; Bursadaki hastahanelerde pandemi nedeniyle SFT yapılmıyordu.Ankara'da testleri rutin olarak yapıyorlarmı?

Mevcut Raporumu Yenilemek Hakkında!

Merhaba Arkadaşlar,

Şu anda; Ankilozan Spondilit %23
Hafif Mitral yetersizlik ve ritm bozukluğu %19
Göz Tembelliği %7

olmak üzere 5 yıllık süreli %42 raporum var.

Geçtiğimiz yıl uyku şikayetiyle gittiğim özel bir hastaneden aldığım ağır uyku apnesi raporum var. Daha sonra devlet ve üniversite hastanesinde yaptırdığım testlere göre orta şiddette uyku apnesi rahatsızlığım var.

Geçen gün yaptırmış olduğum SFT testimin raporu da aşağıdadır. Doktor sürekli kullanım için Brequal isimli ilaç için rapor çıkardı.

https://i.hizliresim.com/GTa1RQ.jpg

Son zamanlarda artan ağrılarım nedeniyle gittiğim Romatoloji doktorunun çektirmiş olduğu röntgenlerde yazdığı ve yönlendirmiş olduğu FTR Kliniğine göndereceği yazıda ileri derecede servikal ve lombar lordoz mevcut.

Öğrenmek istediğim şey ise şu andaki raporumun üstüne son zamanlarda çıkan hastalıklar da eklendiği zaman raporumun oranı ne olur? Özel hastaneden aldığım Uyku apnesi raporu geçerli olur mu? Eğer olmazsa mevcut devlet ve üniversite hastanesinden aldığım raporlara göre oranım kaç olur?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba kronik obstruktif koah ve astim icin ilacli raporum var ventolin,zespera,,foradil combi,molkef plus,erdostin kullaniyorum,solunum sft testimi arastirma hastanesinde yaptirdim.Teste girerken siddetli oksuruk tuttu.dolayisiyla %fred sonuclari soyle cikti
FVC(L) 2.77 4.63 60
FEV1(L)2.71 3.88 60
FEV1 RATIO 0.83 0.81 102
PEF (L) 238 551 43
FEF 25-75 2.26 4.56 50
FEF50 2.21 5.08 44 oldugu gibi yazdim.Ayrica akciger rontgende var benim ozur orani ne olur acaba

Surekli gogsume kramp gibi birsry giriyor zaman zaman belirli sure sonra geciyor,nefes almakta zorlaniyorum carpintim basliyor genellikle efor sarfettigimde .Bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim.Bu arada herkese Allah acil sifalar versin

berkyilmazb
[FONT=sans-serif]Öğrenmek istediğim şey ise şu andaki raporumun üstüne son zamanlarda çıkan hastalıklar da eklendiği zaman raporumun oranı ne olur? [/FONT]
drlerın verecegı yuzdelerı bılmeden hesaplayamayız
[FONT=sans-serif]Özel hastaneden aldığım Uyku apnesi raporu geçerli olur mu? Eğer olmazsa mevcut devlet ve üniversite hastanesinden aldığım raporlara göre oranım kaç olur?[/FONT]
özel hastanelerden alınan raporlar geçerlı olmaz.
raporları develtın belırledıgı yetkılı devlet hastanelerınden alırsınız.dediğim gibi hangı dr hangı yuzde verır bılmeden kafadan hesaplama edemeyız

Iyi asamlar sft orta agır düzey restriktif kısıtlılık mevcut fev1 57 mef25-75 59 oran ne olur acaba

değerler

FVC = 79
FVC1 = 84
FVC1 / FVC = 106
Pef =69

Ayrıca öksürük ve balgam şikayetim hiç yok
doktor da kontrol etti, gün içinde sadece nefes darlığı var nefes darlığıdan kastım sanki ciğerlere tam nefes dolduramama ve tam nefes verememe ikiside oluyor bazen birisi bazen diğeri ama olay şöyle başladı ben yaklaşık 2 ay önce bir dahiliye ye çıktım ve o bana koah olduğumu söyledi hatta ilaç bile verdi ama ben ömrümde 1 defa daha ağızıma sigara almadım. sigara hiç içmedim kötü alışkanlıklarım yok ve çevremde genetik olarak böyle bir hastalık yok daha sonra bana ilaç filan verdi kullandım her neyse içime sinmedi sonra ben başka dahiliye ye çıktım iyi bir doktor olduğu söylendi oda bana sende koah moah yok sana yanlış tanı koyulmuş dedi senin ki psikolojik olabilir dedi. sonra benim yine ve yine içime sinmedi bu sefer de göğüs hastalıklarına çıktım ve bunların hepsini onada anlattım oda beni muayene etti ve sft testi yaptırmak istedim sft sonuçlarım yukarda gördüğünüz gibi sadece sft testinde nefes verirken başaramadım yani çok hızlı verdim sanırım o kısmı pek iyi yapamadım bana bunun sebebi kas güçsüzlüğü filan dedi testi de iyi yapamadım zaten iyi üfleyemedim. sonra bana göğüs hastalıkları doktoru koahı aklından çıkart o daha çok sigara içenlerde veya fabrika gibi yerlerde çalışan yerlerde oluyor dedi sende koah yok dedi astım da yok dedi ayrıca ben akciğer grafilerimi kan testlerini kalp için egm yapmıştım hepsi gayet normal çıktı. ayrıca kan oksijen seviyemde 99 / 98 hep, bunun dışında benim birde burun etlerin konkalarım şişik göğüs hastalıkları doktoru nefes darlığımın burun etleri yüzünden ve psikolojik olduğu ikisi yüzünden olduğunu söyledi. ayrıca bende psikolojik olduğunu düşünüyorum. çünkü psikolojik bir olay oldu bundan 5 ay önce ailemden biri korona oldu hatta bende ilk nefes darlığı o zaman başladı ki hatta bende korona yokken korkudan ilaç içtim yani o derece daha sonra ilk yanlış tanı koyan dahiliye yüzünden arada sırada gelen nefes darlığı artık günlük oldu çünkü ilk dahiliye nin yanlış tanısından sonra psikolojikmen çöktüm resmen içime kapanmıştım sonra ikinci dahiliye bana değilsin deyince çok rahatladım. sonrada göğüs hastalıkları yok değince daha da rahatladım ama hala kafamda bitiremediğim düşünceler var arada sırada ellerimde kollarımda uyuşuyordu ayrıyetten söylemiş olayım. Bende şimdi size sft testini soruyorum sizce de herhangi bir şey yok değil mi cevaplarsanız çok sevinirim.
Ayrıca kendimde reflü olabileceğinide düşünüyorum çünkü midemin bir üst bölgesinden diyim boğazıma doğru bir kazınma hafif yandı birde soluk borusumı diyorlar orada tam anlamı ile öksürtmeyen bir gıcık tarzı bir şey var.

