Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SFT sonucuma göre yüzde kaç oran alabilirim?

@umut2135 bakabilir misiniz doktor 61 verdi ama heyette 20 ye düşürmüşler üstelik oranı Veren bölüm doktoru yoktu dahiliye doktoru vardı

zerda34 değerleri ayrı ayrı yazarmısınız
Fvc ? Fev1 dğerlerini yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

zerda34 orta derece etkilenme görūyor ama fiziki muayanede önemli orta derece%40 verilmesi gerekilir
Ancak dediğim gibi fiziki muayanede rontgen önemli
Tūmūyle bir değerlendirme yapılır oran belirlenir.

umut2135

Skolyoz hastasıyım ve stf bin en alt bölümünde orta derecede etkilenme diye yazıyor

panoz

Umut abim bugün yüzde 20 aldim bu raporla doktorta sft uyumsuz yazdi ilk başta sonra heyet baskaninin yanina gidip derdimi anlatinca doktordam tekrar degerlendirmesini rica etti doktorda bana ben sana zatrn heyette verirler diye vermemiştim falan filan dedi. Bu raporumdaki yukarida yorum kisminda ingilizce yazan sey nedemek? Geçen sene orda hafif derrce etkilenme yaziyordu şimdi bu birde sft uyumsuz nedemek oluyor aydınlatırsan cok memnun olurum

Merhaba,

3. Evre Koah Hastasıyım. Forpack İnhaler ve Asist kullanıyorum raporlu
Sft Değerlerim.

Fvc 61
Fev1 67
Pef 64
Fev1 / Fvc 92

Orta Uyku Apnesi Ahi 25,8
Hafif Skolyozum var
2 Sefer Bel Fıtığı ameliyatı oldum 8 vida ve 2 platin var. Sgk Başlangıç 98 Siforta gün 4250
Ne oran alırım acaba

panoz mrb
Sft testiniz uyumsuz fev1 ve fvc değerleri bir biriyle örtūşmūyor tam olarak testi gercekleştirmemeniz anlamına gelir %20 iyi verilen bir oran tarafınıza.

elaarikan48
mrb
Geçmiş olsun belirtiğiniz rahatsızlıklardan %40 ūzeri bir engelli raporu alacağınıza yönūnde %40 rapor ve alacağınız vergi indirimi ile erken emekli olabilirsiniz
kesin sonuç için yetkili bir devlet hastanesine başvuruda bulunabilirsiniz engelli raporu için.

Fvc 55 Fev1 68
Fev1/fvc 127
Spo2 95
Doktor 20 alırsın spo iyi kötü olda 40 veririm dedi. 4 yıl önce daha iyiydi o zamanda 20 almıştım. Normalmi
Spo yazın çok düşüyor bunun sınırı nedir.

umut2135 umut bey merhaba babam sarkidioz hastası yorumlayabilirmisinjz solunumdan puan alabilirmiyiz.
FVC BEK. 3.50 Pre. 2.23 %beklenen yüz 63. FEV1 BEK. 2.75 PRE.2.16 %BEK 79. FEV1/FVC BEK 75.7 PRE 96.9% BEK 128

umut2135

benim astımdan raporda oranım var ama şimdi tekrar rapor için gittimde süresi bitince ftpler düşük çıktı ama devamlı kullandığım ilaç var o zaman ne yapcaz dediler ki heyete gireceğin zaman ftp testinden 1 gün veya 2 gün önce ilaçları alma o yeterli dediler ftpde düşük çıkmadı sonuç oran verilmeyecek gibi 0 çıktı o zaman ne olcak desenki ben ilaçsız duramam 2 gün kullanmayınca bir şey olmaz diyip geçececekmi doktor ayrıca engelli raporu eskiden hak etmeyenlere peynir ekmek gibi veriliyordu onlar yüzünden alması gerekenler şimdi alamıyor aynısını tansiyon hapı olsa ondada yaparlar test öncesi

Merhabalar arkadaşlar
kontrol muayenesi için gittiğimde
Heyet doktoru fotoğraftaki teste göre orta obstrüksiyon %40 diye yazdı.
Heyete girdiğimdeki gögüs doktoru %20 dedi.
Bel fığıyla birlikte %26 olarak rapor verdiler
Hangisine güveneceğiz.
Bu arada il sağlık müdürlüğüne rapora itiraz süreci başlattım. Hakem hastaneye sevk işlemlerini başlattılar.
10 gün sonra gideceğim
Yorumlarınızı bekliyorum Hayırlı günler

oK6wjQ.jpg
[/IMG]

Sft ölçümleri rapor oranını fazla etkilemez. hastalığınızla birlikte değerlendirilir. hastalığın kalıcı ya da iyileşeme durumları sft'yi etkileleyeceği için önemli olan hastalığınızın ne derecede olduğu.