siz yinede sft mi yorumlarsanız sevinirim.

@umut2135

Merhabalar bişey sormak istiyorum ben bu KOAH hastalarinda artık kan bazina bakiliyormus. Babam geçen sene KOAH hastalığından yüzde 80 almıştı bir yıl sureliydi. Şimdi biz tekrar rapor çıkarttık bundada yüzde 20 verdiler doktora sorduğumda artık kan bazina bakılıyor dedi şimdi itiraz ettik tekrar cikaricaz kan bazindan oran vermeleri çok saçma olmus.

Göğüs uzmanı şöyle yazmış

831 amfizem FEV: %91 ne demek ,rapor oranı 91 demek mi

umut2136
Umut bey merhaba , rica etsem banada yardımcı olur musunuz..

Fvc. 3.07. 2.56. 83
Fev1. 2.62. 1.69. 65
Fev1/fvc. 80.2. 66. 82
Pef. 6.39. 2.22. 35
Fef 25-75. . 3.35. 1.28. 38

Rapor lu ilaclarim var .3 aydır tedavi goruyorum.kontrol de ki sft sonucum .ilki ile aynı .degisiklik yok..bu değer ler ile oran alabilir miyim..

Hocam tomografi ön raporu tanı olarak öksürük yazışmış ne manaya geliyor engel oranı nedir olur mu engel durumu ?

Sft testi için onlar mı sizi yönlendir daha önce gögüs hastalıkları tanınınız var mıydı biz heyete gittik ama bize sft testi yapmadılar siz nasıl test yaptnız ?

Göğüs uzmanı şöyle yazmış

831 amfizem FEV: %91 ne demek ,rapor oranı 91 demek mi

Ya da şöyle diyim yüzde kaç olur

Fev :%91 sizin engel oranınız değil,
Solunum testi ile ilgili ölçüm brim,ciddi bir değer değil, Docentmemo

Hastap21

Ben henüz heyete girmedim...normal hastanede tedavim devam ediyor..nefes sorunu yaşayınca Dr gittim..henüz tanı koymadı..tanımlanmamış astım olarak ilaç raporu verdi..sft yi Dr istedi..bu sft ile oran alabilir miyim diye merak ediyorum

Solunum fonksiyon testi sonuçları engel oranı?

Merhabalar,
Solunum fonksiyon testi uyguladım sonuçlarım aşağıdaki gibi çıktı lütfen anlayan birisi yardımcı olabilir mi?

Fvc. 5.33. 4.18. 78
Fev1. 4.59. 2.89. 63
Fev1/fvc. 85.1. 69.1. 81
Per. 9.73. 3.14. 32

Değerler böyle acaba hangi kategoriye giriyor hastalığım hafif orta ağır. Ve özür oranı ne olur?
Şimdiden teşekkür ederim.

iyi günler benim sft sonucum iyi cıktı değer yazmıyorum fev düşük cıkmadın şundan 4 senedir satım bronşit tedavisi görüyorum önceki raproumda düşüktü oran olarak puan aldım şimdi alamadım hocaya soruyorum hocam nedn alamıyorum değerlerin iyi cıktı diyor hastalığı kontrol altına aldık diyor. bir kaç sefer ısrar etmeme rağmen kendini bildiğini yaptı. o zaman ben iyileşmişim benim tedavimi kesmesi gerkiyor . kontrol altına almak ne demek bir şikayeti takip etmektir. tansiyon rahatsızlığım da var ona da ilaç kullanıyorum ona oran veriliyor buna verilmiyor o zaman tansiyon hapınıda bırakmam mı gerekiyor. böyle bir düşünce çözemedm ben o zaman iyiyim düzeldim

J45.0(astım,allerjik) tanısı var 6 aydır düzenli ilaç kullanıyor sft testi yapılmadı filme bakıldı puan verirler mi ?

Filmde iyi denildi 2 tane leke var denildi

sft yapmadan sonuç vermeiyorlar diye biliyorum yanlış bilmiyorsam

Üst Alt