Nurtan
hastalığım 32 yıllık , her yıl ilaç raporu yeniliyorum. Düzenli olarak 32 yıldır ilaç kullanıyorum.
SFT fazla etkilemez demişsiniz Fakat SFT sonucuna göre oran veriyorlar

ersina hastalığınızın verdiği etkiye göre sft sonucuyla rapor alıyorsunuz. yani sft tek başına orana katkı sağlamaz demek istediğim. hastalıkla beraber değerlendirilir sft ör/koah gibi

Nurtan

teşekkür ederim tabiki dediğiniz gibi
, benim 32 yıl önce konulmuş tanı Astım

Heyetten aldığım %54 rapor Ankara'da onaylanır mı?

Merhaba,
Burada yazdığım rahatsızlıklardan
Uyku Apnesi 25,5 ahi ile 35 puan ve tansiyon ve kalp 20 puan ve bel fıtığı 11 puan aldım heyetten 54 özür oranı ile ankara göndersem onaylanırmı?
Desteğinizi rica ederim.

FVCex.4.87..3.51..72.
FEV1.4.01. 2.49. 62
FEV1/IVC. 80
FEV1/FVC 80.71.89
PEF. 9.36. 2.98. 32
MEF.75..8.09. 2.96. 37
MEF 50. 5.16. 2.15. 42
MEF 25. 2.27. 1.46. 65
MEF.25.75. 4.43. 2.17. 49 slm.ilk göğüs dr koah demişti.dr değişmis yeni dr herhangi bir tanı demedi.Bu değerler.de oran ne olur.ve 2 kez bel fıtığından ameliyat oldum.kireçlenme ve spinal stenoz redikülopati.ve ilk ameliyatın hasarları için

Heyet 88. De kaldı otv muafiyeti için başvurmuştuk olmadi.gogusten 20 puan aldık ama oda yetmefi

Arkadaşlar merhabalar
itiraz üzerine sevkedildiğim hastanedeki yapılan
son SFT test sonucum budur,
30 yıldır astım hastasıyım , 16 yıldır raporlu ilaç kullanıyorum.

Bilgisi olanlardan yorum rica ediyorum

1.jpg

Ben de Bilgi alabilir miyim
MS hashimato tek kulak işitme kaybı kireçlenme sebepli %52 idi (yazın) göz hipermetrop kalp kapağı yetmezliği boyun ters konumlanma ilerlemiş düzleşme astım böbrekte taş sorunu ve aşırı aktif mesane Problemlerim var bugün de nefes testi yapıldı resim nasıl yükleniyor ve şu durumda nasıl bir engel durumu sonucum olur yardımcı olur bilgilendirme yaparsanız sevinirim herkese acil şifalar 🤲🏻🍃

ersina

fev1/fec önemli olması lazım 75 altında tahminime göre 15 altında vermezler

Solunum fonksiyon testi özür oranları

SFT PARAMETRELERİ
BEST FVC 4,30 4,67 92
BEST FEV1 2,85 3,76 76
FVC 4,28 4,67 92
FEV1 2,85 3,76 76
FEV1/FVC % 66 78 85
FEV6 4,22 4,96 85
FEV1/FEV6% 67 80 84
MEF 7,12 8,99 79
MEF25-75% 1,74 4,02 43
MEF75% 4,48 7,85 57
MEF50% 2,07 4,88 42
MEF25% 0.71 2,03 35

Bu sonuçlara göre özür grubuna girermiyim.

resimag.com/p1/304b1411889.jpeg

% kaç oran alınabilir.

ersina mrb tek başına sft testi oran belirlemede yeterli olmaz ancak sft testiniz hafif etkilenme görūnüyor
Buda %20 alabilirsiniz geçmiş olsun.

umut2135
cevabınız için öncelikle teşekkür ederim.

1988 yılında tanısı konulmuş astım hastasıyım.
bu tanı konulduktan sonra kromolin kompoze denen toz kapsüllerden 2004 yılına kadar düzenli kullandım.
2004 yılından bu yana raporlu ve düzenli olarak "symbicort" isimli ilacı kullanmaktayım.
ve geçen yıl üçlü doktor muayenesinden ilk raporumu aşağı yukarı aynı SFT sonuçlarıyla %40 olarak aldım 1 yıllık
Şimdi kontol muayenesindeyim.
Akciğer film sonuçlarımda da yazan ibareler " Akciğerlerde kronik değişiklikler amfizem görünümü izlenmektedir"
"Aerosyonda artış mevcut" ifadeleri mevcut.
bu yılda kontrol muayenesinde çıkan sonuçlarda aynı
ve muayeneyi yapan doktorların yazdığı "orta persistan astım %40"
şimdi ilk heyetteki doktor tekrar muayene istedi ve çıkan SFT aynen bu tekrar kontordede öncekilerle aynı
bugünde heyete girdim tekrar malumunuz üzere heyette bir şey söylemiyorlar
Cuma günü sonucu alacağım.
Yine buradan bizim gibi olan arkadaşlara yardım ve bilgilendirme anlamında süreci baştan sona paylaşacağım
Saygılar

Üst Alt